Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

2012 - chiar e sfarsitul ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
131 replies to this topic

#1
Campers

Campers

    Just ..tired of this shit ..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,409
  • Înscris: 24.04.2006
Salut,

De ceva timp a aparut vestea ca in 2012 o sa crapam cu totii .
Bineinteles ca am zis ca alti nesanatosi la cap au inceput sa viseze ani si asa a aparut vestea ! Mai m-am informat ..am vazut ca si calendaru' maiasilor (de fapt am citit ..nu am vazut io :D :P) se termina in 2012 si parca mai era ceva dar am uitat ce ..
In fine , a trecut vremea ..am si uitat de treaba asta ! Dar , aseara cand m-am dus la somn am aprins TV-ul si m-am uitat pe Discovery (Science parca , dar nu mai tin minte sigur) si ziceau ca or sa fie un fel de impulsuri magnetice sau ceva de genu' de la soare si cand or sa fie alea or sa se arda toate generatoarele , transformatoarele etc. Deci , o sa ramanem in pana de curent toata lumea.
Nimic infiorator pana aici ..ca nah ..pene de curent se mai intampla . Dar , am ramas uimit de durata extraordinar de mare in constructia unui transformator (1-2 ani) .Deci , tarile cele mai bogate vor avea transformatoare functionale in jur de 2 ani de la dezastru ! Tarile mai sarace vor avea mai mult de suferit ..
Dar ceea ce m-a "marcat" mai mult a fost ca , la sfarsitul emisiunii au zis ca media cea mai ridicata de furtuni mari magnetice (nu stiu cum sa ma exprim , dar sunt destul de sigur ca ati inteles ce am vrut sa zic) va fi in anul 2011 . Ceea ce mi-a amintit de anul 2012 .. :(

Voi ce ziceti ? e posibil sa dureze chiar asa mult constructia unui transformator ? Si ce parere aveti in legatura cu tot subiectul ..

#2
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
E la moda acum sa amestecam calendarul Maya cu evenimente pseudostintifice, sa le atribuim previziuni pe care nu le-au facut...

Quote

Mayan urban culture, known as the Classic Period, flourished from about 300 A.D. until around 900 A.D. in Mexico's Yucatán Peninsula and parts of Central America. During this period the Maya built temples and monuments, created numerous works of art and writings, continued their astronomical observations, and built a network of cities. These cities lay buried under jungle growth for centuries. One of the important discoveries from these ruins is that the Maya had several calendars. One is known as the Long Count calendar, which is reset to day 0 every 1,872,000 days, a period known as The Great Circle (Diamond 2005: 167). The next reset date, by some calculations, is December 21, 2012. Obviously, this calendar is of no interest to the Maya any longer, since their civilization collapsed over a thousand years ago. (Though there are people today who are the descendants of the Maya and the Mayan culture lives on through them.*) Nevertheless, this date is of enormous interest to certain doomsday prophets and New Age astrologers, such as John Calleman, who are spreading the good news either that the Maya knew the date when the world would end or they knew the date when a New Age of Transformation would begin.* (The Mayan glyphs and hieroglyphs aren't crystal clear about what the calendar means.) Too bad they couldn't predict their own collapse.

pe de alta parte se explica ca acest calendar este bazat pe  alinierea  soarelui in cadrul galaxiei si ca fenomenul legat de aceasta aliniere in raport  cu anumite puncte particulare din Calea Lacteii nu sunt si nu vor produce schimbari importante.  B)

Quote

Drawing from an impressive amount of iconographic evidence, and generously sharing the process by which she arrived at her discovery, the Sacred Tree is found to be none other than the crossing point of the ecliptic with the band of the Milky Way

Quote

Any astronomer will probably also tell you that an alignment between our sun and any particular point in the Milky Way will just bring another day in paradise here on planet Earth

Asa ca de la acest moment, pana la modificari in cadrul polilor magnetici ce vor capabile de perturbarea campului magnetic terestru , urmat de intensificarea furtunilor solare plus efectele acestora in sistemul energetic  sunt doar simple speculatii.

Edited by mister_rf, 28 April 2008 - 14:27.


#3
blackcat

blackcat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,217
  • Înscris: 29.11.2001
Pai e clar ca vine apocalipsa sau macar jumatate din ea. Asa ca f...i tot ce prindeti.

#4
Nigel

Nigel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 24.08.2005
ªi eu de multe ori am rãmas cãscat ºi mirat cum niºte furtuni de alea solare sau magnetice pot scoate din funcþiune transformatoare de zeci sau sute MW  :huh:
E ca ºi cum un ºoricel ar trage o beºinã lîngã un elefant, iar acesta sãracu (elefantul) ar fi trîntit la pãmînt de efectul suflului de aer pornit din dosul voinicului rozãtor.

Ce sã mai zic atunci de toþi sateliþi de comunicaþii, meteo, etc? Cu aceºtia (ºi aflaþi pe orbitã, neprotejaþi de atmosfera terestrã, plus cã sînt echipaþi cu o mulþime de aparate sensibile) ce se va întîmpla?
Ce efect au atunci aceste furtuni solare asupra oamenilor, dacã pot distruge transfoarmatoare gigant?
Cam dubios subiectul  :huh:

#5
KenYa

KenYa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 11.11.2007
Nu vine ma nicio apocalipsa! Nu stiu daca ati auzit la stiri acum cateva saptamini cum ca o familie (sectanti) din Rusia fiind sigura de venirea apocalipsei la sfarsitul lunii aprilie,a stat nu stiu cate saptamini intr-o grota ceva in pamanint.Vrajeli,a venit? NU!!!
Si daca intr-o zi o sa fie apocalipsa noi n-avem de unde sa stim cand va fi acea zi,scrie si in Biblie.Poate sa fie maine,poate sa fie peste 1000 de ani. Asa ca  :harhar:

Edited by KenYa, 04 May 2008 - 09:30.


#6
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
si chiar daca vine apocalipsa noi sintem pre mici ca sa intervenim ,azi sintem miine nu,nu ne ramane decit sa profitam de fiecare clipa din viata pina cind ne suna ceasul,atunci profitati si voi

#7
Scumpicuta

Scumpicuta

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 559
  • Înscris: 27.10.2007
Si mayasii de unde stiau de anul 2012 ?
Ca numerotatia anilor de acum a venit dupa ei cu mult...

#8
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
si eu am citit pe net ca acest calendar se opreste in 12.12.2012 dar nu inseamna ca viata se stinge pe pamant probabil ca se presupune un inpact cu o cometa imensa care sa mai intimplat dar diferite specii de animale,pasari si omul vor ramine si vor continua viata pe pamant ,oricum in ritmul acesta lumea nu mai poate trai in pace;foamea in lumea saraca,armele nucleare,razboi in tarile petroliere toate acestea nu sint bune daca ajungem sa traim pina in 2012 in pace fara razboie si foamete si amenintari nucleare ar fi bine ,nu vedeti ca omul distruge planeta incet dar sigur???

#9
prometeu30

prometeu30

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 25.10.2007
Chestia cu arsul transformatoarelor nu prea o cred!Fiecare transformator din statiile de transformare are sute de protectii care ar fi protectii homoplolare, protectii la scurtcircuit,protectii la suprasarcina,protectii la supratensiune.....etc!Este deajuns una sa functioeze si scoate transformatorul din functiune!
Daca un transformator se arde asta e din cauza omului care in mod voit scoate din functiune acele protectii!

Edited by prometeu30, 04 May 2008 - 10:51.


#10
nelu97

nelu97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 19.11.2006
Au fost de-a lungul istoriei mai multe "sfarsituri ale lumii" care au trecut fara evenimente.

Ultimul de care ne amintim probabil este anul 2000, cand toata lumea credea ca este ultimul, si a trecut fara probleme.


Sa fim seriosi, sfarsitul fiecaruia dintre noi poate fi si maine, daca nu traversam cu atentie strada. Daca 2012 ar fi ultimul an, as spune ca mai e ceva timp deci trebuie sa ne traim viata. Vom vedea ca si asta va trece.


Faza cu transformatoarele este o vrajeala. In primul rand ar putea sa se arda transformatoarele care sunt sub tensiune, din cauza aparitiei unor incarcari electrice pe liniile de inalta tansiune. Orice centrala cred ca mai are si transformatoare neconentate, pentru cazuri de urgenta.
Centralele electrice produc curent in mod variabil, astfel, cand este ora de varf mai conecteaza un generator, apoi il opresc.
La o hidrocentrala, de asemenea, se produce curent numai cand este apa in bazinul de acumulare, si asa mai departe.
Daca constructia unui transformator dureaza 2 ani asta nu e o problema, caci si constructia unui vas dureaza 2 ani dar asta nu inseamna ca pana cand va fi lansat urmatorul va mai dura inca 2 ani.

Presupunand ca toate transformatoarele din lume ar disparea subit si constructia unuia necesita in mod normal 2 ani, cu siguranta ca pentru a-l construi pe primul va dura mai mult, pentru ca pentru constructia primului vei avea nevoie de electricitate.

Dar sa lasam aceste povesti pe seama babelor care stau la poarta seara si nu au ce discuta si sa ne concentram la alte lucruri mai importante.

#11
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Mai sunt 10 topicuri dechise pe tema asta.

Cel mai lung este aici:

http://forum.softped...t...0&start=180

#12
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005
Ce tari sunt previziunile astea, la o adica vine apolipsa hai s-o facem lata  :lol:
Ce bine de aia care nu au chef de nimic, au si ei o scuza

Edited by Blackhawk, 04 May 2008 - 13:50.


#13
tekila82

tekila82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 30.04.2008
ai mare dreptate blackhawk eu ma plictisesc(sint in somaj)asa ca-mi pierd timpul cu prosti

#14
rocknum

rocknum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 439
  • Înscris: 16.08.2006
Nimeni nu stie cand va fi sfarsitul lumii
Doar Dumnezeu stie.
Asa ca nu va mai bateti capu cu lucruri ce nu le intelegeti

#15
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003
deci in 12.12.2012 .. der de ce nu in 12.12.1212 asta a fost , nu e bun ... dar 12.12.2121???
mai aproape vom fi peste vreo 20 si ceva de ani cand un asteroid va mangaia stratosfera... asta dara intre timp nu e un pic atras de gravitatie si ne va mangaia mai mult ... :coolspeak:
si sa nu uit, toti murim. important e ce facem pana atunci si cum ne vor tine minte generatiile urmatoare.

Edited by AcidMan, 04 May 2008 - 18:48.


#16
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Dupa ce ca cititi prostii, nici pe alea nu le intelegeti cum trebuie.

Data era 21.12.2012 adica solstitiul de iarna.

December 21 — Winter Solstice at 11:11 UTC

http://en.wikipedia....i/2012#December

#17
prometeu30

prometeu30

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 25.10.2007

View Postflaviand, on May 5 2008, 15:25, said:

Dupa ce ca cititi prostii, nici pe alea nu le intelegeti cum trebuie.

Data era 21.12.2012 adica solstitiul de iarna.

December 21 ? Winter Solstice at 11:11 UTC

http://en.wikipedia....i/2012#December

Oare mai conteaza data?

Edited by prometeu30, 05 May 2008 - 17:23.


#18
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Conteaza.

Macar aia care stau cu morcovul sa stie cand au scapat si pot sa desfaca sampania  :)

Pentru cei care s-au lamurit ca centura de fotoni chiar nu exista in spatiu, ca teoria se contrazice de la sine, ba ca soarele a intrat deja, ba ca pamantul s-ar putea sa intre primul, ba ca pleiadele sunt la 2 pasi de pamant cand de fapt sunt la mama aibii.. pentru ei nu mai conteaza. Nici pentru cei care au aflat ca pana atunci oricum se termina petrolul si o sa avem probleme mai grave :)

P.S. Tot mai astept ca un moderator sa se miluiasca si sa lipeasca topicul asta la cel de aici:

http://forum.softped...t...0&start=180

Edited by flaviand, 06 May 2008 - 21:04.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate