Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
inregistrare contract inchiriere ...

FOOTBALL...TOP 10 CHAMPIONSHIPS.....

Gratar pe gaz incorporabil. Aveti...

Deceptive site ahead
 Receptor cablu TV Amiko Mini t2-c...

Am ales bine combinatia jante-anv...

Baterie moarta si webasto

Acord vecini obligatoriu pentru s...
 SPD sau Separator cu fuzibile in ...

Filtre centrala termica

Ce boli pot indica o jena insupor...

Aproape 100 de medici din Spitalu...
 Rulota, home-made, RAR

La multi ani @ccf_cristi!

Subdomeniu bate in alt domeniu

Masina de spalat rufe - curge apa...
 

Partajare conexiune net intr-un domeniu

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
OK,acum,pentru prima data,am apucat sa pun si eu in practica ceea ce am mai invatat despre server,si anume windows 2000 server.
Se da una bucata windows 2000 server setat ca domain controller pentru un domeniu cu 2 membri(deocamdata),adica serverul in sine si clientul,membru al domeniului.Totul merge bine,insa eu partajez conexiunea mea la net cu clientul(f bun prieten de al meu). Procedura pe care am urmat-o si la domeniu a fost aceeasi ca si pana acum,adica:eu activez internet connection sharing iar el imi introduce adresa mea de IP la GATEWAY. Si totul mergea.Acum am facut la fel si,cand eu intru pe net si el vrea sa deschida o pagina sau orice altceva,sa foloseasca netu`, zice ca "cannot connect to remote server" sau "to server". De ce oare? Tin sa mai mentionez ca  IP-urile sunt fixe, clientul are Windows 2000 Pro si conexiunea este dial-up 56 k/s.
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema; eventual mai specificati odata pasii ce trebuie rumati,desi nu am gresit cu nimic la conf. serverului,din moment ce totul merge bine. Am invatat din MCSE Training Kit,Core requirements for Windows 2000. Unde as putea gresi???Va multuemsc si nu fiti "duri" cu mine caci invat retele pentru ca doresc sa devin admin si toate au un inceput,mai ales in practica.Va multumesc! :cya:

#2
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
Inca ceva:nu am configurat DHCP si WINS,doarece nu am considerat necesar!Credeti ca este o procedura gresita?

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
la gateway bagi IP-ul serverului

la DNS numele calculatorului(cum este vazut in retea) si domeniul, iar la dns serach order bagi ip-ul LOCAL (192.168.0.1 probabil)

apoi deschizi Internet Explorer, tools/Internet option , te duci la tabul connection/lan setings Dezactivezi automatic detect set.

apoi lansezi setup-l din acelasi tab (connection) si ii dai I want to setup [..] (LAN), apesi next apoi I connect trought[..]LAN, next, finish
Acum ar trebui sa mearga....

#4
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
la DNS numele calculatorului(cum este vazut in retea) si domeniul, iar la dns serach order bagi ip-ul LOCAL (192.168.0.1 probabil)

Fii mai explicit te roog....daca poti chiar acum..in 5 mintue..ca e urgenta

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
so: numele calculatorului il afli foarte simplu: apsi cu mouse-ul start, si tre' sa scrie ceva de genul 'log off from...nume-calculator'
iar ip-ul local... Cand ati facut reteaua, ati folosit IP-uri nerutabile in interent (ex:192.168.0.X) Verifica sa fie ip nerutabil, altfel nu are cum sa mearga. Calulatorul care este conectat(serverul), trebuie sa aibe ip-ul local (deci nerutabil) 192.168.0.1 (daca ne luam dupa exemplul de mai sus)urmatorul calculator are IP-ul 192.168.0.2 al treilea xxx.xxx.xxx.3 si asa mai departe. Sper ca m-am facaut inteles, si scuze pt intarziere-xnet sucks :drac:
P.S. reteaua merge pe local (adica calculatoarele se vad intre ele?)

#6
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
da,merge...merge..dar problema e ca nu a mers..chestia care o zici tu am facut-o si noi.....care o fi problema?ar fi o solutie sa configurez si un proxy pe acelasi server?ce zici?daca poti sa-m irasp acum..mersi mult si scuze de deranj

#7
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
ma,nu am inteles afiramtia aia a ta,:"la DNS numele calculatorului"
La el la setarea lan-ului,la DNS pot decat sa bag adresele.Le-am pus,stiu si eu cum se pun,nu sunt chiar lamer in domeniu asta,dar m-am lovit de ceva pt prima oara si...... ma rog.Tu zici ca trebuie sa bag "la DNS numele calculatorului".Unde,la el sau la mine?daca la el,unde?ca eu nu am gasit!Poaet oi fi mai greu de cap,te rog sa nu te enervezxi.......multumesc mult!!!!!!!

#8
lLIVIU

lLIVIU

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 442
  • Înscris: 28.11.2001
Pittick >> iti dau 3 link-uri care ar trebui sa te lamureasca pe deplin :
LINK 1
LINK 2
LINK 3

Asa cum spune si MS la link 3, pentru a utiliza ICS e nevoie de ceva cunostinte (nu foarte avansate ...dar ...) despre TCP/IP, routare si NAT. Prostia lui ICS de la MS este, asa cum se vede si la Link 3, ca utilizeaza un set de adrese IP private dupa cum il taie pe el capul, nu functioneza pe orice set de adrese IP private, setate de tine ....
Incearca si urmeaza pasii descrisi acolo, si revino, te rog, daca ceva nu-ti functioneaza.

Ar mai fi o kestiune de atins ... Daca spui ca a functionat, si asa, dintr-o data, nu mai vrea, vezi sa nu cumva sa te fi jucat pe la securitate la minunatia de W2K server, si sa nu-ti mai permita coenxiunile pentru client ....

PS. Revin acum, ca mi-am dat seama ca nu am facut o precizare ... itit recomand sa mergi pe configurarea cu NAT ...

#9
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001

Quote

Originally posted by lLIVIU Prostia lui ICS de la MS este, asa cum se vede si la Link 3, ca utilizeaza un set de adrese IP private dupa cum il taie pe el capul, nu functioneza pe orice set de adrese IP private, setate de tine ....
Despre care ICS e vorba? Cele pe care le-am vazut eu fac NAT intre doua interfete de retea, pe care i le alegi tu.
Iar la interfetele alea de retea imi pun ce IP-uri vreau eu... independent de ICS!

#10
lLIVIU

lLIVIU

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 442
  • Înscris: 28.11.2001
djlyon >> citeste link-urile date mai sus ... Si ICS in sens Microsoft se aplica doar pentru conexiunile Dial-UP. Ce vorbesti tu nu se mai cheama ICS ...

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
partajarea conexiunii presupune functionarea CORECTA a retelei

la ICS nu prea ai ce sa configurezi (este wizard, ii dai next, etc)

presupunem (de fapt asa trebuie :drac: ) ca adresele caluculatoarelor din LAN au prefixul 192.168.0.x, iar primul calculator(serverul) x=1

apoi, faci click dreapta pe network nbhood (la clienti), la tcp/ip si setezi asa:

ip adress:
192.168.0.x (x>1) subnet mask 255.255.255.0 (trebuie sa fie la fel pe toate calc)
gateway:
la new gateway, tastezi ip-ul serverului (192.168.0.1) si apesi add
DNS config:
enable dns
host : numele calculatorului sever (gigel, costel, etc)
domain: de regula domeniul providerului de net (rds, xnet, etc)
dns server search order
scrii iarasi 192.168.0.1 si dai add
apesi ok
apesi IARASI ok
restart windows? yes
deschizi acum Iexplorer, si ii setezi conexiunea :
tools/i option
lan setings: dezactivezi automaticaly detect setings, apesi ok
apoi, undeva in partea de sus a aceleiasi ferestre, exista un setup. Click pe el
si faci asa: i want to set-up mi i conection trought lan
next
i connect trought lan
next
next
finish

ps:preferabil ar fi ca primul calc sa fie conectat la net cand faci asta

ps2: daca nu ai inteles... nu mai postez :drac: m-am saturat cat am scris :D

#12
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
Va multumesc mult..in special lui Iliviu......sa citesc acum linkurile si postez imediat..

#13
razvanman

razvanman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 23.01.2005
Sal....hai sa incerc sa te lamuresc eu....dak nu ai reusit inca....
Mam lovit si eu de aceasi problema....am inteles ca ai net pe un calc si vrei net si pe alt calc...
Eu am facut asa:
Pe calcu cu net am bagat 2 placi de retea.Pe cea dea doua...care duce la cel deal 2-lea calc am pus ip= 192.168.0.1 gateway=255.255.255.0.
Pe acest calculator (cel cu net) am instalat WinGate varianta server iar pe cel deal 2-lea calc am bagat ip=192.168.0.2 gateway 255.255.255.0 .
Intri in Internet Explorer dai tols, internet options,conections, bifezi "use a proxy server" bagi ip= 192.168.0.1 port 2222 sau ce vrei tu .
Acum ar trebui sa mearga. Ai griza ca la server sa ai in firewall acel port liber sau dak nu macar incearca sa dezactivezi firewalul in timp ce incerci netul pe cel deal 2 calc.
Sper ca am fost destul de explicit...spor la treaba

#14
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
ahem ... presupun ca un raspuns dupa 3 ani de la ultimul post adevereste zicala ca niciodata nu e prea tarziu  :rolleyes:

#15
retard_one

retard_one

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 28.05.2004

PreTXT, on Aug 15 2005, 12:54, said:

ahem ... presupun ca un raspuns dupa 3 ani de la ultimul post adevereste zicala ca niciodata nu e prea tarziu  :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>


mda... probabil ca acum reteaua de la care s-a pornit are fibra optica cu backup cablu, 2 servere linux, firewall soft si hard si undeva la 200 de clienti.

edit: ce zice la primul link de mai sus:
Our Apologies ...

The page you are looking for has been removed.

We've recently conducted an inventory of our site and have removed content that is out of date. If you have any questions, please use the Contact Us link at the bottom of this page.

Edited by retard_one, 15 August 2005 - 13:10.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate