Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Albania

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
526 replies to this topic

#487
agp626

agp626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 15.06.2007
Tirana

Attached Files



#488
agp626

agp626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 15.06.2007
Va salut,
Scriu si cateva randuri despre concediul la Mali I Robit, am pus și niște poze doua postari mai sus.
Nu am inteles foarte clar delimitarea între Golem și Mali I Robit, oricum zona este în sudul Durresului, cativa km de-a lungul plajei.
Cred ca toata zona este Golem dar statiunea propriuzisă Golem este in partea de nord a zonei si Mali I Robit este mai spre sud.
Toată zona are cel putin 5 km. de plaja cu nisip  fin maro închis , intrarea în apa este foarte lina.
Perioada a fost 10-17 sept., vremea perfecta, 27-29 grade ziua, 18-20 noaptea , fara ploaie, apa un pic rece dimineata, calda la pranz si dupa amiaza, cu valuri mici.
Aproape toata zona are o promenada lata de-a lungul mării și plajei, cu doua sau trei discontinuităti din cauza unei mici paduri de pini, a unui hotel cu restaurantul pe plaja si unui camping de rulote care trebuiau ocolite prin spate acestora , asta daca nu mergeai cateva zeci de metrii prin nisip prin nisip. După cum se vede si din poze, pe toata faleza sunt hoteluri, multe de 4-5 stele cu restaurante, piscine, cluburi.
În spatele falezei si primului rand de hoteluri de la malul marii, se mai afla o strada paralela , deasemenea cu hoteluri, magazine, fast fooduri, etc. Este si un market mare Conad. Mai in spate se află deja zone neatractive turistic cu constructii înghesuite, strazi inguste, unde se construieste si se asfalteaza. Din acest motiv, cazarile bune sunt doar acelea care se afla pe faleza sau pe prima strada paralela cu acestea, nu recomand cazarile mai indepartate de mare.
Un lucru negativ remarcat nu doar acum, daca în zona turistica privata (plaje, faleza, hoteluri ) curatenia e impecabila, în unele zone publice curatenia stradala lasa de dorit.
Am remarcat ca majoritatea hotelurilor sunt în stil exagerat de opulent cu marmura alba, coloane grecesti, ornamente aurii, probabil pentru a satisface dorinta de lux a balcanicilor. Pentru exemplu pun poze cu hotelul și camera unde am stat prin Booking : Ujvara, de 4 stele,  60 e cu md parcare si plaja privata gratis, modest fata de alte hoteluri mult mai luxoase. (În ultima zi din Albania am stat peste noapte la Tirana, are cateva zone interesante, bulevarde largi cu 4 benzi, multe magazine si terase, zone pietonale, piata Skanderbeu, un fel de cetate amenajata turistic cu terase si restaurante, o priamida în construcție, parcuri, blocuri cu mai mult de 20 etaje, etc., asta în zona centrala, la periferie bineînteles cladiri și noi și comuniste si strazi înghesuite. peste tot trafic infernal.)

Attached Files


Edited by agp626, 19 September 2022 - 05:04.


#489
Adi_tms

Adi_tms

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 20.01.2022
Bună dimineața tuturor.

M-am întors sâmbătă dintr-un concediu foarte frumosc cu Vlora+Saranda legate.
La Vlora am stat la ceea ce veți găsi pe Booking cu numele "Premium Apartments 02-03", adevărul e că nu a fost atât de "premium", deoarece în fiecare zi lucrătoare pe la ora locală 07:40, începeau tipii care lucrau la blocul de lângă să dea cu picamăre și să lase betoniera să meargă...(Iar Apartamentul nu era unul neapărat spectaculos, dar a fost perfect pentru 4 nopți).
Plaja din proximitate(i Vjeter) este una OK, cel mai probabil nu este prima din Vlora, dar e perfectă pentru stat la soare, respectiv înotat în mare.Menționez că se poate sta pe gratis în zone din această plajă.
În Vlora am văzut cam tot ce era de văzut, făcând inclusiv o excursie până la Berat.

Apoi, am luat-o spre sudul extrem al Albaniei, respectiv, Saranda, via pasul Llogara(un drum superb, dar într-adevăr obositor).Apartamenul din Saranda("White Sea View Apartment" pe booking), a fost unul cu adevărat spectaculos.Stând în sufragerie, puteam vedea insula Corfu pe geam, ceea ce chiar a fost superb, mai ales la apus.
Per total, un apartament fără cusur,pe care îl recomand tuturor!!!
La Saranda plajele sunt toate cu pietre, care recunosc, nu sunt printre favoritele mele(Iar apa mi s-a părut cam rece).
Am găsit cu greu două plaje gratuite pe care le-am testat, ambele au fost ok(Sunt în apropierea resortului Santa Quaranta).

Am fost șj într-o excursie la Ksamil, persoanele cu care am mers au avut așteptări mari, ca și mine, dar de, "La pomul lăudat nu te duci cu sacul"!.
Nisipul ăla alb parcă era praf de ciment, rămânea depus pe papuci și picioare, iar apa iarăși murdară din aceeași cauză.
Saranda iarăși am vizitat-o toată, făcând excursii și la  Gjirokastra și Butrint.

Cam acestea au fost impresiile mele legate de locațiile la care am stat, dacă doriți mai multe detalii(Legate de împrejurimi/magazine, preturi, etc), va rog sa imi scrieti.

Voi incerca sa revin cu o postare cu poze(In cazul in care nu uit).

#490
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007
Salutare colegi !
Pentru minivacanta de 1 iunie ne-ar venit ideea de a face o escapada de cca 3 nopti in zona Saranda-Ksamil.
Ar fi prima iesire in Albania.
Ne gandeam la Albania mai demult dar un concediu mai mare, in sezon, cu prospectare locatii, etc... etc, insa acum o "fuga" in care sa combinam cate putin din minivancanta+ loc nou, mancare/bautura diferita, plaje noi, alt fel de oameni, etc...?
Auto, 2 adulti+copil 9 ani(asta daca nu ne "inhaitam" cu alti prieteni).

Cum la 1 iunie stiu ca vremea e schimbatoare(depinde de noroc), m-as putea astepta in caz de soare, vreme buna si la "scaldat" fara sa inghet? A mai incercat cineva?
Sincer, momentan, asta ar fi singura grija, altfel, am gasit ceva hoteluri la 3-4* sau apartamente f ok pe la 50-60E/noapte, ceea ce mi se pare super-decent avand in vedere preturile bubuite peste tot din perioada asta.
Sfaturi?
Multumesc,

Edited by AdrianHH, 08 February 2023 - 00:17.


#491
agp626

agp626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 15.06.2007
@adrianHH
Cel mai devreme am fost în Albania pe 9 iunie, vremea a fost foarte buna, cald dar fara canicula, apa un pic rece dimineata dar se încalzea pe la 11, apoi a fost OK.
Anul asta mergem pe 14 iunie la Velipoje ( 3 zile parte dintr-un circuit de 2 saptamani in Balcani)
O observație am (nu sfat): minivacanța de 1 iunie e cam scurta pentru o excursie in Albania și pe de alta parte recomand drumul cu cazare intermediara, atat la dus cat si la intors.
O zi buna!

Edited by agp626, 08 February 2023 - 19:18.


#492
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007
Salutari din frumoasa Albania !
Revin zilele aste astea cu review si poze !

Attached Files



#493
dansysro

dansysro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,593
  • Înscris: 13.06.2005
Mi-ai amintit câte kilo de cireșe și smochine am putut manca in Gjiro :)

#494
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007
Salutare !
In mini-vacanta de 1 iunie am facut o mini-vacanta in Albania. Am avut la dispozitie miercuri 31mai seara, joi-...-luni ca zile, dar doar 3 nopti de cazare, deci, practic, cam 2 zile full(vineri si sambata)
Pentru noi, din 2018(Parga) si 2019(Corfu) ne starnise curiozitatea aceasta tara, odata cu pandemia si anii astia, tara s-a mai si dezvoltat cu ocazia asta asa ca am profitat de ocazie.
Ziua 1.Am ajuns joi 1 iunie la ora 18 in Saranda unde am avut cazare la Hotel Abedini(62E/noapte cu mic dejun inclus/parcare, rezervat din iarna, camera tripla(teoretic / practic 2 paturi single+pat supraetajat(bucuria/joaca copilului)).
Hotelul se afla la mica distanta de centrul orasului insa fiind pe deal, coborarea spre oras se face pe strazi aproape paralele cu tarmul, practic la 700m(scurtatura) sau 1000m pe soseaua principala. Hotelul a fost f.f. ok, curat, personal f amabil si vedere buna spre golf, oras si mai ales spre Corfu.
Am avut obiectiv la intrarea in tara dinspre Grecia sa facem un popas la Blue Eye(sau la retur) dar l-am ratat din lipsa de timp si drumul cam rau(pt a incerca returul).
Am facut o prima cunostinta cu orasul pe soseaua principala si lasat bagajele la hotel.
Am mers apoi cu masina in capatul vestic al orasului unde ne-am racorit cca 1h la plaja orasului, am gasit loc de parcare in zona pietei de legume/fructe. Spre ora 19.30 deja se cam adunau persoane cam dubioase pe acolo, asa ca ne-am dus sa facem cateva cumparaturi la Spar-ul din apropiere si apoi hotel.
Ca o paranteza : internetul este enorm de scump la Telekom(4.5E/MB !), am luat de la restaurante, hotel si atata timp cat eram pe plaja sau in zona litoralului sau sus pe deal, am stat pe VodafoneGR pe roaming.
Seara am iesit in oras sa mancam, eram dupa 1000km si somn cam putin(mai mult pe drum in reprize).
Dupa o prima parte a serii(drum cam nasol, plaja asa-si-asa, nimerit in zona"dubioasa", ceva preturi in Spar care ne-au uimit la prima vedere(nu eram la curent)), am avut parte de o experienta foarte placuta la Restaurantul HAXHI(citit Hagi)
https://www.google.c...sysqd?entry=ttu
Este un restaurant cu specific albanez, traditional, f mare, terasa cu vedere la tot golful si cu multi ospatari care misunau in toate directiile, trafic f mare, mancare excelenta si preturi normale pt Saranda(ulterior in Gjirokaster si Ksamil am intalnit preturi mai mici la restaurante).

Ne-am "dres" mancarea cu o plimbare de 1km la deal spre hotel si ne-am prabusit. Final de ziua 1. Revin si cu restul Posted Image

Attached Files

  • Attached File  1.jpeg   192.32K   33 downloads
  • Attached File  2.jpg   112.23K   32 downloads

Edited by AdrianHH, 08 June 2023 - 10:34.


#495
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007
Ziua 2.
Dupa micul-dejun de la hotel, tot jucandu-ma cu telefonul si cu ale lui 2 puncte de interes salvate pentru prima parte a zilei, la plecare am incurcat ruta spre castelul Lekuresi si pe drum m-am trezit pe drum cu semn : Manastirea celor 40 sfinti....ce? Asta pe o rampa abrupta betonata partial pe o latime de 2m si fara loc de intoarcere.
Pe loc mi-am dat seama ca gresisem punctul de interes, cel putin nu credeam ca am timp atunci pt vizita(chiar ne gandeam ca nu mai apucam) dar date fiind conditiile de la acel moment am decis sa urcam. Ultimii 10m au fost pe pietris, rampa si mai abrupta, denivelari dar am reusit sa parcam intr-un final chiar sus, unde am vizitat ruinele Manastirii si de acolo am admirat si privelistea de pe deal(pozele 1-4)

Si daca tot am ajuns la Manastire, era culmea acum sa nu mergem la Lekuresi. In acest moment, situl e transformat intr-un restaurant cu o zona mare in curte/gradina unde sunt mese care seara asteapta clientii care isi doresc o cina cu un apus de soare perfect.
Drumul e asfaltat pana sus la parcare(incapatoare pentru zeci de masini), goala la ora aia.
La fel, privelistea de sus e de nota 10(pozele 5-18).

Attached Files


Edited by AdrianHH, 12 June 2023 - 23:59.


#496
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007
Al treilea punct de interes al zilei l-a constituit vizita in Parcul National Butrint. Am ajuns repede acolo, parcat, observat pt inceput mini-barja care facea ferry pe zona aia.
Am mers la casa de bilete, 1000 lek de adult, copilul gratis(am aratat pasaportul).
Am inceput vizita sitului in ordinea indicata pe flyerul inmanat la casa de bilete. Punctele de atractie sunt : Turnul Venetian, Teatrul, Biserica si Castelul(cu poarta leului-similar cu Micene)+Muzeul(in total sunt 15 puncte). Pe indelete recomand minim 2h pt vizita, noi am facut-o usor pe repede inainte in cca 1h20min.
Recomand cu maxima caldura vizitarea acestui punct de interes. Am avut norocul ca langa noi s-au tot tinut(sau noi de ei Posted Image ) un cuplu cu ghid privat si am prins mai multe informatii "calde".
Attached File  20230602_133015.jpg   276.24K   13 downloadsAttached File  20230602_133039.jpg   328.88K   12 downloadsAttached File  20230602_133622.jpg   520.97K   13 downloadsAttached File  20230602_133836.jpg   557.54K   12 downloadsAttached File  20230602_133926.jpg   773.06K   11 downloadsAttached File  20230602_135222.jpg   492.43K   10 downloadsAttached File  20230602_140121.jpg   588.63K   11 downloadsAttached File  20230602_140511.jpg   620.01K   10 downloadsAttached File  20230602_140906.jpg   582.94K   11 downloadsAttached File  20230602_141042.jpg   520.29K   10 downloadsAttached File  20230602_141419.jpg   590.32K   11 downloadsAttached File  20230602_141819.jpg   707.23K   12 downloadsAttached File  20230602_142406.jpg   774.86K   13 downloadsAttached File  20230602_142931.jpg   827.9K   12 downloadsAttached File  20230602_143114.jpg   602.53K   11 downloadsAttached File  20230602_144822.jpg   506.48K   10 downloadsAttached File  20230602_145440.jpg   873.95K   9 downloadsAttached File  20230602_150131.jpg   699.06K   9 downloadsAttached File  20230602_150140.jpg   797.5K   10 downloadsAttached File  20230602_150236.jpg   724.7K   11 downloadsAttached File  20230602_150249.jpg   716.92K   10 downloadsAttached File  20230602_150250.jpg   473.44K   6 downloadsAttached File  20230602_150257.jpg   485.07K   7 downloadsAttached File  20230602_151312.jpg   497.41K   15 downloads
Se facuse ora 16:45 si deja ne era foame. Am revenit in Ksamil unde gasisem in prealabil restaurantul Beshiku, servire, mancare si preturi bune. Am parcat fara stres pe prima strada la dreapta putin mai in fata. Dupa masa, ne-am incercat norocul sa vedem plaja Ksamilit si cele adiacente. Bineinteles, la 17:30 erau destul de ocupate, lumea inca in apa cam buluc(nu e pe gustul nostru). Recalculez, urmatoarea pe lista, Plaja Pasqyrave. Eh, alta viata, parcare mare, drumul pe ultimii 300m de pamant si pietris dar fara probleme deosebite, se aborda cu orice masina. Plaja aproape goala, chiar daca era plina de sezlonguri. Ne-am gasit un locsor al nostru, aproape de margine si a urmat balaceala de rigoare. Fun fact : ne-am trezit cu, caprele pe versantul de langa marginea unde eram noi, cam sinucigase dar cu picioare bune, indiferent de cat de abrupt era peretele de stanca, se descurcau sa ajunga la iarba mult dorita Posted Image
Attached File  20230602_180708.jpg   363.9K   17 downloadsAttached File  20230602_180711.jpg   419.13K   18 downloadsAttached File  20230602_180746.jpg   179.68K   18 downloadsAttached File  20230602_181350.jpg   503.4K   23 downloadsAttached File  20230602_191642.jpg   673.86K   30 downloads
Pe la 19.xx am plecat inapoi spre hotel.
Seara am preferat sa mancam intr-un loc ceva mai retras, am ales restaurantul Casa Nostra(e situat pe deal, pe o strada in spate insa cu priveliste foarte buna asupra zonei pietonale), preturile f. ok, mancarea de asemenea.
Attached File  20230602_213848.jpg   348.69K   32 downloadsAttached File  20230602_214157.jpg   249.19K   36 downloadsAttached File  20230602_221840.jpg   212.76K   35 downloads

Edited by AdrianHH, 13 June 2023 - 00:39.


#497
agp626

agp626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 15.06.2007
Circuit Serbia-Macedonia-Albania-Muntenegru-Croația-Bosnia Herțegovina-Serbia.
După două zile de drum, am ajuns la mare în Albania, la Velipoje. Stațiunea plină de pensionari sau familiști cu copii mici (cred ca nu a fost încă vacanță). Velipoje are o plajă imensă cu nisip de culoare cenușie, intrare lină în apă, fără pietre. Stațiunea are o zonă mai rustică cu o promenadă la mare și un rând de pensiuni, un parc imens, apoi o zonă hoteluri moderne și alei printre acestea, peste tot terase, multe market-uri, inclusiv Spaar. Prețuri pentru toate buzunarele, o masa de 2 persoane (salata cezar, paste,  o apă, un raky și o bere) sub 20 euro, un pui la rotisor take awey 7 euro.

Attached Files



#498
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007
Ziua 4. Fiind a doua zi si ultima "full" am decis ca Gjirokaster e urmatorul punct de vizitat.
Am ajuns in cca 1h si am petrecut circa 2h45min in oras.
Attached File  20230603_110611.jpg   238.47K   8 downloadsAttached File  20230603_121523.jpg   548.82K   12 downloads
Am parcat gratis aici
https://www.google.r...728h5?entry=ttu
Attached File  20230603_115627.jpg   572.66K   23 downloads
De acolo am mai mers 5minute pe jos pana la intrarea in centrul istoric al orasului. Supeeerb, nu stiam unde sa mai ma uit.
Attached File  20230603_115828.jpg   713.31K   22 downloads
Ne-am oprit la o inghetata, era cald.
Attached File  20230603_120926.jpg   474.22K   21 downloads
Am cutreierat cateva stradute pitoresti si apoi am urcat spre castel.
Attached File  20230603_121200.jpg   609.16K   21 downloadsAttached File  20230603_121306.jpg   679.71K   21 downloadsAttached File  20230603_121357.jpg   470.89K   21 downloadsAttached File  20230603_121808.jpg   582.44K   21 downloads
Foarte frumos castelul, fara ghid din pacate, dar erau panouri informative in fiecare zona si se puteau afla multe informatii. Plus privelistea de sus asupra orasului si muntilor din jur era de nota 10.
Attached File  20230603_124602.jpg   687.78K   21 downloadsAttached File  20230603_125129.jpg   475.94K   19 downloadsAttached File  20230603_125228.jpg   493.52K   25 downloadsAttached File  20230603_125333.jpg   141.16K   32 downloadsAttached File  20230603_125937.jpg   466.34K   33 downloadsAttached File  20230603_130423.jpg   608.33K   22 downloadsAttached File  20230603_130821.jpg   394.83K   13 downloadsAttached File  20230603_131101.jpg   313.72K   16 downloadsAttached File  20230603_131950.jpg   144.68K   16 downloadsAttached File  20230603_132315.jpg   407.9K   13 downloads
La iesire din castel ne-a prins ploaia asa ca am mai stam cca 20minute pana a trecut.
Attached File  20230603_135222.jpg   489.74K   11 downloads
De vizitat ar fi Skenduli House, Muzeul Etnografic si Zekate House. Am ales Skenduli house sa o vizitam(ulterior am aflat ca o parte din exponate sunt afisate in muzeul etnografic de alaturi). E o casa traditionala a unei familii bogate din Albania si ghida noastra(care a "costat" doar 5 euro pt toti 3(plus inca 5 euro luati de la un cuplu de polonezi care ne-a insotit) ne-a oferit o groaza de informatii, recomand neaparat sa nu o ratati. Casa arata stilul de viata traditional al unei familii  instarite(cu numerosi membrii). Din cate am inteles, vizita fara ghid era gratis dar dupa parerea mea, degeaba.
Attached File  20230603_135534.jpg   200.26K   13 downloadsAttached File  20230603_141026.jpg   141.8K   12 downloadsAttached File  20230603_141736.jpg   120.37K   12 downloadsAttached File  20230603_142623.jpg   326.79K   11 downloadsAttached File  20230603_142630.jpg   319.17K   10 downloadsAttached File  20230603_142729.jpg   97.29K   9 downloadsAttached File  20230603_142957.jpg   439.41K   11 downloads
Foamea se instalase si am mers iar spre stradutele din centru unde ne-am asezat sa mancam la un restaurant, masa direct in mijlocul strazii.
Attached File  20230603_150842.jpg   582.53K   18 downloadsAttached File  20230603_151247.jpg   458.58K   17 downloadsAttached File  20230603_154913.jpg   508.13K   19 downloads
Multi greci si aromani prin preajma, italieni de asemenea. Am intalnit si o masina de ....Norvegia Posted Image

Am mai petrecut inca cateva zeci de minute pe stradutele pline de magazinase care mai de care , mai fotogenice si mai atragatoare.
Se facea seara si caldura iar incepea sa isi spuna cuvantul, am decis o plaja asa de racoreala pe seara. Am ales plaja Gjiri i Hartës, foarte buna. Am parcat in zona, plaja era cu pietricele dar apa ca in pahar, fara valuri, bucuria copilului. Am avut parte de o mica petrecere  cu muzica tare in boxele restaurantului din capatul celalalt al plajei cu muzica balcanica, albaneza, ceva din repertoriul international si ...manele pe alocuri. M-a amuzat ca erau albanezi in apa pe langa noi care fredonau stricat o manea de'a lui Adi copilul minune , era asa o senzatie ciudata Posted Image , in fine, ni s-a parut o experienta noua si distractiva. In larg la cativa km era furtuna dar nici noi nici restul nu ne-am lasat intimidati, am ramas pana spre seara in apa, vremea a tinut cu noi.
Attached File  20230603_181103.jpg   361.14K   19 downloadsAttached File  20230603_202625.jpg   445.78K   21 downloadsAttached File  20230603_202819.jpg   463.23K   19 downloadsAttached File  20230603_202830.jpg   587.33K   26 downloads
Seara am revenit la hotel si de data asta am zis sa mancam iar la Hadxi in Saranda, asa, de sfarsit de concediu, a fost frumos. Din nou, totul la inaltime. La final, ca de obicei, din partea casei pepene si o tarie plus un paharel de suc pt copil dar s-au zapacit chelnerii ca au mai venit cu un rand de tarie si un pahar extra de rachi pe care l-am refuzat politicos, erau prea multe bauturi amestecate Posted Image
Attached File  20230603_224151.jpg   158.11K   31 downloadsAttached File  20230603_224834.jpg   89.67K   32 downloads
Am mai facut o mica incursiune pe faleza unde am fotografiat monumentul lui Nicolae Iorga(de citit despre concesiunea Albaneza din Saranda pe care tara noastra a avut-o).
Attached File  20230603_230107.jpg   160.33K   26 downloads
Am ajuns in jur de 01.00AM la hotel, obositi dar multumiti cu ce am reusit in 2 zile.
Attached File  20230603_232049.jpg   301.95K   20 downloads
Dimineata urma sa plecam spre casa...

Edited by AdrianHH, 06 July 2023 - 00:38.


#499
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View PostAdrianHH, on 06 iulie 2023 - 00:34, said:

... Gjirokaster ...

Parcă ar fi Metsovo ! Și în Metsovo am vizitat conacul Tositsa, asemănătoare cu Skenduli. Bravo !


Sănătate și tcb !

#500
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007
Ziua 4.
Ne-am luat micul dejun la hotel, timp in care ne-am intretinut la vorba cu baiatul si fata de la receptie(erau frati).
Discutia a fost interesanta, pe scurt, mi-au spus ca intr-o calatorie cu ferry spre Italia, apoi spre nordul Italiei-Franta-Spania si retur au intalnit atatia oameni care atunci cand auzeau ca sunt albanezi se "speriau" si ii confundau cu rachetii din filmele de actiune Posted Image
Am avut un deja-vu asa(1995 style), roman fiind.
Apoi ne-am facut bagajele, ne-am luat la revedere de la ei si de la frumosul hotel care ne-a gazduit si ne-am pus la drum sa facem niste cumparaturi pt acasa,ceva produse locale.
Attached File  20230604_110006.jpg   169.6K   6 downloadsAttached File  20230604_120101.jpg   129.59K   9 downloads
Am ales (gasit intamplator in incercarea sa ajungem la alt magazin) Planet Market(2) din Saranda
https://www.google.r...rxkrb?entry=ttu
de unde ne-am alimentat cu tot ce trebuia.
Apoi in jur de ora 13 am ajuns din nou la plaja Gjiri i Hartës unde am petrecut inca 4 ore, plaja a fost pe placul nostru dar mai ales pe al baiatului.
Ne-am pus la drum pe la ora 17 si de data asta am ales vama Mavromati unde am avut doar 4-5 masini in fata, am stat 15 minute cu totul si cu foamea instalata la bord ne-am oprit in Sagiada(GR) unde ghidandu-ne dupa review-uri, am ales Fish Taverna Skaloma.
Am servit cina la malul marii, Sagiada e o mica localitate care are un mic port cu circa 5 taverne in linie, Skaloma fiind cea cu notele si review-urile cele mai bune. Eh, pentru noi nu pot zice ca a fost cea mai buna, cred ca mai erau (vizual) inca vreo 1-2 chiar mai bune la prima vedere. Mancare asa si asa, preturile cam mari, portii fara garnitura.
Attached File  20230604_182441.jpg   472.81K   7 downloadsAttached File  20230604_190608.jpg   351.55K   6 downloadsAttached File  20230604_190622.jpg   510.25K   6 downloadsAttached File  20230604_190630.jpg   485.76K   6 downloads
In fine, vazandu-ne in Ellada, privelistea de nota 10, am zis ca asta e, e bine si asa. Ne-am inarmat cu rabdare, mai aveam doar 1000 km pana acasa.
Am luat calea Egnatiei Odos, drumul nostru de suflet si undeva in jur de 23.00 am facut un popas de un pita gyros(muream de pofta Posted Image ) in Veroia
https://www.google.c...7tswf?entry=ttu
Dupa inca 30min de pauza(foarte pitoresc orasul, merita o noapte cazare in centru) am plecat spre casa. La Shell Provatas (rest stop)
https://www.google.c...i8192?entry=ttu
am facut nani cateva ore sa ne incarcam bateriile si apoi am plecat spre vama Kulata pana sa inceapa aglomeratia.
O alimentare si o cafea la OMV Pernik si linie dreapta spre Veliko Tarnovo, unde ne-am reluat obiceiul de a face o pauza de pranz la Ego Pizza&Grill
https://www.google.c...q_wsx?entry=ttu
O ora mai tarziu si o mica plimbare prin centru am plecat in jur de 12.30 spre casa, pana sa ne prinda din urma trenuletele de Thassos Posted Image . Am ajuns cu bine pe la 16.00 si cam asa s-a incheiat mica noastra aventura prin Albania.

O concluzie de final : am vizitat mare parte din obiectivele pe care ni le propusesem in scurtul timp pe care l-am avut la dispozitie.
A fost foarte frumos, super-multumiti de alegere.
Cel mai probabil vom reveni in anii viitori pentru un nou concediu. E o tara in plina dezvoltare, cu multe locuri interesante, cu mancare, oameni, peisaje si plaje pe masura. De neratat in opinia mea.  
Vacante placute va dorim !

Edited by AdrianHH, 17 July 2023 - 23:08.


#501
dennis_2005

dennis_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 17.09.2008

Deja ne pare rău că am ales această destinație”. Turiștii români, dezamăgiți de prețurile de pe litoralul din Albania.
https://www.b1tv.ro/...ia-1334705.html

Edited by dennis_2005, 31 July 2023 - 14:18.


#502
AdiFCD

AdiFCD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,309
  • Înscris: 23.12.2008
Povesti.
Articol scris la sugestia celor de pe litoralul romanesc, disperati.
Preturile au crescut peste tot in lumea asta in ultimul an.
In zona de sud, Ksamil si Sarande, cam 10%.
In nord, zona Vlore, preturi aproape identice fata de anul trecut.
Inca e de mers pe litoralul albanez.

#503
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007
Eu as sterge postarea, sincer.
Stirea initiala e despre un roman. Una din primele reguli ale jurnalismului e ca o stire sa fie verificata din mai multe surse, deci un asemenea material se poate numi gunoi fara probleme.
Sunt multe minciuni sau inadvertente, nu are rost sa mai comentam.
Sunt 100% de acord, stire facuta la comanda sau de niste jurnalisti total amatori ca de altfel si postul in sine. Nu merita mentionata sincer.

#504
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 30.06.2023
Anul trecut am fost pentru prima data intr-o vancata in Albania, in Sarande mai exact si am ramas surprins de simplitatea, ospitalitatea oamenilor dar si de turism. Am vizitat foarte multe obiective turstice, inclusiv ( Cetatea de pe deal, de unde se poate vedea Sarande dar si Insula Corfu ) si multe alte vestigii. Plajele din Ksamil chiar ne-a placut, apa limpede si tot ce inseamna Insulitele.
Preturile foarte accesibile, chiar nu ne-am facut griji ca, Nu vom face fata ( fata de cum povesteau altii ).
Am fost intr-o mica Excursie in Corfu ( cu Vaporul acela de Viteza ), 25 euro / persoana si am ramas suprins si de aceasta insula.

Intr-un cuvant, experienta avuta in Albania, si-a pus o amprenta si de aceea, la anul, vrem sa vizitam si alte statiuni. Acum, va intreb pe cei care ati fost, Ce alte statiuni recomandati, Hoteluri, Vile, etc?

ps. sper ca ati ajuns la iesire in Sarande la acea crescatorie de Scoici, bine rau, gatite

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate