Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Probleme cu Xorg si fonturile sub Slackware 10

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
horobica

horobica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 28.05.2004
Disapointment!
Dau si eu sa instalez ca tot omul grabit Slack 10 cu cea mai
moronica si default configuratie dupa care (dupa sistemul next, next,
next, ..., finish) dupa care incerc sa dau cu startx (ca de, ma grabeam).
E si-acu ia X-ul de unde crapa. Cica nu-i convine ceva pe la fonturi
(bad font path element (#58)). Dau sa ma uit in log: niica, nici o
eroare. Am frecat xorg.conf cu FontPath-urile pana mi-a venit rau,
la fel. Toate directoarele de fonturi au si drepturi au si fonts.dir.

Ati mai avut careva problema asta cu Slack 10? Sau macar stiti ce
este #58-ul ala? Nu este linia din xorg.conf, ar fi fost prea simplu
si logic. Nasol e ca nu stiu de unde sa apuc eroarea asta.

Va atasez aici si xorg.conf si Xorg.0.log, in cazul in care vreun
suflet mare se hotaraste sa-si stoarca mintile pentru problema mea.

Edited by horobica, 06 November 2004 - 17:45.


#2
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
in primul rand vezi daca ai instalate pachetele
x11-fonts-misc-6.7.0-noarch-1 si (nu neaparat) x11-fonts-scale-6.7.0-noarch-1

pune aici xorg.conf-ul ca ai uitat si spune ce video/monitor/mouse ai

#3
horobica

horobica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 28.05.2004
Sa rectificam. M-am mai uitat pe net intre timp (ca mai citim si noi, beeeeeeeeeei, nu e chiar asea!) si problema cu fonturile pare-se ca nu e prea rea, adica nu de aia imi crapa mie X-ul. Se pare ca aici avem o problema de fond (adica d-alea naspa rau :)). Buba aia mare este ca primesc asa ceva:

QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used

Oh, the horror... what could it be? Nu, pe bune, pe net n-am gasit decat un singur post cu chestia asta, la care evident ca nimeni nu raspunsese.

Ca sa fiu si mai exact, iata desfasurarea actiunii:
1. dau cu startx
2. X-ul se chinuieste sa porneasca, dar inainte sa treaca in mod grafic, taie semnalul spre monitor si crapa.
3. Eu injur, mai aprind o tigara dupa care mai injur o data si il mai caut de erori

Gata, acum am atasat xorg.conf, Xorg.o.log si output-ul lui startx (x.out) pe stderr. Toate au adaugata extensia .txt, pt ca cineva a avut ideea protejarii (ce rusine!) si nu ma lasa sa uploadez fisierele cu extensia lor initiala.

A, si da, am pachetele de fonturi instalate. Slack-ul este instalat pe full.

Ptiu, ca mai uitai ceva:
video: GF4 MX4000
monitor: LG Flatron ez T710B (17'')
mouse: Genius optic PS/2 (in WinXP merge pe driverul standard de Microsoft PS/2)

Attached Files


Edited by horobica, 06 November 2004 - 19:42.


#4
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
ia incearca xorg-ul pe care  l-am atasat

P.s: taie .txt -ul de la sfarsit :)

Attached Files



#5
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

horobica, on Nov 6 2004, 19:36, said:

QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used

<{POST_SNAPBACK}>


Ti-ai (re)definit window managerul ? Ca eroarea asta apare atunci cind sint conflicte cu ele. De ex eu am xfce dar cind dau drumul la o aplicatie a kde-ului din consola, imi apar genul asta de erori. Mere pina la urma dar tot scuipa erori si warninguri in stilul asta. Foloseste pkgtool sa iti stabilesti in manager light si sa vezi de porneste dupa care poti sa treci la managere mai pretentioase.

[later edit] m-am uitat si eu la erori. cred ca cea care il omoara pe KDE e lipsa ALSA:

Quote

kmixctrl: ERROR: Alsa mixer cannot be found.

Este ciudat pt ca eu nu m-as fi asteptat ca modulul de sunet sa duca la crash la KDE, in cel mai rau caz nu ar trebui sa nu auzi nimic. [/edit]

Edited by cianura, 06 November 2004 - 21:35.


#6
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002

cianura, on Nov 6 2004, 21:27, said:

Ti-ai (re)definit window managerul ? Ca eroarea asta apare atunci cind sint conflicte cu ele. De ex eu am xfce dar cind dau drumul la o aplicatie a kde-ului din consola, imi apar genul asta de erori. Mere pina la urma dar tot scuipa erori si warninguri in stilul asta. Foloseste pkgtool sa iti stabilesti in manager light si sa vezi de porneste dupa care poti sa treci la managere mai pretentioase.

am impresia ca merge si daca executi /etc/rc.d/rc.4



cianura said:

[later edit] m-am uitat si eu la erori. cred ca cea care il omoara pe KDE e lipsa ALSA:
Este ciudat pt ca eu nu m-as fi asteptat ca modulul de sunet sa duca la crash la KDE, in cel mai rau caz nu ar trebui sa nu auzi nimic. [/edit]

<{POST_SNAPBACK}>


asa ma gandeam si eu....cel putin nu mi s-a mai intamplat asta

#7
horobica

horobica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 28.05.2004
Merci frumos, oameni. Acum nu mai sunt la respectivul computer pe care il maltratam cu bestialitate pentru ca am ajuns si eu acasa, deci pana maine nu va pot urma sfaturile :).

Faza cu nVidia din xorg.conf n-o stiam, am s-o incerc miane, merci.

Cianura: nu am redefinit absolut nimic. Salck-ul este instalat in cel mai rapid mod cu putinta: pe full, cu toate optiunile default, in afara de daemoni unde nu am lasat pornit decat ssh. A, si ca window manager am ales KDE la instalare. Am incercat apoi sa pornesc pe oricare altul si tot nu vrea. Erorile pe care le-am postat sunt de la KDE insa.

Cat desore ALSA, mi-a fulgerat asa o secunda ideea ca ar putea fi problema, dar am refuzat sa cred asta (de fapt inca refuz). Eroare aia grasa (Cannot create a QPixmap) o da inainte sa se trezeasca ALSA.

Si chiar si-asa, daca descopar ca X-ul nu vrea sa porneasca din cauza driverului de sunet, scot CD-ul, il stropesc cu aghiazma, fac trei cruci pe el, il tamaiez, il ard la flacara de lumanare, ma inchin cu amandoua mainile, fac trei pasi inapoi, scuip de trei ori si dupa aia ma duc la Bill Gates si cad in genunchi cerandu-mi iertare pentru nesabuita mea incercare de a folosi linux-ul pe post de desktop.

Anyway, o noua problema: sa presupunem ca in kernel driverele au niste nume atat de self explanatory, incat chiar daca stii modelul de harware pe care il ai pana la cele mai mici detalii, tot nu-ti poti da seama cu ce driver trebuie compilat kernelul (de ex: pentru placa mea de retea ADMTek mi-a trebuit tulip, iar pt un realtek 8029 modulul ne2k-pci - asemanarea fiind evidenta, nu?). Buuuun. E, acum cum identific eu driverul pt placa de sunet? Daca tin eu bine minte acum, este un AC-97 integrat pe un ASUS cu VIA KT400.

#8
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
check this  :console:
#
# Sound
#
CONFIG_SOUND=y

#
# Advanced Linux Sound Architecture
#
CONFIG_SND=m
CONFIG_SND_TIMER=m
CONFIG_SND_PCM=m
CONFIG_SND_RAWMIDI=m
CONFIG_SND_SEQUENCER=m
CONFIG_SND_SEQ_DUMMY=m
CONFIG_SND_OSSEMUL=y
CONFIG_SND_MIXER_OSS=m
CONFIG_SND_PCM_OSS=m
CONFIG_SND_SEQUENCER_OSS=y
CONFIG_SND_RTCTIMER=m
CONFIG_SND_VERBOSE_PRINTK=y
CONFIG_SND_DEBUG=y
CONFIG_SND_DEBUG_MEMORY=y
CONFIG_SND_DEBUG_DETECT=y

#
# Generic devices
#
CONFIG_SND_MPU401_UART=m
# CONFIG_SND_DUMMY is not set
# CONFIG_SND_VIRMIDI is not set
# CONFIG_SND_MTPAV is not set
# CONFIG_SND_SERIAL_U16550 is not set
# CONFIG_SND_MPU401 is not set

#
# ISA devices
#
# CONFIG_SND_AD1816A is not set
# CONFIG_SND_AD1848 is not set
# CONFIG_SND_CS4231 is not set
# CONFIG_SND_CS4232 is not set
# CONFIG_SND_CS4236 is not set
# CONFIG_SND_ES968 is not set
# CONFIG_SND_ES1688 is not set
# CONFIG_SND_ES18XX is not set
# CONFIG_SND_GUSCLASSIC is not set
# CONFIG_SND_GUSEXTREME is not set
# CONFIG_SND_GUSMAX is not set
# CONFIG_SND_INTERWAVE is not set
# CONFIG_SND_INTERWAVE_STB is not set
# CONFIG_SND_OPTI92X_AD1848 is not set
# CONFIG_SND_OPTI92X_CS4231 is not set
# CONFIG_SND_OPTI93X is not set
# CONFIG_SND_SB8 is not set
# CONFIG_SND_SB16 is not set
# CONFIG_SND_SBAWE is not set
# CONFIG_SND_WAVEFRONT is not set
# CONFIG_SND_ALS100 is not set
# CONFIG_SND_AZT2320 is not set
# CONFIG_SND_CMI8330 is not set
# CONFIG_SND_DT019X is not set
# CONFIG_SND_OPL3SA2 is not set
# CONFIG_SND_SGALAXY is not set
# CONFIG_SND_SSCAPE is not set

#
# PCI devices
#
CONFIG_SND_AC97_CODEC=m
# CONFIG_SND_ALI5451 is not set
# CONFIG_SND_ATIIXP is not set
# CONFIG_SND_AU8810 is not set
# CONFIG_SND_AU8820 is not set
# CONFIG_SND_AU8830 is not set
# CONFIG_SND_AZT3328 is not set
#CONFIG_SND_BT87X=m
# CONFIG_SND_CS46XX is not set
# CONFIG_SND_CS4281 is not set
# CONFIG_SND_EMU10K1 is not set
# CONFIG_SND_KORG1212 is not set
# CONFIG_SND_MIXART is not set
# CONFIG_SND_NM256 is not set
# CONFIG_SND_RME32 is not set
# CONFIG_SND_RME96 is not set
# CONFIG_SND_RME9652 is not set
# CONFIG_SND_HDSP is not set
# CONFIG_SND_TRIDENT is not set
# CONFIG_SND_YMFPCI is not set
# CONFIG_SND_ALS4000 is not set
# CONFIG_SND_CMIPCI is not set
# CONFIG_SND_ENS1370 is not set
# CONFIG_SND_ENS1371 is not set
# CONFIG_SND_ES1938 is not set
# CONFIG_SND_ES1968 is not set
# CONFIG_SND_MAESTRO3 is not set
# CONFIG_SND_FM801 is not set
# CONFIG_SND_ICE1712 is not set
# CONFIG_SND_ICE1724 is not set
# CONFIG_SND_INTEL8X0 is not set
# CONFIG_SND_INTEL8X0M is not set
# CONFIG_SND_SONICVIBES is not set
CONFIG_SND_VIA82XX=m
# CONFIG_SND_VX222 is not set

#
# ALSA USB devices
#
# CONFIG_SND_USB_AUDIO is not set

#
# Open Sound System
#
CONFIG_SOUND_PRIME=m
#CONFIG_SOUND_BT878=m
# CONFIG_SOUND_CMPCI is not set
# CONFIG_SOUND_EMU10K1 is not set
# CONFIG_SOUND_FUSION is not set
# CONFIG_SOUND_CS4281 is not set
# CONFIG_SOUND_ES1370 is not set
# CONFIG_SOUND_ES1371 is not set
# CONFIG_SOUND_ESSSOLO1 is not set
# CONFIG_SOUND_MAESTRO is not set
# CONFIG_SOUND_MAESTRO3 is not set
# CONFIG_SOUND_ICH is not set
# CONFIG_SOUND_SONICVIBES is not set
# CONFIG_SOUND_TRIDENT is not set
# CONFIG_SOUND_MSNDCLAS is not set
# CONFIG_SOUND_MSNDPIN is not set
CONFIG_SOUND_VIA82CXXX=y
CONFIG_MIDI_VIA82CXXX=y
# CONFIG_SOUND_OSS is not set
# CONFIG_SOUND_TVMIXER is not set
# CONFIG_SOUND_ALI5455 is not set
# CONFIG_SOUND_FORTE is not set
# CONFIG_SOUND_RME96XX is not set
# CONFIG_SOUND_AD1980 is not set

#

#9
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

horobica, on Nov 6 2004, 23:03, said:

E, acum cum identific eu driverul pt placa de sunet? Daca tin eu bine minte acum, este un AC-97 integrat pe un ASUS cu VIA KT400.

<{POST_SNAPBACK}>



lspci trebuie sa iti ofere mai multe detalii. Dupa care dai fuga pe net si vezi care e denumirea driverului din linux. Asta in caz ca nu ai rabdarea sa citesti tot helpul si optiunile cind configurezi sunetul in kernel. La mine au mers ambele solutii ! :)

#10
horobica

horobica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 28.05.2004
Bai, oameni buni, as dori sa va adresez pe aceasta cale cele mai calde urari de "trai-v-ar copilasii si familia, ca m-ati scos din foame!".

A mers faza cu 'nv' in xorg.conf, iar dupa aia am dat o fuga si pana la nvida in batatura si mi-am luat driverul lor de linux. S-a instalat OK si n-am mai avut apoi decat niscaiva probleme cu refresh-ul (desi monitorul stia 85 in 1024, X-ul tot nu voia sa-l lase). A trebuit sa fortez X-ul cu o optinune a driverului de la nvidia. Apropos, asa ca fapt divers,  aveti careva idee de ce nu asculta X-ul de ce ii zic in xorg.conf despre monitor? (mi s-a intamplat asta de mai multe ori).

Acum singura problema mai e sunetul. Suport pt AC97 nu am vazut decat in kernel 2.6. Am incercat sa instalez 2.6.9, dar dupa ce l-am compilat fara probleme (si a iesit nitel cam grasut, pe la 1.8M) totul a rulat fain pana cand am observat ca nu mai mergea nici un pipe. What could this be? In mod cert i-am setat o optiune aiurea pe undeva, dar ce il poate face sa aiba comportamentul asta dubios? IPC-ul de SysV era setat printre optiuni, pe-acolo iar pipe-urile nu vad de ce altceva ar putea depinde.

#11
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
here you go:

http://www.opendrive...AC97-Audio.html
http://www.aliusa.co...t_faq_linux.htm

sper sa te ajute.

Cam mare kernelul la 1.8M ... L-ai compilat folosind module sau toate driverele sint build-in? Eu prefer modular, in afara de sistemul de fisiere folosit pe disc si (eventual) video, celelalte drivere sint module. Oricum, o data ce ai sistemul bootabil, poti oricind sa te joci cu optiunile si sa recompilezi. Nu are ce sa strice... eventual sa se mai panicheze.. :)

Edited by cianura, 08 November 2004 - 02:51.


#12
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
ce ti-am dat eu mai sus este din .config-ul de la un 2.6.7 despre care lumea spune ca este f. instabil(eu il folosesc pt. desktop si nu am avut nici o problema)


P.S:sursele de la 2.6.7 le gasesti pe al doilea cd de la slack10
P.S 2 : cum spunea si cianura ....din moment ce merge te poti juca de acum cu el....nu ai ce sa strici

Edited by Crash, 08 November 2004 - 08:28.


#13
horobica

horobica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 28.05.2004
Gata (sper), l-am adus intr-o configuratie cat de cat decenta, am si kernel 2.6.8 si X si sunet. Mai sunt ceva probleme pe la sunet. Se aude mult prea incet iar cand il dau tare intra in fortaj. Pe langa asta n-am gasit cum sa-i pot seta modul de output (2.1, 5.1, astea...). Ma rog, ma mai joc eu maine cu el, poate o rezolv si pe-asta.

Oricum, chestii dubioase:
1) ALSA nu vrea sa mearga decat daca driverul de AC97 este compilat ca modul
2) Driverul de nVidia nu a vrut sa se complieleze decat pe expert mode. Toti parametrii default, dar expert mode. Probabil se mai uita si la fata omului :D.
3) Cu destul de multe chestii bagate ca module (nu mai stiu exact ce si cum, ca mi-a fost lene sa notez) bzImage a iesit tot de 1.8M, ceea ce nu e foarte deranjantam da' o'sicat!

Mai sunt niste chestii marunte din cauza carora ma uit cam oripilat la desktopul ala (cum ar fi pieile din KDE si fonturile), dar asta probabil se vor rezolva cu ceva radbdare in cautarile pe google.

Anyway, multumesc pentru grija si caldura sufleteasca, si va iubesc pe toti! Va astept la lansarea albumului! :D

#14
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
mai usor cu iubirea asta patimasa, ca incepe sa se uite lumea la noi...  :kisstogether:  
eu eram curios de unde si pana unde pata pe Slackware, ca parca-parca am citit pe undeva ca distributia asta e pt unii mai avansati... ;)

#15
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002

retele, on Nov 8 2004, 23:20, said:

mai usor cu iubirea asta patimasa, ca incepe sa se uite lumea la noi...  :kisstogether: 
eu eram curios de unde si pana unde pata pe Slackware, ca parca-parca am citit pe undeva ca distributia asta e pt unii mai avansati... ;)

<{POST_SNAPBACK}>

intradevar era o  distributie destul de greoaie  din lipsa pachetelor(la celelalte distributii cum ar fi RedHat si Mandrake....era mult ma simplu pt. incepatori sa instaleze rpm-uri  decat clasicul ./configure --prefix plici plici ).......erai nevoit sa compilezi din surse(de aici probleme cu dependintele si asezarea lor in directoare diferite)dar cum tot mai multi au apelat la aceasta distributie sunt disponibile f. multe programe gata compilate (un fel de rpm-uri ).......oricum  eu intalez pt. varianta server  de  "mana" doar desktopul il omor in teste cu tot felul de programe


Quote

Gata (sper), l-am adus intr-o configuratie cat de cat decenta, am si kernel 2.6.8 si X si sunet. Mai sunt ceva probleme pe la sunet. Se aude mult prea incet iar cand il dau tare intra in fortaj. Pe langa asta n-am gasit cum sa-i pot seta modul de output (2.1, 5.1, astea...). Ma rog, ma mai joc eu maine cu el, poate o rezolv si pe-asta.

asta e ce vrei tu # CONFIG_SOUND_AD1980=y


Quote

Cu destul de multe chestii bagate ca module (nu mai stiu exact ce si cum, ca mi-a fost lene sa notez) bzImage a iesit tot de 1.8M, ceea ce nu e foarte deranjantam da' o'sicat!

depinde si la ce il folosesti (desktop/server)dar sunt f. multe module la "file system" de care nu ai nevoie....drivere SCSI ca sa nu mai spun de retea

#16
horobica

horobica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 28.05.2004
Crash: how did you know? :D Asa e cu AD1980, acum mere sunetul numai bine. Suna tare AD1980, la fel de descriptiv ca orice alta optiune din kernel si evident cand dai cu '?' surprize, surprize: "No help available for this option"  :cursing: Pe net iarasi n-am gasit niica despre asta, asa ca, mai exact, ce reprezinta?

Instalarea asta care mi-a dat batai de cap acum (incerc sa) o folosesc pt desktop (de unde si instalarea X-ului). Pana acum nu am folosit Linux-ul decat pentru server. Si da, iti dai seama ca am scos modulele de FS-uri (de fapt cred ca nu am lasat decat EXT3, VFAT si NTFS), pe alea de NIC-uri (bineinteles, dupa ce mi-am luat teapa crezand ca am un 8139 si de fapt era VIA Rhine :D) si cam tot ce nu imi trebuia.

retele: simplu de ce slack: "Because it works!". Este cel mai straight-forward si curat linux pe care l-am vazut pana acum (poate in afara de gentoo pentru care pana acum, nu am avut banda suficienta sa ma joc cu el). Si nu, nu este numai pt avansati, as recomanda oricand slack-ul pentru inceput. Distributiile mastodontice (vezi mdk, rh, suse, fc) mi-au scos peri albi cu link-uri la link-uri care sunt de fapt niste link-uri la link-uri, prin care, daca ai noroc ajungi si la fisierul care iti trebuie. Avantajul cu rpm-urile nu exista. Slack-ul are un sistem si mai destept (vezi pkgtool, installpkg, removepkg, /var/log/packages) prin care poti sa instalezi direct o arhiva binara .tgz, daca ti-e lene s-o arzi cu ./configure bla bla).

Pe langa asta, nu exista un linux mai secure decat altul. Doar admini competenti sau hidrocefali. Daca instalezi un linux server si folosesti nu stiu ce tool pentru care ai optiunile secure, more secure si paranoia si care iti baga nspe mii de reguli intutile de iptables e cazul sa renunti si sa te intorci la xp-ul tau user friendly.

Ptiu! Ce militant sunt! Ar trebui sa le cer bani astora de la Slackware :D.

#17
alexalecu

alexalecu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 16.05.2003

horobica, on Nov 10 2004, 16:30, said:

simplu de ce slack: "Because it works!". Este cel mai straight-forward si curat linux pe care l-am vazut pana acum (poate in afara de gentoo pentru care pana acum, nu am avut banda suficienta sa ma joc cu el).

si eu folosesc slack-ul doar ca workstation... a durat f. mult pana l-am configurat ca fie totul cat mai bine, dar acum sunt chiar multumit de el. n-am mai pornit windows-ul decat cand aveam nevoie de scanner (pentru ca sane nu stie de scanner-ul meu).

oricum, nu te grabi prea tare cu aprecierile pentru slack. ai auzit de ubuntu? eu am citit destul de multe despre el, si numai de bine. de-abia astept sa-l testez.

#18
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002

horobica, on Nov 10 2004, 16:30, said:

Crash: how did you know? :D Asa e cu AD1980, acum mere sunetul numai bine. Suna tare AD1980, la fel de descriptiv ca orice alta optiune din kernel si evident cand dai cu '?' surprize, surprize: "No help available for this option"  :cursing: Pe net iarasi n-am gasit niica despre asta, asa ca, mai exact, ce reprezinta?


<{POST_SNAPBACK}>


pai kt-ul ala 400 are sound SoundMax 1980...... :D ....de unde am stiut?:) am ghicit.....ca am aceeasi placa de baza ca si tine  :D

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate