Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

HYUNDAI HiE-S400VG, monocristalin...

Înca are utilitate

Romanii si masinile de spalat vase
 Functionare anormala combina frig...

Probleme cu front speaker-ul

Tár (2022)

modificare setari implicite camer...
 Unde gasesc whiskey Macallan 12 a...

Cana filtranta

Concret: Cat ai platit pt rca? 2022

Convertirea religioasa.
 Transformator electric

Intrerupator cap scara si cap cru...

Watcher (2022) - film despre Roma...

Centrala lemn cu puffer si centra...
 

Ce nu-mi place la Mere

- - - - -
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#19
pserg1u

pserg1u

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 29.05.2008
Ca să facem o comparatie cu masinile:
PC = Dacie
Mac = Mercedes
PC cu OSx86 = Dacie tunată.

Intr-adevăr si Mercedesul si Dacia tunată au motor, 4 roti, volan si le pui benzină si merg. Pe amândouă scrie Mercedes (numai că pe una e semnul metalic original pe cealaltă e scris cu markerul). Da' nu se compară. Si unui proprietar de Mercedes - care într-adevăr a dat mai mult pe masina sa - îi este greu să îi explice unuia care si-a tunat Dacia că tot degeaba e - nu se compară. Poate proprietarul de Dacie tunată să ia oricăte piese de Mercedes la pilă să le potrivească în Dacie că tot nu va merge la fel. Macu-i masină nemtească.

Caligulas - să-ti trăiască Dacia tunată.

#20
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002
mercedes = manele :D
hai sa nu exageram, ca nu-s macurile buricul pamantului. respecta dreptul fiecaruia de a folosi ce-i place.

edit: oops, credeam ca e scris acum o zi, nu o luna :P

Edited by zuppy, 01 July 2008 - 09:54.


#21
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003

View Postzuppy, on Jul 1 2008, 10:53, said:

mercedes = manele :D
hai sa nu exageram, ca nu-s macurile buricul pamantului. respecta dreptul fiecaruia de a folosi ce-i place.

edit: oops, credeam ca e scris acum o zi, nu o luna :P


:P
pai ce? aici se vind cu forța computere?...

#22
Apollo999

Apollo999

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 19.06.2008

View PostPittick, on May 29 2008, 14:44, said:

Monumental e putin spus.

"Dragul" meu Caligulas, da-mi voie sa iti spun si eu ca esti un om total dezinformat cu impresii gresite si care a auzit si el doua-trei lucruri despre programare si se crede un zeu..
Mac OS X Kernel
(CITESTE inainte de a mai da un reply pe topic-ul asta!!!!)

BSD subsystem se numeste SUBSYSTEM pentru ca ruleaza in user-space, conform tipologiei unui micro-kernel.
Te-am bagat in ceata nu?
Stii ce e un kernel? Stii cate tipuri de kernel exista? Stii ce e BSD? Stii ce e un user-space? Ce e aia interpretor? Ce e shell (poti sa-ti pui orice shell UNIX pe un Mac)?
Da, Mac OS X este full UNIX certified. Da, este un sistem BSD (dupa toate clasificarile oficiale si neoficiale).
De ce crezi ca poti compila si rula orice program UNIX-compatible sub Mac OS X?

Normal ca au placi video mai slabute. De ce ai vrea mai mult cand ai un procesor si un OS atat de puternic? Eu pe un PowerBook G3 din `99, cu 256 SDRAM si placa video de 4 MB faceam editare in GIMPShop si ImageReady pe o imagine de ~4700x5000 (pt un proiect), compilam ROTOR (Runtime-ul .NET oferit de Microsoft pt FreeBSD si Mac OS X - inca un hint, ia uite!) si nu mergea secvential sub nici o forma. Ca sistem aveam un 10.3.9. Ascultam si muzica in paralel (da, iTunes).

Faptul ca nu intelegi tu cum lucreaza Mac-urile si nu poti accepta ca sunt puternice, au un cu totul alt tip de procesor(ma refer la generatia PPC - nu stii ce e aia procesor RISC nu?) comparativ cu un PC, bus-uri mult mai rapide, etc etc etc, nu inseamna ca ele sunt de rahat. Inseamna ca sunt prea simple si elegante pentru mintea ta obisnuita cu format c: si registry scan-uri zilnice, anti spyware, antivirusi, etc.

Iar sa spui ca un sistem de operare e scris in BASIC si ca shell-ul e bazat pe BASIC, este si mai cretin. Macar de ai fi argumentat intr-un fel, tot te-ai mai fi salvat.

Ramai la AMDx64 cu jdemii de giga ram, placa video SLI si Vista si incearca peste 3 ani, cu aceeasi configuratie, sa rulezi noul WIndows chiar mai rapid decat precedentul, cu tot cu aplicatiile aferente (cele mai recente versiuni). Sa vedem daca merge sau il arunci pe geam. Ce mama lui, ca doar e ieftin un PC acum. Cat dai, atata face.
Un procesor RISC e un procesor cu set redus de instructiuni
asta nu inseamna ca e mai bun ca unul cu set complet de instructiuni,CISC,ci doar ca e construit pt aplicatii specifice
De ce a trecut Apple pe Intel?
Power PC 6 cu 64 de fire ,e intr-adevar un procesor puternic
Pacat ca ocupa spatiu cat 4 procesoare Intel si are nevoie de o placa de baza de server
Faptul ca puteai edita o imagine mare tine de cantitatea de memorie;sunt suprins ca puteai asta pe 4 MB
BSD e un sistem f greu de invatat Unix;incearca un BSD free si spune-mi ce crezi
E total inacceptabil sa pot cumpara un quad0core Q6600,8 GB de memorie,2 placi video high-end pt mai putini bani decat costul unui Mac cu un procesor dual-core(quad-urile is numai pt Mac Pro) ,1-2 Gb de memorie si un hard mic
Si nu poti sa ma convingi ca pe o asemenea masina as putea face un proiect in CATIA mai bine ca pe masina mea

#23
dtancu

dtancu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 06.06.2005
Superb post.

#24
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,069
  • Înscris: 07.05.2004
:) vad ca in continuare se compara merele cu perele.

ce a impins mac-urile in sus a fost legatura stransa intre hardware si software, ceea ce lipseste inca windozelor.

ca sa ma leg de ceea ce scriau amicii mai sus: cumperi la bani "putini" un quad-core si 8gb de ram si te **** pe el de sistem pentru a jumatate din aplicatiile tale nu sunt optimizate nici macar dual-core, so-ul mananca jumatate din ram doar ca sa se tina in picioare, iar placile SLi sunt bune in 3d, la aplicatii gen cad/catia pica in fund.

#25
dtancu

dtancu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 06.06.2005
In mod cert, exista inca domenii pentru care ai nevoie de Windows si PC. CAD-ul e unul din ele, sistemele integrate ERP si de contabilitate sunt un altul.
Acestea fiind zise, a compara pretul unui Mac cu al unui PC bazandu-te doar pe componentele din cele doua e o grava eroare. Ceea ce platesti este integrarea software/hardware in cazul Mac-ului, stabilitatea, aplicatiile scrise special pt. Mac, controlul calitatii avut asupra intregului sistem hardware/software (mult, mult mai putine aplicatii inutile pe piata pentru Mac decat pentru PC).

Cat despre renuntarea la PowerPC in favoarea Intel, principalul motiv nu a fost performanta neaparat, ci consumul. Procesoarele PowerPC aveau anvelopa energetic amai mare decat Intelul si cum strategia Apple tinde mult spre portabilitate, devenisera necorespunzatoare.

#26
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
La faza cu procesoarele e vorba de marketing.
Un Mac e mai bun la multimedia ca un PC.
Un Mac (vorbim de hardware) are viata mai lunga decat un PC.
Toate fiind spus merita banii.
Unix nu e greu de invatat daca iti dai silinta, in Mac nu ai nevoie de comenzi mai mult decat ai in Windows.
Daca va e greu sa invatati ocupativa timpul cu altceva, chemati un prieten sau ramaneti la windows (xP ca la Vista trebuie sa mai sti cate ceva, nici ala nu se utilizeaza fara cultura.)

Daca ar fi sa am banii, asa alege Mac. Pana atunci aleg Linux.

Edited by Fratello_2007, 23 July 2008 - 15:18.


#27
Lucian_Ilea

Lucian_Ilea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 545
  • Înscris: 24.07.2008
1.OS X nu recunoaste sirurile RAID 0;se pare ca Apple a hotarat ca doar serverele au nevoie de siruri RAID
2.Placile de baza Apple nu implementeaza tehnologiile Intel:PAE,EIST,Virtualizare si altele si nu dau voie sa faci overclock
De asemenea nu recunosc procesoarele quad-core pe sistemele consumer
3.Se pare ca Apple a hotarat ca un user consumer are nevoie doar de o placa video(nu sunt suportate SLI si Crossfire X) ,un HDD si de un monitor(daca cuplezi mai multe iti arata aceeasi imagine)
4.Merg mult mai incet ca sistemele Windows;exista filme pe youtube ce dovedesc ca un Mac Pro Octo e mai incet ca o masina Windows dual-core in aplicatii video ca Cinebench
5.Nu poti schimba placa video pe sistemele consumer pt ca au componente de laptop;placile oferite sunt f slabe si vechi si la preturi f mari
6.Mac OSX are probleme la conectarea la retelele Windows si de multe ori trebuie sa te loghezi de mai multe ori
7.Nu exista o masina quad-core Apple si eu am nevoie de un quad-core,fie si pt a inchide un joc care foloseste 3 procesoare(joc+grafica+fizica)
8.Preturile in Romania sunt duble fata de cele din SUA ceea ce o sfidare la adresa cumparatorului
9.Nu poti cumpara online de pe situl Apple din SUA;Aplle are 300 de magazine in SUA si doar 4 in continentul Europa,in 3 tari
10.Nu exista garantie in Romania;nu exista iTunes store de unde sa poti cumpara muzica si filme in Romania;nu exista alte facilitati in Romania;nu exista reprezentanta unde sa faci upgradeuri si reparatii

#28
vidysammy

vidysammy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 13.05.2007

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

1.OS X nu recunoaste sirurile RAID 0;se pare ca Apple a hotarat ca doar serverele au nevoie de siruri RAID
2.Placile de baza Apple nu implementeaza tehnologiile Intel:PAE,EIST,Virtualizare si altele si nu dau voie sa faci overclock
De asemenea nu recunosc procesoarele quad-core pe sistemele consumer
3.Se pare ca Apple a hotarat ca un user consumer are nevoie doar de o placa video(nu sunt suportate SLI si Crossfire X) ,un HDD si de un monitor(daca cuplezi mai multe iti arata aceeasi imagine)
4.Merg mult mai incet ca sistemele Windows;exista filme pe youtube ce dovedesc ca un Mac Pro Octo e mai incet ca o masina Windows dual-core in aplicatii video ca Cinebench
5.Nu poti schimba placa video pe sistemele consumer pt ca au componente de laptop;placile oferite sunt f slabe si vechi si la preturi f mari
6.Mac OSX are probleme la conectarea la retelele Windows si de multe ori trebuie sa te loghezi de mai multe ori
7.Nu exista o masina quad-core Apple si eu am nevoie de un quad-core,fie si pt a inchide un joc care foloseste 3 procesoare(joc+grafica+fizica)
8.Preturile in Romania sunt duble fata de cele din SUA ceea ce o sfidare la adresa cumparatorului
9.Nu poti cumpara online de pe situl Apple din SUA;Aplle are 300 de magazine in SUA si doar 4 in continentul Europa,in 3 tari
10.Nu exista garantie in Romania;nu exista iTunes store de unde sa poti cumpara muzica si filme in Romania;nu exista alte facilitati in Romania;nu exista reprezentanta unde sa faci upgradeuri si reparatii
http://store.apple.r...0.2.5.3.1.3.2.1 "masina quad-core Apple",vorba ta!

"Până la 4TB de stocare, RAID, și SAS.Locașurile pentru unități hard cu atașare directă, fără cabluri, facilitează instalarea de până la 4TB de stocare cu unități Serial ATA 3Gb/s. Pentru protecție sporită a datelor, placa opțională Mac Pro RAID card furnizează hardware RAID nivelele 0, 1, 5, și 0+1. Utilizate cu aceasta placă, unitățile SAS 15,000-rpm aduc performanțe suplimentare configurațiilor RAID."

Si multe altele,care contrazic afirmatiile de mai sus!Te invit sa studiezi,cu mai multa atentie,site-ul: www.apple.ro !

Edited by vidysammy, 01 September 2008 - 14:00.


#29
Beavix

Beavix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 979
  • Înscris: 13.10.2003
- Cum nu exista quad core? Exista Mac Pro Quad Core sau 8-core.
- Exista benchmark-uri care dovedesc ca cel mai performant computer pentru a rula Windows este un Mac. Ei si ce? Asta-i ca la voturi, nu conteaza cum se voteaza, conteaza cine numara voturile.
- Placa RAID este disponibila ca optiune de configurare Mac Pro si stie RAID 0.
- Daca prin "sisteme consumer" te referi la Mac mini si iMac, atunci da, alea nu au fost facute sa fie upgradabile. Pe de alta parte intr-un Mac Pro poti pune mai multe placi video.
- Nu exista garantie in Romania??? Dimpotriva, in Romania garantia este de DOI ani spre deosebire de SUA si restul tarilor unde este de un singur an. Ce prostii poti vorbi! Dealerii din RO ofera service si upgrade-uri.

In concluzie, probabil ca mac-urile nu merita pentru tine. Pentru mine si altii merita din plin. Totul depinde de nevoile fiecaruia.

Edited by Beavix, 01 September 2008 - 14:06.


#30
pserg1u

pserg1u

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 29.05.2008

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

1.OS X nu recunoaste sirurile RAID 0;se pare ca Apple a hotarat ca doar serverele au nevoie de siruri RAID
Ba da. Poți face RAID 0 software pe orice mac, RAID 0 hardware pe orice mac cu slot PCI-E;

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

2.Placile de baza Apple nu implementeaza tehnologiile Intel:PAE,EIST,Virtualizare si altele si nu dau voie sa faci overclock
De asemenea nu recunosc procesoarele quad-core pe sistemele consumer
PAE ????? Ști măcar ce **** este PAE ? Overclock - se poate prin modificarea valorilor unor rezistențe la unele modele și direct din software la altele.

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

3.Se pare ca Apple a hotarat ca un user consumer are nevoie doar de o placa video(nu sunt suportate SLI si Crossfire X) ,un HDD si de un monitor(daca cuplezi mai multe iti arata aceeasi imagine)
SLI & Crossfire - Hardware le suportă - ATI & Nvidia nu au scris încă drivere pentru ele. Pe un MacPro poți pune 4 HDD-uri interne și 8 monitoare de 30" în spanning. Poți lega un monitor extern în mod spanning până și la iMac-uri.

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

4.Merg mult mai incet ca sistemele Windows;exista filme pe youtube ce dovedesc ca un Mac Pro Octo e mai incet ca o masina Windows dual-core in aplicatii video ca Cinebench
Fac și eu un "film pe youtube" în care HC 85-ul de acasă bate un PC la tot.

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

5.Nu poti schimba placa video pe sistemele consumer pt ca au componente de laptop;placile oferite sunt f slabe si vechi si la preturi f mari
In iMac-urile mari placa video este pe slot MXM - se poate schimba. In Pro-uri este PCI-E și poți cumpăra plăci de oriunde. Dar parcă ai zis "în afară de preț"

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

6.Mac OSX are probleme la conectarea la retelele Windows si de multe ori trebuie sa te loghezi de mai multe ori
Nu, nu are.

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

7.Nu exista o masina quad-core Apple si eu am nevoie de un quad-core,fie si pt a inchide un joc care foloseste 3 procesoare(joc+grafica+fizica)
Tocmai ai zis tu mai sus că există un mac cu OPT core-uri. Există și quad-core, crede-mă

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

8.Preturile in Romania sunt duble fata de cele din SUA ceea ce o sfidare la adresa cumparatorului
Si cine te obligă să le cumperi de aici ? Garanția e internațională. Și parca nu era vorba de preț aici - cum ai zis ...

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

9.Nu poti cumpara online de pe situl Apple din SUA;Aplle are 300 de magazine in SUA si doar 4 in continentul Europa,in 3 tari
Poți cumpăra de pe apple.ro sau de la orice alt reseller.

View PostLucian_Ilea, on Sep 1 2008, 14:42, said:

10.Nu exista garantie in Romania;nu exista iTunes store de unde sa poti cumpara muzica si filme in Romania;nu exista alte facilitati in Romania;nu exista reprezentanta unde sa faci upgradeuri si reparatii
Există garanție, există iTunes store (deocamdată doar pt aplicații de iPhone/iPod), există facilitați în românia, există reprezentanță.

Spuse fiind acestea doresc să te întreb:
Ai pus aceste întrebări din necunoaștere de cauză sau din reavoință?

#31
dtancu

dtancu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,985
  • Înscris: 06.06.2005
Si-asa-mi vineeeee cateodataaaa....:D

#32
mr_montana

mr_montana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 325
  • Înscris: 01.07.2008
Sti, e la fel cum ai zice sa BMW nu merita in fata Daciei. Sau ca preferi sa te imbraci din piata in loc de brand.

Mac-urile recunosc, nu sunt pentru gaming. Nici pentru performanta extraordinara dar sunt un simbol.

1. Arata extraordinar. Nu am vazut nici un laptop care sa arate asa bine, nici cele din seria VAIO.
2. Os X - Tiger, Panther ..whatever, e superior Windowsului.

Si ti-as mai enumera motive, dar trebuie sa plec acum. Apropo, ai macar un Mac, sau ti-ai cumparat un jaf la 1400 RON, ai acum Buyers Remorse si vrei sa te convingi singur ca, jaful tau e mai bun decat un Mac?

Eu n-as renunta la MacBook pentru nici un sistem high-end alienware. Chiar ma gandesc sa-mi cumpar un MacBook Air.

#33
xnoise

xnoise

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 08.02.2007
tin sa va contrazic. Posed un sony vaio, si am avut un macbook (nu pro, deci nu f avansat).
cam la aceleasi caracteristici tehnice, vista rula mult mai bine dupa ce am renuntat la multe chestii de prin windows.
Un alt mare dezavantaz este absenta unor tooluri care mie imi sunt vitale: Dreamweaver (si nu ma luati ca exista si pt mac, pt ca se misca infect si ii lipsesc facilitati). Zend dev, studio este disponibil numai ca plugin de eclipse (nu standalone), nu am gasit niciun tool similar SQLYog/HeidiSQL(sau unul care sa se apropie cat de cat).

Antialiasingul e un chin (intru pe f multe site-uri cu documentatie si dupa 1-2 ore ma dureau ochii), aici prefer cleartype-ul de windows... Mai pot continua cu cel putin alte 10 tooluri absente si care le folosesc 80% din timpul efectiv in care muncesc. Deci pentru mine a fost f usor sa renunt la mac si sa imi iau vaio.

Cat despre investitiile mele in laptopuri: atat apple-ul cat si sony-ul au costat intre 50 si 60 de milioane. (vaio-ul a fost mai ieftin un picut). Nu stiu cum raspunde la alte task-uri mac-ul, dar mie nu mi-a facut placere nici hardware-ul, nici software-ul...

PS: nu-mi sariti in cap, am mentionat doar ce m-a deranjat la mine. Nu sunt anti apple si nici pro sony/windows.

#34
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
bine, ai contrazis că așa ai ținut tu...
ei, și? cine te obligă să faci ceva care nu-ți place și să te doară ochii?
poate alți oameni sunt diferiți de tine :)

#35
Lucian_Ilea

Lucian_Ilea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 545
  • Înscris: 24.07.2008

View Postvidysammy, on Sep 1 2008, 14:50, said:

http://store.apple.r...0.2.5.3.1.3.2.1 "masina quad-core Apple",vorba ta!

"Până la 4TB de stocare, RAID, și SAS.Locașurile pentru unități hard cu atașare directă, fără cabluri, facilitează instalarea de până la 4TB de stocare cu unități Serial ATA 3Gb/s. Pentru protecție sporită a datelor, placa opțională Mac Pro RAID card furnizează hardware RAID nivelele 0, 1, 5, și 0+1. Utilizate cu aceasta placă, unitățile SAS 15,000-rpm aduc performanțe suplimentare configurațiilor RAID."

Si multe altele,care contrazic afirmatiile de mai sus!Te invit sa studiezi,cu mai multa atentie,site-ul: www.apple.ro !
tu vorbesti despre Mac Pro care e masina pe placa de server,cu 2 socketuri
Si aici RAID e furnizat numai de o placa speciala RAID,care e adevarat,are performante mai bune decat raidul inclus
nu-mi place sa ma duc la hotii aia care vand de 2 ori mai scump,prefer apple.com
si acel workstation ,care nu se deosebeste cu nimci de Xserve decat prin pret:)) are sistem OSX Server

View Postpserg1u, on Sep 1 2008, 17:08, said:

Ba da. Poți face RAID 0 software pe orice mac, RAID 0 hardware pe orice mac cu slot PCI-E;

PAE ????? Ști măcar ce **** este PAE ? Overclock - se poate prin modificarea valorilor unor rezistențe la unele modele și direct din software la altele.

SLI & Crossfire - Hardware le suportă - ATI & Nvidia nu au scris încă drivere pentru ele. Pe un MacPro poți pune 4 HDD-uri interne și 8 monitoare de 30" în spanning. Poți lega un monitor extern în mod spanning până și la iMac-uri.

Fac și eu un "film pe youtube" în care HC 85-ul de acasă bate un PC la tot.

In iMac-urile mari placa video este pe slot MXM - se poate schimba. In Pro-uri este PCI-E și poți cumpăra plăci de oriunde. Dar parcă ai zis "în afară de preț"

Nu, nu are.

Tocmai ai zis tu mai sus că există un mac cu OPT core-uri. Există și quad-core, crede-mă

Si cine te obligă să le cumperi de aici ? Garanția e internațională. Și parca nu era vorba de preț aici - cum ai zis ...

Poți cumpăra de pe apple.ro sau de la orice alt reseller.

Există garanție, există iTunes store (deocamdată doar pt aplicații de iPhone/iPod), există facilitați în românia, există reprezentanță.

Spuse fiind acestea doresc să te întreb:
Ai pus aceste întrebări din necunoaștere de cauză sau din reavoință?
daca nu poti pune decat un hard la orice masine in afara de mac pro rezulta ca nu poti face raid
despre raid am mai vorbit
overclockul soft e instabil iar cel cu modificarea rezistentelor e f periculos
physical address extension,care permite adresarea a 64 GB de catre aplicatiile pe 32 de biti
da,poti cumpara de orinude numai ca nu au drivere de opengl
de altfel,nvidia 8800 se vede ca ati 2600 tocmai din lipsa de drivere
da,exista quad-core daca faci downgrade si iti scade un pret de 4 ori mai mic
youtube e viitorul:toata informatia e acolo
apple.com nu expediaza in Romania
pt ca imi pasa de apple,din pcate

View Postmr_montana, on Sep 1 2008, 22:04, said:

Sti, e la fel cum ai zice sa BMW nu merita in fata Daciei. Sau ca preferi sa te imbraci din piata in loc de brand.

Mac-urile recunosc, nu sunt pentru gaming. Nici pentru performanta extraordinara dar sunt un simbol.

1. Arata extraordinar. Nu am vazut nici un laptop care sa arate asa bine, nici cele din seria VAIO.
2. Os X - Tiger, Panther ..whatever, e superior Windowsului.

Si ti-as mai enumera motive, dar trebuie sa plec acum. Apropo, ai macar un Mac, sau ti-ai cumparat un jaf la 1400 RON, ai acum Buyers Remorse si vrei sa te convingi singur ca, jaful tau e mai bun decat un Mac?

Eu n-as renunta la MacBook pentru nici un sistem high-end alienware. Chiar ma gandesc sa-mi cumpar un MacBook Air.
nu,adevarul e ca am luat nspemii de Mac OSX de pe pirate bay si nici unul dintre ele nu imi recunoaste sirul RAID 0 de pe placa mea de baza Gigabyte P35 compatibila
ca sa nu spun ca nu mi se recunosc tvtunere,imprimante,camere video si etc
da arata f bine
si eu as fi dispus sa dau mai multi bani,dar nu sa-mi schimb un quad-core de 3000 de lei pe un dual-core de 6000 de lei

View Postxnoise, on Sep 1 2008, 22:36, said:

tin sa va contrazic. Posed un sony vaio, si am avut un macbook (nu pro, deci nu f avansat).
cam la aceleasi caracteristici tehnice, vista rula mult mai bine dupa ce am renuntat la multe chestii de prin windows.
Un alt mare dezavantaz este absenta unor tooluri care mie imi sunt vitale: Dreamweaver (si nu ma luati ca exista si pt mac, pt ca se misca infect si ii lipsesc facilitati). Zend dev, studio este disponibil numai ca plugin de eclipse (nu standalone), nu am gasit niciun tool similar SQLYog/HeidiSQL(sau unul care sa se apropie cat de cat).

Antialiasingul e un chin (intru pe f multe site-uri cu documentatie si dupa 1-2 ore ma dureau ochii), aici prefer cleartype-ul de windows... Mai pot continua cu cel putin alte 10 tooluri absente si care le folosesc 80% din timpul efectiv in care muncesc. Deci pentru mine a fost f usor sa renunt la mac si sa imi iau vaio.

Cat despre investitiile mele in laptopuri: atat apple-ul cat si sony-ul au costat intre 50 si 60 de milioane. (vaio-ul a fost mai ieftin un picut). Nu stiu cum raspunde la alte task-uri mac-ul, dar mie nu mi-a facut placere nici hardware-ul, nici software-ul...

PS: nu-mi sariti in cap, am mentionat doar ce m-a deranjat la mine. Nu sunt anti apple si nici pro sony/windows.
mersi

#36
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005
eu zic ca nu merita banii.

iti poti face o configuratie echivalenta cu mult mai putini bani, pui un Linux sanatos pe el, iar daca iti pasa de briz-biz-uri grafice il imbraci cu un Compiz + AVN.

in plus, nu intri in ecosistemul de accesorii Apple, orice vrei sa cumperi ca sa-ti faci un produs Apple mai utilizabil decat basic user experience este un jaf pe fata. ia uite ce iPod misto, doar 400 EUR. Oh.... vrei si incarcator? (duh) mai baga 50 EUR... vrei si o husa (ca se zgarie)... mai baga... ah, vrei sa-l folosesti ca sa-ti descarci pozele pe el? ia matale un conector USB... si mai vrei si calitate la casti? ia-ti alte casti...

la sfarsit dai inca o data pe-atat, doar pentru ca are Apple porturi si jack-uri proprietare...

get a Mac? raspuns unic: cut the price.

S-au prins si ei de schema asta, dupa greseala masiva de pozitionare a pretului cu iPhone 2G.

Edited by glumetu, 02 September 2008 - 11:30.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate