Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Swimming with Sharks (2022-)

Sfaturi achizitie sistem off sau ...

Un director de la CJ și-a or...
 Proxy error

Samsung Galaxy Watch5 / Watch5 Pro

Problema instalare windows 10

Kia Sportage - pareri
 Procesul Microsoft Edge repornest...

Recomandare caști open earbu...

Lanterna in 3 trepte

Husa saltea temperatura spalare
 Viteza scazuta extern digi Fiberl...

Recomandare placa de baza, proces...

Unde pot gasi informații despre u...

Mac Shortcuts
 

Stabilizator de putere

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#19
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006
Fiind in locul sigurantei, sa inteleg ca decupla la curenti mari? Banuiesc ca asta se intimpla la cresteri nu prea bruste de curent

Edited by mister_rf, 01 June 2008 - 20:58.


#20
Mr_Devil83

Mr_Devil83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,326
  • Înscris: 09.02.2006
Sa presupunem ca avem de a face cu echipamente care nu pot fi oprite daca tensiunea creste, sa zic desi sper sa nu fie cazul de aparatura medicala folosita in salile de urgenta.

Ma gandesc la solutia adoptata prin ups-uri care raspund foarte repede la variatiile de tensiune in anumite limite si comuta pe convertorul alimentat din baterie sau la un circuit de monitorizare in permanenta a sinusoidei realizat cu amplificatoare operationale care sa comande deschiderea unei punti cu tiristoare. Nu stiu insa daca dupa punte tensiunea rezultata va avea amplitudinea sinusoidala sau nu. Inclin sa cred ca va fi ceva de genul trapezoidala sau triunghiulara.

#21
resenbrink

resenbrink

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 04.12.2007
Am spus că tiristorul era blocat la 300 mA, ce vrei mai mult? Baleiajul orizontal funcționează la 15.625 Hz, deci "un pic mai mult" decât cei 50 Hz ai rețelei.  Deci protecția bloca la timp circuitul, deși frecvența de lucru era de peste 300 ori mai rapidă decât frecvența rețelei de alimentare.


Am văzut la o stație de ambulanță un UPS de 60.000 de euro, care genera el tensiunea "de rețea" pentru alimentarea consumatorilor, folosind rețeaua electrică a orașului doar pentru a o redresa și a-și încărca bateriile, aflate undeva la subsol.

Dacă era vorba de echipamente care nu puteau fi oprite, n-ar fi deschis un topic pe tema asta, ar fi avut alimentarea asigurată chiar de către firma care a montat echipamentele.

Nu e nevoie de tensiune perfect sinusoidală, la majoritatea echipamentelor. O tensiune de formă trapezoidală, dar cu fiecare alternanță având aceeași arie ca a sinusoidei face exact același lucru.

Edited by mister_rf, 01 June 2008 - 20:58.


#22
NickRvl

NickRvl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 30.10.2006
Am inteles, deci pot fi destul de eficiente, defapt chiar sint, si montajele care decupleaza de la retea un consumator inainte de a fi ars, conform spuselor tale, si banuiesc ca sti ce vorbesti.
Daca mai sint cunoscatori care s-au confruntat cu asta sint bineveniti.

Edited by mister_rf, 01 June 2008 - 20:59.


#23
Mr_Devil83

Mr_Devil83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,326
  • Înscris: 09.02.2006
Deci pana acum ca sa inteleaga initiatoarea topicului avem solutii comecriale ieftine:

La supraalimentare cand tensiunea creste mult dar perioada de crestere relativ mare si durata este de asemenea mare: stabilizatoare de tipul ala well de 5000va la xron
La fluctuatii de tensiune rapide ups-uri de putere seriose si relativ acceptabile ca si cost: APC rs de 800 VA si APC smart UPS de 1500va le recomand, pentru ca le folosesc pe ambele modele de ceva vreme si spre deosebire de cele chinezesti mai si comuta si culmea dar desi durata de viata a unui acumulator cu plumb este limitata inca tin dupa 3 ani si tin bine iar pretul nu este foarte mare.

Pentru echipamentele "time critical" uz militar sau urgente folosim echipamente foarte scumpe, foarte stabile, foarte precise care costa xxxxx euro doar ca sa tina o tensiune constanta.

Nu facem stabilizatoare de curenti mari si tensiune alternativa pentru ca nu am elaborat o schema de plecare, necesita timp si bani pe care nu-i avem asa ca ne multumim cu ce ne dau chinezii.

Am uitat ceva?

#24
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008

 Mr_Devil83, on Jun 1 2008, 01:25, said:

WELL-urile alea seamana incredibil de bine cu unul dintre modelele care imi tot vine mie la reparat, au cumva un toroidal si un cablaj de comanda care alimenteaza niste relee de 12v cumva? Tranzistorii care comuta pe acolo releele sunt tip16 si tip17?
Daca aia e dracia nu merita banii de nicioculoare. Sunt bune in cazul in care tensiunea la retea incepe sa urce de la 230v pana la vreo 260 - 280 (cred) lent, la fluctuatiile de tensiune crapa si consumatorii alimentati de ele cat si insusi stabilizatoarele astea minune.
Ca sa pun o idee in postul asta vreau sa zic faptul ca nu cred in eficienta acestor stabilizatoare la fluctuatii de tensiune rapide, la chestia asta m-a dus gandirea cand am citit pataniile lui em2006 cu acele contacte buclucase.
WELL-urile sunt cele rosii si mai scumpe putin, bit 61 mi-a recomandat BigM.

 bit 61, on Jun 1 2008, 18:24, said:

Eu mi-am confectionat o astfel "de protectie".
Daca tensiunea de retea scade sub 195v sau creste peste 265V se decupleaza consumatorul de la retea.
Dupa "normalizarea" tensiunii  sarcina se cupleaza in mod automat.
Dar si in descrierea de pe site-ul alfaservice tot o astfel de decuplare (la 270V) si autocuplare este prevazuta. Cat m-ar costa si pe mine o astfel de protectie confectionata?

 Mr_Devil83, on Jun 2 2008, 01:46, said:

La supraalimentare cand tensiunea creste mult dar perioada de crestere relativ mare si durata este de asemenea mare: stabilizatoare de tipul ala well de 5000va la xron
La fluctuatii de tensiune rapide ups-uri de putere seriose si relativ acceptabile ca si cost: APC rs de 800 VA si APC smart UPS de 1500va le recomand, pentru ca le folosesc pe ambele modele de ceva vreme si spre deosebire de cele chinezesti mai si comuta.
Nu facem stabilizatoare de curenti mari si tensiune alternativa pentru ca nu am elaborat o schema de plecare, necesita timp si bani pe care nu-i avem asa ca ne multumim cu ce ne dau chinezii.
Perioada de crestere nu o cunosc. M-am hotarat la unul din modelele de 5000VA, exista UPC de asemenea putere. Un prieten mi-a zis "nu incerca cu UPC", nu stiu sa explic de ce.  Apropo, care stabilizator nu o fi chinezesc? Ce sa aleg: BigM sau WELL?
Vad ca sunt pe aici multe persoane care se pricep. Sa fiu mai explicita: Am un contoar pasant prin care am trecut constant iarna 3500W (desi cu fire nu foarte groase) si nu palpaia lumina (desi tub neon). Nu da semne ca ar fi ceva in neregula in instalatie. Insa, cunosc un caz identic cu al meu la o alta firma, copiatorul digital a pocnit chiar cand il instalau, in timp ce un analogic mergea acolo fara probleme. Firma care mi l-a instalat mi-a zis sa cumpar un stabilizator de 2000W (referindu-se numai pentru acest copiator, spunand ca acel copiator analogic nu are nevoie, nu e atat de sensibil), pomenindu-mi ca pot gasi la Vitacom.

#25
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015

 claudia2008, on May 29 2008, 22:55, said:

Va rog, daca stie cineva, cum pot procura un stabilizator (cred ca asa se numeste), pentru a ma feri de varfurile de tensiune de peste 240 V ?
Si asta pentru putere mare (cca 1.5 Kw). Cam cat costa o asemenea chestie? Mi-a spus cineva ceva despre vreo 800 RON. Nu s-ar putea face unul de catre o persoana priceputa, sau trebuie neaparat luat din comert?
Va multumesc mult

a) pentru protectie la supratensiune in functie de tensiunea de alimentare, 230 V, foloseste cu incredere o siguranta diferentiala monopolara, montata dupa aparatul de masura a energiei electrice (contor electric), la iesirea de la bornele acestuia, impreuna cu un ovp (dispozitiv protectie supratensiune), sau LOVP sub-supratensiune (mentionate ulterior ovp pt. usurinta). recomand, alegerea unei sigurante (intreruptor diferential) de amperajul corect (curent maxim egal cu cel mai mare curent sustinut de catre contor), dar curentul de defect sa nu depaseasca maxim 30mA. exemplu: contor monofazic de 10(40)A, siguranta direrentiala de 40A, ovp 195V-255(pana la 270)V. montajul este simplu, intrare siguranta nul la borna N, faza la borna nemarcata (sau notata L), OVP montat nul la nul siguranta (pe intrare), iar faza OVP la faza iesire din siguranta. diferentiala de 30 mA, este buna pentru cand faci scurtcircuit, sau atingi faza cu mana, iar ovp va da semnal sigurantei, in siuatia sub-supratensiunii.
B) pentru variatii mari ale tensiunii de alimentare (mai mari de +/- 10 %), sau a frecventei, adreseaza-te furnizorului de electricitate, avand in vedere ca daca ai facturi de la echipamentele arse din casa din vina acestuia, poti solicitata repararea sau inlocuirea lor pe cheltuiala furnizorului. -functioneaza- si este si legal(contractul de energie electrica trbuie sa fie pe numele actualului proprietar)
c) daca variatiile tensiunii de alimentare sunt dese (in general nu supratensiune ci mai putin de 206V), ai montat diferentiala si ovp, ai facut reclamatie la furnizor, si inca nu esti multumit(a) de faptul ca aparatura nu functioneaza in parametrii, atunci incerca si ceea ce au comunicat ceilalti colegi de forum, respectiv un stabilizator de tensiune - atentie la puterea real mentionata in W (kW), nu VA. aparate gasesti peste tot, unele de calitate altele nu.

pentru diferentiala, ovp, lovp, stabilizator, pot sa iti recomand diverse produse, care si-au dovedit fiabilitatea in timp (pentru montarea lor iti stau la dispozitie).

#26
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
Stabilizatorul de la punctul c) oricum trebuie sa il montez, pentru ca de aceasta data se suporta reparatia aparatului pe cheltuiala firmei care ofera garantia si care pune conditia acestui aparat (apropo, au pomenit doar de supratensiune). Dupa instalarea lui ar mai fi nevoie de siguranta diferentiala, ovp sau lovp? Pentru montarea lor nu mi-ar strica ceva date de contact, cine se ofera, nu se stie niciodata, poate voi avea nevoie sa platesc pe cineva sa ma ajute.

 MembruAnonim, on Jun 4 2008, 10:08, said:

...aparate gasesti peste tot, unele de calitate altele nu.
Partea proasta e ca ma grabesc f tare, in seara asta ar trebui sa comand aparatul si nu stiu inca daca sa fie Well sau BigM, nou sau de pe Okazii, de preferinta nu chinezesc si care sa nu semene incredibil de bine cu unul dintre modelele care ii tot vin la reparat lui Mr_Devil83.  Sau un UPC... Si suplimentar, pretul unui montaj de protectie de genul celui facut de bit 61. Cred ca totusi nu voi comanda online nici in aceasta seara, poate mai apuc sa primesc raspunsuri. va multumesc anticipat.

Edited by claudia2008, 04 June 2008 - 21:39.


#27
Mr_Devil83

Mr_Devil83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,326
  • Înscris: 09.02.2006
E UPS nu UPC, astia vand internet parca :D si poti sa stai linistita pentru ca vreo 2 cumparate din metro vin la reparatii pentru ca proprietarii lor nu inteleg ca jucariile astea nu prea sunt gandite sa stabilizeze tensiunea la sarcini inductive de putere. Ele sunt OK dar sa nu abuzezi de ele.
Pentru protectii sigure un APC de vreo 3000W ar fi ideal pentru tine, un prieten a gasit unul second la vreo 4 milioane cu bateria moarta si a iesit super bine cu el.

Cauta mai bine o firma care se ocupa de asta, faceti frumos un contract in care se oblica sa te despagubeaza daca echipamentele montate de ei nu isi fac datoria si cauzeaza interferente sau alte daune si nu-ti mai bate capul.

Nu cred ca o sa primesti o oferta serioasa pe un forum.

Edited by mister_rf, 05 June 2008 - 07:58.
atentie la cuvintele folosite!


#28
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,272
  • Înscris: 17.09.2005

 claudia2008, on Jun 4 2008, 22:34, said:

nu stiu inca daca sa fie Well sau BigM

pretul unui montaj de protectie de genul celui facut de bit 61.

Dupa cum se vedea din poze ambele functioneaza pe acelasi principiu:autotransformator al carui
cursor (face contact direct pe spire) este actionat de un servomotor.
Well-ul pare lucrat mai "ingrijit".

Pretul componentelor este mic.
Trebuie sa gasesti un electronist sa il realizeze.
Attached File  Protectie_retea..jpg   216.39K   111 downloads
Cand tensiunea de retea se afla in plaja 195V-265V led-ul verde este aprins si sarcina este cuplata
prin intermediul releului.
Daca tensiunea scade sub 195V se aprinde ledul galben si releul decupleaza sarcina.
Ledu-ul rosu se aprinde daca tensiunea depaseste 265V si de asemenea sarcina este decuplata.
La normalizarea tensiunii se reaprinde ledul verde si sarcina este recuplata la retea.

#29
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
[quote name='Mr_Devil83' date='Jun 5 2008, 03:35' post='4687340']
Pentru protectii sigure un APC de vreo 3000W ar fi ideal pentru tine, un prieten a gasit unul second la vreo 4 milioane cu bateria moarta si a iesit super bine cu el.
/quote]
Multumesc pt mesaj mai intai. Da, UPS. APC? Eu am gasit numai AVR (Well) sau SVC (BigM), daca la asta te referi. Si eu am gasit pe net la un tip pe Okazii un aparat, la 2000VA 200 RON, la 3000VA 350 RON, la 5000VA 400 RON. Daca vreau factura si garantie 3 luni se mai adauga  TVA-ul. Astea nu ar trebui sa aiba garantie mai mare? Daca au si o baterie anume, iar aceea poate fi moarta, aia cat ar mai costa separat. Nu stiu daca merita la mana a doua. Inseamna ca e riscant, nu? Sau alte probleme? Ma gandisem initial ca nu e ca la videocamere sa aiba defecte ascunse, ori merge ori nu merge, dar se pare ca nu e atat de simplu.
Mesajul nr.28 l-am vazut dupa ce am dat reply. Voi face referire la el dupa ce ma intorc de la munca. Va multumesc.

Edited by claudia2008, 05 June 2008 - 06:29.


#30
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008

 bit 61, on Jun 5 2008, 07:16, said:

Well-ul pare lucrat mai "ingrijit".
Trebuie sa gasesti un electronist sa il realizeze.
Nelamuririle mele acum:
1)WELL nou la 543.7 RON sau de ocazie (poate tot nou) la 400 RON, cu garantie de 4 ori mai mica? Ce probleme poate ascunde unul de ocazie?
2)Mai merita gandita dupa achizitionarea stabilizatorului confectionarea unei protectii, sau este chiar mai buna decat stabilizatorul in sine? Un pret estimativ?
3)O problema pe care firma care mi-a inlocuit copiatorul (m-a costat si pe mine cam 100E) mi-a propus sa o clarific pe acest forum:
Daca intr-o priza a stabilizatorului am copiatorul iar in alta am aerul conditionat, iar aerul conditionat face o suprasarcina sau un scurtcircuit (deci ca si cum in a doua priza as baga o sarma direct de la faza la nul), ce pateste copiatorul din prima priza: A)Nimic, continua sa lucreze doar prima priza; B)Se intrerupe odata cu a doua priza, prajindu-se stabilizatorul; C)Se prajeste copiatorul?  Este o chestie confuza pentru noi necunoscatorii.

#31
crriss

crriss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 06.03.2008

 claudia2008, on Jun 5 2008, 23:34, said:

Daca intr-o priza a stabilizatorului am copiatorul iar in alta am aerul conditionat, iar aerul conditionat face o suprasarcina sau un scurtcircuit (deci ca si cum in a doua priza as baga o sarma direct de la faza la nul), ce pateste copiatorul din prima priza: A)Nimic, continua sa lucreze doar prima priza; B)Se intrerupe odata cu a doua priza, prajindu-se stabilizatorul; C)Se prajeste copiatorul?  Este o chestie confuza pentru noi necunoscatorii.

in primul rand instalatia de aer conditionat nu ar trebui conectata la stabilizator. suprasarcina instalatiei de aer conditionat poate apare doar pe perioade scurte de maxim 1-3 secunde, la pornirea motorului compresorului. scurtcircuitul apare foarte rar, ca si efect al unei izolatii defectuase, deteriorarea vreunei componente (motor, condensatori, releu de pornire) si duce imediat la decuplarea sigurantelor din panoul electric al locuintei sau spatiului comercial.
daca totusi AC si copiatorul sunt conectate la stabilizator, dar la prize diferite, valoare tensiunii pentru ambele prize va fi egala, deoarece prizele sunt conectate impreuna in interiorul aparatului. la suprasarcina, stabilizatorul se supraincalzeste in cazul in care nu are protectie la suprasarcina, tensiunea la iesire nu va mai putea fi mentinuta constanta, iar in cele din urma se va decupla/arde siguranta pe care TREBUIE sa o aiba, altfel va lua foc  :D  . daca faci scurtcircuit intre faza si nul, consumatoul nu pateste nimic. teoretic. unii consumatori, precum motoare electrice de putere medie-mare, sau dispozitive de control/reglare a turatiei motoarelor cu regenerarea energiei, sunt afectate. motorul se opreste brusc la scurtcircuit, iar disp. cu regenerare se pot defecta. nu e cazul de fata.
copiatorul este compus din cateva elemente bloc: sursa de alimentare in comutatie pentru alimentarea tuturor circuitelor electronice, la unele chiar si servomotoarele, la altele mai vechi se alimentau la 230V~ si cel mai mare consumator, lampa de incalzire a cuptorului pentru fixarea tonerului.

fac o paranteza si spun ca de fapt nu ai nevoie de stabilizator de putere asa mare, ci doar pentru alimentarea sursei copiatorului, iar lampa de incalzire se poate alimenta direct de la retea, temperatura ei este controlata cu termistor-triac. sunt convins ca numeroasele reparatii care au fost necesare inainte au constat doar in inlocuirea (daca nu eliminarea) varistoarelor si inlocuirea sigurantelor arse. desigur, stabilizarea doar a tensiunii pentru sursa, implica interventia in copiator, fapt care ar duce la pierderea garantiei. si cam greu de gasit cineva care sa isi asume raspunderea pentru asemenea lucrare.

#32
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
"suprasarcina instalatiei de aer conditionat poate apare doar pe perioade scurte de maxim 1-3 secunde, la pornirea motorului compresorului". Si atunci ce se intampla?
"duce imediat la decuplarea sigurantelor din panoul electric". Sau din stabilizator? Ce s-ar intampla atunci cu copiatorul din cealalta priza?
"la suprasarcina, stabilizatorul se supraincalzeste in cazul in care nu are protectie la suprasarcina". Stie cineva daca are?
E adevarat, lampa cuptorului de fixare e alimentata separat, nu din sursa (am vazut schita aparatului), dar mai sunt si alti mari consumatori alimentati din sursa (motorul principal, motorul de scanare, lampa de expunere). Am sa ma interesez cat consuma lampa de cuptor, ca poate se merita a fi sarita.
"de fapt nu ai nevoie de stabilizator de putere asa mare, ci doar pentru alimentarea sursei copiatorului". Aici ar fi o economie de bani sa iau stabilizatorul mai mic, vad ca te pricepi la aere conditionate, eu nu am habar, dar ma gandeam ca daca totusi exista acolo varfuri de tensiune, sa nu strice ceva si la aer (vreau unul cam scump - Panasonic inverter). N-ar mai comenta nici firma care a instalat copiatorul ca daca face aerul suprasarcina in stabilizator si strica copiatorul, si as scuti si bani cumparand unul de 3000VA. Deocamdata pierd zilnic bani, am copiator inlocuit, bun, mi-au facut 2-3 copii pe riscul lor si acum il tin scos din priza.

#33
crriss

crriss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 06.03.2008
orice motor electric in special cele de curent alternativ, absoarbe la pornire un curent de 3-5 ori mai mare decat curentul nominal. durata este de 1-3 secunde, timp in care curentul este descrescator pana la valoarea nominala. sigurantele fuzibile sunt suficient de lente ca sa permita aceasta suprasarcina temporara, iar cele automate sunt supradimensionate ca sa nu se decupleze in acest moment.
desigur ca mai nou, in sistemele de AC moderne, mai scumpe se prefera folosirea convertoarelor de frecventa pentru controlul precis al turatiei si implicit a puterii instalatiei, in acest caz curentii absorbiti la pornire au valori chiar mai mici decat curentul nominal. nu stiu daca modelul in cauza este dotat cu convertor de frecventa sau nu, asta poti sa verifici in manualul aparatului, daca are asa ceva, precis se lauda pe undeva  :D .

stabilizatorul fie ca are o piza sau 20 de prize, ele sunt conectate impreuna, ca si cum ar avea una singura si ai folosi un prelungitor cu mai multe prize. elementul de reglaj (de obicei transformator toroidal cu servomecanism de reglare sau stabilizator ferorezonant la modelele mai vechi). el trebuie obligatoriu sa aiba siguranta fuzibila. protectia la suprasarcina (daca exista) va decupla consumatorii conectati pentru protejarea stabilizatorului. protectia poate fi cu releu de suoracurent, termic, sau simpla siguranta fuzibila sau automata.

pana la urma daca e complicat sa alimentezi separat sursa si direct lampa de la copiator, poti sa alimentezi tot copiatorul prin stailizator dar NU conecta si AC la acelasi stabilizator. AC poate fi chiar el o sursa de supratensiune  sau subtensiune, element perturbator. daca tii neaparat, poti sa folosesti un al doilea stab. doar pentru AC.

#34
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Plec de la ideea ca: alimentarea este ok, tabloul distributie are sigurante automate, calibrate in functie de consumatori, conductorii electrici nu sunt sub sau supradimensionati, izolatia lor este ok, exista nul protectie (impamantare-priza pamant valoare recomandata 3 ohmi, maxim 4 ohmi) functional.
Atunci, pentru protectia tuturor aparatelor la supratensiuni, se monteaza o siguranta diferentiala si un dispozitiv de genul ovp.
Apoi, daca exista variatii ale frecventei si tensiunii de alimentare, in sens pozitiv sau negativ, acest sistem va decupla, intrerupand alimentarea tuturor aparatelor.
1. masoara tensiunea de alimentare in sarcina si in gol;
2. masoara frecventa;
3. daca nu vrei ca dispozitivele sa ramana nealimentate, mergi pe un ups, doar consumatori gen calculator, copiator, nu aer conditionat, nu iluminat etc.;
4. f. f. putine electronice (din Romania si nu numai) nu sunt chinezesti, sau nu au componente chinezesti, in procent de peste 98%. (se aplica si la ups, avr, awp, etc.), dar asta nu inseamna ca nu sunt de calitate;
5. toate avr sau stabilizatoarele au un delay (intarziere), daca tensiunea de alimentare depaseste sau scade (in medie 20 volti), de la 1 secunda pana la 3 secunde.
6. nu toate stabilizatoarele au protectie la supratensiune, atentie!
Well e chinezesc, la fel si altele, oem branduite. Chiar si Intel are fabrica in China(offtopic - si fac si angajari acolo acum). Sunt rare stabilizatoarele de tensiune si frecventa. Pune doar la copiator. Verifica totusi conductorul de nul, asa cum amintea un coleg forumist, cat (mai ales) si impamantarea (diferente de potential).

Edited by MembruAnonim, 06 June 2008 - 17:34.


#35
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008

 crriss, on Jun 6 2008, 08:41, said:

...sigurantele fuzibile sunt suficient de lente ca sa permita aceasta suprasarcina temporara, iar cele automate sunt supradimensionate ca sa nu se decupleze
...nu stiu daca modelul in cauza este dotat cu convertor de frecventa sau nu...
...protectia la suprasarcina (daca exista) va decupla consumatorii conectati pentru protejarea stabilizatorului...
...NU conecta si AC la acelasi stabilizator. AC poate fi chiar el o sursa de supratensiune  sau subtensiune, element perturbator....
Dar cu siguranta diferentiala de genul celei propuse de MembruAnonim nu ar fi mai bine?
Modelul e Panasonic RE12HKE. Are convertor de frecventa?
Pai asta e, exista sau nu?
OK, e clar, nu pun si la aer conditionat, iau de 3000VA, stiau ei ceva cei de la firma de copiatoare.

 MembruAnonim, on Jun 6 2008, 18:17, said:

Plec de la ideea ca: alimentarea este ok, tabloul distributie are sigurante automate, calibrate in functie de consumatori, conductorii electrici nu sunt sub sau supradimensionati, izolatia lor este ok, exista nul protectie
Atunci, pentru protectia tuturor aparatelor la supratensiuni, se monteaza o siguranta diferentiala si un dispozitiv de genul ovp.
3. daca nu vrei ca dispozitivele sa ramana nealimentate, mergi pe un ups, doar consumatori gen calculator, copiator, nu aer conditionat, nu iluminat etc.;
5. toate avr sau stabilizatoarele au un delay (intarziere), daca tensiunea de alimentare depaseste sau scade (in medie 20 volti), de la 1 secunda pana la 3 secunde.
6. nu toate stabilizatoarele au protectie la supratensiune, atentie!
...Pune doar la copiator... Verifica totusi conductorul de nul si impamantarea (diferente de potential).
Ideea de la care pleci nu este chiar asa. Nici macar nu avem sigurante in magazin la contoarul pasant, poate la comerciantul de unde primesc curent (sigur nu automate si calibrate), conductorii au probalil 1,5-2 mm, dar am consumat fara probleme 3,5 KW la varf, iarna.
M-ar interesa siguranta diferentiala si dispozitivul ovp. Ceva preturi?
3.daca ar ramane nealimentat foarte rar, iar eu l-as putea cupla la loc imediat, nu m-ar deranja foarte tare, nu e ca la calculator unde se pierd datele nesalvate.
5.Scuze, dar nu prea am inteles, ce presupune asta?
6.Acel WELL are? Sau care are?
...Daca zici sa pun la copiator un stabilizator, mai trebuie sistemul de siguranta diferentiala si ovp? Care varianta ar fi mai buna? Merita amandoua?
...Impamantarea stiu cum se verifica, dar conductorul de nul cum se verifica?

Edited by claudia2008, 06 June 2008 - 19:06.


#36
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
M-am hotarat, mai intai cumpar un stabilizator nou, de 3000VA, de unde mi-a aratat Bit 61 (Well sau Amarad Hellas Electronic-care vad ca e grecesc).
Apoi, pentru mai multa siguranta (daca mai e cazul), il rog pe MembruAnonim (sau pe cine este dispus sa ma ajute si practic, contra cost desigur), sa-mi faca o oferta prin pm si cu nr de telefon.
Dar schita electronica propusa de Bit 61 se ofera cineva sa mi-o realizeze?

Edited by claudia2008, 08 June 2008 - 14:17.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate