Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren
 Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips
 

Cristian Pomohaci - da clarviziune, nu smerenie

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
256 replies to this topic

#19
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007
Alina draga, nu-i mai bine sa lase el ortodoxia in pace?
Nimeni nu-i vrea raul draga, ori e ortodox si respecta CANOANELE ORTODOXE, ori e preotul dragostei universale si se declara in consecinta.
Borsul e bun numai in oala, la credinta se face diferenta, dreapta credinta iti spune ceva? Daca pentru el si pentru tine e un amanunt de ce va cramponati sa ramaneti ortodocsi, dragoste cu sila nu se poate, am dreptate?
Dumnezeu sa-ti ajute si tie sa tii ochii deschisi, in primul rand inspre ortodoxie cred ca asa te declari.
De ce numesti tu invidie si ura apararea credintei apostolice pentru care au murit atatia sfinti chiar nu inteleg, probabil ai ajuns la un nivel mai mare decat sfintii bisericii ortodoxe si pentru tine nu mai exista decat dragoste, cu price pret.
Fara invidie si ura iti repet: de ce nu lasati ortodoxia? Dragostea o poti propovadui in orice cult, declarandu-te ortodoxa mai sucesti si pe altii.

#20
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 alina_myhaela, on 12th August 2009, 11:13, said:

Cum adica nu este slujitoru Domnului?Mai intai...sti ce este o exorcizare?Doamne fereste.....deja nu va mai inteleg pe nici unu....
Scrie clar ca daca nu are doctrina lui Hristos, nu are pe Dumnezeu, deci este slujitorul diavolului.

2 Ioan 1

9Oricine greșește, și nu rămîne în învățătura lui Hristos, n'are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învățătura aceasta, are pe Tatăl și pe Fiul.

Versul asta nu l-am inventat eu, da?

Iar, Scriptura este invatatura lui Hristos, unde scrie:

omani 1

23și au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într'o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și tîrîtoare.

  
25căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, și au slujit și s'au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvîntat în veci! Amin.

Scrie negru pe alb despre icoane si inchinatul la alti oameni. Deci, nu are invatatura lui Hristos <=> nu are pe Dumnezeu.



Quote

Si ce ai vrut sa zici cu..."Scuze: ai devenit salvata? Ca asta e singura problema pe care o ai. Restul sunt nimicuri pe care cei nesalvati le considera impotante."...nu am prea inteles...daca imi poti explica si mie

Da, iti explic:

Luca 16

19,,Era un om bogat, care se îmbrăca în porfiră și in supțire; și în fiecare zi ducea o viață plină de veselie și strălucire.

    20La ușa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube.

    21Și dorea mult să se sature cu fărămiturile, cari cădeau de la masa bogatului; pînă și cînii veneau și -i lingeau bubele.

    22Cu vremea săracul a murit; și a fost dus de îngeri în sînul lui Avraam. A murit și bogatul, și l-au îngropat.

Sfintenia nu are legatura cu sanatatea si nici cu bunastarea si fericirea lumeasca, pe care o cauta toti cei fara Dumnezeu.

Matei 10

28Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar cari nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Celce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă.

Daca tu pupi icoane, te inchini unei femei moarte si-i ceri sanatate si alte chestii, atunci tu esti inca fara Dumnezeu in tine, iar cel mai mare inamic al tau este Dumnezeu.

Psalmi 5

5Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăști pe cei ce fac fărădelegea,

Iar, impacarea cu Dumnezeu se face numai prin plata pacatelor care este salvarea de la pedeapsa eterna.

Sa fii salvat este sa ai Duhul in tine.

Romani 8

9Voi însă nu mai sînteți pămîntești, ci duhovnicești, dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește în adevăr în voi. Dacă n'are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

#21
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007

 alina_myhaela, on 12th August 2009, 11:13, said:

Aveti niste tampenii bagate in cap pe care nu vi le poate scoate nimeni.
...
Eu zic sa o lasati balta!!!

Sper sa va deschideti ochii...

Doamne ajuta!
Alina
M-am turat si ma opresc greu, cum poti fi atat de naiva? Nu e mai bine sa-l numim pe parinte rapsod popular daca tot face spectacole lacrimogene pe scena si la televiziune? E mai curand artist decat preot, n-am nimic cu talantii lui dar preotia n-are nic o legatura cu reprezentarile teatrale pe care le adora sfintia sa. A zis cineva ca nu-i bland sau ca n-are dragoste? Alta-i buba, blandetea si smerenia nu inseamna lipsa de caracter si nu ar trebui sa-l faca sa cedeze in fata raului evident: falsificarea adevarului pastrat si transmis de Sfintii Parinti, tot nu pricepi?
Ortodoxia nu inseamna numai formele exterioare iar surogatele nu pot uni decat in mod fals bisericile, ce face parintele e grav pentru ca lucrurile exterioare pot fi falsificate foarte usor.
Faci parte din acea categorie de oameni care gresesc in ierarhizarea valorilor,  drept urmare asezi pacea si iubirea inaintea adevarului, ascunzi [sper ca fara sa-ti dai seama] in spatele unui idealism închipuit o ratacire de la valorile ortodoxiei.
Citeste si mai ales intelege unde-i greseala, ce tot ii tragi cu ura si invidia, invidie pe ce, pe o sminteala colectiva?  Daca intradevar te numesti crestin ortodox mediteaza cat de putin la ce zic parintii nostri[sau ai impresia ca numai parintele-artist si iubitor de sectari in orice conditii trebuie ascultat?]:

"Biserica nu se adaptează niciodată lumii. Această dragoste "creștină" imaginară,  nu poate călca în picioare adevărul."

"Vai! Cât de puțini sunt oamenii din vremurile noastre, până și printre cei instruiți și uneori chiar și intre "teologii" contemporani și cei din cinul preoțesc, care să înțeleagă exact ce este Ortodoxia și în ce constă esența ei. Ei abordează această chestiune într-o manieră pe de-a-ntregul exterioară și teoretică și o rezolvă într-un chip prea grosolan, chiar naiv, pătrunzând cu privirea străfundurile ei, însă nevăzând deloc plinătatea conținutului ei duhovnicesc."

"Jocurile de rol pot să ia multe forme. Cineva poate să-și asume rolul unei autorități în viața duhovnicească sau chiar al unui „Sfânt Stareț”, aplicând în mod greșit valorile înalte vremurilor actuale de slabă calitate duhovnicească. Intrebuințând expresia Sfântului Pavel, Arhiepiscopul Averchie a recunoscut aceasta ca fiind „râvnă fără înțelegere" (Romani 10, 2) - râvnă e își pierde valoarea din pricină că îi lipsește o foarte însemnată virtute creștină: dreapta socotință, și de aceea, în loc de câștig, poate aduce vătămare."
Un alt fel de joc de roluri poate fi găsit la pseudo-exponenții Ortodoxiei. Am vorbit deja despre „teologii” unei Ortodoxii „recondiționate”, înnoitoare. Astfel de propovăduitori mincinoși pot fi găsiți, de altfel, nu doar în cercurile mai „liberale”, ci și printre „experții patristici” și „erudiții” „conservatorilor” și „tradiționaliștilor”. Falșii reprezentanți ortodocși pot face pe cineva să creadă că în sfârșit a „priceput” Ortodoxia, însă cel mai adesea îi lasă sufletul nemișcat și neschimbat. In legătură cu ei, Arhiepiscopul Averchie nota:
“Trebuie să deslușim apostazia nu doar undeva în afara propriului nostru domeniu de activitate - în lumea profană, în răspândirea religiilor păgâne, în celelalte confesiuni creștine, în celelalte „jurisdicții” ortodoxe, în „convertiți”, în „păgâni” etc. Duhul apostaziei -duhul maimuțărelii a ceea ce este al lui Hristos - se află pretutindeni, lovind în toate bisericile și astfel, în toți cei care I-ar rămâne credincioși lui Hristos."

"Sfântul Ignatie Briancianinov: „Bătrânii care-și iau asupra lor sarcina Sfinților Stareți de odinioară, dar fără a avea darurile lor spirituale, trebuie să înțeleagă că intențiile lor, gândurile lor și concepțiile lor sunt false. Să știe clar: felul lor de a gândi, înțelepciunea și știința lor nu sunt decât orbire și nălucire drăcească care nu vor întârzia să producă roade de aceeași natură în cel pe care-i conduc. Pretenția lor exagerată nu va putea trece nedescoperită decât o oarecare vreme, pentru începătorul neexperimentat ce se află sub povățuirea lor, dacă acesta are puțină inteligență și se ocupă cu lectura cărților sfinte cu dorința sinceră de a se mântui. Mai devreme sau mai târziu, această impostură va fi descoperită cu putere, ducând la o ruptură foarte penibilă și la relații neplăcute între bătrân și ucenic, și le va provoca și unuia și altuia serioase tulburări psihice. Este teribil să iei asupra ta, din îngâmfare și din proprie inițiativă, obligații pe care nu le poți îndeplini decât cu mandat de la Sfântul Duh și cu ajutorul Său; este teribil să te prezinți ca un purtător de Duh Sfânt până când legăturile cu Satana nu sunt încă rupte și până când ești întinat de el. O asemenea comedie și ipocrizie sunt înspăimântătoare. Ele sunt dezastroase atât pentru tine însuți, cât și pentru semenul tău. Sunt o crimă și o blasfemie față de Dumnezeu."

"Frate - a răspuns cinstitul ierarh, ațintindu-și privirea - cuvântul “Ortodoxie” a ajuns lipsit de înțeles din pricina că neortodoxia se travestește în spatele măștii [înfățișarii] exterioare a Ortodoxiei. De aceea, e de trebuinta sa alcătuim o nouă expresie pentru ceea ce numim Ortodoxie, așa cum odinioară a fost de trebuință să se întocmească cuvântul “ortodox”. Și aceasta nu e chiar atât de simplu."

"Fără luptă duhovnicească nu există și nici nu poate exista creștinism! Prin urmare, calea noastră nu parcurge calea curentelor moderne, nici a ecumeniștilor. Credința noastră este credința Sfinților pustnici, “credința apostolică, credința părinților, credința ortodoxă”, care, “a făcut întreaga lume să fie de neclintit."

Hai sa ne lamurim, asta numesti tu tampenii?

#22
SKIORUL

SKIORUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 20.03.2009

 sorin2007, on 12th August 2009, 02:48, said:

M-am turat si ma opresc greu, cum poti fi atat de naiva? Nu e mai bine sa-l numim pe parinte rapsod popular daca tot face spectacole lacrimogene pe scena si la televiziune? E mai curand artist decat preot, n-am nimic cu talantii lui dar preotia n-are nic o legatura cu reprezentarile teatrale pe care le adora sfintia sa. A zis cineva ca nu-i bland sau ca n-are dragoste? Alta-i buba, blandetea si smerenia nu inseamna lipsa de caracter si nu ar trebui sa-l faca sa cedeze in fata raului evident: falsificarea adevarului pastrat si transmis de Sfintii Parinti, tot nu pricepi?
Ortodoxia nu inseamna numai formele exterioare iar surogatele nu pot uni decat in mod fals bisericile, ce face parintele e grav pentru ca lucrurile exterioare pot fi falsificate foarte usor.
Faci parte din acea categorie de oameni care gresesc in ierarhizarea valorilor,  drept urmare asezi pacea si iubirea inaintea adevarului, ascunzi [sper ca fara sa-ti dai seama] in spatele unui idealism închipuit o ratacire de la valorile ortodoxiei.
Citeste si mai ales intelege unde-i greseala, ce tot ii tragi cu ura si invidia, invidie pe ce, pe o sminteala colectiva?  Daca intradevar te numesti crestin ortodox mediteaza cat de putin la ce zic parintii nostri[sau ai impresia ca numai parintele-artist si iubitor de sectari in orice conditii trebuie ascultat?]:

"Biserica nu se adaptează niciodată lumii. Această dragoste "creștină" imaginară,  nu poate călca în picioare adevărul."

"Vai! Cât de puțini sunt oamenii din vremurile noastre, până și printre cei instruiți și uneori chiar și intre "teologii" contemporani și cei din cinul preoțesc, care să înțeleagă exact ce este Ortodoxia și în ce constă esența ei. Ei abordează această chestiune într-o manieră pe de-a-ntregul exterioară și teoretică și o rezolvă într-un chip prea grosolan, chiar naiv, pătrunzând cu privirea străfundurile ei, însă nevăzând deloc plinătatea conținutului ei duhovnicesc."

"Jocurile de rol pot să ia multe forme. Cineva poate să-și asume rolul unei autorități în viața duhovnicească sau chiar al unui „Sfânt Stareț”, aplicând în mod greșit valorile înalte vremurilor actuale de slabă calitate duhovnicească. Intrebuințând expresia Sfântului Pavel, Arhiepiscopul Averchie a recunoscut aceasta ca fiind „râvnă fără înțelegere" (Romani 10, 2) - râvnă e își pierde valoarea din pricină că îi lipsește o foarte însemnată virtute creștină: dreapta socotință, și de aceea, în loc de câștig, poate aduce vătămare."
Un alt fel de joc de roluri poate fi găsit la pseudo-exponenții Ortodoxiei. Am vorbit deja despre „teologii” unei Ortodoxii „recondiționate”, înnoitoare. Astfel de propovăduitori mincinoși pot fi găsiți, de altfel, nu doar în cercurile mai „liberale”, ci și printre „experții patristici” și „erudiții” „conservatorilor” și „tradiționaliștilor”. Falșii reprezentanți ortodocși pot face pe cineva să creadă că în sfârșit a „priceput” Ortodoxia, însă cel mai adesea îi lasă sufletul nemișcat și neschimbat. In legătură cu ei, Arhiepiscopul Averchie nota:
“Trebuie să deslușim apostazia nu doar undeva în afara propriului nostru domeniu de activitate - în lumea profană, în răspândirea religiilor păgâne, în celelalte confesiuni creștine, în celelalte „jurisdicții” ortodoxe, în „convertiți”, în „păgâni” etc. Duhul apostaziei -duhul maimuțărelii a ceea ce este al lui Hristos - se află pretutindeni, lovind în toate bisericile și astfel, în toți cei care I-ar rămâne credincioși lui Hristos."

"Sfântul Ignatie Briancianinov: „Bătrânii care-și iau asupra lor sarcina Sfinților Stareți de odinioară, dar fără a avea darurile lor spirituale, trebuie să înțeleagă că intențiile lor, gândurile lor și concepțiile lor sunt false. Să știe clar: felul lor de a gândi, înțelepciunea și știința lor nu sunt decât orbire și nălucire drăcească care nu vor întârzia să producă roade de aceeași natură în cel pe care-i conduc. Pretenția lor exagerată nu va putea trece nedescoperită decât o oarecare vreme, pentru începătorul neexperimentat ce se află sub povățuirea lor, dacă acesta are puțină inteligență și se ocupă cu lectura cărților sfinte cu dorința sinceră de a se mântui. Mai devreme sau mai târziu, această impostură va fi descoperită cu putere, ducând la o ruptură foarte penibilă și la relații neplăcute între bătrân și ucenic, și le va provoca și unuia și altuia serioase tulburări psihice. Este teribil să iei asupra ta, din îngâmfare și din proprie inițiativă, obligații pe care nu le poți îndeplini decât cu mandat de la Sfântul Duh și cu ajutorul Său; este teribil să te prezinți ca un purtător de Duh Sfânt până când legăturile cu Satana nu sunt încă rupte și până când ești întinat de el. O asemenea comedie și ipocrizie sunt înspăimântătoare. Ele sunt dezastroase atât pentru tine însuți, cât și pentru semenul tău. Sunt o crimă și o blasfemie față de Dumnezeu."

"Frate - a răspuns cinstitul ierarh, ațintindu-și privirea - cuvântul “Ortodoxie” a ajuns lipsit de înțeles din pricina că neortodoxia se travestește în spatele măștii [înfățișarii] exterioare a Ortodoxiei. De aceea, e de trebuinta sa alcătuim o nouă expresie pentru ceea ce numim Ortodoxie, așa cum odinioară a fost de trebuință să se întocmească cuvântul “ortodox”. Și aceasta nu e chiar atât de simplu."

"Fără luptă duhovnicească nu există și nici nu poate exista creștinism! Prin urmare, calea noastră nu parcurge calea curentelor moderne, nici a ecumeniștilor. Credința noastră este credința Sfinților pustnici, “credința apostolică, credința părinților, credința ortodoxă”, care, “a făcut întreaga lume să fie de neclintit."

Hai sa ne lamurim, asta numesti tu tampenii?

ce cere dumnezeu de la oameni ?  sa se iubeasca unii pe altii asa cum ne-a iubit el pe noi .  se pare ca pentru unii ortodoxi asta e porunca cea mai neinsemnata .

#23
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007
Skiorule ce te bagi, esti mecanic?
Ia zi ca vad ca te pricepi la fraze frumoase, ce e mai de pret: dragostea sau adevarul? Sa nu te mai chinui cu raspunsul iti spun eu: dragostea fara adevar e o netrebnicie [si sa nu crezi ca am descoperit eu roata, am invatat ca toata lumea insa vad ca voi aveti alt sistem de valori "crestinesti"].
Porunca dragostei pe care tu ai transformat-o intr-un slogan golit de orice continut are valoarea cuvenita numai in adevar, restul sunt vorbe goale de sucit mintile naivilor.
Cum zice Tudorel va doresc si eu:
Sa fiti iubiti!  :)

#24
SKIORUL

SKIORUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 20.03.2009

 sorin2007, on 12th August 2009, 06:09, said:

Skiorule ce te bagi, esti mecanic?
Ia zi ca vad ca te pricepi la fraze frumoase, ce e mai de pret: dragostea sau adevarul? Sa nu te mai chinui cu raspunsul iti spun eu: dragostea fara adevar e o netrebnicie [si sa nu crezi ca am descoperit eu roata, am invatat ca toata lumea insa vad ca voi aveti alt sistem de valori "crestinesti"].
Porunca dragostei pe care tu ai transformat-o intr-un slogan golit de orice continut are valoarea cuvenita numai in adevar, restul sunt vorbe goale de sucit mintile naivilor.
Cum zice Tudorel va doresc si eu:
Sa fiti iubiti!  :)

si ce-ti  imaginezi tu ,ca eu o sa sar repede sa -ti dau replica sau sa ma bat cu pumnul in piept ca eu le stiu pe toate?  cred ca nu e cazul . ai tu cu cine sa faci din astea .  iar ''porunca dragostei '' cum ii zici tu ,nu am scos-o eu din buzunar . stii cine a dat-o . daca dumnezeu e dragoste ,poate stii tu o cale de a ajunge la el bazandu-ne pe altceva . si inca ceva , adevarul e unul singur .ar fi trebuit sa stii asta .si acel adevar care e unul singur este acel care este dragoste .    parca zice undeva : ''eu sunt calea ,ADEVARULsi viata '' . ''eu si tatal una suntem '' .  daca vrei, poti sa faci un milion de teorii si filosofii pe tema asta  asa cum fac multi de pe aria asta ,insa nu vei schimba cu nimic mersul istoriei.

#25
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007
Mai, am zis eu ca n-ai dreptate? Problema e ca faci aceeasi greseala ca Alina, vorbesti de altceva, cand am spus ca n-ar avea parintele dragoste?
Uite chichita: ravna fara intelegere, daca nu are dreapta socotinta in loc de castig poate aduce vatamare.
Iti mai dau un exemplu de dragoste fara discernamant: cred ca ai vazut parinti care au dragoste si care vor binele copiilor lor intr-un fel in care ii sufoca, nu se gandesc ca binele pe care il vor ei s-ar putea sa nu fie identic cu al copilului, dai si dai cu dragostea parinteasca: fa asta ca-i bine, nu fa asta ca nu-i bine, astfel incat saracul copil ajunge om in toata firea si cu vointa unei papusici. Asta nu-i din dragoste?
In cazul parintelui Pomohaci e vorba de DISCERNAMANT. Ce mama ei de treaba, facem filozofia chibritului pentru un lucru simplu?
Dreapta socotinta este cumpana care mentine echilibrul, lucrarile duhovnicesti sunt foarte precise si nu suporta compromis, ori parintele in ravna lui nesocotita IGNORA in numele dragostei canoanele ortodoxe [jaloanele intre care tre sa "functioneze" toate virtutile] care dau sens oricaror virtuti crestin-ortodoxe. Unde e virtutea ASCULTARII de Sfintii Parinti, face fiecare dupa capul lui?

Citeste ce zice parintele Steinhardt, toti avem de invatat:
"Nici una dintre virtuți și nici unul dintre atributele divinului nu poate fi izolat și idolatrizat. Numai cumpănitul lor ansamblu reprezintă desăvîrșirea.
Ca însușire principală a omului, călugării ortodocși nu socotesc nici bunătatea, nici inteligența, nici dragostea, credința, răbdarea, evlavia ori sfințenia, ci dreapta socotință, care este o virtute foarte complexă și greu de exprimat în cuvinte. (Are o formulă tot atît de vastă ca polimerii de bază.) In dreapta socotință intră, precis, tainic drămuite, și bunul simț și înțelepciunea și cumințenia și voința adăogite celor de mai sus. Nici una din virtuți nu e absolută - nici chiar adevărul -, doar iscusita cumpănire a multora ne poate ajuta să ne ferim nu numai de rele (aceasta-i destul de ușor) ci și de savante boroboațe și sofisticate erori.
In general vorbind, desigur ca acest cuvant, cristalofilie poate fi luat drept sinonim al dragostei pentru puritate. Dar puritatea este un cuvant destul de primejdios, pentru ca are un inteles foarte bogat, multiplu. Poate insemna aproape orice. De aceea, folosind astfel de cuvinte trebuie sa fim precauti. Puritatea o urmarim, in fond, cu totii. Toti vrem sa fim puri si curati. Ramane de vazut cat izbutim sa fim cu adevarat. Idealul acesta al puritatii cred ca il au si oamenii cei mai impuri, care si ei isi inchipuie ca impuritatea lor este o forma de curatie. Ne place sa ne automagim… Ba chiar mai mult de atata, as spune ca auto-amagirea face parte din fondul nostru genetic. Nu din fondul nostru genetic cel mai bun, dar… face parte din fondul nostru genetic.
E aici un joc dublu: pe de o parte vrem curatia absoluta, ceea ce implica necesitatea absoluta de a fi sinceri, total sinceri, si deci, de a denunta constiintei noastrei si incercarile noastre de a ne minti pe noi insine; dupa cum curatia denota si un ideal adevarat. Caci oricare dintre noi are un ideal, de un fel sau de altul.
Dar a face din puritate, totusi, o obsesie absoluta, iar nu este cuminte. Nu este cuminte, pentru ca nici virtutile nu trebuie absolutizate. Sa stiti ca si virtutile ne pot duce pe cai ocolite, ne pot amagi si chiar insela. Exista - ne invata pe noi dreapta-socoteala - exista virtuti ale binelui, dar exista si virtuti ale raului; adica exista virtuti care, prin exces si printr-o gresita intelegere a lor, pot duce la fapte rele. De mult stiu oamenii intelepti ca si adevarul, ca si binele, ca si mila, pot deveni - prin exagerare, printr-un fel de monomanie, printr-un fel de fixatie obsesionala - pot de veni si ele napaste.
Deci ca sa ma rezum, pentru ca am vorbit cam mult si cam haotic. Desigur ca puritatea este un ideal - logic si frumos, daca ma pot exprima in cuvinte atat de banale - dar trebuie sa bagam bine de seama sa nu mergem prea departe si sa n-o transformam intr-o forma de manie, intr-o forma exacerbata, intr-o forma de fanatism. Trebuie sa ne aducem mereu aminte ca virtutile trebuie echilibrate, ca trebuie armonizate intre ele si ca numai asa se poate ajunge la virtutea suprema pe care intelepciunea noastra ancestrala a numit-o dreapta-socotinta."

Acum intelegi despre ce tot bat in taste? Din ura si invidie, bineinteles.  :vampire:

Edited by sorin2007, 13 August 2009 - 10:17.


#26
alina_myhaela

alina_myhaela

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.08.2009
Credeti ce vreti..nu stiu de ce imi mai bat eu capu cu voi....
Sunteti incapatanati...astai singura explicatie...lasatio balta...mai zic un singur lucru...
SA VA AJUTE DUMNEZEU PE FIECARE DUPA MERIT.......
Si un sfat...prietenesc,daca vreti sa-l bagati in seama...vedetiva de viata voastra...vedeti barna din ochiu vostru nu paiul din ochiul celuilalt.....

Deschideti ochii mari sa vedeti realitatea...mergeti odata in acel loc...sa va convingeti si dupa aceea mai vorbim,sa vad ce parare o sa aveti...


Atata...

Alina

#27
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 alina_myhaela, on 13th August 2009, 18:46, said:

..vedetiva de viata voastra...vedeti barna din ochiu vostru nu paiul din ochiul celuilalt.....
Alina, daca iti dovedim CU SCRIPTURA ca popa ala e un vagabond, nu crestin, de ce te superi? Pupa icoane? Pupa! Se inchina la o femeie moarta? Se inchina!!! Boteaza copii prin scufundare? Boteaza!!! Ce mai vrei? Zice ca o femeie care a nascut a ramas virgina? :lol: Zice!!!

E un golan, nu crestin, deoarece contrazice Scriptura si nu-i pasa.

#28
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007

 alina_myhaela, on 13th August 2009, 18:46, said:

Credeti ce vreti..nu stiu de ce imi mai bat eu capu cu voi....
Sunteti incapatanati...astai singura explicatie...lasatio balta...mai zic un singur lucru...
SA VA AJUTE DUMNEZEU PE FIECARE DUPA MERIT.......
Si un sfat...prietenesc,daca vreti sa-l bagati in seama...vedetiva de viata voastra...vedeti barna din ochiu vostru nu paiul din ochiul celuilalt.....

Deschideti ochii mari sa vedeti realitatea...mergeti odata in acel loc...sa va convingeti si dupa aceea mai vorbim,sa vad ce parare o sa aveti...


Atata...

Alina
Alina te tulburi prea tare si nu merita, esti o fire prea sensibila si o sa suferi in viata pentru asta.
Daca il fac pe zexelica bou  :P  el o sa-mi zica ca eu is boul boilor, daca iti spun tie ceva care te deranjeaza o sa plangi, esti alt aluat, te consumi mai mult decat trebuie.
Ai dreptate, in ultima instanta dragostea e totul…DAR…pana in momentul cand vei ajunge la desavarsire, cat timp esti inca pe drum, ai grija ca minciuna se poate arata sub forma dragostei si te poate pacali, AI GRIJA LA FORMELE EXTERIOARE.

Atata..

Sorin pacatosul.  :)

#29
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 sorin2007, on 14th August 2009, 11:32, said:

Alina te tulburi prea tare si nu merita, esti o fire prea sensibila si o sa suferi in viata pentru asta.
Daca il fac pe zexelica bou  :P  el o sa-mi zica ca eu is boul boilor, daca iti spun tie ceva care te deranjeaza o sa plangi, esti alt aluat, te consumi mai mult decat trebuie.
Ai dreptate, in ultima instanta dragostea e totul…DAR…pana in momentul cand vei ajunge la desavarsire, cat timp esti inca pe drum, ai grija ca minciuna se poate arata sub forma dragostei si te poate pacali, AI GRIJA LA FORMELE EXTERIOARE.

Atata..

Sorin pacatosul.  :)
Sorinele, faptul ca avem doctrine diferite nu inseamna ca esti dusmanul meu si te injur. Insa, unul care este venerat si el are doctrina falsa, trebuie expus ca atare, ca ceea ce este.

#30
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007
Zexelicule, cum sa ne injuram, ce sa am eu personal cu tine [si chiar daca as avea de ce sa te injur ca prostu?] dar pe de alta parte ai o incapanare de catar de-mi soliciti nervii crestinesti la maxim, imi vine cateodata sa-ti aplic un oi tsuki intins direct in barbie poate iti vine mintea la cap.
Tot iti repet si nu se prinde nimica de tine, de un milion de ori ti-am zis: ai docrina falsa frate, asa zice Scriptura nu eu. In schimb ce admir eu la tine e ravna pentru Dumnezeu, parintele despre care vorbim greseste pe ici pe colo in punctele esentiale, dar este si sper sa ramana drept credincios, cu tine n-o scot la capat nicicum, o sa-ti repet ca picatura chinezeasca pana ai sa imbatranesti: ai doctrina falsa, uite ce zice Scriptura:
Faptele Sfinților Apostoli
Cap. 20
28.Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.
Sfânta Evanghelie după Matei
Cap. 18
17.Și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ți fie ție ca un păgân și vameș.


Ei, mai poti sa mai zici ceva cand Sfanta Scriptura te vadeste ca esti un capos ratacit de la adevar? :chair:

#31
jeremiah

jeremiah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 01.12.2008

Quote

întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi,

VOI mereu confundati trimiterea divina cu indemnul dat de mama sau tata...:"Ba fraierie ..nu esti bun de nimic ...du-te fa-te popa ..ca acolo poti fraierii si tu pe cineva sa -ti dea bani de pomana ..."!

#32
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 sorin2007, on 14th August 2009, 17:48, said:

Zexelicule, cum sa ne injuram, ce sa am eu personal cu tine [si chiar daca as avea de ce sa te injur ca prostu?] dar pe de alta parte ai o incapanare de catar de-mi soliciti nervii crestinesti la maxim, imi vine cateodata sa-ti aplic un oi tsuki intins direct in barbie poate iti vine mintea la cap.
Tot iti repet si nu se prinde nimica de tine, de un milion de ori ti-am zis: ai docrina falsa frate, asa zice Scriptura nu eu. In schimb ce admir eu la tine e ravna pentru Dumnezeu, parintele despre care vorbim greseste pe ici pe colo in punctele esentiale, dar este si sper sa ramana drept credincios, cu tine n-o scot la capat nicicum, o sa-ti repet ca picatura chinezeasca pana ai sa imbatranesti: ai doctrina falsa, uite ce zice Scriptura:
Faptele Sfinților Apostoli
Cap. 20
28.Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.
Sfânta Evanghelie după Matei
Cap. 18
17.Și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ți fie ție ca un păgân și vameș.


Ei, mai poti sa mai zici ceva cand Sfanta Scriptura te vadeste ca esti un capos ratacit de la adevar? :chair:
Eu nu contest nici biserica, nici preotia, nici Duhul Sfant, asa ca "proba" ta nu e buna. Eu contest doctrina icoanelor, a puparii mainilor de morti, inchinarea la alti oameni si considerarea unei femei care a nascut, "pururea fecioara".
Iar, am proba biblica pt astea.........

Romani 1

23și au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într'o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și tîrîtoare.

25căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, și au slujit și s'au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvîntat în veci! Amin.

#33
alina_myhaela

alina_myhaela

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.08.2009

 zexelica, on 14th August 2009, 01:33, said:

Alina, daca iti dovedim CU SCRIPTURA ca popa ala e un vagabond, nu crestin, de ce te superi? Pupa icoane? Pupa! Se inchina la o femeie moarta? Se inchina!!! Boteaza copii prin scufundare? Boteaza!!! Ce mai vrei? Zice ca o femeie care a nascut a ramas virgina? :lol: Zice!!!

E un golan, nu crestin, deoarece contrazice Scriptura si nu-i pasa.



Stici ceva asa sa va ajute Dumnezeu...dupa cum vorbiti de un om care face atata bine...mai vagabond ca tine nu ii ...


mergeti cu Dumnezeu...nush ce scriuptura si biblie cititi voi...

sa va dea Dumnezeu minte

 zexelica, on 14th August 2009, 01:33, said:

Alina, daca iti dovedim CU SCRIPTURA ca popa ala e un vagabond, nu crestin, de ce te superi? Pupa icoane? Pupa! Se inchina la o femeie moarta? Se inchina!!! Boteaza copii prin scufundare? Boteaza!!! Ce mai vrei? Zice ca o femeie care a nascut a ramas virgina? :lol: Zice!!!

E un golan, nu crestin, deoarece contrazice Scriptura si nu-i pasa.



si ce zice de femei virgine nu sti nici tu ce vorbesti....si ce ii cu femeia moarta?nu esti noemal?


Doamne fereste...mai treci pe la biserica ...

si pe la un psihiatru intre timp...

#34
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 alina_myhaela, on 19th August 2009, 20:21, said:

Stici ceva asa sa va ajute Dumnezeu...dupa cum vorbiti de un om care face atata bine...mai vagabond ca tine nu ii ...


mergeti cu Dumnezeu...nush ce scriuptura si biblie cititi voi...

sa va dea Dumnezeu minte
Ce bine face? Te invata sa calci Cuvantul lui Dumnezeu acel vagabond: sa botezi copii prin scufundare, sa pupi icoane, sa te inchini la o femeie moarta, etc....

#35
clara_spiele

clara_spiele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,523
  • Înscris: 04.02.2008
Te invata sa ai dragoste, modestie si bun-simt.

#36
alina_myhaela

alina_myhaela

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.08.2009

 zexelica, on 19th August 2009, 20:26, said:

Ce bine face? Te invata sa calci Cuvantul lui Dumnezeu acel vagabond: sa botezi copii prin scufundare, sa pupi icoane, sa te inchini la o femeie moarta, etc....



nu pot sa inteleg ce ai in capu ala?ce ii cu femeia moarta?ce are botezul prin scufundare?ce vrei sa zici vorbeste mai exact...sau nici tu nu sti ce vrei sa zici

mai bine nu vorbi daca nu sti..si am impresia k esti de alta religie

 clara_spiele, on 20th August 2009, 14:45, said:

Te invata sa ai dragoste, modestie si bun-simt.


vrei sa zici ca il vorbesti de bine?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate