porotherm de 44 cu 35 de alveole si nut+feder
Last Updated: Aug 05 2008 06:49, Started by
rsmarco
, Apr 14 2008 19:26
·
0

Posted 14 April 2008 - 19:26

Buna ziua tuturor!
Sint nou aici la postat anunturi dar vechi in rasfoitul acestei"carti" in continua imbunatatire. Incep in curind si eu , casuta, visurilor...dupa multe cautari am gasit ceva, cred eu bun, la capitolul ziduri exterioare, adica porotherm de 44 cm(pt grosimea zidului).Atasez aici un tabel cu proprietatile caramizii porot..in general dar pe mine ma intereseaza cea de 44, adica putina traducere, va rog, daca stie cineva maghiara.Sint interesat de calitatile termice si bucati la m cub(portanta nu, pt ca imi fac casa pe stilpi si placi), sper sa nu fi gresit si sa fac reclama, am scanat si trimis doar tabelul cu valori original.Intentionez sa las doar caramida cu tencuiala, eventual pe nord , ca e si calcan voi pune polistiren , ceva subtire. Multumiri celor care isi vor etala parerile si celor care ma vor ajuta cu sfaturi.....ca am nevoie. be water my friend... Attached Files |
Posted 27 April 2008 - 16:34

rsmarco, on Apr 14 2008, 19:26, said: Buna ziua tuturor! Sint nou aici la postat anunturi dar vechi in rasfoitul acestei"carti" in continua imbunatatire. Incep in curind si eu , casuta, visurilor...dupa multe cautari am gasit ceva, cred eu bun, la capitolul ziduri exterioare, adica porotherm de 44 cm(pt grosimea zidului).Atasez aici un tabel cu proprietatile caramizii porot..in general dar pe mine ma intereseaza cea de 44, adica putina traducere, va rog, daca stie cineva maghiara.Sint interesat de calitatile termice si bucati la m cub(portanta nu, pt ca imi fac casa pe stilpi si placi), sper sa nu fi gresit si sa fac reclama, am scanat si trimis doar tabelul cu valori original.Intentionez sa las doar caramida cu tencuiala, eventual pe nord , ca e si calcan voi pune polistiren , ceva subtire. Multumiri celor care isi vor etala parerile si celor care ma vor ajuta cu sfaturi.....ca am nevoie. be water my friend... cum ai de gand sa le importi din Ungaria? |
Posted 12 May 2008 - 12:01

Nu prea ai auzit bine , ; poate ne argumentezi si de ce ? S-au ai auzit din vecini ?
|
Posted 15 May 2008 - 10:44

Mie mi se pare exagerat sa construiesti cu caramida de 44, zic la casă, nu la cetate
![]() Pe vremuri se construia cu 25 cm caramida si nu se compara cu calitatea porotermului ! Parerea mea: daca nu vrem polistiren, e destul un poroterm in jurul lui 35cm. ( Sigur ca vreau sa aflu si alte pareri / argumente. ) Nici mie nu-mi place polistirenul, am fost impotriva de la inceput - e ieftin si eficient - dar nu am incredere ca rezista in timp, nu are rezistenta mecanica si asta strica finisajul, (am auzit ca il ciugulesc pasarile ![]() ![]() Acum am auzit ca in Germania le arunca. O alta metoda de izolare e cu perlit, o roca vucvanică macinata care se expandeaza prin incalzire si cu care se da un strat ca si cu gled. Zice ca e eco, ca se poate folosi si ca ingrasamint, dar oricum, macar nu e plastic ! |
Posted 23 May 2008 - 16:17

Salutari tuturor,
Da, am ramas la Porotherm de 38 si FARA polistiren, dar atunci ma luase valul cind am vazut asa frumusete de caramida cu nut si feder, pe un pret de 330 RON adus acasa in ALBA IULIA, din Budapesta si inca fara sa negociez.Taxele vamale nu cred ca mai sint la moda , odata ce sintem in comunitate, cumparam de unde vrem ceea ce vrem.Citeam undeva pe aici ca niste baieti isteti(normal ca din Bucuresti) au adus fier din Bulgaria la 1.7 lei kg in timp ce in RO costa 3,1.Mi se pare corect si as face la fel cu orice tip de material, dar prea sint in centrul tarii, (ALTII ADUC CIMENT SI PLASE DE GARD DIN SPANIA) atita timp cit la noi in tara cei ce vind sint doar niste profitori si scumpesc materialele doar din traditia de a scumpi, fara o baza argumentata(scumpire de curent, gaz, titei....) practic ei ne obliga sa cautam inlocuitori chimici si petrolieri in constructia unei case, in loc de materialele originale.Traim intr-o tara de oameni dresati sa taca si sa plateasca orice pret chiar daca ramin fara mincare.Si da , cred in duritatea , siguranta si eficienta termica ce o ofera un perete gros.Nu degeaba isi faceau sasii din Transilvania case cu peretii grosi. be water my friend...... |
Posted 04 July 2008 - 16:41

Te rog rsmarco fa-mi si mie legatura cu cei care aduceau porot..... din Ungaria. Multumesc
|
Posted 05 August 2008 - 06:49

telika, ti-am raspuns pe mail sau confund locatia?? scuze dar nu am mai avut timp sa intru pe softp in ultimu tim , am fost prea ocupat cu practica.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users