Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

inscrieri/recrutari in armata....

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
98 replies to this topic

#91
geticonzd

geticonzd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 11.05.2008
@tomaso
Mai nene, americanii lu' peste s-au dus acolo pentru ca totul era programat ca sa mearga acolo incepand cu inside-job-ul de la 11 septembrie, si nu mai face remarci ,,spirituale'' cu gay si alte cacaturi d-astea cu mine ca nu ti-am adus insinuari d-astea, cine stie poate tu esti asa ca tot ii admiri pe americanii astia, oricum relatia puterii actuale de la Bucuresti cu americanii are toate elementele amorului la gura sau in alte orificii, doar nu betivul national basescu a spus ca decat sa suga la licuricii germani sau francezi, mai bine suge la ,,marele'' licurici american? sa fim seriosi am trecut de la a fi sclavii bolsevicilor, ai rusilor la a fi sclavii americanilor, numai relatie egala si avantajoasa nu e.
Chestia cu nealinierea si independenta noastra in momentul de fata chiar ma amuza, si fii sigur ca nu s-ar baga astia din nato pentru noi daca nu ar avea interesul, nu cred nici in acest nato pe care multi oamenii din politica sau economie spuneau ca i-a cam trecut timpul, nu se mai justifica decat ca o alianta de cotropiri si impunere a intereselor licuriciului.
O armata nationala are si elemente de elita, trupe speciale sau unitati ca parasutisti, dar si marea masa a celor care faceau armata inainte are rolul ei, cand aproape toata lumea stie cat de cat cum e cu domeniul militar e mai greu pentru altii sa isi faca planuri usoare cu noi.

#92
ego_zenovius

ego_zenovius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,399
  • Înscris: 24.11.2006

 alopia, on Jan 2 2009, 16:36, said:

Mai e un aspect de pomenit pe lista motivelor pentru care armata romana s-a dus in irak, afganistan etc, si e destul de simplu: daca esti programator de exemplu probabil ca masura realizarii profesionale ar fi sa lucrezi la niste imense firme, care-s citeva in lume. Daca esti soldat nu exista experienta profesionala mai dihai decit sa participi live la un conflict militar real.
si  mai e un motiv pentru care un militar profesionist isi poate dori sa ajunga intr-o zona de conflict: spiritul de aventura. noi amaratii de civili nu realizam intotdeauna ca daca omul ala n-ar fi avut acest spirit de aventura fie si cu un gram peste medie, nu s-ar fi intrat de bunavoie in armata, chiar daca solda poate ca i se parea tentanta. nu spun ca banul nu conteaza. conteaza al naibii de mult. dar in ecuatie mai intra si ceea ce spui tu - dorinta de realizare profesionala - si spiritul de aventura si o anumita emulatie - "daca gicu s-a dus acolo, eu oi fi mai fricos, de ce sa nu merg si eu?". si, nu in ultimul rand, chiar daca pare desuet, - simtul datoriei fata de tara.
cei care spun "se duc acolo pentru bani" vad lucrurile foarte simplist. nici chiar cel mai lacom om de afaceri nu face ceea ce face doar pentru bani.

#93
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,151
  • Înscris: 24.11.2006
s-a dus de rapa si threadul asta! :lol: ar fi trebuit sa vorbim despre avantajele/dezavantajele pe care tanarul le-ar fi avut daca s-ar fi sau s-ar inrola in armata si am ajuns la..... geografie militara, strategii samd! topic bun pentru a fi mutat la aria fun, parerea mea, no ofence pls!

Edited by un_el, 02 January 2009 - 22:23.


#94
g_force

g_force

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 03.08.2004

 ego_zenovius, on Jan 2 2009, 01:09, said:

exista in toata istoria nato vreun exemplu in care un stat membru sa fi fost atacat? intreb.
Pai, in 1979, ceea ce s-a intimplat la ambasada SUA din Iran, exact asta a fost. Si  ceea ce au facut "cranienii" in 2004, cind cu Bistroe, a fost foarte aproape de "incadrarea" la categoria agresiune. Daca respectivii "cranieni" isi securizau zona bratului Chilia, ca sa poata sa pescuiasca/dragheze in liniste, crezi ca  NATO ar fi dat cu bombardeaua in dinsii? :)


 tomaso, on Jan 2 2009, 01:20, said:

G, se pot face multe scenarii, evident.  
Eu am făcut unul mai stufos, mai mult ca să nu fac unul plictisitor, de genul "red team vs. blue team", pentru a nu adormi lumea  ;) .

Crezi că poți să îmi schițezi care ar fi rolul "gărzilor patriotice" în tot acest talmeș balmeș ?
De la asta pornisem ( doctrina -R.Î.P. ) .

Pornisem de la cit de atractiva este cariera militara, iar tu ai zis ca este, fiindca acum se pune accentul pe profesionisti( ca d-aia nu mai avem "gepizi" :) ) si ca armata te face om. Eu as indrazni sa spun ca nu este asa de atractiva ca si cariera, merita incercat poate, cel mult un contract de patru ani,  pentru ostoirea spiritului de aventura desi daca vei compara avantajele ce-ti rezulta in urma inrolarii, mai bine incerci in LE. Macar acolo, probabilitatea "excitement-ului" este mult mai mare decit in RoA si din cite inteleg, odata terminat contractul/contractele ai mult mai multe "beneficii".
Despre rolul "national guards", poate data viitoare.....


#95
ego_zenovius

ego_zenovius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,399
  • Înscris: 24.11.2006

Quote

exista in toata istoria nato vreun exemplu in care un stat membru sa fi fost atacat? intreb.

Quote

Pai, in 1979, ceea ce s-a intimplat la ambasada SUA din Iran, exact asta a fost. Si ceea ce au facut "cranienii" in 2004, cind cu Bistroe, a fost foarte aproape de "incadrarea" la categoria agresiune. Daca respectivii "cranieni" isi securizau zona bratului Chilia, ca sa poata sa pescuiasca/dragheze in liniste, crezi ca NATO ar fi dat cu bombardeaua in dinsii?
doua exemple cam trase de par.

ideea e ca nato ne asigura securitatea, drept pentru care trebuie sa dam si noi ceva - de exemplu, prezenta in iraq si afganistan. simplu.

#96
g_force

g_force

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 03.08.2004

 ego_zenovius, on Jan 7 2009, 08:03, said:

doua exemple cam trase de par.



ideea e ca nato ne asigura securitatea, drept pentru care trebuie sa dam si noi ceva - de exemplu, prezenta in iraq si afganistan. simplu.
Gresesti! Nato nu iti asigura nici o securitate daca tu insuti, nu te gindesti la acea securitate in primul rind. NATO nu este Allianz-Tiriac, de unde ne-am cumparat casco. Faptul ca "dam" ceva, este tot in folosul nostru, sa nu crezi ca daca te imbraci in uniforma militara si conduci un rablament vopsit in kaki, gata, esti Clausevitz aplicat contemporaneitatii. Te-ai intrebat vreodata, de cite ori si-a schimbat "glorioasa" regulamentele de lupta de la al doilea razboi incoace, si mai ales, pe ce baza?

#97
Aaanddy

Aaanddy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.03.2010
Buna all

Si eu m`am gandit q as vrea sa merg in armata si am cautat pe net.. ceva despre armta.. dar nu am gasit decat asta.
anyway..

am 18 ani si ceva
sunt in clasa 11
CRED q am purtearea la 9...intr`a 9-a
vreau sa termin liceu.. deci mai 1 an jumate si apoi "in armata"
nu am ochelari.. probleme..
fizic destul de bun..
si nu mi`e teama de moarte
pe bune
astept raspuns.. si ceva link`uri unde sa citesc si eu despre inrolaj .. si altele

#98
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,151
  • Înscris: 24.11.2006
uite aici cateva informatii spun eu utile.

CONDITII GENERALE MINIME: pe care trebuie sa le indeplineasca tinerii care doresc sa devina militari profesionisti:
- sa aiba cetatenie româna si domiciliul stabil în România;
- sa fie apt medical, fizic si psihic;
- sa aiba varsta max. 26 ani la data angajarii – sa nu fi fost condamnat penal si sa nu fie în curs de urmarire penala;
- sa nu faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice, iar daca face parte sa declare ca, dupa admiterea în institutia militara de învatamânt sau angajarea ca soldat voluntar, va renunta la aceasta calitate.
OFERTA (bonusuri, beneficii):
Potrivit legislatiei în vigoare, dupa 1 ianuarie 2007, veniturile salariale (solda si indemnizatie de hrana) ale unui soldat voluntar debutant vor fi de peste 1.000 RON, la care se pot adauga alte sporuri în functie de specialitatea militara si conditiile de munca specifice.
Intrebarea mea e urmatoarea: de ce armata? Daca banuiesti ca vei castiga bani, multi bani i-ati gandul de la asa ceva. 1000 RON + alocatia de hrana care nu este asa de mare, cifra exacta n-o stiu. Gandeste-te la urmatorul lucru: cand vei parasi garnizoana (judetul) in care locuiesti va trebui sa consemnezi acest lucru. In cazul unei alarme va trebui ca in MAXIM 3 (TREI) ore sa te prezinti la unitate. Dupa varsta de 35 sau 40 de ani daca nu ai optat pentru a face o scoala de subofiteri va trebui sa parasesti armata. Cine te va mai angaja atunci? Esti capabil sa faci "garda" in momentul in care afara sunt -20 grade? Dar serviciu la poarta? Poti sa alergi cu masca contra gazelor pe fata cativa kilometri? "Sectoare" poti sa faci? Ma refer la curatenie. Eu unul nu-i cred pe mai marii armatei care spun ca s-au dus vremurile cand soldatii spalau buda. Hai sa fim seriosi, cine va face curatenie? :lol: Poti asculta neconditionat ordinele? Chiar daca sunt idioate.
Cam asta este mult laudata armata. Eu unul n-am nimic impotriva celor care vor sa se inroleze dar eu ti-as spune urmatorul lucru: gandeste-te bine la ce vrei sa faci, odata ce ai semnat un contract cu armata va trebui sa-l respecti altfel esti bun de plata. Succes!

#99
Aaanddy

Aaanddy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.03.2010
Am mai cautat sia m gasit.:


-    să fie absolvent cel puțin al ciclului inferior liceal (10 clase) sau al unei școli de arte și meserii;
-    să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 26 ani, împliniți în anul 2009;
-    să nu aibă antecedente penale sau sa fie în curs de urmărire penală;
-    să fie declarați “apt” și să obțină avize în urma efectuării examinării medicale și psihologice speciale efectuată după ce au fost declarați “Admis” la selecția din centrele zonale de selecție și orientare:
-    să posede permis de conducere categoriile „B” și „C” și să fie declarați „ADMIS” conform criteriilor de recrutare specifice – la laboratoarele psihotehnice ale Ministerului Apărării Naționale.
-    să nu facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice, iar dacă face parte să declare că, la dobândirea calității de soldat sau gradat voluntar, va renunța la această calitate;
-    să nu facă parte din culte religioase aflate înafara legii.

si

Pe timpul îndeplinirii serviciului de soldat și gradat voluntar aceștia beneficiază de:
-    venituri lunare care încep de la cel puțin 1300 lei;
-    ținută militară gratuită;
-    o compensație lunară pentru închirierea unei locuințe, dacă nu dețin locuință proprietate în localitatea în care își desfășoară activitatea, în cuantum de până la 50% din soldă;
-    facilități de continuare a studiilor liceale sau universitare;
-    posibilitatea trecerii în corpul subofițerilor sau ofițerilor prin cursuri de scurtă durată (filiera indirectă).
SPER SA AJUTE.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate