Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Casatorie in strainatate

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
mnemos

mnemos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 03.03.2004
Nu gasesc nicaieri un topic concludent privind acest element. Vreau sa ma casatoresc, dar NU vreau sa o fac in Romania. Exista tot soiul de legende si zvonuri, insa va invit la o discutie ceva mai concreta, privind situatia data: 2 cetateni romani, majori, cu domiciliul in Romania, doresc sa se casatoreasca in timpul unui sejur de scurta durata in strainatate. Acuma, nu stiu in ce tari se poate si nu, care sunt formalitatile legale pentru ca acea casatorie sa fie recunoscuta in Romania, etc., cat costa, daca exista hoteluri unde se poate face asta sau nu.

Pana acum, nu am reusit sa aflu decat ca se poate dar e dificil. Spre exemplu, Grecia. Am sunat la ambasada romana din Atena, unde mi s-a spus ca nu se poate. Totusi, internetul abunda de oferte pentru casatorii pentru cetateni starini in Grecia. In Cipru, am aflat ca e simplu si usor, dar nimeni nu e dispus sa dea mai multe detalii. La Viena nu s-ar putea, insa stiu sigur cateva cupluri de romani, destul de celebri, care s-au casatorit legal si religios acolo.

Cine imi poate da relatii despre acest topic, eventual o recomandare privind o agentie de turism care se poate ocupa de asta, as fi recunoscator.

Multumesc.

#2
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
incearca prin agentii matrimoniale internationale daca nu cunosti pe nimeni in tarile respective care au emigrat deja  ;)

#3
mnemos

mnemos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 03.03.2004
Stai ca nu pricep. Ce sa caut la agentie matrimoniala? Ca am cu cine :P . Problema e ca vreau sa ma insor cu aleasa mea (v-am dat pe spate ce pompos suna) in strainatate. Motivele pentru asta sunt o sumedenie - de la faptul ca in tara mea nu ma pot casatori decat la primaria unde am eu sau ea domiciliul - nu pot sa ma duc la munte de exemplu sa ma insor, proximitate prea mare de rude, familie, cunoscuti, riscul major deci ca un eveniment pentru NOI sa devina un eveniment pentru EI, etc.

#4
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
tu te crezi la las vegas???nici o tara europena nu te mai casatoreste fara sa fii emigrat unul dintre voi doi  :D



  





  
AMBASADA
AmbasadorSecţia consularăEchipaCoordonate ROMÂNIA
Date generaleCulturaTehnologia inf. şi comunicaţiilorGeografie şi MediuMediul naturalGeografia şi habitatulÎnsemnele naţionaleStema naţionalăDrapelulImnul naţionalIstoriaTransporturiTurismAlbum fotoPolitica externăLink-uri utileAdministraţie PublicăMisiuni DiplomaticePortaluriEconomieEducaţieAlte informaţiiCulturăMass-MediaTurismEconomieAgricultura PUNCT CONTACT NATO
Ambasada - Punct de contact NATONATO - Partener al Republicii MoldovaNATO - Ştiri ROMÂNIA - R. MOLDOVA
Relaţii politico-diplomaticeRelaţii economiceCadrul juridicRelaţii culturale REPUBLICA MOLDOVA
Date generaleÎntrebări frecventeLink-uri utileOrganizaţii internaţionaleComunitatea donatorilorAmbasadeParteneriAlte informaţiiAdministraţie Publică





Inapoi  

Înregistrarea căsătoriei în străinătate şi obţinerea certificatului de căsătorie românesc



  



Ambasadele şi consulatele României în străinătate pot oficia încheierea căsătoriei dintre doi cetăţeni români sau dintre un cetăţean român şi un cetăţean străin, dacă legislaţia statului respectiv nu interzice acest lucru. Sunt ţări care nu recunosc căsătoriile încheiate la ambasadele sau consulatele străine şi care interzic astfel de formalităţi.

Căsătoria încheiată la o ambasadă sau consulat român este supusă condiţiilor de formă şi fond prevăzute de legea română, dacă legea statului respectiv nu prevede altfel.

Condiţiile prevăzute de legea română pentru încheierea căsătoriei sunt următoarele:

Persoanele care se căsătoresc trebuie să fi împlinit vârsta legală pentru căsătorie (18 ani bărbaţii şi 16 ani femeile); îndeplinirea acestei condiţii se dovedeşte cu documentele de identitate valabile (paşaport, buletin de identitate) şi cu actele de stare civilă (certificat de naştere)

Persoanele care se căsătoresc trebuie să nu fie căsătorite la data încheierii căsătoriei; îndeplinirea acestei condiţii se dovedeşte prin declaraţiile personale ale viitorilor soţi, prin care aceştia certifică pe proprie răspundere faptul că nu sunt căsătoriţi la data încheierii căsătoriei sau, în cazul persoanelor care au fost căsătorite anterior, prin prezentarea unuia dintre documentele următoare, în funcţie de caz: hotărârea de divorţ prin care este desfăcută căsătoria anterioară; hotărârea judecătorească de anulare a căsătoriei anterioare; certificatul de deces al soţului, împreună cu certificatul de căsătorie anterior; certificatul de naştere cu menţiunea desfacerii căsătoriei anterioare, înscrisă de autorităţile de evidenţă a persoanei din România

Persoanele care se căsătoresc trebuie să nu fi înregistrat deja căsătoria la altă ambasadă, consulat sau autoritate română; îndeplinirea acestei condiţii de dovedeşte prin completarea unei declaraţii pe proprie răspundere

Persoanele care se căsătoresc trebuie să fie apte medical pentru încheierea căsătoriei; îndeplinirea acestei condiţii se dovedeşte prin prezentarea unui certificat medical din care să rezulte că fiecare dintre viitorii soţi este apt pentru a încheia căsătoria (certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii)

Oficierea căsătoriei se poate face numai după trecerea unui termen de 10 zile de la data înregistrării cererii la ambasada sau consulatul român.

În cazul în care unul dintre viitorii soţi este cetăţean străin, acesta va trebui să prezinte, în vederea înregistrării cererii de încheiere a căsătoriei, următoarele documente:

un act de identitate valabil;
certificatul de naştere;
un certificat de celibat (care confirmă faptul că persoana nu este deja căsătorită) emis de autorităţile statului de cetăţenie sau de ambasada sau consulatul statului de cetăţenie;
un certificat de cutumă (care prezintă condiţiile de formă şi fond pentru închierea căsătoriei prevăzute de legislaţia statului de cetăţenie) emis de autorităţile statului de cetăţenie sau de ambasada sau consulatul statului de cetăţenie.
După oficierea căsătoriei, ambasada sau consulatul român eliberează soţilor certificatul de căsătorie românesc, pe baza semnăturii ambilor soţi şi a martorilor în registrele de stare civilă.

Documentele depuse în vederea încheierii căsătoriei, care sunt emise de autorităţi străine, vor trebui traduse în limba română şi certificate de ambasada sau consulatul român.

Eliberarea certificatului de căsătorie, legalizarea copiilor de pe documente şi a traducerilor actelor necesare sunt supuse taxelor consulare, care se plătesc de solicitanţi la ambasada sau consulatul competent.

Ambasadele şi consulatele României sunt în măsură să ofere informaţii suplimentare, în funcţie de practica locală. De asemenea, informaţii generale despre procedura de obţinere a certificatelor de căsătorie pot fi accesate la http://evp.mai.gov.ro/ (Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor).





--------------------------------------------------------------------------------


ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Dacă suntem doi cetăţeni români, cu domiciliul în România, ne putem căsători în străinătate, la o ambasadă sau la un consulat al României?

Depinde. Potrivit legii, căsătoria se încheie în localitatea în care soţii îşi au domiciliul sau reşedinţa. dacă doriţi să încheiaţi căsătoria în cursul unei excursii turistice de scurtă durată, acest lucru nu este posibil, pentru că nu sunt întrunite condiţiile legale.

Dacă vă aflaţi în străinătate pe o durată mai lungă (la studii, la muncă etc.), care să depăşească 90 de zile şi v-aţi înregistrat ca rezident temporar la autorităţile din acea ţară, atunci ambasada sau consulatul român din ţara respectivă poate încheia căsătoria, în măsura în care toate celelalte condiţii pentru încheierea căsătoriei sunt îndeplinite.

Aceleaşi reguli se aplică şi în cazul în care un cetăţean român doreşte să se căsătorească cu un cetăţean străin.

Faţă de cele prezentate mai sus, se adaugă şi prevederile legislaţiei din ţara respectivă. În unele state este interzisă oficierea căsătoriilor la ambasadele sau consulatele străine. În alte state căsătoriile oficiate la ambasade sau consulate nu sunt recunoscute. Vă recomandăm să consultaţi ambasada sau consulatul român din ţara în care doriţi să oficiaţi căsătoria, pentru a afla cu exactitate dacă această oficiere este posibilă şi dacă căsătoria va fi recunoscută.

Dacă ne-am căsătorit în străinătate, este certificatul de căsătorie străin recunoscut de autorităţile române?

Certificatul de căsătorie străin este recunoscut de autorităţile române dar, pentru a putea produce efecte (schimbarea numelui, obţinerea actelor de identitate etc.), este necesar ca acel certificat să fie înregistrat la autorităţile de stare civilă din România. Înregistrarea se poate face şi prin intermediul ambasadelor şi consulatelor române din străinătate sau prin intermediul unui mandatar din România, în baza unei procuri de reprezentare.


Dacă m-am căsătorit cu un cetăţean străin, poate el obţine un paşaport românesc?

Nu. Căsătoria nu produce efecte asupa cetăţeniei nici unuia dintre soţi. Nici cetăţenii români căsătoriţi cu cetăţeni străini nu dobândesc automat cetăţenia soţului, nici cetăţenii străini nu dobândesc automat cetăţenia română.

Cetăţenii străini căsătoriţi cu cetăţeni români beneficiază totuşi de termene mai scurte de acordare a cetăţeniei, cu condiţia să îndeplinească toate celelalte cerinţe ale legii cetăţeniei române.







Se incarca...
Inapoi

Inapoi sus

  
  


Bucuresti
16:54 Chisinau
16:54


SERVICII CONSULARE
  
FOTOCRONICA
  
ABONAŢI-VĂ
  
OPINIA DUMNEAVOASTRĂ
  
  
  
  





  
© 2004 MAE  Dezvoltat de Astral  
   Termeni şi condiţii | Harta site | Info | Webmaster  Ultima actualizare: 2008-02-21  


Preşedintele României  Guvernul României  Ministerul Afacerilor Externe

#5
mnemos

mnemos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 03.03.2004
Ei na. Chiar nu se poate? Ia sa vedem noi nitel...
Aici sau aici, oamenii zic ca se poate. Pana si Salam s-a insurat in Turcia, si refuz sa cred ca este un supracetatean european care a primit dispensa speciala din partea Europei. Pe mine ma intereseaza sa aud de la cei ce au reusit asta, cum, cat a costat, niste oferte concrete, etc. Si da, asta am citit deja, insa se refera la casatoriile efectuate in ambasade romanesti, conform legilor romanesti.

Edited by mnemos, 11 June 2008 - 16:02.


#6
tim

tim

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 07.01.2002

 mnemos, on Jun 11 2008, 15:00, said:

Cine imi poate da relatii despre acest topic, eventual o recomandare privind o agentie de turism care se poate ocupa de asta, as fi recunoscator.

Am niste prieteni, cetateni romani, care s-au casatorit in Santorini in 2006. Pot sa-ti spun doar sumar ce au facut, pentru ca nu stiu detalii si acum sunt plecati din oras ca sa-i intreb.

In primul rand Santorini este o destinatie populara pentru casatorii si hotelul de pe insula unde am stat majoritatea invitatilor i-a ajutat cu informatii si rezervari (hotelul nu a fost unul ieftin pe de alta parte si probabil si-au scos serviciile astea din pretul camerelor). Nu s-a apelat la nici o agentie de turism. In Grecia preotul face si casatoria civila si religioasa.

Cit despre acte stiu ca au avut nevoie de : certificate de nastere, un soi de certificat cum ca nu sunt casatoriti (de la primarie), un certificat de la preot cum ca fiecare a fost botezat (ceva de genul asta). Toate certificatele au fost traduse in greaca, apostilate si trimise la biserica inainte sa ajungem noi pe insula.  

Dupa casatorie li s-a trimis un certificat de casatorie prin posta care a trebuit tradus si inregistrat la evidenta populatiei. Procedeul a durat cam 1 an de cind a fost depusa hirtia, ca sa primeasca certificat de casatorie romanesc.

#7
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
www.e-tineret.ro/download.php?id=19 - cauta si aici

#8
mnemos

mnemos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 03.03.2004
Multumesc de informatii. Grecia a fost si prima noastra optiune din acest punct de vedere. Nu am reusit insa sa trec de stadiul obtinerii de informatii, toti agentii de turism specializati pe Grecia nu mi-au putut da o oferta concreta pana la urma. Din pacate, lipsa persoanelor dispuse sa-mi dea o mana de ajutor la fata locului imi limiteaza optiunile la o agentie de turism. Tekila82, multumesc de link, sprijinul statului roman este pe ultimul loc in prioritatile mele. Repet, nu ma intereseaza posibilitatile de a incheia o casatorie conform legislatiei romanesti, ci de a incheia o casatorie conform legislatiei interne dintr-o alta tara, act care sa fie apoi inregistrat la evidenta populatiei. Cat despre Vegas, nu este o optiune, deoarece din cate am inteles casatoriile incheiate acolo nu pot fi inregistrate in Romania. Multumesc.

Edited by mnemos, 11 June 2008 - 16:10.


#9
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
ec.europa.eu/civiljustice/applicable_law/applicable_law_gre_ro.htm - 75k - cauta si aici succes :wub:

#10
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
uite ca ai dreptate se poate face casatoria in strainatate scuze,m-am informat si am gasit acest sit www.ambasada.ro unde explica in ce tari te poti casatori si ce acte ai nevoie,cel mai bine ar fi sa suni la ambasada sau consulatul din tara care practica casatoria romanilor in strainatate si care este recunoscuta pe teritorul romanesc,nu te sfatuiesc sa cauti agenti fiindca sint foarte scumpe si profita de situati pentru a-ti lua bani,uitate si aici www.dreponline.ro inca o data scuze B)

#11
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
am platit la consulat 140 euro pentru urmatoarele acte:certificat de coutume=50euro,declaration de celibat=30euro,traducere certificat de nastere 60euro

#12
leelloo

leelloo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 22.08.2006
foarte tare ideea, romantica :inlove:  ...sper sa va iasa, iar cand s-o intampla, vrem si noi detalii si poze!
Sa fie intr-un ceas bun, Doamne ajuta! :thumbup:

Edited by leelloo, 12 June 2008 - 10:23.


#13
AdelaTm

AdelaTm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 27.08.2007
o intrebare:
Unde ne facem analizele?intara sau in strainate?
Ambasada e deobicei in capitala Tarii?
Vreau sa stiu cat m-ar costa in Europa?
Am auzit ca actrele trbuie traduse in limba tarii in care te casatoresti.
Cine stie ce alte locuri te poti casatori civil in Timisoara?In afara de Iulius Mall?

#14
amber_onyx

amber_onyx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.06.2006

 AdelaTm, on Aug 6 2008, 09:12, said:

o intrebare:
Unde ne facem analizele?intara sau in strainate?
Ambasada e deobicei in capitala Tarii?
Vreau sa stiu cat m-ar costa in Europa?
Am auzit ca actrele trbuie traduse in limba tarii in care te casatoresti.
Cine stie ce alte locuri te poti casatori civil in Timisoara?In afara de Iulius Mall?


Buna,

Eu tocmai m-am casatorit in vacanta in Creta pe 30 iulie si atat eu cat si sotul meu suntem romani.
Ca sa ne fie mai usor am angajat un wedding planner de acolo sa ne ajute cu actele9ca in rest am fost doar noi 2).
Ce aveti nevoie : certificat de nastere in format international -apostilat , dupa care se traduce se legalizeaza si se supralegalizeaza+ adeverinta de celibat care sa ateste ca nu sunteti casatoriti care se ia de la primaria orasului in care va aflati.Si cu adeverinta se procedeaza legal.Noi am dus actele la o firma din bucuresti care se ocupa de apostilari, traduceri etc si au umblat ei totul pt noi iar in 3 zile am avut actele gata.
Am trimis actele wedding plannerului de acolo si ea s-a ocupat de toate formalitatile si ne-a programat pe 30 iulie.
noi am ajuns pe 26 in Creta si pe 28 ne-am dus la primarie sa mai semnam cate ceva- insotiti de WP care ne si traducea iar pe data de 30 dupa plaja de dimineata ne-am dus la 12 la primarie, am semnat , iar la 7.30 pm am facut si p ceremonie frumoasa pe plaja.
Wedding plannerul a fost cam scump totusi 1250 euro....dar a meritat

Attached Files



#15
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
:inlove: casa de piatra  :wub: o casatorie ca în vise nu bani conteaza ci amintirile care raman :clapping:

#16
amber_onyx

amber_onyx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.06.2006

 tekila82, on Aug 6 2008, 13:33, said:

:inlove: casa de piatra  :wub: o casatorie ca în vise nu bani conteaza ci amintirile care raman :clapping:


Merci mult,

Asa esta, amintirile conteaza. Si sincer a fost atat de bine, nu ne-am stresat deloc, nu ne-a interesat daca se simt bine invitatii (pentru ca nu am avut  hehe), si am simtit totul mult mai intens. Bineinteles ca va urma si cununia religioasa si petrecerea in tara cu familiile (nu avem cum sa scapam de asta ), dar asta peste 1 an, 2.Nu ne grabim...si oricum noi o sa povestim nepotilor de nunta din Creta.

Sincer se merita sa ai o astfel de amintire, si daca mai vrea cineva va pot recomanda hotelul perfect: curat, retras, cu o priveliste minunata, patronii sunt o familie si iti creaza senzatia de acasa...si e super ieftin (52 euro/camera).Atasez o poza cu privelistea din camera.

Attached Files


Edited by amber_onyx, 07 August 2008 - 11:27.


#17
bia11

bia11

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 14.08.2008

 amber_onyx, on Aug 7 2008, 12:26, said:

Merci mult,

Asa esta, amintirile conteaza. Si sincer a fost atat de bine, nu ne-am stresat deloc, nu ne-a interesat daca se simt bine invitatii (pentru ca nu am avut  hehe), si am simtit totul mult mai intens. Bineinteles ca va urma si cununia religioasa si petrecerea in tara cu familiile (nu avem cum sa scapam de asta ), dar asta peste 1 an, 2.Nu ne grabim...si oricum noi o sa povestim nepotilor de nunta din Creta.

Sincer se merita sa ai o astfel de amintire, si daca mai vrea cineva va pot recomanda hotelul perfect: curat, retras, cu o priveliste minunata, patronii sunt o familie si iti creaza senzatia de acasa...si e super ieftin (52 euro/camera).Atasez o poza cu privelistea din camera.

imi poti da te rog niste detalii despre cum ai gasit wedding planer-ul? casatoria a fost si civila si religioasa? este superb ce ai povestit, inteleg ca se poate ca ambii sa fie cetateni romani si sa se casatoreasca in grecia?

#18
crista-up

crista-up

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 02.03.2007
Ma incanta si pe mine ideea de a ma casatorii in strainatate. Inca nu stim exact unde, dar vad ca aici s-a discutat despre Grecia in principal..m-ar intaresa Turcia sau Portugalia, Malta. Stie careva detalii? Sau sa mai casatorit intre timp careva in afara granitelor? mentionez ca suntem amndoi cetateni romani, cu domiciliu stabil in Romania.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate