Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...
 Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...
 

RECTOCOLITA ULCERO HEMORAGICA

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
skamutzatza

skamutzatza

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.04.2008


Salut,

Sunt noua pe forumu' asta asa k incep topicu asta prin a-mi cere scuze moderatorilor daca mai exisita un altul pe aceeasi tema.

Sunt destul de disperata si nu am avut rabdarea necesara sa caut in toate cele 23 de pagini.

Am deschis subiectu asta pentru k mama mea a fost diagnosticata cu RCUH de aproape o luna si nu-i trece cu absolut nimic...a fost internata in spital si s-a intors mai rau decat a plecat.

A urmat tratamentul bine cunoscut cu Salofalk 500 (asta a fost de baza)...apoi perfuzii cu antihemoragice(fiole) cu cortizon, clisme cu Salofalk si cu hidrocortizon si tot asa...toate in zadar...acu au exaternat-o si e ffffoarte slabita...abia mananca si tot are scaun diareeic cu sange.

In 2 sapt a slabit 10 kilograme, masa musculara mai mai k s-a "topit"...si nu ia stiu ce sa fac...

Daca cunoaste cineva un tratament naturist care si da rezultate il rog din suflet sa ma contacteze pe mail la : [email protected]

Multumesc mult. :mellow:

Edited by adadoi, 25 April 2008 - 07:06.


#2
oanababy

oanababy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.10.2006
Din pacate nu prea sunt tratamente din cauza ca nu se cunoaste cauza exacta. Este o boala cumplita.

Ii urez numai bine.

#3
Petreaaa

Petreaaa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.08.2008
eu am fost diagnosticat cu Sindromul colonului iritabul acum 3-4 ani. partea nasoala a fost ca intr-un an a degenerat in una din cele mai parsive boli : rectocolita ulcerata hemoragica. criza cea mai urata a fost acum 2 ani, am slabit 12 kilograme in 2 sapt, nu mai puteam sa retin absolut nimic in organism. orice mancam dadeam afara in cateva minute. am fost pe la multi doctori prin tara si strainatate si peste tot a fost la fel. toti vor sa faca colonoscopie si dau tratamente pe baza de salazopirina/mesalazina. nu m-am simtit deloc mai bine de la pastile chiar daca am continuat sa le iau fara prea multa tragere de inima. totul s-a schimbat cand am auzit de un medic, veterinar cred, din cluj care a facut niste pastile miraculoase (Eridiarom) pe baza de afine. am auzit numai lucruri bune despre ele si m-am hotarat sa incerc chiar mai bine cu afine proaspete. a fost alegerea cea mai buna, mi-a redat puterea. sunt deja in al doilea an in care traiesc din afine, la propriu. vara fac provizii, cam 50-60 kg afine pe care le usuc. dupa aceea le dau pe masina de cafea pana iese praf de afine. acesta se depoziteaza foarte usor mai oriunde si trebuie sa iau cam 2-3 lingurite pe zi, tot timpul anului. stiu ca de bolile astea nu scap, dar am descoperit ca le tine foarte bine in frau.

asta ar fi sfatul meu pentru toti cei care se confrunta cu boala asta parsiva. este destul de ieftin pana la urma, kg de afina se vinde cu 10 lei. la sfarsitul procesului de uscare se pierde cam 90% din greutate, raman cu vreo 5kg afine super uscate.

daca va chinuiti cu boala asta, merita sa incercati.

multa sanatate

#4
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Intre rectocolita ulcero-hemoragica si sindromul colonului iritabil este o mare diferenta. In afara de simptomatologia specifica intestinului, nu cred ca mai au ceva in comun.
Asa ca de la titlul topicului si la continut este o enorma diferenta.

Colonul iritabil NU degenereaza in RCUH.
Colonoscopia nu e un moft pentru diagnosticul RCUH, iar boala are si remisiuni (pe care pacientul le poate asocia cu anumite alte tratamente, evenimente, regimuri).

Nu spun ca afinele nu ar fi bune deloc, dar cum ai specificat tratamentul incepe la spital recomandat de doctor. Cine vrea sa se joace cu tratamente dupa ureche sa citeasca intai complicatiile RCUH, sau daca nu crede ce citeste sa intrebe si un chirurg cu experienta cate cazuri a operat si ce a implicat efectiv procedura chirurgicala.

#5
Petreaaa

Petreaaa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.08.2008
ai dreptate dar nu functioneaza.

anul trecut eu m-am internat in spitalul Saint Giovani din Roma pentru ca aici in Romania nu am fost multumit. Avem de gand sa merg pana la operatie, nu mai rezistam. Am prins loc la seful departamentului de gastro intestinale din acel mare spital(si acolo tot pe pile functioneaza sistemul medical) si mi s-a spus ca se efectueaza operatii la RCUH dar ca singura metoda e sa extirpe portiunea de colon cea mai afectata de inflamatie. problema e ca in 2 ani boala revin si nu s-a rezolvat nimic. Nu stiu ce stii tu de chururgie in aceasta boala, te rog frumos sa spui mai pe larg.

Da, Rcuh nu degenereaza din SCI dar se poate ca la mine prima diagnosticare sa fii facuta in graba de o doctorita din Iasi (tot sef de clinica).  Acolo mi s-a spus SCI si ca ar trebui sa am grija la alimentatie si gata, la revedere. Deabea in Cluj mi s-a spus RCUH. M-a dezgustat complet sistemul medical din tara si indiferenta medicilor fata de bolnavii de colon.

Eu te sfatuiesc totusi pe metode naturiste, crede-ma, vorbesc din experienta. nu m-am vindecat dar tin boala sub control.

multa sanatate

#6
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Eu prin chirurgie m-am referit la cura complicatiilor ce pot aparea. Fiind o boala cu specific autoimun nu are tratament curativ chirurgical.

#7
blue_ray

blue_ray

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.11.2007
Exista mai multe tratamente naturiste pt RCUH, acuma depinde de corpul fiecaruia cum reactioneaza. Eu am incercat si Eridiarom, si tratament cu argila, tinctura de Marul LUpului in combinatie cu un ceai din 25 de plante, tratament cu tataneasa( tinctura de tataneasa, o lingura inainte de mese + mestecat radacina de tataneasa pe stomacul gol) insa de vindecat nu m-am vindecat, doar o ameliorare a bolii, o ameliorare mai mult sau mai putin accentuata.

Dar vreau sa iti recomand un tratament cu biorezonanta care se face la Tg. Mures, cu aparatul Mora. Pt acest aparat s-a descoperit recent un program( o terapie) care in 5 zile vindeca RCUH. Da, chiar vindeca, in Germania au avut rezultate foaarte bune.

Edited by adadoi, 10 September 2008 - 07:42.
lasa reclama, data viitoare te banez.


#8
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

 blue_ray, on Sep 10 2008, 01:06, said:

Dar vreau sa iti recomand un tratament cu biorezonanta care se face la Tg. Mures, cu aparatul Mora. Pt acest aparat s-a descoperit recent un program( o terapie) care in 5 zile vindeca RCUH. Da, chiar vindeca, in Germania au avut rezultate foaarte bune


Ne lashi? Mai nou trateaza si RCUH? Poti sa ne prezinti vreun studiu publicat pe un site medical de prestigiu gen "British Medical Journal" care sa confirme ce afirmi?

Singura indicatiei a biorezonantei (sau scanare electointerstitiala sau electrosomatograma etc) este de scoate bani (si nu putini) din buzunarul pacientilor disperati si naivi .

Dar stai linisitit, sigur gasesti 10 fraieri si o sa-ti iei si comisionu'.

PS: vezi ca tinctura de Marul Lupului e toxica, asa-i invata pe studentii la Farmacie Bucuresti Carol Davila, asa ca nu-i de mirare de ce nu te-ai vindecat Citat: " Utilizarea interna: Prezinta fara doar si poate riscuri, deoarece marul-lupului, fara a fi atat de toxic ca spanzul, matraguna sau rostopasca, are o anumita actiune nefasta la nivelul rinichilor si a tubului digestiv,"

sursa http://www.salvaeco....atura/07/01.php

Edited by adadoi, 10 September 2008 - 07:42.
citeaza un post editat pentru reclama


#9
mariatm

mariatm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.07.2013
Buna ,
si eu sufar de aceasta boala de 15 ani si fac niste crize foarte urate . In ultima vreme am urmat tratament cu Salofalk doza maxima dar  nu a mai dat rezultate  
In primavra acestui an , am urmat o treapie cu oxigen la Clinica Hiperbara de la Tirgu Mures  , a domnului doctor Ion , pentru o  inflamatie la picior( pioderma gangrenosum )  si spre surprinderea mea efectele au fost foarte   bune atat in ce priveste  inflamatia de la picior care  a disparut complet cat si pe partea de RCUH  in conditiile in care atat in timpul tratamentului cu oxigen cat si acum  fac tratament cu antibiotice iar dvs stiti foarte bine ca  in RCUH nu se recomanda  tratamentul cu antibiotice .
Tot ce pot sa spun este ca ma simt foarte bine inclusiv  pe partea de RCUH , cred ca de ani de zile nu am mai fost atat de stabila.
Recomand tuturor sa incerce aceasta terapie sau macar sa ai ba o discutie telefonica cu domnul doctor .
Clinica Hiperbara  0755038898

#10
remedii-plante

remedii-plante

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 01.06.2013
Colita ulcerativa (rectocoloita ulcero-hemoragica)


Colita ulcerativa este o boala inflamatorie a intestinului, ce produce ulceratii la nivelului intestinului gros. Desi de cele mai multe ori afecteaza partea stanga a colonului (sigmoidul) si rectul, extensia bolii poate varia de la afectarea numai a rectului la afectarea intregului colon (colita extensiva, pancolita).
Anumite studii au sugerat ca boala inflamatorie intestinala poate fi produsa de un raspuns anormal al sistemului imun la bacteriile intestinale. Alte afectiuni, ca de exemplu bolile produse de anumite bacterii sau virusuri (de exemplu varicela) au fost asociate cu bolile inflamatorii intestinale.
Simptomele colitei ulcerative includ:
- diaree sau scurgeri rectale. Unele persoane pot avea 10-20 de scaune pe zi. Nevoia de a merge la toaleta poate trezi persoana din somn
- sangerari rectale. Colita ulcerativa se insoteste frecvent de scaune sangvinolente si cu mucus. Se poate asocia cu dureri la nivelul rectului si nevoia imperioasa de a merge la toaleta
- dureri abdominale, descrise sub forma de crampe. Abdomenul poate fi sensibil la palpare
- constipatie Aceasta poate aparea in functie de portiunea de colon afectata. Constipatia este mai putin frecventa ca diareea
- scaderea apetitului
- febra. In anumite cazuri apar simptome care afecteaza intreg organismul si febra
- scaderi ponderale. Simptomele cronice de tipul diareei determina scaderi in greutate
- anemie (scaderea numarului de globule rosii in sange).
Dieta :
In cadrul acestuia se vor interzice o serie de alimente nocive intestinului, ca fructele cu coaja si seminte ori cele uscate, toate cruditatile tari sau necoapte, painea proaspata, condimentele iritante, conservele din carne si peste, mezelurile, alcoolul si cafeaua.
Practic, intr-o prima faza se exclud toate alimentele ce contin celuloza, punand colonul in repaus printr-o dieta hidrica alcatuita din ceaiuri bogate in tanin. Apoi se va administra un regim format din alimente cum ar fi: branza nefermentata, carne fiarta, peste slab, oua. Se vor interzice legumele si fructele verzi si uscate, painea, pastele, orezul. Alimentele care contin celuloza vor fi introduse progresiv, la inceput fierte si pasate, in ordinea continutului in celuloza si a digestibilitatii acesteia.
Colita de fermentatie:
Alimente permise: carne de vita, de pasare, de vitel, peste slab (fiert), oua fierte, branza de vaci, morcovi, dovlecei, spanac, cartofi (putini), sfecla rosie coapta, salata verde, fructe fara coaja, fructe coapte, compot, untdelemn, cimbru, ceapa, suc de lamaie, iaurt, bors etc.
Alimente interzise: legume si fructe crude sau uscate, paine neagra (mai ales calda), carne de porc, gasca, rata, vanat, grasimi prajite, mezeluri, branza fermentata sau foarte sarata, oua prajite, supe grase, sosuri, inghetata, gogosi, miere, dulceata etc.
Colita de putrefactie:
limente permise: paste fainoase, biscuiti, paine alba, supe de legume, ceai, oua moi, fulgi de ovaz, carne slaba, branzeturi nefermentate, branza de vaci, prajituri uscate, sifon, dovlecei, morcovi (trecuti prin sita), suc de legume, suc de fructe
Alimente medicament: suc de varza simplu sau combinat cu suc de morcovi, cate un pahar intre mese, zilnic, timp de cateva luni, cu pauze de cateva zile pe luna
Alimente interzise: lapte, branzeturi fermentate, smantana, carne grasa, vanat, organe, sardele, grasimi, ciuperci, patlagele rosii, ridichi, sfecla, ciocolata, bere, tuica, vin alb
Tratament naturist :
-probioticele : eficiente în gestionarea colitei ulcerative. Ele ajută la controlul numărului de bacterii potențial dăunătoare, reduc inflamația și îmbunătățesc mucoasa protectoare a intestinului.
-saccharomyces boulardii: modularea imunitatii specifice si nespecifice (reduc endotoxinele care declanseaza reactii imune, stimuleaza proliferarea globulelor albe din tesutul limfoid asociat intestinului care face parte din sistemul imunitar (GALT), mentin actiunea antiinfectioasa a mucoasei intestinale prin stimularea secretiei imunoglobulinei A [IgA])
-acizii grași omega-3: unele studii au descoperit că acizii grași omega-3, găsiți în capsulele de ulei de pește, pot reduce inflamația la persoanele cu colită ulcerativă.
-gel de aloe vera : aloe vera este foarte buna pentru constipatie, diabet, astm, colita si osteoartrita.
-boswellia : un studiu din 1997 pe persoane cu colita ulcerativă a constatat că 82% dintre cei care au luat un extract de boswellia (350 de miligrame, de trei ori pe zi) au experimentat remisie.
Medicina naturala propune Extract din muguri de Carpen -Carpinus betuhis , indicat in special in colonel iriil si colita mucoasa cu componenta diareica si mucoasa intensa, avand efect de reducere a spasmelor musculaturii netede a colonului si actiune anti-in-flamatorie asupra mucoasei colice. Asocierea preparatului se face cu Extract din muguri de Smochin - Ficus carica  si Extract din muguri de Castan comestibil - Castanea sca , pentru potentarea efectelor anti-spastice si sedati la nil mucos.
Extractul din muguri de Smochin - Ficus carica este un macerat indicat in tulburarile n cur o getati gastrice si intestinale. in colite se poate asocia cu Extract din muguri de Nuc - funglans regia  si Extract din mladite de Merisor - Vaccinium vitis idaea

Pentru retete personalizate,contactati-ma pe adresa [email protected]

Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist,Timisoara

#11
adriana38

adriana38

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 07.03.2014

 mariatm, on 20 iulie 2013 - 11:16, said:

Buna ,
si eu sufar de aceasta boala de 15 ani si fac niste crize foarte urate . In ultima vreme am urmat tratament cu Salofalk doza maxima dar  nu a mai dat rezultate  
In primavra acestui an , am urmat o treapie cu oxigen la Clinica Hiperbara de la Tirgu Mures  , a domnului doctor Ion , pentru o  inflamatie la picior( pioderma gangrenosum )  si spre surprinderea mea efectele au fost foarte   bune atat in ce priveste  inflamatia de la picior care  a disparut complet cat si pe partea de RCUH  in conditiile in care atat in timpul tratamentului cu oxigen cat si acum  fac tratament cu antibiotice iar dvs stiti foarte bine ca  in RCUH nu se recomanda  tratamentul cu antibiotice .
Tot ce pot sa spun este ca ma simt foarte bine inclusiv  pe partea de RCUH , cred ca de ani de zile nu am mai fost atat de stabila.
Recomand tuturor sa incerce aceasta terapie sau macar sa ai ba o discutie telefonica cu domnul doctor .
Clinica Hiperbara  0755038898

si mie  mi s-a pus  diagnosticul de intestin iritabil , dupa 2 colonoscopii.. dar nu cred ca e doar atat .  de trei ani  am probleme cu intestinele,  am scaune diareice si cu sange ,,  cateodata, mai  nou mi-e  si greata  zilnic . iar pentru alte neplaceri,cum ar fi un stafilococ,  cand   am  incercat sa iau   antibiotic ,, a fost rau de tot .. nu mai suport nici un antibiotic .  am RCUH? sau Crohn, si   astia nu   au vazut la colono ? precizez  ca am si dureri rectale, borborisme   zilnic,   orice as manca  si  numai paine prajita...dureri mai mult in etajul inferior abdominal stang,  de curand si o fisura  anala. orice mananc  e asa..  cateodata nu beau decat ceai de menta o zi intreaga , nu mestec bine mancarea  si deja incepe peristaltismul si ghortaiala...sunt panicata ,ma simt  descumpanita rau de tot ,,
multumesc!

Edited by adriana38, 08 March 2014 - 03:44.


#12
help_marius_today2014

help_marius_today2014

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 30.07.2018

 adriana38, on 08 martie 2014 - 03:44, said:

si mie  mi s-a pus  diagnosticul de intestin iritabil , dupa 2 colonoscopii.. dar nu cred ca e doar atat .  de trei ani  am probleme cu intestinele,  am scaune diareice si cu sange ,,  cateodata, mai  nou mi-e  si greata  zilnic . iar pentru alte neplaceri,cum ar fi un stafilococ,  cand   am  incercat sa iau   antibiotic ,, a fost rau de tot .. nu mai suport nici un antibiotic .  am RCUH? sau Crohn, si   astia nu   au vazut la colono ? precizez  ca am si dureri rectale, borborisme   zilnic,   orice as manca  si  numai paine prajita...dureri mai mult in etajul inferior abdominal stang,  de curand si o fisura  anala. orice mananc  e asa..  cateodata nu beau decat ceai de menta o zi intreaga , nu mestec bine mancarea  si deja incepe peristaltismul si ghortaiala...sunt panicata ,ma simt  descumpanita rau de tot ,,
multumesc!
buna ziua, am citit despre problema dv. ,si incerc sa va fiu de ajutor dar nu stiu cum sa iau legatura cu dv.

 adriana38, on 08 martie 2014 - 03:44, said:

si mie  mi s-a pus  diagnosticul de intestin iritabil , dupa 2 colonoscopii.. dar nu cred ca e doar atat .  de trei ani  am probleme cu intestinele,  am scaune diareice si cu sange ,,  cateodata, mai  nou mi-e  si greata  zilnic . iar pentru alte neplaceri,cum ar fi un stafilococ,  cand   am  incercat sa iau   antibiotic ,, a fost rau de tot .. nu mai suport nici un antibiotic .  am RCUH? sau Crohn, si   astia nu   au vazut la colono ? precizez  ca am si dureri rectale, borborisme   zilnic,   orice as manca  si  numai paine prajita...dureri mai mult in etajul inferior abdominal stang,  de curand si o fisura  anala. orice mananc  e asa..  cateodata nu beau decat ceai de menta o zi intreaga , nu mestec bine mancarea  si deja incepe peristaltismul si ghortaiala...sunt panicata ,ma simt  descumpanita rau de tot ,,
multumesc!


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate