Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Buna dimineata, ma poate ajuta si...

pentru cine a mai facut visinata

Ax hidrofor invarte greu
 Problema recepție

Credit nou,refinanțare,etc...

Incalzire procesor.

Plecari Grecia 2022
 Problema recuperare parola yahoo ...

Parere Ultrabook Asus Vivobook 14...

Problema AC Ford Focus MK3

Recomandare firma vanzare si inst...
 Bolt sau Uber

Temperatura vara in casa

Modem-stick care nu mai merge

cat costa renovarea unui apartame...
 

Telefonie VoIP de la Romtelecom

- - - - -
  • Please log in to reply
527 replies to this topic

#343
vladut_v

vladut_v

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,669
  • Înscris: 11.01.2005
Mie nu-mi merge nimic ... din decembrie 2010 ! Am sters contul, la o luna diferenta am facut altul. Am schimbat abonamentul de Clicknet. Tot nimic nu merge. Singura directie in care merge este din interfata WEB catre orice numar. Invers, de sunat numarul SIP RTC, imi spune ca numarul nu este alocat, absolut de oriunde l-as apela. Eu am abandonat ideea de VoIP RTC, gata ! Am si un cont prepaid facut, dar nu cred ca le voi oferi vreun cent vreodata.

Eu vroiam sa ma bazez pe serviciu cand ies din tara, sa sun si sa fiu sunat sub retele VoIP, cu numsr de Romania. Ce sunam eu se factura direct acasa pe factura comuna. Extrem de comod, dar degeaba ca nu te poti folosi de el, sa nu mai spun daca te lasa balta, prin tari straine .. daca acasa nu merge de 3 luni :)

Edited by vladut_v, 22 February 2011 - 21:17.


#344
skplayer

skplayer

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 537
  • Înscris: 07.12.2010
salut
am si eu un cont prepay romtelecom/ voip
precizez ca desi am credit (1 euro) nu pot apela nici un numar; totodata daca sun pe acest numar  suna ''ocupat''
am configurat corect clientul de voip (xlite) si am incercat sa ''apelez'' si din browser
totusi, pana acum cateva zile a functionat bine
pacat  :confuzzled: ; mi se parea un serviciu bunicel

#345
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
@Corbu'
Instaleaza si configureaza un Asterisk (PBX) si nu o sa mai ai problema asta. Atata timp cat nu ai acces complet la setarile PBX-ului nu poti seta metoda prin care se trimit tonurile DTMF per fiecare conexiune, iar pentru rutarea apelurilor catre anumite rute (ex. 02XXXXXXXX si 03XXXXXXX) trebuie sa ai de asemenea acces la PBX pentru a putea face diagnosticare SIP.

#346
COJO

COJO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 29.03.2005

View Postvladut_v, on 20th February 2011, 15:42, said:

Cred ca renunt incet la ideea de a avea un serviciu de VoIP, care sa vina facturat pe aceiasi factura cu fixul RTC. Ar fi fost extrem de comod si preturi mici. Decat sa folosesc un cont prepay si acesta incert, pe aceiasi platforma extrem de instabila, am decis sa trec la un alt operator in sistem prepaid, cu urmatoarele caracteristici:

- alocare de numar fix de Romania, indiferent de locatie geografica
- posibilitate de alimentare cont incepand cu suma mica, prin paypal, sms premium sau tranzactie cu card prin 3dsecured
- servicii avansate: redirectionare apel, mesajerie vocala cu notificare mail sau sms, apel in asteptare, apel international, eventual sms
- configurabil pe client SIP pe Android (inainte foloseam IOS si Symbian)

Ce recomandati ? Eu n-am folosit la viata mea decat www.nonoh.net pentru apelare. Nu aveam numar alocat.

Eu folosesc de putin timp Alonia si sunt foarte multumit. Dupa ce incarci cu minim 5 euro, primesti un numar de forma 0373... . L-am configurat pe un client de SIP in iPhone si totu' e OK. Servicii avansate nu cred ca ofera... arunca totusi o privire pe site-ul lor!

#347
hotm

hotm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 28.06.2005
Am cumparat 3 EUR credit la serviciul PrePAy. Am bagat datele contului SIP la Xlite, Linksys PAPT2, cat si la un cont de Sipsorcery. Toate se registreaza, pot suna pe nr. de Voip, insa cand sun de pe ele pe Mobile sau Telefoane fixe, suna insa nu se face conectarea.
De la aplicatia de pe siteul lor totul este OK.
Iata logul de pe Sipsorcery, poate imi dati vreo idee:
DialPlan 06:30:20:370 sip1(2104): New call from udp:82.76.237.214:4094 successfully authenticated by digest.
DialPlan 06:30:20:417 sip1(2104): Using dialplan default for Out call to sip:[email protected]
NewCall 06:30:20:417 sip1(2104): Executing script dial plan for call to 0728123456.
DialPlan 06:30:20:526 sip1(2104): call from sip:[email protected] to 0728123456.
DialPlan 06:30:20:542 sip1(2104): Commencing Dial with: RTLC 0373351234 Berceni.
DialPlan 06:30:20:542 sip1(2104): Attempting to locate a provider for call leg: sip:[email protected] 0373351234 Berceni.
DialPlan 06:30:20:542 sip1(2104): ForkCall commencing call leg to sip:[email protected]
DialPlan 06:30:20:542 sip1(2104): SIPClientUserAgent Call using alternate outbound proxy of udp:69.59.142.213:5060.
DialPlan 06:30:20:542 sip1(2104): Switching to sip:[email protected]:5060 via udp:69.59.142.213:5060.
DialPlan 06:30:20:542 sip1(2104): SDP on UAC call had RTP socket mangled from 172.17.93.214:8000 to 82.76.237.214:8000.
DialPlan 06:30:20:745 sip1(2104): Response 407 Proxy Authentication Required for sip:[email protected]
DialPlan 06:30:20:979 sip1(2104): Information response 100 trying -- your call is important to us for sip:[email protected]
DialPlan 06:30:21:089 sip1(2104): Response 603 Declined for sip:[email protected]
DialPlan 06:30:21:089 sip1(2104): Dialplan cleanup for horiatimis.
DialPlan 06:30:21:370 sip1(2104): Dial plan execution completed without answering and a last failure status of Decline Declined.
DialPlan 06:30:21:370 sip1(2104): UAS call failed with a response status of 603 and Declined.

#348
Byt

Byt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 05.02.2002
Ce se intampla cu VOIP?

Interfata web e intr-o bucla infinita, nu recunoaste parola cand ma loghez (si e parola buna). Iar X-Lite de cateva zile imi da numai "Failed to connect" orice as apela.

E doar la mine, sau..? Chiar e o perioada in care am nevoie puternica de acest serviciu.

#349
vladut_v

vladut_v

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,669
  • Înscris: 11.01.2005

View PostByt, on 9th March 2011, 20:55, said:

Chiar e o perioada in care am nevoie puternica de acest serviciu.
Atunci nu te baza pe Romtelecom la capitolul VoIP, incearca alt provider.

#350
hotm

hotm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 28.06.2005
Am reusit in cele din urma sa fac sa mearga contul de Prepay.
Cred insa ca din start trebuie sa aveti grija la Stun server.
Daca dati ping in stun.clicknet.ro veti obtine 100% Paket lost! Deci folositi cu incredere stun.xten.com !
A doua modificare: Folosirea Codecului ALaw in loc de ULaw sau 723 sau 729.
Am completat toate rubricile posibile pe acolo...
Ce este ciudat, este ca am folosit acest cont de cand a aparut acest serviciu...si atunci a mers fara prea multe setari! Acum insa a trebuit "mangaiat" sa functioneze...halal Romtelefon...insa, totusi  e bine ca au cele mai mici tarife...cel putin in Romtelefon si Cosmote!

#351
spavian

spavian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,257
  • Înscris: 09.12.2005
si eu am renutat la voip prepaid ..vreo luna m-am chinuit cu suportul lor ..pe symbian se inregistra si nu putea fi folosit ,pe android mergea sa suni dar nu primeai ..pe calculator ..etc facea figuri ..numai din flashul de la ei dupa site mergea ...si acum mai am mailuri de la suport in care spuneau ca e de la mine nu de la ei :)

#352
chupa

chupa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 05.06.2005
A mai incercat cineva sa isi faca cont? Dupa ce confirm mailul nu imi da sa aleg nici un numar..... Am sunat la RT si nici nu stiau despre ce vbesc...dupa 2-3 telefoane am dat de cineva care stia de acest serviciu si a zis ca mi-au inregistrat sesizarea si ma vor contacta. Asta ieri. Pana acum nimic.

#353
dan2002sv

dan2002sv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 27.09.2002
Incercati si voi VOIP de la Alonia. Preturi bune si pt mobil si pt fix, gratis in retea, reincarcari credit direct de pe telefonul mobil( de pe Orange).
Eu il folosesc pe calculator si mobil si merge bine.

Edited by dan2002sv, 19 April 2011 - 22:53.


#354
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

View Postdan2002sv, on 19th April 2011, 23:53, said:

Incercati si voi VOIP de la Alonia. Preturi bune si pt mobil si pt fix, gratis in retea, reincarcari credit direct de pe telefonul mobil( de pe Orange).
Eu il folosesc pe calculator si mobil si merge bine.
si ce legatura are cu VOCE ONLINE de la rtc???

#355
skplayer

skplayer

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 537
  • Înscris: 07.12.2010

View Postdan2002sv, on 19th April 2011, 23:53, said:

Incercati si voi VOIP de la Alonia. Preturi bune si pt mobil si pt fix, gratis in retea, reincarcari credit direct de pe telefonul mobil( de pe Orange).
Eu il folosesc pe calculator si mobil si merge bine.
ESTI OFFTOPIC
la mine, in momentul de fata nu functioneaza;  nu suna si nici nu pot suna desi am credit
nu este un serviciu pe care sa te bazezi. (punct)

Edited by skplayer, 20 April 2011 - 21:30.


#356
ssrelu

ssrelu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.04.2007
La mine a mers supar pana acum o luna. Apoi deloc... Nici macar din interfata nu-mi merge. Mentionez ca am un cont prepay cu ~4euro si-l foloseam de pe mobil (am android pe el). Mi-am luat gandul de la bani. Asta e.... a doua teapa de la Romtelecom!

#357
doiandrei99

doiandrei99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 01.04.2010

View Postssrelu, on 26th April 2011, 20:19, said:

La mine a mers supar pana acum o luna. Apoi deloc... Nici macar din interfata nu-mi merge. Mentionez ca am un cont prepay cu ~4euro si-l foloseam de pe mobil (am android pe el). Mi-am luat gandul de la bani. Asta e.... a doua teapa de la Romtelecom!
ai mai spus-o odata.e destul.ma deranjeaza sa citesc acelasi subiect pe topicuri diferite. :thumbdown:

#358
vladut_v

vladut_v

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,669
  • Înscris: 11.01.2005
A folosit cineva serviciul astazi sau ieri ? La mine nu merge ! Suna din ambele directii (si apel efectuat si primit), insa la raspuns, nu se aude absolut nimic.

#359
Syman99

Syman99

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.10.2008
Si-a facut cineva zilele astea cont nou ?
Eu m-am inregistrat am activat contul si cand intru nu-mi apare interfata cu telefonul.
Este vreo smecherie anume?
Am facut mai multe conturi, fara rezultat.
Multumesc.

View Postssrelu, on 26th April 2011, 20:19, said:

La mine a mers supar pana acum o luna. Apoi deloc... Nici macar din interfata nu-mi merge. Mentionez ca am un cont prepay cu ~4euro si-l foloseam de pe mobil (am android pe el). Mi-am luat gandul de la bani. Asta e.... a doua teapa de la Romtelecom!

Iti merge acum contul pe web ?

#360
Cciprian22

Cciprian22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 26.01.2011

View PostSyman99, on 4th May 2011, 16:17, said:

Si-a facut cineva zilele astea cont nou ?
Eu m-am inregistrat am activat contul si cand intru nu-mi apare interfata cu telefonul.
Este vreo smecherie anume?
Am facut mai multe conturi, fara rezultat.
Multumesc.
si eu am facut la fel ca si tine , dar nici la mine nu apar numerele din care sa iti alegi.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate