Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre prima de activare

One Cotroceni

Piese noi pentru reducerea zgomot...

Refuzat la imbarcare din cauza un...
 Alungire => hipertrofie

Care este "rostul" porumb...

La mulți ani @Noua_pe_site&#...

La mulți ani @RODigitalum-me...
 La mulți ani @Alex_23!

Toyota Corolla Sedan 1.8 hybrid s...

Recomandare stabilizator tensiune

laptop gaming buget maxim 10000 lei
 problema trepidatie peugeot 206

Roboti EVE - compania 1X

Pierdere apa masina de spalat

Nuanta culoare
 

Pot Sa Montez Un Computer Pe Masina?

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
xlr8`boy

xlr8`boy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.10.2004
:naughty:                                                                             :naughty:
pot sa montez un computer pe masina
adica sa`l alimentez de la bateria masinii si sa mearga stas?
va rog sa nu radeti de mine si daca puteti sa ma ajutati cu sfatur
:naughty:                                                                           :naughty:

#2
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,108
  • Înscris: 05.12.2002
pot sa montez un computer pe masina

da

adica sa`l alimentez de la bateria masinii si sa mearga stas?

nu. mai trebuie niste convertoare. ai nevoie de 12v, 5v, 3.3v si asta stabil si la curent relativ mare.

#3
xlr8`boy

xlr8`boy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.10.2004
stai asa ca nu inteleg pot sau nu pot sa fac chestia asta?
:confuzzled:

#4
marce

marce

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,117
  • Înscris: 24.06.2004
calculatoru se foloseste de mai multe tensiuni..precum spunea si alice..
daca te uiti pe sursa ta de la calc..o sa vezi exact care sunt acelea...
daca poti sa faci rost de acele tensiuni in masina go ahead..

#5
mr.fred

mr.fred

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,137
  • Înscris: 29.01.2004
sa nu uitam problema monitorului. probabil ca are si el un transfomator inauntru sau se alimenteaza direct de la 220 alternativ.

#6
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
S-a mai discutat ideea acesta. Cel mai simplu: ai nevoie de un UPS la care sa se faca legatura de la acumulatorul masinii (exista si ceva probleme  "tehnice" dar se rezolva) la acumulatorul local. Datorita randamentului mic, timpul de utilizare este limitat.

#7
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
foloseste un inversor ca sa ai 220V in masina de la baterie. restul cred ca stii...

#8
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
Evident ca randamentul este prost prin convertor.
Pierzi la marirea de tensiune, pierzi la micsorarea ei.

Cea mai buna solutie este un repartitor de la 12V la tensiunile necesare intr-un calculator: 12V, 3.3V si 5V. Din pacate, exista si tensiuni negative fata de masa (aceasta are rol de +). Asta cum se rezolva?

#9
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
nu poti face prin repartitor pentru ca ai nevoie de sursa stabilizata si in plus foarte exacta altfel PC-ul nu porni sau se va reseta incontinuu.

pentru tenisune negativa se gasesc circuite care sa faca lucru asta. Dar nu cred ca va functiona asa. O sursa de PC ramane o sursa adevarata, cu switching si stabilizare... deci zic eu ca merita un inversor pe care poti sa-l folosesti si cu alte aparaturi cand nu ai curent (TV, radio-uri, etc...).

#10
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,108
  • Înscris: 05.12.2002
cea mai buna solutie este, intr-adevar, un invertor. relativ ieftin (vezi flamingo - tripplite parca).
DAR se poate face si cu convertirea tensiunii de ~12V in 12,5,3.3; problema este cand tensiunea este < 12V, si consumul.
voltaje negative? cauti o placa care nu foloseste asa ceva :D. crede-ma, sunt multe.

#11
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002

worm, on Oct 13 2004, 21:44, said:

nu poti face prin repartitor pentru ca ai nevoie de sursa stabilizata si in plus foarte exacta altfel PC-ul nu porni sau se va reseta incontinuu.

pentru tenisune negativa se gasesc circuite care sa faca lucru asta. Dar nu cred ca va functiona asa. O sursa de PC ramane o sursa adevarata, cu switching si stabilizare... deci zic eu ca merita un inversor pe care poti sa-l folosesti si cu alte aparaturi cand nu ai curent (TV, radio-uri, etc...).

<{POST_SNAPBACK}>


daca tu imi gasesti curent mai stabilizat decat cel dat de acumulatorul masinii, te fac oficial zeul meu

#12
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Off topic:
"Curent" stabilizat va fi mai greu sa gaseasca...  :D
Iar tensiunea pe acumulator are ceva variatii si depinde de situatie: cu motorul pornit sau fara...

#13
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
Cea mai buna solutie este un inversor, cum a spus worm.
Iti face 220 V.
Orice calculator se poate alimenta la 220 si se ocupa el cu stabilizarea...

#14
driverx

driverx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,083
  • Înscris: 22.07.2002
Cei care au facut asemenea nebunii, repede au renuntat la convertoare. Randamente foarte scazute, repede vei constata ca trebuie sa stai cu motoru pornit ca sa te poti folosi de calculator. Pe cand, daca cumperi sursa cu curent de intrare 12 V (DA, exista....de la 70$ in sus pe net) deja se schimba problema radical. Daca gasesti un Baby AT, prostii minime pe el, in loc de monitor, ceva lCD simplu comandat pe portu serial, vei avea consum mic, chestie care iti permite sa tii calcutorul mai mult timp pornit chiar fara motor. DAR, remember, cam 30-40W consuma un calculator, deci e ca si cum ti-ai tine un far aprins, chestie care mai ales iarna nu prea e sanatoasa....si inca nici nu am ajuns la dat muzica tare, care iar mananca bine din baterie.

Eu zic sa mergi la Cora/Metro...ceo fi si sa iti iei un MP3 player. In ziua de azi nu mai merita sa iti duci calcu in masina. O fi ideea draguta, dar e total nepreactica. Repede o vei abandona. Sa zicem ca mergi la padure si vrei sa asculti muzica....daca stai acolo vreo 5-6 ore, cam va trebui sa tii mult motorul pornit, nu cred ca iti va conveni. So...back to mp3 player.

#15
neoliviu

neoliviu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 09.09.2004
offtopic: Mai bine iei un laptop second-hand si cu un adaptor il conectezi la cei 12V al masini. cred ca ajungi mai ieftin decat orce solutie convertor + calculator pe care reusesti sa o faci.

#16
burvi2001

burvi2001

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,055
  • Înscris: 09.04.2002
soferu'
Cei care au facut asemenea nebunii, or fi fost din anturajul tau, si au luat ceva improvizat.
Dar as nota cu hazul meu caracteristic ca un PC consuma 30 W doar pe un picior, consumul exact este in jurul a 200 W.

Unde mai pui, ca la fel consuma si improvizatia ta, cind e conectat PC-ul la ea.

As adauga aici ca un inversor de marca, este cam 800.000 lei si e facut de niste oameni care stiu cum se calculeaza puterea (P=U*I)...

#17
Greuceanu

Greuceanu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,271
  • Înscris: 12.03.2003
Exista si sisteme dedicate. Ia verifica www.mini-itx.com!

Pentru placa de baza, check http://www4.alternat...r=GOIH13&stop=1

#18
driverx

driverx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,083
  • Înscris: 22.07.2002
@burvi2001

    Lasa-ma cu replicile tale ieftine. Am studiat problema destul cu un prieten si orice eletronist cu cap ti-ar spune, sursa dedicata...nu sursa de 220 la care sa ii bagi convertor....e stupida ideea in sine, chiar fara sa ai cunostinte de electronica. Am vizitat n siteuri cu acest specific, si multi au renuntat. Au facut chiar scheme pentru a modifica o sursa de 220 sa mearga la 12V. E chiar destul de usor.
    
    Un Pentium I cu de toate pe el (2 hdd, 1 cdrom, muzica mergand) consuma fix 35W. Masurat de tatal meu. FARA MONITOR.

     Daca tu ai avea dreptate cu aberatia ta cu "consumul exact este in jurul a 200 W." Asta ar insemna ca daca ai un calc normal care "consumul exact este in jurul a 200 W." si tu ii mai pui 2 HDD, 1 CDW, 1CDROM, ai sari dea binelea peste puterea sursei. Ce vezi tu de 200W, 300W, 350W 400W (la P IV) astea is facute sa ai rezerva mare, dragul meu aberator.

:(

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate