Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema conectare radio

Functionare lada frigorifica

Impunerea preturilor de catre Stat?
 Norma de munca, part-time.

Lucrari publice in bataie de joc ...

Huawei health

Recomandare Aparat de incalzit ae...
 Ford a inceput construirea celui ...

Unde sunt descarcarile de pe yout...

Camera supraveghere solara

Somaj Germania
 Trepidatii Fiat Ducato 2.3 JTD 120

Cum aflu numar de dosar de la jud...

Recomandare vin alb, Cramele Reca...

Lag/fps drop live twitch
 

Problema Canon S5 IS

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
djxcentrik

djxcentrik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.08.2006
Am camera numita mai sus. Am tinut-o pana acum in focus central, dar de curand m-am confruntat cu o situatie in care aveam nevoie de focus in alta parte decat centru (focus pe care trebuia sa-l gaseasca automat).
Singura problema este ca nu mai are in meniu asa ceva: AiAF
La Canon A710, pe care am avut-o inainte, asa era.
Cum fac astfel incat sa focalizeze automat unde calculeaza ca este necesar???

#2
ralcr

ralcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 03.07.2007
daca focalizezi pe mijloc, apoi muti camera ca sa incadrezi altfel si apoi declansezi nu te ajuta?

#3
djxcentrik

djxcentrik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.08.2006

View Postralcr, on May 1 2008, 23:11, said:

daca focalizezi pe mijloc, apoi muti camera ca sa incadrezi altfel si apoi declansezi nu te ajuta?

Ma ajuta in unele situatii, cand nu ma grabesc sa fac poza.
Dar mai exista situatiile in care vreau o poza instant si nu dispun de timpul necesar pentru acest procedeu (gen un animal, care nu sta prea mult intr-o pozitie fixa).
Nu dispune camera de aceasta optiune? Am dat atatia bani pe ea si e depasita de un Canon A720 IS???

#4
ralcr

ralcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 03.07.2007
nu stiu pt ca nu am.
dar sunt sigur ca punctele nu se schimba mai usor decat la folosirea tehnicii descrise. nici la un dslr entry level nu se schimba satisfacator de usor.

#5
djxcentrik

djxcentrik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.08.2006
Nu mai are nimeni nici o idee?

#6
vldc

vldc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 08.03.2004
vezi ca exista posibilitatea de a muta manual dreptunghiul acela , astfel ii poti indica camerei unde sa focalizeze. Mutarea se face in pasi destul de fini.
daca nu ma insel, pentru a putea face acest lucru trebuie apasat butonul Set , pe ecran o sa apara un mesaj care spune manual. Daca mai apesi inca o data  mesajul se va schimba in face detection si dreptunghiul se va muta automat in centru. Nu mai tin minte daca acest lucru se poate face si pe modul auto.

AiAF-ul de care vorbesti tu nu mai exista ca optiune la S5 . manualul spune ca in mod implicit este activat face detection-ul iar in momentul in care aparatul nu poate detecta nici o fata atunci trece automat in modul AiAF. Dar eu nu am intalnit niciodata aceeasi functionalitate a AiAF-ului care exista pe celelalte aparate Canon. E ciudat deoarece la 720is exista posibilitatea sa alegi intre face detection si aiaf.

#7
jacson

jacson

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 22.08.2007
apesi pe set in modul manual si muti dreptunghiul cu sagetile unde vrei

#8
djxcentrik

djxcentrik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 14.08.2006

View Postvldc, on May 6 2008, 11:07, said:

E ciudat deoarece la 720is exista posibilitatea sa alegi intre face detection si aiaf.

Asa ziceam si eu. Mi-am luat S5 si are functii mai putine decat A720... :-ss
Stiam si eu de faza cu dreptunghiul si va multumesc pentru raspunsuri, dar dupa cum am zis in primul post... tot nu ma ajuta. Eu voiam un focus automat imediat care sa ma ajute in poze dinamice... cand subiectul "fuge" prin cadru. :D
Se pare ca va trebui sa ma chinui asa!

#9
cpan

cpan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 09.05.2008
cred ca S5-ul urmeaza algoritmii (face detection -> AIAF) in functie de situatie.
Vreau sa spun ca, daca FD cade atunci el foloseste AIAF, cerandu-ti tie mai putine
detalii tehnice inutile. Ia-o ca pe un "cred" totusi :)

toate cele bune,
calin

Edited by cpan, 09 May 2008 - 09:40.


#10
catutza46

catutza46

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 808
  • Înscris: 01.02.2006
ma poate ajuta cineva cu un manual de utilizare in limba romana.

multumesc

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate