Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...

Pastrare numar inmatriculare !
 

Tower Park Cluj

- - - - -
 • Please log in to reply
78 replies to this topic

#55
profi

profi

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 13
 • Înscris: 20.10.2008

 star_trek, on 8th October 2009, 20:38, said:

de lucrat se lucreaza, incet, dar se lucreaza...

sambata au turnat jumatate din plafonul de la etajul 5 la a, jumatate din stalpii de sustinere la b, si au mai turnat ceva pilonu, vreo 2-3 la hotel, asta cred de ochii lumii.
Am vazut si eu zilele trecute ca se misca o macara pe santier. Probabil ca s-a transformat intr-un santier fantoma cu fantome adevarate care manevreaza utilajele ! :))

#56
star_trek

star_trek

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 01.09.2008
fantoma, nefantoma se mai face cate ceva ...

mai e mult pana departe, dar se vede deja blocul a de billa =)) deci marele bloc cu 18 etaje se observa de dupa o cladire minuscula ;)

Edited by star_trek, 17 October 2009 - 15:20.


#57
liviu-01

liviu-01

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 07.09.2009
[quote name='Ysera' date='29th September 2009, 22:23' post='7123913']
Nici eu nu sunt in tara si nu am mai dat pe acolo. Dar ultima veste pe care o aveam era ca se lucreaza. Si au trimis scrisoare recent cum ca se lucreaza.
am primit niste poze de la ei acum recent daca vreti sa le vedeti

Attached Files#58
gamezcdr

gamezcdr

  Active Member

 • Grup: Validating
 • Posts: 1,474
 • Înscris: 26.08.2005
SC Iulius Mall și alte firme așteaptă bani de la unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din oraș

Firmele afaceriștilor implicați în proiectele imobiliare „Tower” au acumulat datorii și sînt în cadrul unor proceduri premergătoare falimentului. Chiar dacă au deschis procese, creditorii au slabe speranțe că își vor putea recupera banii. În tabelul celor care au de primit bani de la firmele implicate în afacerea „Tower” s-au înscris chiar persoanele care au avut legătură cu aducerea acestor firme în insolvență. Mihai Chezan (foto), unul dintre cei implicați businessul „Tower”, spune că a intrat în aceste afaceri pentru a ajuta o firmă care s-a prăbușit după un an. Dumitru Mihai Chezan, Mihaela Barboș și Ion Bondane sînt oamenii de afaceri clujeni implicați în trei proiecte imobiliare (River Tower, Tower Park și Silver Tower), prin intermediul mai multor firme care au în comun denumirea de „Tower” și SC Mox Construction (antreprenorul acestor proiecte imobiliare). Aceste societăți au obținut avize de construcție pentru mai multe blocuri de locuințe și birouri, au cumpărat materiale de construcții de la diverse firme și au vîndut mai multe locuințe din faza de proiect. În momentul de față, o parte din aceste firme au ajuns în incapacitate de plată, iar creditorii și instituțiile statului au cerut începerea procedurilor de insolvență pentru a-și recupera datoriile. Pentru că datoriile pot fi transferate de la o firmă la alta, o parte din datoriile făcute de Mox Construction au fost preluate de SC Tower Management. Pînă în anul 2008, Mihai Chezan și Mihaela Barboș figurau ca acționari în cadrul SC Mox Construction, însă aceștia au plecat din firmă, iar la aproape un an după plecarea lor, SC Mox Construction a intrat în incapacitate de plată. Societățile aflate în această situație sînt administrate de o firmă de insolvență care stabilește un tabel al creditorilor care au de primit bani în urma acestei proceduri.

Afaceri cu Mox

SC Mox Construction are de returnat o sumă totală de 24.839.842 de lei (aproximativ 6 milioane de euro), iar din acești bani, conform tabelului preliminar al creanțelor, aproape jumătate din sumă ar ajunge la Virgil Fiastru (158.043 lei), Mihaela Barboș (500.509 lei), Mihai Chezan (5.500.001 lei), Cristina și Ion Bondane (5.500.000 lei), adică la cei care sînt implicați în proiectele Tower. Chezan spune că s-a implicat în această ecuație pentru a ajuta o firmă aflată în impas. „Mox Construction a luat o linie de credit de 1,5 milioane de euro de la CEC. Noi am pus terenuri personale ca garanție, ca să ajutăm firma. Acum, banca are opțiunea să execute terenul meu, caz în care eu trec în locul băncii. La momentul respectiv, terenul era supraevaluat, iar eu am trecut valoarea creditului, dar nu-i asta suma reală. În cazul ăsta sînt eu și Bondane, iar Bărbos are dividente neridicate înainte de a intra în insolvență”, explică Chezan care, cînd a girat pentru Mox Construction, ieșise din acționariatul acestei firme. Conform unui raport al specialiștilor care se ocupă de procedura de insolvență în care a ajuns SC Mox Construction, majoritatea creanțelor (89,96%) sînt deținute de SC Tower SRL.

Modus operandi

SC Readymix România este o firmă de la care SC Mox Construction a cumpărat ciment în valoare de 116.201 de lei. În martie 2009, Ion Bondane (reprezentantul SC Mox Construction - n.r.) a încheiat un act oficial prin care SC Tower Management se obligă să preia această datorie și să plătească cimentul. Acest lucru nu s-a mai întîmplat, iar reprezentanții SC Readymix au apelat la instanțe și au cerut insolvența SC Tower Management. „Am primit o propunere de concesionare de creanțe (datorii - n.r.) și am acceptat. Nu știm dacă cele două firme au vreo legătură între ele. Nu știm dacă ne vom recupera datoriile, pentru că legea spune că, în cazul insolvenței, pe primul plan intră instituțiile bugetare, apoi societățile comerciale, așa că sînt șanse cam mici să ne recuperăm datoria”, spune unul dintre consilierii juridici ai SC Readymix România. Mihai Chezan spune că nu vede nici o problemă, pentru că așa se fac afacerile.„Care-i problema dacă o firmă nu plătește? E vorba de un contract comercial între două părți și există posibilitatea ca una dintre părți să nu plătească banii niciodată. Mox Construction avea un cec garanție și am făcut un schimb de creanțe cu un bilet la ordin, efectiv să ajut firma. Le-am dat de pe o firmă curată (fără datorii - n.r.), un bilet la ordin în locul cecului. Acum, fiecare încearcă să scoată banii, dar, între timp, am făcut o înțelegere să ia un apartament în barter, să-și stingă creanță”, spune Chezan.

Din top, în pragul falimentului

Anul trecut, conform unui top al Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Cluj, în 2008, SC Mox Construction a avut o cifră de afaceri de 35.596.345 de lei, iar conform unui alt raport oficial, în 2007, această societate de construcții a avut un profit de 1,26 milioane de lei. Conform raportului de insolvență, principalele proiecte la care a lucrat SC Mox Construction SRL sînt River Tower, Tower Parc și Silver, proiecte care în final depindeau de aceeași sursă de finanțare. „Am putea susține chiar că Mox Construction SRL a depins de un client unic - finanțatorul celor trei proiecte. Pe fondul crizei economice, care a afectat foarte grav și investițiile în domeniul imobiliar, finanțarea proiectelor de către dezvoltatorii imobiliari a fost sistată începînd cu trimestrul IV al anului 2008. Acest aspect a împiedicat în mod direct activitatea antreprenorului general, care s-a văzut în ipostaza de a nu putea recupera de la beneficiari contravaloarea lucrărilor efectuate, fapt ce s-a răsfrînt mai departe asupra subantreprenorilor și furnizorilor debitoarei”, arată raportul menționat.

Firmă insolventă cu 3,5 milioane de euro

În vara lui 2008, Mox Construction a cumpărat de la SC Tower 33 de apartamente din ansamblul Tower Parc, cu o valoare totală de 3,5 milioane de euro. „Conform antecontractului încheiat, plata acestor apartamente se va realiza prin compensare între cele două societăți cu datoria pe care Tower SRL o are față de Mox Construction SRL. La momentul întocmirii prezentului raport, administratorul judiciar analizează oportunitatea denunțării sau menținerii acestui contract și în funcție de posibilitățile Tower SRL de a achita datoria către debitoare”, arată raportul de insolvență. Conform avocatului Vasile Godîncă-Herlea, unul dintre specialiștii care se ocupă de insolvența SC Mox Construction, procedurile juridice sînt în derulare și se încearcă reorganizarea societății pentru a nu ajunge în faliment.

Firme care cer bani de la afacerea „Tower”:

* SC Strabag
* SC Emuge Franken Tools România SRL
* SC Iulius Mall
* SC Petroconstruct SA
* SC Celina Prodcom SRL
* Direcția Generală a Finanțelor Publice Cluj


#59
greenangel

greenangel

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1
 • Înscris: 30.10.2009
In raportul de insolventa a Mox Construction se precizeaza ca Mihai Chezan a incheiat un contract de inchiriere a casei in care este sediul firmei, adica Republicii 103 pentru suma de 22000 euro + TVA pe luna. Mihai Chezan apare in lista creditorilor cu suma 5 500 000 ron (probabil un imprumut) dar nu cu chirii restante, ceea ce inseamna ca de la data infiintarii si pana la declararea insolventei Chezan a scos acesti bani din firma, in conditiile in care nu si-a plati sistematic furnizorii.

#60
JustMe2007

JustMe2007

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 444
 • Înscris: 19.03.2007
http://www.citynews....-clujene-62799/

#61
gamezcdr

gamezcdr

  Active Member

 • Grup: Validating
 • Posts: 1,474
 • Înscris: 26.08.2005
Stiu personal persoana care si-a cumparat apartament in Tower Park cu banii jos platind integral apartamentul, momentan are rata la banca de 4-5.000 lei/luna. Important e ca a beneficiat de reducere la cumparare :(.

#62
asiria

asiria

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 2
 • Înscris: 03.11.2009
Ma mir ca in presa se scrie numai de furnizorii care nu au fost platiti, dar consecintele proiectului Tower Park al marelui dezvoltator imobiliar al Clujului sunt grave si pentru cumparatorii care au achizitionat apartamente in toate ansamblurile societatii Tower. Tower Park cu probleme lui, River Tower  cu ale lui. Bietii cumparatori din ansamlul Tower Park....s-au achitat sume de zeci de mii de euro ( fiecare cumparator, fiindca avansul a fost foarte mare), iar acum vin ei sa ceara rata a doua si penalitati de intarziere de sute de euro pe zi, conform antecontractului de vanzare cumparare plin de clauze abuzive. Multi ar renunta la banii dati, dar sa fie lasati in pace. Cumparatorii din River nici astazi nu sunt proprietari pe apartamentele pe care le-au platit integral, fiindca terenul e ipotecat si nu sunt bani pentru plata creditului obtinut de Tower. Daca as fi cumparator, as mai da niste bani - taxa de timbru pentru a-i da in judecata.

#63
profi

profi

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 13
 • Înscris: 20.10.2008

 asiria, on 3rd November 2009, 01:31, said:

Ma mir ca in presa se scrie numai de furnizorii care nu au fost platiti, dar consecintele proiectului Tower Park al marelui dezvoltator imobiliar al Clujului sunt grave si pentru cumparatorii care au achizitionat apartamente in toate ansamblurile societatii Tower. Tower Park cu probleme lui, River Tower  cu ale lui. Bietii cumparatori din ansamlul Tower Park....s-au achitat sume de zeci de mii de euro ( fiecare cumparator, fiindca avansul a fost foarte mare), iar acum vin ei sa ceara rata a doua si penalitati de intarziere de sute de euro pe zi, conform antecontractului de vanzare cumparare plin de clauze abuzive. Multi ar renunta la banii dati, dar sa fie lasati in pace. Cumparatorii din River nici astazi nu sunt proprietari pe apartamentele pe care le-au platit integral, fiindca terenul e ipotecat si nu sunt bani pentru plata creditului obtinut de Tower. Daca as fi cumparator, as mai da niste bani - taxa de timbru pentru a-i da in judecata.

Nciun teren nu e ipotecat. Este terenul Agronomiei prin urmare banuiesc ca al statului. Asta e marea problema. Din cate am inteles executorii nu pot face mare lucru la proiectul Tower Park. Din pacate au ce face cu proiectul River Tower care e cam in aceeasi situatie ( cumparat aproape integral ). In blocul ala oamenii s-au mutat dar risca sa fie dati afara. Pentru ca, nu-i asa, prioritari la recuperarea datoriilor sunt statul si bancile ! Bietilor oameni fraieriti nu le va ramane decat sa-l dea in judecata pe Chezan si sa-si recupereze banii cum si-au recuperat si cei care i-au pierdut la Caritas si FNI ( era sa criu FMI - tot un fel de FNI ).
Si cand ma gandesc ca in primavara - vara erau oameni care credeau minciunile celor de la Towers si ma acuzau pe mine ca vorbesc prostii. Acuma ce mai zic oare ?
PS : ai dreptate cu judecata, ar fi trebuit insa sa va fi miscat mai repede, poate asa ati fi avut o sansa sa fiti primii la impartirea pagubelor. Acum tot ce puteti face e sa sperati ca va fi vandut cat de curand proiectul la licitatie iar cel care-l va lua  va fi mai  serios decat Chezan & co

Edited by profi, 03 November 2009 - 09:45.


#64
asiria

asiria

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 2
 • Înscris: 03.11.2009

 profi, on 3rd November 2009, 09:40, said:

Nciun teren nu e ipotecat. Este terenul Agronomiei prin urmare banuiesc ca al statului. Asta e marea problema. Din cate am inteles executorii nu pot face mare lucru la proiectul Tower Park. Din pacate au ce face cu proiectul River Tower care e cam in aceeasi situatie ( cumparat aproape integral ). In blocul ala oamenii s-au mutat dar risca sa fie dati afara. Pentru ca, nu-i asa, prioritari la recuperarea datoriilor sunt statul si bancile ! Bietilor oameni fraieriti nu le va ramane decat sa-l dea in judecata pe Chezan si sa-si recupereze banii cum si-au recuperat si cei care i-au pierdut la Caritas si FNI ( era sa criu FMI - tot un fel de FNI ).
Si cand ma gandesc ca in primavara - vara erau oameni care credeau minciunile celor de la Towers si ma acuzau pe mine ca vorbesc prostii. Acuma ce mai zic oare ?
PS : ai dreptate cu judecata, ar fi trebuit insa sa va fi miscat mai repede, poate asa ati fi avut o sansa sa fiti primii la impartirea pagubelor. Acum tot ce puteti face e sa sperati ca va fi vandut cat de curand proiectul la licitatie iar cel care-l va lua  va fi mai  serios decat Chezan & co

De recuperat ceva din avans este greu de imaginat ca se poate, de aceea cei care au interesul sa se termine apartamentul, trebuie sa astepte, poate mult timp de acum inainte. Insa multi cumparatori s-au exprimat in sensul de renunta la avans, avand in vedere ca restul de pret care a ramas de dat ar fi destul pentru a cumpara un alt apartament care EXISTA si e  INTABULAT. Ceea ce e mare lucru, fiindca se poate cumpara ACUM ..si ar fi al lor, nu al urmasilor urmasilor lor. Fiecare cumparator poate fie sa continue cu plata pretului ,fie cu rezolutiunea antecontractului, in functie de intersul pe care il are. Si..cu multele clauze abuzive din antecontract, cat si cu intarzierile mari fata de termenele asumate, sunt sanse mari si pentru obtinerea rezolutiunii in instanta.

#65
JustMe2007

JustMe2007

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 444
 • Înscris: 19.03.2007
http://www.citynews....rtamente-63617/ am mai gasit asta :)

#66
gamezcdr

gamezcdr

  Active Member

 • Grup: Validating
 • Posts: 1,474
 • Înscris: 26.08.2005
Oferta de nerefuzat in Piata A-Z Vand ap in Tower 86 metri etaj 5 din 18 103.000 euro. "Anuntatorul" specifica ca ansamblul va gata in iunie 2010 :).

#67
katti

katti

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,021
 • Înscris: 16.09.2008

 gamezcdr, on 18th November 2009, 08:53, said:

Oferta de nerefuzat in Piata A-Z Vand ap in Tower 86 metri etaj 5 din 18 103.000 euro.

Da, si cateva saptamani era anunt platit in ziar si in Piata online (primele 3-4 pagini, alea cu chenar rosu), cum ca au mai ramas 39 de apartamente cu 5% TVA, si cica proiect aprobat pentru Prima Casa (se da Prima Casa pe apartamente fantoma?) :D
Acum vad ca a disparut.

#68
mircius

mircius

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 98
 • Înscris: 05.01.2004
din pacate e trist ce se intampla acolo. cei care au dat rate vor trebui sa indure hartuiala celor de la tower, iar cei care au dat toata suma nu au decat o speranta....construirea blocului; ceea ce se pare ca va dura cu mult peste termenul maxim al celor de la tower.

#69
mara9

mara9

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 7
 • Înscris: 15.12.2008

 liviu-01, on 7th September 2009, 14:17, said:

serios  ii adevarat ca incep sa lucreze am dat si eu un avans la un apartament in blocul A as vrea si eu sa stiu daca incep sau nu.Sunt plecat si cind a fost soramea pe acolo au dat jos o macaraua deaia jos ca ziceau ca tre sa puna alta mai mare. Sunt curios si eu acuma daca o sa fie un final fericit sau nu. astept raspuns.VA MULTUMESC.
buna ziua..vroiam sa va intreb daca stiti ceva de sedinta care s-a tinut simbata...ve ati hotarit in legatura cu tower?

#70
star_trek

star_trek

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 01.09.2008

 mara9, on 31st March 2010, 11:06, said:

buna ziua..vroiam sa va intreb daca stiti ceva de sedinta care s-a tinut simbata...ve ati hotarit in legatura cu tower?

poi no, cei care au fost acolo am cam decis sa dam banii, ar fi bani daca se dau... si in felul asta se termina o data si blocul ala, altfel pierdem tot ...

#71
liviu-01

liviu-01

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 07.09.2009
name='mara9' date='31st March 2010, 10:06' post='8014065']
buna ziua..vroia[quote m sa va intreb daca stiti ceva de sedinta care s-a tinut simbata...ve ati hotarit in legatura cu tower?
[/quote]
mam hotarit sa le dau si eu ceva dar nu prea mult ca inca nu o ajuns la etaju meu.Dar si eu sper sal faca ca banii oricum nui mai vedem!

#72
mia21m

mia21m

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 3
 • Înscris: 20.04.2010
noi in schimb am spus ca nu mai dam niciun ban, am ramas oricum cu ei in aer. tb sa respecte contractul si apoi mai vedem, prin vara ce facem. v-au sunat pt mutarea apartamentelor care nu sunt in corpul A in acesta din urma?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate