Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

MSI Delta 15 vs Lenovo Legion 5 Pro

Embedded pareri

Sfat glaf exterior Aluminiu
 Pompa fantana alimentata cu panou...

Lamai pierdut?

Pareri Combina frigorifica Candy

Cum se poate propune o lege noua ...
 Vreau sa devin programator, insa ...

Zvon: TVA 19% din nou pentru locu...

Samsung Galaxy Tab S7+ lag

Ventilator
 UPB- Facultatea de Inginerie Indu...

achizitionare anvelope de vara ca...

Pompa fantana alimentata cu panou...

Decizie grea
 

Telefonie VoIP de la Romtelecom

- - - - -
  • Please log in to reply
527 replies to this topic

#379
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,168
  • Înscris: 08.12.2006

View Postlverestiuc, on 28th August 2011, 12:20, said:

Ultima verificare : totul functioneaza perfect , merge din nou ca in prima zi . Deci nu a fost decat o cadere de o ora !
Oau...si ai scris atata amar de poveste doar pentru a ne spune ca a fost cazut o ora??? Mi se pare ca esti incredibil.....ai o rabdare de fier care ar trebui sa ti-o aprecieze cineva......hmmm...si daca aveai rabdare o ora sa iti dai seama ca de fapt a fost o problema tempoara...ma intreb, ai mai fi scris tot romanul acela  sus???

#380
eugeniuz2005

eugeniuz2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 31.05.2005
e un serviciu care ar putea fi excelent dar fiind oferit de catre romtele(LA)com are numai bube.
de ceva vreme nu mai functioneaza altfel decat prin intermediul interfetei web pusa de ei la dispozitie. setarile pentru configurare soft-uri sip sunt acolo pentru ca sa fie nu pentru ca ar mai fi utile in vreun fel.
o sa renunt la banii investiti in contul in cauza si gata.
sa le plece toti clientii! asta le doresc eu! apoi poate se vor gandi de ce au plecat....

#381
serio67

serio67

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 18.05.2008
E adevarat ca ieri seara au fost ceva probleme,insa serviciul functioneaza in general bine.Eu am contul configurat pe un telefon sip si pot spune ca sunt multumit.Pacat ca Romtelecom nu incearca sa dezvolte acest serviciu,cel putin pentru noi care suntem afara.Pe o scara de la 1-10 eu le-as da un 8.
PS. Daca este configurat bine merge pe orice suport sip fara probleme.  :peacefingers:

#382
vladut_v

vladut_v

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,669
  • Înscris: 11.01.2005

View Postserio67, on 28th August 2011, 21:37, said:

Daca este configurat bine merge pe orice suport sip fara probleme.  :peacefingers:

Am o rugaminte sa-mi comunicati si mie setarile actuale pentru functionarea serviciului in regim Post Paid. Terminalul meu SIP imi cere urmatoarele campuri:

Account
Name:
Display name:
User:
ID:
Password:

Server Settings
Use External Server: DA/NU
Internal Server:
External Server:
Server port:
STUN Server:

Dar alte setari ? Pot sa primesc apeluri, insa nu pot sa initiez (se face legatura insa nu se aude nimic)

Edited by vladut_v, 02 September 2011 - 13:29.


#383
24kpwn

24kpwn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 03.11.2010

View Postserio67, on 28th August 2011, 21:37, said:

E adevarat ca ieri seara au fost ceva probleme,insa serviciul functioneaza in general bine.Eu am contul configurat pe un telefon sip si pot spune ca sunt multumit.Pacat ca Romtelecom nu incearca sa dezvolte acest serviciu,cel putin pentru noi care suntem afara.Pe o scara de la 1-10 eu le-as da un 8.
PS. Daca este configurat bine merge pe orice suport sip fara probleme.  :peacefingers:
eu il folosesc pe iphone fara probleme. Ca si aplicatie folosesc Bria.

#384
Amedio_67

Amedio_67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 10.02.2002

View Postvladut_v, on 2nd September 2011, 14:24, said:

Am o rugaminte sa-mi comunicati si mie setarile actuale pentru functionarea serviciului in regim Post Paid. Terminalul meu SIP imi cere urmatoarele campuri:

Account
Name:
Display name:
User:
ID:
Password:

Server Settings
Use External Server: DA/NU
Internal Server:
External Server:
Server port:
STUN Server:

Dar alte setari ? Pot sa primesc apeluri, insa nu pot sa initiez (se face legatura insa nu se aude nimic)


intra pe https://voceonline.r...login/index.php, logheaza-te si gasesti acolo detaliile pe care le ceri.

#385
gabimax

gabimax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 30.08.2003
Pot initia apeluri de pe telefonul lor virtual, insa nu pot da telefoane de pe un telefon analogic bagat intr-un PAP Linksys. De pe alte numere virtuale, de la alti provideri, merge fara probleme, deci routerul si PAP-ul sunt configurate OK. Am incercat si de pe net de la RDS si de la Romtelecom. La fel, dupa ce initiez apelul, suna ocupat. Ping pe voip.clicknet.ro nu merge. O fi serverul lor blocat? Dar totusi, merge de pe site-ul lor.
La primirea apelurilor nu sunt probleme.

Care-i faza? la voi merge?

#386
lverestiuc

lverestiuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 05.11.2006
Buna ziua tuturor,

In urma unor numeroase teste desfasurate pe Nokia symbiam , pot declara cu mana pe inima ca urmatoriiprovideri Eurovoice, CallRomania merg de la orice acces point public , cu sau fara firewall . Cand insa incerc contul de voip de la romtelecom, lucrurile stau tare urat : ba pot da si nu pot primi telefon , ba sant inregistrat si cine ma suna imi spune ca nu sunt in retea si multe prostii din astea.
Lucrurile s-au schimbat 100% in bine in momentul in care mi-am inregistrat contul de voip de la romtelecom , la NIMBUZZ .
Vocea devine dintr-o data clara , nu sunt intreruperi , dupa lunga mea experienta in telecom , dau fara rezerve nota 9 din 10 .
Pot suna forte usor, din prima, pot fi sunat fara probleme , apelul pleaca si vine aproape instant, fara temporizare, testele au decurs foarte bine de la orice acces poit public . La testele 3G , strict vorbind in Iasi , (cartierele Pacurari si Nicolina ) testele cu conturi VOIP au decurs impecabil cu cartele 3G de la Digi(ping mediu 180ms) , iar la Orange 3G , desi pingul era mai mic (140ms), conversatiile au decurs f. rau, cu multe intreruperi.
Insa trebuie amintit si faptul ca Nimbuzz iti mananca destul de repede bateria de la mobil.
Recapituland , uitati ca se poate vorbi pe voip romtelecom  si de pe Nokia symbian cu ajutorul lui Nimbuz , in conditii bune si calitative.
Ramane in continuare valabil calvarul adaptoarelor ATA atunci cand vorbim destre un cont voip de la romtelecom. :(

#387
vladut_v

vladut_v

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,669
  • Înscris: 11.01.2005
Testez cu Nimbuzz si pe Android si revin cu impresii ...

#388
vladut_v

vladut_v

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,669
  • Înscris: 11.01.2005
Nimbuzz pentru Android nu ofera SIP extern prin alt provider, decat al lor ! Idiotii !

#389
mike77

mike77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 681
  • Înscris: 04.09.2008

View Postgabimax, on 9th September 2011, 08:09, said:

Pot initia apeluri de pe telefonul lor virtual, insa nu pot da telefoane de pe un telefon analogic bagat intr-un PAP Linksys. De pe alte numere virtuale, de la alti provideri, merge fara probleme, deci routerul si PAP-ul sunt configurate OK. Am incercat si de pe net de la RDS si de la Romtelecom. La fel, dupa ce initiez apelul, suna ocupat. Ping pe voip.clicknet.ro nu merge. O fi serverul lor blocat? Dar totusi, merge de pe site-ul lor.
La primirea apelurilor nu sunt probleme.

Care-i faza? la voi merge?

De ce nu functioneaza?! pt ca ei nu accepta pentru romania sa formezi codul de tara +40 sau 0040 iar unele aparate pun codul de tara automat!
Functioneaza daca ai un dial plan ok... ce lasa numarul 02xx, 03xx, 07xx... intra pe interfata lui suna unde vrei si fara sa pui receptorul jos da refresh la tabul Voice si o sa-ti apara Last Called Number: 00407xx  nu suna iar cand e un dial plan corect apare Last Called Number: 07xx si suna...

La mine nu merge cu asta: L:20,S:7,(0|00|xxxxxxxxxxxx|<0:0040>[237]xxxxxxxx|x|*xx|[x*][x*].<:@sipbroker.com>|<#:>[x*][x*].)
Apoi am eliminat |<0:0040>[237]xxxxxxxx| si a ramas doar L:20,S:7,(0|00|xxxxxxxxxxxx|x|*xx|[x*][x*].<:@sipbroker.com>|<#:>[x*][x*].)
Acum functioneaza perfect.. dar daca pe linia cealalta ai un provider strain vei avea nevoie de prefixul romanie daca suni in tara.

Concluzie:
Line 1 Provider national Dial Plan: L:20,S:7,(0|00|xxxxxxxxxxxx|x|*xx|[x*][x*].<:@sipbroker.com>|<#:>[x*][x*].)
Line 2 Provider strain Dial Plan: L:20,S:7,(0|00|xxxxxxxxxxxx|<0:0040>[237]xxxxxxxx|x|*xx|[x*][x*].<:@sipbroker.com>|<#:>[x*][x*].)

In acest dial plan am inclus si sipbroker sa poti suna prin ei gratuit in alte retele sip.

#390
lverestiuc

lverestiuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 05.11.2006
Buna ziua tuturor,

Cei care mai au prin casa un audiocodes mp112,114,118 fxs , il pot folosi cu succes la programarea unui cont de voip romtelecom.
Am atasat ceva poze si descrieri , ca sa le fie mai usor persoanelor ce nu au destula experienta in voip.
Dati un semn de viata daca materialul a fost suficient sau nu ... voi mai completa pe traseu daca e cazul.
La teste audiocodes-ul s-a descurcat destul de bine .

Attached Files


Edited by lverestiuc, 15 September 2011 - 00:03.


#391
gabimax

gabimax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 30.08.2003

View Postmike77, on 14th September 2011, 21:47, said:

De ce nu functioneaza?! pt ca ei nu accepta pentru romania sa formezi codul de tara +40 sau 0040 iar unele aparate pun codul de tara automat!
Functioneaza daca ai un dial plan ok... ce lasa numarul 02xx, 03xx, 07xx... intra pe interfata lui suna unde vrei si fara sa pui receptorul jos da refresh la tabul Voice si o sa-ti apara Last Called Number: 00407xx  nu suna iar cand e un dial plan corect apare Last Called Number: 07xx si suna...

La mine nu merge cu asta: L:20,S:7,(0|00|xxxxxxxxxxxx|<0:0040>[237]xxxxxxxx|x|*xx|[x*][x*].<:@sipbroker.com>|<#:>[x*][x*].)
Apoi am eliminat |<0:0040>[237]xxxxxxxx| si a ramas doar L:20,S:7,(0|00|xxxxxxxxxxxx|x|*xx|[x*][x*].<:@sipbroker.com>|<#:>[x*][x*].)
Acum functioneaza perfect.. dar daca pe linia cealalta ai un provider strain vei avea nevoie de prefixul romanie daca suni in tara.

Concluzie:
Line 1 Provider national Dial Plan: L:20,S:7,(0|00|xxxxxxxxxxxx|x|*xx|[x*][x*].<:@sipbroker.com>|<#:>[x*][x*].)
Line 2 Provider strain Dial Plan: L:20,S:7,(0|00|xxxxxxxxxxxx|<0:0040>[237]xxxxxxxx|x|*xx|[x*][x*].<:@sipbroker.com>|<#:>[x*][x*].)

In acest dial plan am inclus si sipbroker sa poti suna prin ei gratuit in alte retele sip.


Am bagat dial-planul de pe national asa cum ai zis si am reusit pana la urma sa-l fac sa sune. Dar, tot nu merge cum ar trebui.
Fac apelul, la mine in casca nu se aude nimic, la celalalt telefon suna. Ridica telefonul de la celalalt capat al firului si nu se aude nimic, nici de la mine, nici de la el. Care-i faza, iar :)

Pun atasat un print-screen:

Attached Files



#392
vladut_v

vladut_v

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,669
  • Înscris: 11.01.2005

View Postvladut_v, on 10th September 2011, 10:35, said:

Testez cu Nimbuzz si pe Android si revin cu impresii ...

View Postvladut_v, on 10th September 2011, 16:37, said:

Nimbuzz pentru Android nu ofera SIP extern prin alt provider, decat al lor ! Idiotii !
Am pus mana pe un Iphone, am configurat un VoIP de iesire cu setarile RTC, insa nici pomeneala sa mearga, decat din directia alt telefon --> iPhone. De iesit din iPhone nu pot sa ies cu apelul din Nimbuzz, nici cum.

Sa folosesc alt server Domain si Proxy, in loc de "voip.clicknet.ro" ? (am postpaid)

#393
lverestiuc

lverestiuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 05.11.2006

View Postvladut_v, on 23rd September 2011, 21:37, said:

Am pus mana pe un Iphone, am configurat un VoIP de iesire cu setarile RTC, insa nici pomeneala sa mearga, decat din directia alt telefon --> iPhone. De iesit din iPhone nu pot sa ies cu apelul din Nimbuzz, nici cum.

Sa folosesc alt server Domain si Proxy, in loc de "netvoip.clic.ro" ? (am postpaid)

Uita-te pentru setarile generale in poza atasata . Vizavi de Nimbuzz , testele au decurs cu succes pe urmatoarele telefoane cu simbyan :
- pe doua telefoane Nokia E61i
- pe un singur telefon Nokia E63
Am un coleg cu Samsung I9000 si am sa revin cu impresiile testelor pe Android .
Pe simbyan , conturile merg struna si fara rateuri .

Attached Files



#394
croco6969

croco6969

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 29.12.2003
eu folosesc nimbuz pe galaxy mini si merge de nota 20 pe wifi si multumitor pe 3g dar cu callromania.

#395
Corbu'

Corbu'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 17.09.2004
Exista vre-o posibilitate de a vedea istoricul apelurilor daca folosesc serviciul inregistrat intr-un device SIP ? Interfata online din pacate nu arata decat istoricul convorbirilor formate din interfata, real time nu este decat creditul afisat.

#396
brigadierul

brigadierul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 06.10.2008

View Postvladut_v, on 23rd September 2011, 14:37, said:

Am pus mana pe un Iphone, am configurat un VoIP de iesire cu setarile RTC, insa nici pomeneala sa mearga, decat din directia alt telefon --> iPhone. De iesit din iPhone nu pot sa ies cu apelul din Nimbuzz, nici cum.

Sa folosesc alt server Domain si Proxy, in loc de "voip.clicknet.ro" ? (am postpaid)


Incearca si instaleaza aplicatia 3cx sau media5-fone. Am prieteni care au asa ceva si merge struna.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate