Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Antena PNI Flex 27 pentru PNI Esc...

Led RGB alimentat pe 3 fire

De ce apare administrator?
 Modele asemanatoare Mercedes Viano

[Unde] gasesc paie pentru tub spray

Pane crocant

Nu functioneaza functia Sleep
 Masina de spalat rufe perfecta (o...

Ajutor turatie ventilatoare rgb c...

Ce riscuri sunt daca folosesc vop...

Trafo microunde
 Tethering Telefon -Xbox series S ...

Boxa Portabila - buget ~1.500 RON

Laser circular basculant cu glisare

Permis suspendat - intrebare
 

Olympus E-510

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
iulian_iliescu

iulian_iliescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 24.01.2007
Am un Olympus E-510 de vreo 10 zile. Dupa ce m-am jucat putin cu el in momentul cand inchid aparatul aud un zgomot ciudat. E un fel de bazait parca scos de un motor, iar uneori imi trepideaza si obiectivul.
Acum am inceput sa ma intreb daca este normal acest comportament sau nu.
Ma poate lamuri cineva ce se intampla?

#2
anakin28

anakin28

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 23.08.2007

 iulian_iliescu, on May 7 2008, 20:33, said:

Am un Olympus E-510 de vreo 10 zile. Dupa ce m-am jucat putin cu el in momentul cand inchid aparatul aud un zgomot ciudat. E un fel de bazait parca scos de un motor, iar uneori imi trepideaza si obiectivul.
Acum am inceput sa ma intreb daca este normal acest comportament sau nu.
Ma poate lamuri cineva ce se intampla?
Nu este niciun fel de problema...stai linistit :D
In momentul in care inchizi aparatul acesta reseteaza focusul la infinit.

#3
iulian_iliescu

iulian_iliescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 24.01.2007

 anakin28, on May 7 2008, 20:37, said:

Nu este niciun fel de problema...stai linistit :D
In momentul in care inchizi aparatul acesta reseteaza focusul la infinit.

Si eu m-am gandit la acest fenomen si de aceea am umblat in meniu si am dezactiva "Reset Lens". Si cu aceasta optiune dezactivata zgomotul meu tot exista.

#4
anakin28

anakin28

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 23.08.2007

 iulian_iliescu, on May 7 2008, 19:48, said:

Si eu m-am gandit la acest fenomen si de aceea am umblat in meniu si am dezactiva "Reset Lens". Si cu aceasta optiune dezactivata zgomotul meu tot exista.
Uita-te te rog la ce firmware ai pentru body si ce ai pentru obiective. Daca nu sunt aceleasi setarea reset lens va ramane activa. Ti se intampla acest lucru doar la 40-150 sau si la 14-42? Incearca sa pui 40-150, cu reset lens pe on, sa faci focus undeva cat mai aproape si apoi opreste aparatul si vezi daca face la fel, daca este acelasi zgomot.

Edited by anakin28, 07 May 2008 - 21:43.


#5
iulian_iliescu

iulian_iliescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 24.01.2007

 anakin28, on May 7 2008, 22:39, said:

Uita-te te rog la ce firmware ai pentru body si ce ai pentru obiective. Daca nu sunt aceleasi setarea reset lens va ramane activa. Ti se intampla acest lucru doar la 40-150 sau si la 14-42? Incearca sa pui 40-150, cu reset lens pe on, sa faci focus undeva cat mai aproape si apoi opreste aparatul si vezi daca face la fel, daca este acelasi zgomot.

Am verificat inca o data ca sa fiu sigur. Zgomotul este la amandoua lentilele identic.
Firmware-ul la body este 1.1 si la lentile 1.0 (asa a venit aparatul).
Intradevar cadeodata (foarte rar zgomotul nu se aude) dar nu pot sa imi dau seama de ce.

Pe site-ul Olympus ultimul firmware pentru body este 1.3 iar pentru lentile 1.2. Nu am facut update de firmware pentru ca ceea ce aduceau nou nu ma ajuta pe mine cu nimic.

#6
netra

netra

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 580
  • Înscris: 31.10.2004
Daca scoti obiectivul zgomotul dispare? Adica fara obiectiv mai face zgomot?

#7
iulian_iliescu

iulian_iliescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 24.01.2007
Problema rezolvata :).
Tocmai am aflat (de la customer suport Olympus) ca zgomotul meu este din cauza ca IS este activat.
Am dezactivat IS si acum cand opresc camera nu mai am nici un zgomot.

#8
netra

netra

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 580
  • Înscris: 31.10.2004
Stabilizarea de imagine facea asa?

Edited by netra, 08 May 2008 - 10:01.


#9
iulian_iliescu

iulian_iliescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 24.01.2007
Se pare ca da.
De cand am dezactivat stabilizatorul de imagine nu mai aud acel zgomot.

#10
anakin28

anakin28

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 23.08.2007

 iulian_iliescu, on May 8 2008, 13:48, said:

Se pare ca da.
De cand am dezactivat stabilizatorul de imagine nu mai aud acel zgomot.

Tu mi-ai spus ca se aude un zgomot ca de motor. De la stabilizator iti vibreaza body-ul cand il inchizi. Oricum ma bucur ca s-a rezolvat. E-510 este una dintre cele mai fiabile camere. Foarte putine au avut probleme de constructie.

#11
netra

netra

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 580
  • Înscris: 31.10.2004
Anakin28 cum e mai bine sa oprim camera, cu IS activat sau fara IS. Dauneaza cu ceva ca vibreaza electromagnetii de la IS cand oprim camera?

#12
anakin28

anakin28

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 23.08.2007

 netra, on May 8 2008, 20:37, said:

Anakin28 cum e mai bine sa oprim camera, cu IS activat sau fara IS. Dauneaza cu ceva ca vibreaza electromagnetii de la IS cand oprim camera?

Este aceiasi chestie cu schimbarea obiectivului cu camera pornita. Nu se va intampla nimic dar daca nu te grabesti si nu este un deranj peste masura poti sa opresti stabilizatorul. Aceiasi problema am pus-o si eu la o discutie cu cineva din Japonia. Mi-a spus ca in principiu IS-ul este o setare care se activeaza cand ai nevoie si se dezactiveaza cand stabilizarea nu mai aduce niciun avantaj. Adica atunci cand reusesti sa ai un timp de expunere corect fara IS, nici nu are rost sa-l activezi. Dovedeste daca vrei o anumita maturitate a fotografului care stie sa se foloseasca de dotarile camerei atunci cand este necesar si nu sa porneasca toate sistemele, sa aprinda toate beculetele si sa dea cat mai tare bip-ul de la apasarea tastelor. Si mai dovedesti grija fata de aparatul tau pe care ai dat o suma, deloc neglijabila in unele cazuri, pe care ai strans-o poate cu mare greutate. Vibratiile apar datorita descarcarii statice a sistemului IS, elecromagneti cum bine ai spus, insa aceste vibratii sunt in limite normale. Practic la IS nu are ce sa se defecteze atata timp cat nu umbli la el chiar daca il opresti su nu atunci cand stingi camera. Fenomenul are loc chiar si cand IS-ul este dezactivat insa nu simti vibratiile deoarece senzorul este blocat.

#13
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

 netra, on May 8 2008, 14:37, said:

Anakin28 cum e mai bine sa oprim camera, cu IS activat sau fara IS. Dauneaza cu ceva ca vibreaza electromagnetii de la IS cand oprim camera?

Pai scutura senzorul de praf, asta face...

#14
iulian_iliescu

iulian_iliescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 24.01.2007
Nu cred ca asta se intampla. Sistemul de curatare se activeaza la pornirea camerei, nu la oprirea ei si nu presupune vibrarea obiectivului.
anakin28, da am spus ca se aude un zgomot ca de motor. Nu am stiut cum altfel sa caracterizez zgomotul. Vibratia nu o simt de fiecare data.

#15
anakin28

anakin28

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 23.08.2007

 iulian_iliescu, on May 9 2008, 11:05, said:

Nu cred ca asta se intampla. Sistemul de curatare se activeaza la pornirea camerei, nu la oprirea ei si nu presupune vibrarea obiectivului.
anakin28, da am spus ca se aude un zgomot ca de motor. Nu am stiut cum altfel sa caracterizez zgomotul. Vibratia nu o simt de fiecare data.
Corect! Sistemul de curatare se activeaza numai la pornirea camerei.

#16
netra

netra

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 580
  • Înscris: 31.10.2004
anakin28 stii cumva codul de activare a inca doua trepte de ISO la E-510, respectiv ISO 50 si 3200. Am intrat in meniul service cu combinatia de taste pe care cred ca o stii si tu si am inteles ca se poate activa din acest meniu si cele doua trepte de ISO. Daca se poate trimite-mi te rog datele pe PM.

#17
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Pai alea de aici nu merg? Fa scroll pana la update...

#18
netra

netra

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 580
  • Înscris: 31.10.2004
Nu merg !

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate