Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 

Recuperare de date de pe HDD defecte sau in urma formatarii

- - - - -
  • Please log in to reply
391 replies to this topic

#325
myceran

myceran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,276
  • Înscris: 31.07.2017

View PostTavi24, on 17 februarie 2019 - 21:31, said:

Am uitat sa-i intreb pe cei de la firma la care am dus hdd-ul, daca nu cumva capul de citire o fi defect, si daca prin metoda lor de lucru puteau identifica precis problema. Asa mi s-a spus si mi s-a scris pe e-mail, ca una dintre suprafetele platanului nu mai poate fi deloc citita. Afirmatie din care banuiesc ca or fi exclus o eventuala defectiune a capului. Dar nu sint sigur, evident, nu stiu ce posibilitati or avea.
Am insistat pe recuperarea structurarii macar pentru partitia C, in care descarcasem timp de aproape un an niste poze. Domnul cu care am vorbit mi-a facut o imagine, din care am scos o captura. Continutul apare aproximativ egal distribuit in directoarele "users" si "problem". In "users" ar fi un continut sanatos, dar o a doua jumatate (ba chiar mai mult) a acelorasi foldere care ma intereseaza, se regaseste in directorul "problem", care e intr-un fel sau altul compromis. inteleg ca acesta s-ar regasi pe cealalta jumatate a discului, cea care nu poate fi citita, ori datele au o parte din compozitia lor scrisa cumva simultan pe ambele parti ale platanului. E interesant de remarcat faptul ca si fisierele problematice au alocat un spatiul de memorie pe disc. Adica le vede si pe alea intr-o anumita masura. Nu-mi dau seama daca ar putea fi recuperate ulterior cu vreun alt program de remediere a jpg-urilor defecte.

Dupa aceste discutii, mi-am facut o impresie ca ponderea eventualelor bad-uri n-ar fi semnificativa, ci pur si simplu acea emulsie informativa de pe partea care nu poate fi citita ar fi suferit un gen de imbatrinire, de uzura uniforma si diminuare a continutului informational sub pragul necesar citirii/recunoasterii. Ma bazam poate pe altfel de metode de extragere a informatiei, poate cu vreun fel de amplificare electronica sau vreun altfel de tratament prealabil al suprafetei. Nu ma pricep mai mult, nu-mi dau seama daca alte companii de profil or fi in stare sa aiba alta abordare, nu citirea strict in carcasa originala a hdd-ului si softurile specifice care se si gasesc de cumparat. Chiar si-n privinta softurilor, n-or exista altele mai sensibile, mai puternice?

Deci in faza asta, desi n-am bani, incerc sa aflu daca mai exista perspective ca cineva sa-mi poata reda continutul in forma initiala de structurare, intr-o proportie de vreo 90% sa zic. Mai aveam si pe partitia E niste date strinse in timp, importante pentru mine.

Si inca ceva, daca are cineva idee, o fi aplicabila solutia aia cu formatarea, ca ultima varianta? Pentru inca o incercare de extragere ulterioara a fisierelor mici, gen poze, dar la un procent mai mare.

PS: Multumesc pentru siteul acela din Rusia, o studiez ce si cum. Asa, la o prima cautare pe google, gaseam mai multe occidentale, invaluite probabil de o reclama mai eficienta. Nu stiu metodele alea "la vid, la cald, la rece" daca s-or folosi pe undeva si la noi in tara, si sa fie servite persoanele fizice.
Metode "la vid", "la congelator" sunt prostii.
Daca ti-a vazut structura directoarelor in totalitate, înseamnă ca ai bad-uri pe hard (probabil e translatorul defect), sau vor sa te stoarca de bani!
Apeleaza la o firma care stie sa repare defecte de firmware, daca e hardul defect.
Stocarea datelor se face întrețesut, capetele se mișcă in același timp toate! Un fisier se poate gasi fragmentat pe toate discurile!

#326
Tavi24

Tavi24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 18.04.2011
Da, lucrul asta ma intriga. Din moment ce datele sint intretesute, iar citirea si scrierea se face simultan pe ambele suprafete ale discului, atunci cum de una dintre suprafete poate fi citita in intregime (sau aproape complet) si celalta deloc?! Cea necitita devenind practic in intreg bad, sau cum?! Cam asa reiese din raspunsurile oficiale. Ori lucrurile sint mai complexe.
Firma cred ca e destul de titrata. Deci mergind pe prezumtia bunei credinte, ar trebui o alta abordare tehnica, pe care in Romania nu cred ca o pot gasi.
Multumesc. Si daca cineva poate da o alta interpretare acelei capturi, as astepta cu mult interes alte sugestii.

#327
comy74

comy74

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 03.12.2010
Salut,
a un SSD Samsung care este parolat, cand pornesc laptopul imi spune sa introduc parola.
Se poate scoate parola?

#328
Tehnicianul090370

Tehnicianul090370

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 18.10.2018

View Postcomy74, on 18 februarie 2019 - 21:31, said:

Salut,
a un SSD Samsung care este parolat, cand pornesc laptopul imi spune sa introduc parola.
Se poate scoate parola?
De unde l-ai achizitionat? Intreaba fostul proprietar ce parola a pus pe el?

#329
comy74

comy74

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 03.12.2010
L-am cumparat dintr-un balci, nu-l mai pot gasi pe vanzator.

#330
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,537
  • Înscris: 15.06.2004
Ghinion.

Poate e si defect daca l-ai luat fara proba.

#331
Tavi24

Tavi24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 18.04.2011
Intre timp, cei de la firma respectiva au finalizat procedura de recuperare a datelor in cazul meu. De pe partitiile D si E au scos doar ramasite in structura, crengi si crengute scuturate din intregul copac. S-o fi deteriorat tabela de partitii. Au mai zis ca capetele de citire se uzeaza odata cu suprafetele platanului. Desi presupun ca acele capete nu-s doar niste sirme, ci or avea poate niste pastile speciale functiei de citire, ale caror suprafata e infinit mai mica decit cea a discurilor, fiind astfel mult mai supuse uzurii. Nu-mi dau seama daca eventuala mutare a platanului intr-o carcasa noua, identica, ar aduce o sensibilitate sporita la citire, implicit mai multe date returnate.
Pot accepta ca extensiile fisierelor lucrate in Mathcad or necesita programe mai specializate pentru identificarea si extragerea lor, dar nu-mi vine sa cred ca o firma specializata foloseste un program de recuperare care in pachetul sau pentru poze nu include fisiere .PNG si .BMP! As fi avut si .PNG in special. In functie de rezultatele concrete, m-oi orienta si spre alte proceduri. Din cite am inteles, au creat mai intii o imagine a hardului, de pe care au extras datele, deci nu l-or fi chinuit prea tare.

In fine, pina ajung in posesia datelor, sa vad exact ce si cum se prezinta, ma intriga destul de tare ce vrea sa insemne alocarea aberant de mare a spatiului pentru niste imagini jpeg, care ar avea in medie in jur de 1.5 MB. Apar unele din loc in loc cu vreo 70 MB, chiar 100 si ceva!! E cumva o alocare de umplutura, sa para un volum mai mare de date recuperate? Ori ar fi posibila o varianta mai fericita, sa fie mai multe fisiere decit etichetele ilustrate (iar spatiul de memorie ocupata sa fie cel real)? Stie cineva din ce cauza or aparea alocarile alea eronate, precum in urmatoarea captura? Multumesc anticipat.

Attached Files



#332
Tavi24

Tavi24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 18.04.2011
Am de a face cu o corupere a sistemului de fisiere. Practic, aproape tot ce am procesat in ultima luna (minimal ma refer, nu fisiere mari in straturi) a fost distrus, desi la vremea respectiva, cit inca sistemul de operare mai finctiona, le puteam accesa (pareau in regula). Nici cele procesate in urma cu 5..6, 8 luni n-au scapat intr-un procent covirsitor. Iar cele mai mari sanse de returnare a unor fisiere valide le aveau pozele lasate in forma lor bruta. Au mai fost returnate unele in forma bruta sterse recent dupa ce tocmai le procesasem. Cred ca alea nu fusesera rescrise, si astfel le-a mai putut scoate.
Deci platanul, nici capetele nu-s jerpelite fizic, ceea ce mi-a spus si unul dintre operatorii de la acea firma. Conditii in care mai pastrez o speranta.

#333
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,537
  • Înscris: 15.06.2004
Practic e tabela de partitii distrusa - asa cum am mentionat intr-un post anterior.
Pe harduri fisierele sunt scrise in diverse locuri - nu sunt copiate cursiv, unul dupa altul. De-asta se face si acea defragmentare din cand in cand - sa apropie segmentele aceluiasi fisier ptr un acces mai rapid.
Datele, sau ca sa ma exprim altfel - adresele unde se afla segmentele unui fisier sunt trecute in tabela de partitii. Odata corupta - vei citi doar segmentele fara sa stii daca fac parte din acelasi fisier sau mai multe fisiere.

#334
Tavi24

Tavi24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 18.04.2011
Tocmai am cuplat hardul respectiv prin adaptorul extern de USB, pentru prima data dupa interventia specialistilor. Voiam sa vad daca mai merge fizic macar. Cred ca mi l-au nenorocit de tot. Nu mai merge. Porneste un pic, scoate doua sunete ca niste bipaieli infundate (nu sint sigur daca-s de la frecare sau or fi generate electronic), apoi se opreste. Poate s-o fi si zgiriat acum platanul.
Asta au fost in stare specialistii de la firma din apropierea turnului Protv... or fi mers pe ideea ca daca nu pot scoate ei mai mult (nestiind exact din ce cauza), atunci inseamna ca nu se poate si sa-l distruga dracu de tot.
.

#335
Tavi24

Tavi24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 18.04.2011
Oare intre Gillware si Secure Data Recovery care o fi mai buna, mai avansata tehnologic? Pe harduri interne, cu un disc. Nu ma refer strict la recenziile care pot fi citite rapid pe net, ci poate la altfel de discutii si informatii mai ascunse unor cautari de moment, daca cuiva i-or fi iesit in cale astfel de informatii de-a lungul timpului.

Referitor la firma ruseasca indicata pe aici, n-am gasit date prea relevante pe net, care s-o recomande asupra altora din occident. Am cautat special si prin Germania, fiindca mi se spusese ca ar fi o firma buna pe acolo. Am gasit una, Kuert... putine recenzii, dar bune.

#336
Tehnicianul090370

Tehnicianul090370

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 18.10.2018
Tavi.... dar daca acele date erau asa importante de vad ca te dai "de ceasu' mortii" sa le salvezi dupa ce TU ai 1000% vina in treaba asta, te intreb si eu:
De ce nu ai facut back-up la aceste date? De ce, atunci cand HDD-ul dadea semne de oboseala nu te-a STRAFULGERAT, nu te-a ZGUDUIT prin corp sa faci URGENT update!
Constiinta ce ti-a dictat... sa dai in el, sa-l invarti pana l-a luat gaia si apoi sa dai vina pe specialistii firmei ca nu ti-au putut recupera datele dupa ce TU trebuia,macar in ceasul al 12-lea sa fi OPRIT HDD-ul si sa NU fi incercat sa-l "harai" in fel si chip!? Iti dai seama ca acei specialisti nu sunt IISUS HRISTOS sa-ti scoata datele din piatra seaca! In conditiile in care TU ai dus HDD-ul DISTRUS fizic chiar de catre tine... ce puteau oamenii aia sa mai faca in atare conditii?!? Au extras si ei ce-au mai putut dupa "ispravile tale memorabile" si atat s-a putut!
Nici naiba nu mai poate acum mai mult din "Titanicul" ala sa mai scoata! Unde ti-a fost mintea si constiinta cand lucrai cu el? Back-up la 100% din date de ce nu ai facut?!?
Acum trece HDD-ul si datele la "pierderi planificate", nu mai acuza oamenii aia care au facut tot posibilul sa mai scoata ceva din ruina aia si sa-ti fie invatatura de minte pe viata ca sa-ti faci up-date la munca ta!
Iti spun in calitate de om de IT  si electronist care mi-au trecut prin mana sute de HDD-uri si am reusit in masura mai mare sau mai mica sa mai recuperez ceva, ca acel HDD este compromis 100% chiar de tine si nimeni de pe acest glob nu va mai putea recupera ceva din el! Mai porneste-l de cateva ori,mai freaca-l bine de tot ca sa fie sansele (daca or mai fi 0,1%) de recuperare MINUS 1000%...

Edited by Tehnicianul090370, 10 March 2019 - 23:00.


#337
Tavi24

Tavi24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 18.04.2011

View PostTehnicianul090370, on 10 martie 2019 - 22:59, said:

Tavi.... dar daca acele date erau asa importante de vad ca te dai "de ceasu' mortii" sa le salvezi dupa ce TU ai 1000% vina in treaba asta, te intreb si eu:
De ce nu ai facut back-up la aceste date? De ce, atunci cand HDD-ul dadea semne de oboseala nu te-a STRAFULGERAT, nu te-a ZGUDUIT prin corp sa faci URGENT update!
Constiinta ce ti-a dictat... sa dai in el, sa-l invarti pana l-a luat gaia si apoi sa dai vina pe specialistii firmei ca nu ti-au putut recupera datele dupa ce TU trebuia,macar in ceasul al 12-lea sa fi OPRIT HDD-ul si sa NU fi incercat sa-l "harai" in fel si chip!? Iti dai seama ca acei specialisti nu sunt IISUS HRISTOS sa-ti scoata datele din piatra seaca! In conditiile in care TU ai dus HDD-ul DISTRUS fizic chiar de catre tine... ce puteau oamenii aia sa mai faca in atare conditii?!? Au extras si ei ce-au mai putut dupa "ispravile tale memorabile" si atat s-a putut!
Nici naiba nu mai poate acum mai mult din "Titanicul" ala sa mai scoata! Unde ti-a fost mintea si constiinta cand lucrai cu el? Back-up la 100% din date de ce nu ai facut?!?
Acum trece HDD-ul si datele la "pierderi planificate", nu mai acuza oamenii aia care au facut tot posibilul sa mai scoata ceva din ruina aia si sa-ti fie invatatura de minte pe viata ca sa-ti faci up-date la munca ta!
Iti spun in calitate de om de IT  si electronist care mi-au trecut prin mana sute de HDD-uri si am reusit in masura mai mare sau mai mica sa mai recuperez ceva, ca acel HDD este compromis 100% chiar de tine si nimeni de pe acest glob nu va mai putea recupera ceva din el! Mai porneste-l de cateva ori,mai freaca-l bine de tot ca sa fie sansele (daca or mai fi 0,1%) de recuperare MINUS 1000%...
Esti dubios de divagant, pari a fi dintre "specialistii" firmei din Bucuresti. Aproape sigur, de fapt. Alta era intrebarea, altul era subiectul... daca cineva stie si binevoieste sa impartaseasca din cunostintele sale.

Apropo iar de specialisti. Mai dezvolt un pic relatarile din experienta pe care am avut-o cu acestia. Mi se pare incredibil si inacceptabil statutului teoretic pe care-l au, sa-ti monteze la sfirsitul operatiunii aceleasi capuri de citire moarte, ei stiind bine ca-s moarte. Sa fie acolo la inventar sau ca sa ce?! In loc sa le indeparteze, pentru evitarea riscului de deteriorare ulterioara a platanului. Absolut incredibil, dar astia sint. Si asta e interesul lor pentru prezervarea materialului brut care li se ofera. Din cite mi-au zis telefonic (intr-o initiativa si o doleanta halucinanta pe care n-o mai descriu), incepusera citirea cu cele originale, pina au murit de tot, apoi si-au dat seama ca trebuie sa le schimbe... si s-o ia din nou.

Edited by Tavi24, 10 March 2019 - 23:20.


#338
Tehnicianul090370

Tehnicianul090370

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 18.10.2018
@Tavi24 - NU sunt unul dintre specialistii acelei firme, eu sunt din Ploiesti si lucrez la o firma de IT ce NU are ca obiect de activitate recuperarea de date ci reparatii la nivel macro a sistemelor de calcul.
Am lucrat in particular la recuperari de date de pe HDD-uri mai putin deteriorate mecanic, eu sunt om care este obsedat de back-up,am 100% back-up la tot ce am si asta este OK.
Revenind la situatia ta, repet, acl HDD este distrus chiar de catre tine, ce... nu-ti vine a crede?
Te intreb inca odata... nu te-a ARS pe sirea spinarii ca esti in pericol de-a pierde absolut TOT cand HDD-ul nu a mai putut fi accesat? TU ca om ce vad ca te ocupi de editari foto... tii materialele pe un simplu si un singur HDD?!? NU ai un NAS storage, unul sau mai multe HDD-uri externe in care salvezi in prealabil materialele brute inainte de editare?!? Constiinta,unde iti este?!? Asa procedezi cu materialele clientilor (daca lucrezi cu clientii)! Daca-s numai pentru tine si daca pozele erau personale... inseamna ca NU este nicio problema pentru clienti!
Ce-ai facut tu pentru tine si cum ti le-ai pierdut este problema ta... si liniste pentru clienti! Asa ma linisteste.
Da,te cert,asa este... incerc sa te constientizez pentru viata ta si pentru viitor sa fii atent ce faci cu munca ta... nu sa cauti sa faci pe "cunoscatorul" de cum trebuie oamenii care stiu sa lucreze cu recuperari de date... ce sa faca! La tine este "dauna totala"... ai intrat cu masina in pom la 80 Km la ora,ai facut-o acordeon... ce-oi mai fi vrand acum?
DA, suprafata unui platan de HDD se poate distruge IREMEDIABIL in cateva fractiuni de secunda... este de ajuns sa alunece cititoarele deteriorate si sa zgarie iremediabil suprafata si sa corupa tabela.
NU sunt un frustrat,sunt un om care lucreaza cu MARI volume de date, am (ca idee) zeci de TB de muzica stocata pe HDD-uri cu back-up peste 100% daca-mi dai voie sa ma exprim asa (am si un studio audio) si stiu ce inseamna o catastrofa din asta (daca s-ar intampla). De aceea lucrez ultraprudent cu datele,am back-up in timp real,sisteme RAID... totul profi! La tine... sa nu mai comentez... doar concluzionez = inconstienta totala!!! Sa-ti fie invatatura de minte pe viitor! Sper ca ai inteles ceva din randurile astea!
Din epava aia nu mai ai ce recupera.Poti incerca pe la diverse firme = timpul tau,banii tai,alergatura ta! Sper din tot sufletul ca NU erau pozele vreunui client sa-ti mai iei si bataie...

#339
myceran

myceran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,276
  • Înscris: 31.07.2017

View PostTavi24, on 23 februarie 2019 - 12:19, said:

Intre timp, cei de la firma respectiva au finalizat procedura de recuperare a datelor in cazul meu. De pe partitiile D si E au scos doar ramasite in structura, crengi si crengute scuturate din intregul copac. S-o fi deteriorat tabela de partitii. Au mai zis ca capetele de citire se uzeaza odata cu suprafetele platanului. Desi presupun ca acele capete nu-s doar niste sirme, ci or avea poate niste pastile speciale functiei de citire, ale caror suprafata e infinit mai mica decit cea a discurilor, fiind astfel mult mai supuse uzurii. Nu-mi dau seama daca eventuala mutare a platanului intr-o carcasa noua, identica, ar aduce o sensibilitate sporita la citire, implicit mai multe date returnate.
...............................
Tavi, nu cred ca mai poți face ceva cu hardul, daca zici ca se aud zgomote ciudate in el. Probabil ca o firma specializata ti-ar cere foarte multi bani pentru recuperarea datelor.
Capetele nu sunt in contact cu discurile, ci stau la distanta foarte mica de ele! E timpul sa te resemnezi, daca datele nu reprezinta o avere. Bafta.

#340
Tavi24

Tavi24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 18.04.2011
Stiu ca capetele nu tre' sa fie in contact cu discul. Ideea e sa-i gasesc pe cei din topul specialistilor la nivel mondial, pe care sa-i pot credita cu competenta in a emite diagnostice si o eventuala interventie. Iar dupa descrierea amanuntita a problemei la cele doua firme, culmea e ca respectivii nu mi-au zis sa renunt, desi ei n-ar primi bani decit daca in urma unei proceduri complexe de reconstituire mi-ar oferi niste rezultate conforme asteptarilor mele descrise initial (ba chiar cu puncte de verificare). E o diferenta de mentalitate.
Sa verific zicerea potrivit careia "vin ei sa scoata rezultate unde altii nu gasesc nimic".
Un sunet aproape fatal devine tiuitul ala din mostra audio de la urmatorul link (semn al zgirieturilor): https://www.secureda...-drive-recovery ... desi nu-mi dau seama daca e atirnat acolo pentru resemnare sau nu.

PS: Hardul va merge in US, dar trebuie sa ma hotarasc pina miercuri unde anume. Statistica feedback-ului m-ar indruma catre una dintre firme, dar instinctul personal catre cealalta. Nu mai detaliez chestiile astea.

Edited by Tavi24, 11 March 2019 - 01:13.


#341
leonardusius

leonardusius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 12.10.2009
Buna,

O chestie interesanta din 'domeniu'. Acum mai bine de 1 an un HDD Seagate 1.3TB a picat. Aveam informatii interesante si am decis doar sa-l 'debransez' de la sursa si l-am lasat in PC, in ideea ca il voi trimite candva la reparat. Ieri, l-am vazut prafuit si am zis hai sa-l bag in 'priza' din nou. Mirare !!! HDD a pornit, am citit tot de pe el si mi-am zis sa profit de ocazie si sa fac rapid un backup. Dupa 100GB HDD a picat din nou. L-am debransat si am incercat astazi. Nimic. Pai, cum draci a mers perfect dupa atata stat pe margine ?? Sunt intrigat.

Edited by leonardusius, 22 March 2019 - 11:21.


#342
dante01

dante01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 21.10.2003
magnet pe un hdd...

dragul meu baiat, n-a avut ce face in o buna zi si se juca cu un magnet pe carcasa laptoplui...
Magnetul e puternic si fix pe zona in care era hdd l-a pus, asa ca i-a amestecat punctele cardinale...
1T, o singura partitie.

unde sa incerc sa-l duc in ideea de a recupera datele? in Bucuresti, adica.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate