Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boala mar

Schimbare bascula (si altele) For...

Problema anxioasa, e normal cum g...

Vitrina sucuri
 F.Charm - La inalțime

Marker de scris pe bidoane

Lecțiile trase de comandanti...

Recomandare telefon pt poze si ba...
 Casa de paie

Verificare baza de date a politiei

Xiaomi sub 1200 lei

programul Marțea Mastercard
 Adaptare aspirator pe baterii, la...

Resetare baterie Acer Aspire E5-575

AMD Ryzen 7800X3D - stuttering

Recomandare router 4G/5G
 

Sursa tv color defecta

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 25.04.2004
Ma lovesc de un defect la sursa de alimentare dintr-un televizor SAMSUNG CK5026T,sasiu P58SC(N).E construita cu circuitul integrat TDA4601 si BU508AF,acestea fiind principalele componente.Pornesc tv-ul pe stand-by,am toate tensiunile in secundarul trafului,dau sa-l pornesc si tensiunea de 125V scade sub 50V,se aude un zgomot iar ledul de stand-by lumineaza intermitent.Mentionez ca nu exista un defect dupa sursa de alimentare,uneori porneste si merge perfect.Am schimbat TDA-ul,BU508,PTC-ul,condensatorii de 100 micro si cel de 10 micro,diodele masurate pe placa apar bune,reglajul tensiunii de alimentare functioneaza(verificat pe stand-by) si unii condesatori cu valori in nF.
S-a lovit cineva de acest defect? Ma poate ajuta cineva?

#2
gigi_duru

gigi_duru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 13.01.2004
intra protectia. ori e ceva busit dupa ori e ceva pe reactia sursei

#3
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
am patzit si eu aceeasi chestie la un goldstar ckt 2190. tda-ul era driverul unui kds 1555. Dar la mine au cedat treptat. Cand era foarte rece se manifesta exact ca la tine. daca se incalzea in camera sau puneam o aeroterma pornea. in final nu a mai pornit si mi-a distrus si baleiaju pe vert (tda 1170N). Am schimbat si eu kds-ul, tda-urile, totzi conzii din sursa si de la baleiaj si a mers. Singura problema e ca la 4-5 luni cedeaza din nou. Problema cred eu ca este un condensator de 120u/400 V (gigant) care nu se gaseste in comert si care s-a umflat (de multa vreme). Ala este pus exact pe puntea redresoare din cate tin eu minte. Oricum am gasit unul de 200u/400V care insa costa mai mult decat valora televizoru (parerea mea). Asa ca eu cred ca ar trebui sa mai cautzi printre conzi.

#4
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 25.04.2004
Pe condensatorul de filtraj am in jur de 300V.Nu l-am schimbat,dar nu cred ca ar fi asta defectul.Am mai facut o improvizatie,am conectat o sursa externa de 12 pe pinul de alimentare a TDA-ului,porneste din prima,am imagine si ramine asa chiar daca scot sursa de 12V,pina la oprirea tv-ului.Asta chiar cu PTC-ul scos de pe placa.
Ma dospera sursa asta!!!!!! :rolleyes:

#5
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
Nu ala de filtraj mare trebuia schimbat...

Vezi la condensatorii din jurul lui 4601, acolo trebuie sa schimbi.

N-am schema la indemina, dar o caut si vin cu amanunte...


Am revenit, incearca sa schimbi condensatorii incercuiti de mine cu rosu...

Edited by burvi2001, 21 October 2004 - 13:05.


#6
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
Daca n-am fost suficient de clar si nu s-a inteles care conensatori trebuie schimbati, pentru ca am pus alta schema (aia mi-a picat in mina), imi cer scuze...

La o schema cu TDA 4601 ar trebui schimbati condensatorii din poza asta :

#7
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
Am schimbat toti conzii de fiecare data cand am schimbat tda-ul. Eu totusi cred ca asta incercuit e de vina.

Attached Files



#8
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
Nu e ala...

C801, C807, C805, esti sigur ca ai pus buni in loc ?

#9
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Mai exista si posibilitatea (mai mica dar exista) ca dioda D806 sa aiba probleme.

Attached Files


Edited by mister_rf, 21 October 2004 - 17:23.


#10
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 25.04.2004
Schema este asemanatoare...am schimbat toti condesatorii electrolitici,am pus noi si nu simte nimic.Dioda am masurat-o si da bine.Sper sa-i dau de cap si am sa va spun si voua.Astept alte pareri de la voi.

#11
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004
Eu cred ca e uscat condensatorul ce filtreaza tensiunea de 125V sau cel ce filtreaza alimentarea CI TDA4601. Trebuie sa vezi ce se intampla cu celelalte tensiuni in momentul caderii tensiunii de 125V.

Edited by Sir_Vaska, 21 October 2004 - 20:42.


#12
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

madalinus, on Oct 21 2004, 19:25, said:

...Dioda am masurat-o si da bine...
Diodele rapide care functioneaza la cel putin 15KHz nu se masoara, se inlocuiesc. :rolleyes:
Curentul mic care trece prin acestea la "testul" cu ohmetrul nu simuleaza conditiile reale...

Edited by mister_rf, 21 October 2004 - 22:34.


#13
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Ia vezi daca schimbi C806 ce se intimpla?

#14
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 25.04.2004
L-am rezolvat,alicumircea are dreptate..merita o bere :) ,condesatorul de filtraj este de vina,cel de 100uF/400V.

#15
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
Nu-mi vine sa cred, acel condensator n-are nici o treaba cu defectul tau...

#16
madalinus

madalinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 25.04.2004
Burvi,asta e adevarul,acel condesator a fost de vina,avea o capacitate redusa,undeva intre a merge si a nu merge sursa.Am fost derutat,am masurat pe el 300V,inclusiv cu o sarcina pe bara de 125V (bec de 60W),iar daca televizorul pornea,mergea ore in sir.Ciudat defect!!!

#17
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
Ok, am retinut...
Ar fi interesant sa-l masori sa vedem cit mai avea...

#18
Andrascristi

Andrascristi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.10.2006
salut

pentru acelasi CKT 2190 Goldstar, am schimbat toti condensatorii de tensiuni mari dar nu am rezolvat nimic.
ledul de pe panou lumineaza slab si nu il gasesc aici in schema ca sa verific de unde e alimentat si de ce cade tensiunea pe el.
poate cineva sa ma ajute cu o schema completa?
NB: daca apas de mai multe ori pe comutatorul de retea, la un moment dat "o ia", ledul se aprinde normal si TVul porneste. Dar asta se intampla cand vrea muschii lui...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate