Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @liviu_np!

Opel Insignia sau Renault Talisman

Parintii si cariera copiilor - ca...
 Stand up sau autoironir,concetate...

Antene gsm Medgidia

Criza alimentara, criza apei, cri...

achizitie auto nou de la dealer
 Contor trifazic/pompa de caldura

Prima masina - 0 experienta la vo...

e-distributie Muntenia s-a "m...

Livrare Hyundai i30 2022 cu DCT
 Brother - Eroare scanare A9

Achizitie auto

Procedura Preschimbare nr verzi p...

Copiii si obezitatea
 

Ce nu-mi place la Mere

- - - - -
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#91
Alex_Dum

Alex_Dum

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,764
  • Înscris: 13.07.2006
Prostii. Am avut o gramada de probleme si pe OS X... programe ce nu mai raspundeau... ce se deschideau prost... o gramada!

#92
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,147
  • Înscris: 06.08.2004
Si?

A trebuit sa-ti reinstalezi driverii la placa video? A trebuit sa rescrii firmware-ul de bios la placa de baza? a trebuit sa-ti schimbi memoria RAM sau sa umbly la latency-uri in bios ca sa-ti mearga programele calumea? a trebuit sa-ti pui alti driver IDE/SATA sau de chipset? a trebuit sa-ti verifici directx-ul daca merge cu patch-ul curent de la joc? a trebuit sa stergi prin registri ca sa poti face reinstalare la aplicatie? etc.

Pur si simplu daca zici ca si pe Mac ai avut probleme nu spui decat jumate de adevar. Deoarece problemele de pe Mac nu sunt nicidecum comparabile cu cele de pe Windows.

#93
Alex_Dum

Alex_Dum

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,764
  • Înscris: 13.07.2006
nimic din ce-ai spus mai sus nu trebuie sa fac nici pe windows nici pe linux. macu pute si cu asta basta... ii paste falimentul!

#94
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003

View PostAlex_Dum, on Oct 27 2008, 12:14, said:

nimic din ce-ai spus mai sus nu trebuie sa fac nici pe windows nici pe linux. macu pute si cu asta basta... ii paste falimentul!


bine ca esti tu destept  :P

#95
sevencore

sevencore

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 18.06.2003

View PostAlex_Dum, on Oct 27 2008, 11:14, said:

nimic din ce-ai spus mai sus nu trebuie sa fac nici pe windows nici pe linux. macu pute si cu asta basta... ii paste falimentul!

asta super tare .... ii paste falimentul ?

ar trebui sa filmez macar o zi sa-ti demonstrez sa vezi cam cati pleaca acasa fericiti ca si-au luat (inca unul) un Mac, fie el iMac sau MacBook (Pro).

#96
bugsiiy

bugsiiy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 26.11.2006
Uite o chestie negativa pentru MacOSX (Leopard): NU POTI AVEA TASTATURA BUNA IN ROMANA! Pentru cei ce folosesc Vista, si au nevoie sa scrie documente in romana, tastatura Romanian - Programmers este ceva necesar (asta daca nu iti place layout-ul naspa al tastaturii romanesti clasice). M-am chinuit ultimele 6 ore sa fac un Hackintosh ca sa descopar ca marele OSX nu stie sa foloseasca un layout confortabil out-of-the-box. Nu-i reprosez faptul ca nu merge LAN-ul si sunetul, astea sunt datorate faptului ca nu ii pe hardware suportat Apple, insa ii reprosez faptul ca nu are un layout bun de tastatura, un layout pentru cei care folosesc 80% tastatura in engleza si 20% tastatura in romana.

#97
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,147
  • Înscris: 06.08.2004
Habar n-am la ce te referi. Acum postez de pe un Macbook Pro cu taste la tastatura pe care scrie "ăâșț", etc (daca vrei iti fac poza). Tastatura mai "romaneasca" de-atat n-am vazut (bine, ca nu-s eu obisnuit sa utilizez caractere romanesti dupa ani de zile de tastaturi englezesti normale, asta-i altceva).
Iar ca layout-uri, in System Preferences->International->Input Menu sunt 2 tipuri de layout-uri.. nici unul din alea 2 nu-i bun?

#98
bugsiiy

bugsiiy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 26.11.2006
Personal, nu. Cele doua layout-uri sunt Romanian si Romanian - Standard, insa ambele se bazeaza pe faptul ca tastatura fizica ii in romana (cum ai tu la MBP spre exemplu). Insa cum ziceam si mai sus, poate sunt unii/multi care au si prefera tastatura in engleza (US) si vor doar ca ocazional sa poata scrie cu diacritice. In acest caz, Vista are tastatura Romanian - Programmers, care arata identic cu cea englezeasca insa atunci cand vrei diacritice apesi: ALT GR (alt-ul din dreapta) + S,T,I,Q pentru a scrie Ș, Ț, Î, Â.

#99
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,147
  • Înscris: 06.08.2004
Pai bine dar in Vista de exemplu, inchizi fereastra din dreapta in timp ce in OS X inchizi din stanga. Vreau sa spun, de ce crezi ca Romanian - Programmers e un layout (ca nu e tastatura, e layout) mai de preferat decat layout-ul Romanian sau Romanian-Standard care si corespund unor tastaturi fizice?
Habar n-am, poate exista chiar niste add-on-uri de layout-uri doar pentru programatori?

#100
Campers

Campers

    Just ..tired of this shit ..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,409
  • Înscris: 24.04.2006
2-3 ori pe saptamana ?
problema statea intre scaun si monitor inseamna ..

eu , fara antivirus sau alte chestii (decat triale cate o luna din cand in cand) , nu am mai reinstalat windows de mai bine de juma de an cred ! (si intru si pe porno si isntalez/testez toate porcariile ..)

Edited by Campers, 02 December 2008 - 14:47.


#101
gxg88

gxg88

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,159
  • Înscris: 15.03.2006

View PostCris007, on Dec 2 2008, 11:36, said:

Pai bine dar in Vista de exemplu, inchizi fereastra din dreapta in timp ce in OS X inchizi din stanga. Vreau sa spun, de ce crezi ca Romanian - Programmers e un layout (ca nu e tastatura, e layout) mai de preferat decat layout-ul Romanian sau Romanian-Standard care si corespund unor tastaturi fizice?
Habar n-am, poate exista chiar niste add-on-uri de layout-uri doar pentru programatori?
Ca de obicei, comparatiile tale sunt jalnice.  -_-

Nu credeam ca Mac OS-ului ii lipsesc chestii fundamentale precum un layout extrem de util si foarte folosit. Pare-se ca nu-i chiar perfect, nu?

#102
boera

boera

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 15.10.2004
Ptr keyboard layout-ul Romanian Programmers vezi aici:
http://www.macuser.r...iewthread/1725/

Edited by boera, 02 December 2008 - 16:15.


#103
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
e asa de greu sa te imprietenesti cu google...
:P

#104
bugsiiy

bugsiiy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 26.11.2006
Eh, daca tot ii pana acolo, si in XP poti pune Romanian Programmers layout, insa cu add-on. Aici vorbim de out-of-the-box.

#105
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Si eu am un layout personalizat in linux pe care il folosesc.
De exemplu folosesc tasta WIN+a,s,t... pt a scrie cu diacritice.
Cred ca se poate face si in MACOS asta. E drept ca nu stiu cum se face in MACOS dar in linux merge din prima.
Incercati sa mai dati si cu google inainte de a da cu bata in balta.
Mai programez si eu din cand in cand dar sincer sa fi nu am folosit deloc diacritice in programare.
Pt. ce va trebuie voua in programare diacritice ? (Poate pt. redactare.)

#106
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
problema e ca nu vine para malaiata singura
si ca nu se folosesc setarile potrivite, impreuna cu un font 'capabil' - myriad pro
;)

#107
twitterfire

twitterfire

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 612
  • Înscris: 21.10.2008
Nu mai instala orice petardă. Încearcă Iatkos sau ideneb. O să vezi că merge bine-mersi și leopardul.

View PostCaligulas, on Apr 26 2008, 20:21, said:

1.faptul ca preturile din Romania sunt cu 79% mai ridicate decat cele din SUA(60%-diferenta intre euro si $+19% TVA datorita "beneficiului"dat ignorarea de catre Apple a Romaniei ca piata)
2.faptul ca Apple updateaza f rar configuratiile si ajungi astfel sa iti iei Mac Pro cu 130000 lei(configuratia maxima+2 ecrane de 30 de inci) ,in loc de 71000 lei in SUA,pt ca iMac-ul si Mac Mini au placi grafice f proaste(ATI 2400 sau 2600) si memorie f putina(1-2GB,4 GB e ok cred,chiar si pt programele scrise in Basic)
3.nu poti sa faci upgrade singur la iMac si Mac mini,ceea ce inseamna ori ca pierzi garantia si urmezi tutorialele de pe net ,ori cumperi memorie de la Apple de 8 ori mai scumpa si mai platesti si transportul si service-ul
4.sistemul OSX nu e bazat pe Unix,doar interpretorul de comenzi e BSD Unix ,f greu de folosit pt cine nu stie la perfectie Unix, e bazat pe Basic,ca si interpretorul de comenzi al oricarui PC,ceea ce duce la aplicatii mari consumatoare de memorie si f incete
Poti sa te spanzuri de 10 ori pana iti porneste OSX,iar Leopardu e chiar mai incet ca si Tigrul si cu mai multe probleme.
Eu mi-am instalat un tigru pe PC-ul meu ([email protected] Ghz,4.5 GB Ram,2*250 GB Raid0) si a mers...cu mica diferenta ca nu a vrut nici cum sa-mi recunoasca perifericele:tvtunerul,conexiunea la net(prin RDS-broadband cu parola,in Linux exista aplicatii pt a te conecta prin linia de comanda,in OSX nu exista asa ceva),imprimantele(Laser si multi), cele 2 monitoare imi afisau aceeasi imagine, placa video era recunoscuta numai cu 32 MB Ram(8600gts 256 mb),nu aveam nimic pe PCI,etc
Nu exista/nu imi merge Bitcometul pe OSX,ceea ce inseamna ca nu pot scoate filme si soft de pe net
Cu Leopard am avut probleme f mari chiar de la instalare?
-nu mi-a recunoscut sirul Raid0 si nici hardul de 80 suplimentar pe care vroiam sa-l instalez
-nu avrut sa faca Darwin boot pe hard
- Kalyway a pus 2 patchuri pe DVD ,pt sistemele Intel,dar nici unul nu functioneaza-sistemul nu booteaza
-cu toate patchurile EFI pt sporirea perf hdd-ului,pt placile video si altele,tot nu mi-a recunoscut hardul din calcul meu
4.configuratiile puse la dispozitie de apple.ro is f proaste dpdv al experientei utilizatorului?crede cineva ca poti sa faci chestii serioase pe Mac cu doar 1 GB de Ram?
doar o poza sau un film tot atata memorie iti ocupa,ca sa nu spun de aplicatiile profesionale gen Maya sau Catia

Edited by twitterfire, 03 December 2008 - 02:39.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate