Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 

Operatii cu laser pt ochi

- - - - -
  • Please log in to reply
573 replies to this topic

#37
Valentyne

Valentyne

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 17.11.2004
Nu stiu cum sunteti voi, da pe mine ma apuca asa o durere de picioare cand vad descrierea operatiei ... pe langa asta ma ingrijoreaza totusi mai mult chestiunea cu condusul noaptea.

Deja acuma eu vad daca port ochelari niste halouri in jurul luminii, acuma nu prea imi dau seama daca sunt normale sau nu ... si oricum am pupilele foarte dilatate de obicei, deci si asta ar putea sa adauge in plus ...

In plus nu am gasit nicaieri ce se intampla post-operator, daca mai ai voie sa inoti, sa joci fotbal sau baschet, ce se intampla daca vine unu si te ia la bataie pe strada si iti da una in ochi, etc. (am patit-o mai demult, da' nu am patit nimic grav, s-a invinetit un pic, si cu asta basta), etc.

Edited by Valentyne, 19 November 2004 - 17:31.


#38
Valentyne

Valentyne

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 17.11.2004
Eh, intre timp m-am mai documentat si am ajuns la concluziile preliminare

1) e foarte probabil sa ai probleme cu starbursts, halos, ghosts, mai ales daca ai dioptrii peste -3
2) exista o tehnica mult mai noua, numita custom lasik, brevetata in USA anul asta pentru folosirea in masa, care se pare ca e mult mai buna decat lasikul normal, concret calculatorul preluand mai mult din ceea ce trebuie sa faca doctorul. Totusi, in ciuda acestui lucru pretul este mai ridicat. Dar, pana la urma nu vorbim de un lucru oarecare, deci preturile ridicate se justifica aici (in mare parte si pentru ca unii ar da oricat sa vada mai bine si sa fie siguri ca nu o sa intample nimic nasol).
3) este foarte important ca doctorul sa fi avut cat mai multe operatii inainte, adica sa fie unul foarte experimentat.

#39
Carl

Carl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 27.08.2004
Intrati aici: http://www.stlucieey...ternetlasik.avi si uitati'va cat de usor, rapid si fara complicatii decurge operatia...
Peace !  :peacefingers:

#40
adynis

adynis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,928
  • Înscris: 28.11.2001
am si eu cateva intrebari:
Deocamdata cica ash avea ceva de genu 0.25 si 0.50 parca mi-a zis doctorul, si nu-mi fac probleme cu vederea, DAR ma apropii de monitor, inainte stateam lejer la vre-un metru, acum ma trezesc la vreo 40cm de monitor, si in plus, mi se intampla din ce in ce mai des sa simt ochii obositi; De ceva timp mi-am luat ochelari antireflex numai ca sa am o mica protectie...

intrebarile:
Care sunt dezavantajele operatiei? (treaba cu noaptea... noaptea vezi mai prost decât ca atunci cand aveai ochelari, sau nu vezi la fel de bine ca in mod normal?)
Exista alte restrictii dupa operatii?
Spuenti ca la dioptrii mari, exista riscuri mai mari; Ce inseamna dioptrii mari?, Adik peste cat  este riscant?, si care sunt riscurile?!

In timpul operatiei, dak mistoi ochiul stanga dreapta, ce se intampla? ;) ..

#41
jedialex1985

jedialex1985

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 666
  • Înscris: 09.04.2004

Carl, on Feb 20 2005, 13:08, said:

Intrati aici: http://www.stlucieey...ternetlasik.avi si uitati'va cat de usor, rapid si fara complicatii decurge operatia...
Peace !  :peacefingers:

<{POST_SNAPBACK}>


Macar pentru cateva minute sa ai impresia ca esti conectat la Matrix nu? :coolspeak:

#42
Carl

Carl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 27.08.2004
Ma stai relax ca nu era un trailer la matrix  -_-  ...cred ca nu aveai ochelarii pe ochi frate...  :cursing:

#43
scandy

scandy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 06.07.2003
Acum 1 an si jumatate am inceput sa vad neclar subtitrarile filmelor la televizor. Credeam ca este de la codec si 1 saptamana am tot chimbat codecuri  :P
In final am ajuns la concluzia ca am nevoie de ochelari si m-am dus la Cora la Sover ca tot treceam pe acolo destul de des,
mi-am facut programare si peste 2 zile a venit o tanti care parea cam studenta mai mult decat doctor si mi-a pus niste picaturi, mi s-a dilatat pupila , m-a pus la un aparat si a hotarat ca am -0.5 cu -0.25 dar ca totusi imi recomanda -0.5 la ambii ochi. Am fost de acord deoarece in prealabil am probat niste lentile.
In cateva zile au fost gata ochelarii si am ramas uimit ca puteam sa vad preturile la distanta foarte mare.
Acum dupa 1 si jumatate an ochelarii -0.5 incep sa devina ineficienti si ma gandesc sa ma duc la un doctor de specialitate sa imi puna un diagnostic clar si ma gandesc serios la operatie dar acum dupa ce am citit cum decurge m-am cam ingrozit.
Vreau sa va rog sa imi reconadati un doctor bun unde sa ma duc pentru o consultatie si stabilirea diagnosticului.
Nu exista nici o cale prin care as putea sa imi recapat vederea ( nu am avut probleme pana nu m-am mutat in noul apartament unde nu prea am lumina naturala ).
Exista vre-un tratament naturist bazat pe plante vitamine etc.

#44
woulfy

woulfy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,562
  • Înscris: 11.12.2003
Am si eu o intrebare. Operatia se poate face si la miopii care au cilindru? Si eu sunt in cazul asta si intreb pt ca n-am vazut pe nimeni vorbind despre asta.

Am citit tot topicul si unii descriau ca practic tooata interventia o face calculatorul insa vazand filmuletul vad ca si doctorul are partea lui importanta de interventie cand iti pune inapoi corneea pe ochi.
Pe mine unul m-a luat cu fiori, sigur ca trebuia sa fie ceva, dar.. pare mai freeky decat ce descriati voi ca se intampla.

#45
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

woulfy, on Sep 9 2005, 21:09, said:

Am si eu o intrebare. Operatia se poate face si la miopii care au cilindru? Si eu sunt in cazul asta si intreb pt ca n-am vazut pe nimeni vorbind despre asta.

Am citit tot topicul si unii descriau ca practic tooata interventia o face calculatorul insa vazand filmuletul vad ca si doctorul are partea lui importanta de interventie cand iti pune inapoi corneea pe ochi.
Pe mine unul m-a luat cu fiori, sigur ca trebuia sa fie ceva, dar.. pare mai freeky decat ce descriati voi ca se intampla.

<{POST_SNAPBACK}>


Nu o face calculatorul. Doctorul o face manual, pe baza unei harti a corneii pe care o face in prealabil. Mareste mult la microscop ochiul sa vada ce face si apoi manevreaza laserul. Daca dai peste un imbecil poate sa faca numai prostii. Vezi ca mai e o problema. S-ar putea ca (virgula) corneea sa nu se cicatrizeze frumos si poti ramane cu o cicatrice pe care sa o vezi mereu in fata ochiului.
Am gasit pe un site american riscurile la care te supui daca accepti operatia. In principiu lucrurile decurg bine, dar sint sanse (sau mai bine zis, nesanse) ca totul sa se termine rau. Nu mai stiu linkul, dar era american. Oricum, acolo sint obligati sa iti spuna riscurile. Aici, in lacomia dupa bani, nu o fac. Si nici nu sint profesionisti. Cand am vazut cum arata doctorii din Timisoara care fac operatiile astea, nu recomand la nimeni sa se duca acolo. Si mai e si scump.
In orice caz, posibilitatea ca dioptriile sa revina sint mari. Asta pentru ca pierderea vederii e programata genetic la nastere, iar in momentul cand intervii cu o interventie chirurgicala pe cornee, organismul va sesiza asta si va incerca sa corecteze spre ceea ce el crede ca e corect genetic. Deci operatiile astea tin cativa ani.

#46
Rodeo

Rodeo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 11.08.2004
Gata, am facut operatia pe 25 august. Nu am vrut sa scriu nimic imediat dupa ca sa pot evelua totul dupa ce se mai vindeca. Intai si intai: sunt multumit!
In ordine la intrebarile voastre:
- probleme la condus noaptea apar daca ti se dilata pupila foarte mult la intuneric. Practic atunci dezgoleste zona neoperata a corneei si apar interferente optice.
-desi e o operatie foarte automatizata, experienta doctorului conteaza mult. Eu am avut noroc.
-dioptriile mai mari nu maresc riscurile operatiei (dimpotriva, cele mici nu le justifica). Grosimea corneei e importanta, determina cat iti poate sculpta din ea. Era in acelasi timp cu mine o fata cu aceleasi dioptrii ca mine (-8) careia fiindca avea corneea subtire nu i-au putut reduce decat pana la -6. De asemenea grosimea e importanta in cazul in care ai nevoie de o operatie de retus.
-operatia se poate face si pentru cilindru, nu e o problema. Si eu am avut un cilindru f usor (nici nu erau lentile asa ca purtam fara).
-operatia nu se face pentru miopii in evolutie ci pentru cele stabilizate. nu fiindca nu se poate ci fiindca nu are rost sa te operezi si in 6 luni sa ai din nou dioptrii
-important: se poate face cate ceva si pentru hipermetropi dar numai pana la +6 si nu stiu daca se garanteaza dioptrii 0.

Cum a decurs la mine: operatie rapida, cam 30-40 minute. In prealabil mi s-a facut un control unde au masurat, au spus ca e ok, mi-au prezentat situatia si daca am zis da, mi-au facut harta corneei (harta dupa care te opereaza). Nimic spectaculos, te uiti la diapozitive. Cand am revenit pt operatie (aceeasi zi, dupa-amiaza), m-au costumat cu protectii peste incaltaminte si mi-au pus niste picaturi in ochi: dezinfectant si anesteziant. Dupa vreo 7-10 min m-au poftit in sala de oeratie si sa ma lungesc pe masa. Iar picaturi (probabil atropina) si camp steril. Au fixat clema retractoare pt pleoape si dispozitivul de incizare (se vede si in film) cu vacuum (singura senzatie neplacuta... nu durere, departe de asa ceva). S-a facut incizia pt flapul corneean (nu ca in reportajul vazut de mine la tv, cu mana, ci ca in filmul de mai sus, motorizat...ca un cutter-plotter). Tot timpul trebuia sa te uiti la un led portocaliu in mijlocul unui cerc de leduri albe. Numai acolo, fara sa misti ochiul. Dupa ce dau flapul la o parte (nu simti, nu dureaza) imaginea devine foarte difuza si porneste laserul. Acum e si mai imperativ sa nu misti privirea de la amaratul ala de led. Si cand trebuie sa stai asa fix descoperi ce greu e de fapt. Laserul merge max 2 minute, medicul mana a doua spune tot timpul procentajul realizat. Cand e gata spala zona cu cateva picaturi de ser sa indeparteze zgura si usuca sufland aer cu o seringa goala. Trage la loc flapul cornean (nu simti nimic dar brusc imaginea se clarifica) si pune deasupra o lentila de contact fara dioptrii cu rol de bandaj. Si gata, se trece la celalalt ochi.
Dureaza putin, nu doare deloc. Greu e sa stai linistit si sa te uiti numai la rahatu ala de punct galben. La primul ochi (stg) cred ca am fost mai concentrat si am reusit. la al doilea vazusem ca nu e mare lucru si m-am relaxat...rezultatul a fost ca imi tot fugea imaginea si miscam privirea de s-a enervat medicul. La 30% a inchis laserul. Probabil softul are un sistem de compensare a micilor miscari ale ochiului dar peste o anumita limita nu mai poate stabiliza situatia si da eroare, deci trebuie oprit si re-centrat. L-au pornit din nou si a mers in continuare pana la capat cu multe admonestari sa stau linistit. Dupa aia imi parea rau, am crezut ca am facut-o de oaie, dar cand i-am zis doctoritei de triaj mi-a spus ca am stat cuminte si se intampla des, iar tipetele au rolul de a te tine concentrat, nu ca e grav si se pierde controlul. Dupa operatie din nou odihna pe pat (5-10min) si un scurt control. Aici am fost dezamagit, la ochiul stg avusesem -7 si aveam +4 iar la dr de la -8 la -1. Am zis ca nu a mers bine... ei au zis ca in timp se modifica si sa vedem ce e dupa ce se stabilizeaza. Ca abia dupa aia decidem daca mai trebuie o interventie de corectare (fara incizie, cica o folosesc pe asta deja facuta). Ma asteptasem sa vad bine cand ies, dar nu, imaginea era neclara rau si luminile cu halou. Mi-au zis sa ma comport cat mai normal, exercitiul face bine. Singura restrictie e sa nu te freci la ochi vreo 2-3 saptamani. A doua zi dimineata iar am fost la control si au scos lentilele de contact. Iar masuratoare si acum aveam +3 stg si 0 dr. Diferenta de dioptrii ma deranja tare totusi. Dupa o saptamana am fost iar la control (nu la ei) si mi s-a spus ca se vindeca bine dar nu e complet inca. Dioptriile erau -0,5 stg si 0 dr. Acum sunt multumit, e mult mai bine, dar in primele 3-4 zile ziceam ca am avut ghinion si nu a reusit. Dupa 30 de zile se merge la control tot la ei si din 30 in 30 de zile...cand dupa 2 controale consecutive ai aceleasi dioptrii inseamna ca s-a stabilizat si se evalueaza situatia. Trebuie puse picaturi cu antibiotic cateva saptamani si lacrimi artificiale in primele zile.

Cam asta este. Concluzii personale: Ma bucur ca am facut operatia. E o interventie serioasa dar usoara, nu doare si ajuta sa nu fii slab de inger. Trebuie sa te concentrezi (desi la mine a mers mai bine ochiul unde le-am dat de furca). La dioptrii mici nu renteaza (totusi nu iti tai unghiile) dar la unele mai mari e pacat sa nu incerci...in cel mai rau caz ramai cu alte dioptrii, sigur mai mici. Insa pentru diferente mici, cum a avut fata aia de la -8 la -6 nu cred ca renteaza. Si am observat ca a suportat mai greu ca mine post-operator, dimineata zicea ca a avut dureri si nu a dormit deloc. Eu am dormit tun...poate fiindca am avut corneea mai groasa? Uite un caz unde e bine sa ai soriciul gros...singurul de care stiu :)

#47
Gobi

Gobi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 13.05.2005
O scurta animatie despre cum se face interventia laser asupra astigmatismului.

Attached Files


Edited by Gobi, 10 September 2005 - 02:18.


#48
Rodeo

Rodeo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 11.08.2004

Ion_de_la_Raion, on Sep 10 2005, 01:29, said:

Nu o face calculatorul. Doctorul o face manual, pe baza unei harti a corneii pe care o face in prealabil. Mareste mult la microscop ochiul sa vada ce face si apoi manevreaza laserul. Daca dai peste un imbecil poate sa faca numai prostii. Vezi ca mai e o problema. S-ar putea ca (virgula) corneea sa nu se cicatrizeze frumos si poti ramane cu o cicatrice pe care sa o vezi mereu in fata ochiului.
Am gasit pe un site american riscurile la care te supui daca accepti operatia. In principiu lucrurile decurg bine, dar sint sanse (sau mai bine zis, nesanse) ca totul sa se termine rau. Nu mai stiu linkul, dar era american. Oricum, acolo sint obligati sa iti spuna riscurile. Aici, in lacomia dupa bani, nu o fac. Si nici nu sint profesionisti. Cand am vazut cum arata doctorii din Timisoara care fac operatiile astea, nu recomand la nimeni sa se duca acolo. Si mai e si scump.
In orice caz, posibilitatea ca dioptriile sa revina sint mari. Asta pentru ca pierderea vederii e programata genetic la nastere, iar in momentul cand intervii cu o interventie chirurgicala pe cornee, organismul va sesiza asta si va incerca sa corecteze spre ceea ce el crede ca e corect genetic. Deci operatiile astea tin cativa ani.

<{POST_SNAPBACK}>


Nu cred ca vreun doctor poate face manual operatia asta. La mine nu a fos manual, medicul a supravegheat sa fie pupila centrata (ca sa corespunda cu harta, nu?) dar nu a manevrat laserul. Miscau tot timpul masa ca sa ma tina in campul operator (miscari infime) dar in rest nu interveneau manual. Cicatrici in campul vizual? Poate cu caracter de exceptie, daca le cade instrumentul. Incizia e la periferia irisului, pana la campul vizual mai e mult.
Tu ai trecut prin operatia asta sau vorbesti din impresii?
Despre riscuri e drept ca nu mi s-a prea vorbit dar mi-au raspuns pe larg cand i-am intrebat. Si te mai interesezi si tu inainte, ca doar e interesul tau. Ca si in alegerea unui medic potrivit. La cat de mult costa aparatura am mari dubii ca orice prost de doctoras isi va permite sa o cumpere...sau ca il va finanta cineva.
E scump? Nu cred ca ramane mare profit dupa o singura operatie... aici trebuia platita chiria la spatiu, salariu la 2 medici + asistenta + receptionera, consumabile, instrumentar de sterilizat si mai ales ratele la aparatul principal si cele auxiliare. Si la urma trebuie sa ii ramana ceva si medicului ala, ca doar nu se deranjeaza un om care a muncit timp de 11 ani numai sa poarte titlul de oftalmolog si apoi pana la pozitia la care e azi, sa iti faca tie ochii pe gratis. Serviciile costa. Daca vrei, platesti. Daca nu iti permiti, nu-i nimic, sunt si solutii ieftine. Pentru cei foarte nevoiasi plateste statul ochelari ieftini.
E o prostie ce spui cu programatul genetic pentru miopie. Exista o predispozitie si un factor de risc majorat daca in familie sunt cazuri. Nu e obligatoriu insa. Pur si simplu cristalinul isi pierde o parte din proprietati. Se face o corectie. Parctic lentila ochelarului iti este sculptata in ochi. Nimic nu isi modifica proprietatile fizice. Da, uneori apar modificari in timp mai lung (1-2 ani). Cauza e esecul ochiului de a se adapta la noul mod de lucru (cu ochelari se invata mai lenes). Daca grosimea corneei o permite se fac 1-2 interventii de recorectare. Gratis, cica sunt acoperite de garantia oferita de firma producatoare a echipamentelor.

#49
woulfy

woulfy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,562
  • Înscris: 11.12.2003
@Rodeo -ziceai ca tu ai avut probleme doar cu focalizatul atentiei asupra luminitei, insa nu ai avut probleme si cu faptul ca, cateva minute bune nu ai clipit? Poate vorbesc prostii, dar eu unul clipesc ff des (la 3-4 sec, si pot sta faca sa clipesc max 15-20, insa in nici un caz cu ochiul maxim deschis).
Hmm din ce spui tu, doctorii de acolo erau cam pe alta lume! Cum sa tipe la tine in timpul operatiei? Adica nu-si dadeau seama ca tu faceai misto de ei, doar ca ti-ai pierdut concentrarea, iar faptul ca tipau la tine nu cred ca te ajuta :death:

#50
Rodeo

Rodeo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 11.08.2004
Clipit? Pai primul lucru care l-au facut e fost sa fixeze o clema retractor, care practic iti deschide la maxim ploapele si le fixeaza asa. E o chestie de rutina in orice interventie oculara. E si comod, nici tu nici ei nu mai stau cu grija ca ai sa clipesti :) . E normal sa clipesti des dar pentru timpul cat dureaza operatia nu ai sa ii simti lipsa, ai alte griji acolo :)

Ei, poate nu m-am exprimet eu deajuns de clar. Nu s-a tipat incat sa vina vecinii :)) si nici nu cred ca s-a auzit in afara camerei unde eram. Dar a ridicat putin tonul si era in mod clar deranjat de indisciplina mea. Nu era momentul sa fac misto de ei caci efectele le-as fi simtit numai eu... Tot imi spunea: "Uita-te numai la lumina...nu misca privirea...nu inteleg de ce misti privirea, unde te uiti? Uita-te fix la lumina..asa, acum e foarte bine, asa sa stai...iar te-ai miscat, de ce nu poti sta in un loc? Uita-te la lumina..." sis tot asa pana s-a oprit laserul. Dupa aceea a revenit la tonul foarte amabil si imi explica ce face in continuare (am observat ca la operatii unde nu iti face anestezie generala si deci esti constient, medicii iti descriu fazele operatiei ca sa te mentina atent si sa nu te apuce frica). De ce miscam ochiul? Aveam impresia ca porcaria aia de luminita se misca usor in sus si incercam sa ma uit la ea...normal ca nu se misca si de fapt eu miscam ochiul aiurea. Bine ca totusi am trecut fara alte probleme peste moment. In cei minim 3 ani de cand functioneaza or fi vazut ei ceva pacienti isterici pe masa... de aceea cred ca imi ziceau dupa operatie ca a mers usor si fara probleme :))

#51
toyomi

toyomi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,118
  • Înscris: 05.09.2004
felicitari ca ti-a reusit, si eu ma gindesc sa ma operez dar mi-e frica sa nu ma trezesc mai chioara decit sint, eu acum port lentile de contact moi...

Edited by toyomi, 10 September 2005 - 19:11.


#52
Marius_25

Marius_25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 03.10.2005
Salutari
In primul rand vreau sa spun ca si eu port ochelari ( fie vorba intre noi cine citeste mult de copil are mari sanse sa ajunga un adult miop ) asa arata ultimele studii .
  Eu nu o sa ma operez in Romania cu siguranta ( am sunat la Bucuresti sa intreb daca au aberometru la laserul excimer aberometrul masoara mult mai bine problemele unui ochi e diferenta intre 2d si 3d metoda este folosita in lume din 2001 si reprezinta cea mai buna metoda posibila am discutat la tefeon cu asistenta chirurgului si nici macar nu a stiut ce inseamna un aberometru ! )
   Nici eu nu stiu tot din domeniul meu dar cand este vorba si apare ceva nou macar pentru cultura mea generala si profesionala sa stiu sa nu ma fac de ras cand ma intreaba un client si el stie mai multe ca si mine .
   Oricum laserele noi Carl Zeiss Mel80 si Visx 4 sunt cele mai bune din lume .
   In primul rand in timpul unei operatii conteaza ca ochiul sa fie perfect nemiscat ceea ce este imposibil practic , aici intervine active eye tracking care urmareste pozitia ochiului si odata stabilita pozitia lui se trimite fascicolul de laser cu asa mare viteza inainte ca ochiul sa apuce sa se miste .
   Imaginati-va laserele despre care vorbesc au timp de raspuns asta inseamna ca intre aflarea pozitiei exacte a ochiului si trimiterea exacta a razei laser este nevoie de un timp de raspuns intre 2-6 miliseconde !!!.
   Laserele mel 70 sunt excelente ca si rezultate dar ... cam 25 % din ablatii ies perfect adica cu toate ca ochiul este fixat in timpul operatiei cu un mel 70 pentru a nu se mista si laserul are la randul lui un eyetracker tot nu este capabil sa furnizeze tratamentul eficient 100 % cum face Carl Zeiss mel 80 sau VISX 4 .
  Mentionez ca la operatia cu ultimele doua modele de laser de mai sus nici nu este nevoie ca ochiul sa fie fixat asa de rapid este eyetracker-ul si are rezultate mult mai bune decat la penultimul cu ochiul fixat !!!
   Apoi mai este o problema , vederea pe timp de noapte !
   Ultimele lasere face foarte improbabila orice problema legata de vederea pe noapte .
    Degeaba iti faci operatie si vezi perfect ziua daca iti trebuie ochelari sa conduci noaptea deci va sugerez sa abordati ultimele tipuri de lasere .
    Lasik indiferent de cine ce ar zice este foarte riscant atat dupa operatie cat si dupa de exemplu in urma unui accident au fost cazuri cand ochiul s-a sectionat pe unde a fost taiat pentru operatia Lasik si in plus de asta procedeul PRK este mai vechi si e dovedit cu rezultate stabile pe o perioada mai mare de timp ca si LASIK.

  Am serviciu si sunt foarte ocupat dar operatia o sa fac 100% si m-am orientat spre doua locatii , va rog sa va uitati si dumneavoastra sunt clinici extraordinare!
  http://www.nusretbas.com/english.htm
  http://www.optik-med...tet.php?lang=en
  
    asa si acuma informatii despre lasere :
  http://www.zeiss.co....1256c56002ce302

    http://www.visx.com/...es/s4_laser.php
  


si va mai rog sa cititi si rezultatele studiilor si o sa ramaneti .... deci laserele astea nici nu se gasesc in  Romania ...
   Pentru cei cu adevarati interesati sa scape de ochelari ca si mine sa stiti ca am studiat cateva luni bune si a meritat va rog sa profitati de experienta mea !

#53
Marius_25

Marius_25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 03.10.2005
salutari
  Ma adresez acuma celor care habar nu au ce inseamna aia o operatie cu laser excimer :
  Operatia ce se face manual cu laserul excimer nu se poate numi operatie dupa parerea mea si sincer daca nu este un laser model nou si medicul poate fi la prima lui operatie daca iti pregateste ochiul corect pentru operatie ( ca practic asta face medicul ) si laserul face operatia propriu-zisa binenteles controlat de calculator nu exista decat riscuri infirme cititi pe site-uri si veti vedea ca la o clinica cu masuri de igiena diabolica complicatiile cam lipsesc cu desavrsire ....
  Deci cine este interesat sa mai citeasca si parerea mea este sa se orienteze spre un laser de ultima generatie .
  
   Va multumesc pentu timpul acordat si astept adrese de clinici cu mel 80 eu am gasit doar in Turcia sin Londra as vrea undeva mai aproape daca se poate .

#54
Marius_25

Marius_25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 03.10.2005
Salutari din nou
  Daca o sa cititi un pic o sa vedeti evolutia laserelor excimer : pana acuma cativa ani scopul unui tratament laser era ca ochiul sa aiba o acuitate vizuala de 20/40 sincer e suficienta pentru orice fel de activitate .
  Mai nou scopul este vedere de cel putin 20/20 si contrast inbunatatit deci vedere mai buna decat ai avut vreodata cu ochelari si vedere de noapte foarte buna cititi studiile facute la VISX4 si veti vedea ca toti pacientii vad mai bine dupa operatie decat inainte cu vederea corectata cu ochelari !!!
  Si daca mai cititi un pic si studiati .... se merge spre vederea perfecta 20/10 pe care o vor face si oamenii cu vederea foarte buna de 20/20 incolo ne indreptam si rezultatele sunt pe viata .
   Sa explic celor care nu stiu inca si vor sa stie cum sta treaba :  deci cand laserul face corectia binenteles ca apare si reactia organismului si micile rani care se fac vor fi partial corectate dar ... cand se face tratamentul se ia in considerare si reactia organismului ..... si ce se intimpla de exemplu eu port -1.5 ok .
  Laserul face corectia pentru-1.75 plus bun dar laserul face corectia ca sa raman cu la 0 dupa ce locul se vindeca complet deci scopul este sa vezi perfect dupa ce reactia organismului apare nu sa vezi perfect dupa operatie , vederea se stabilizeaza dupa sase luni de la operatie dupa care vindecarea este completa si nu mai apar variatii importante in vedere .
   Va multumesc pentru timpul acordat si sper ca nu scriu degeaba aici.
   L

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate