Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pilotaj drone - curs obligatoriu?...

Probleme submersibila

Utilizatorii de servicii de comun...

Notificare Anaf pentru venituri d...
 Router WiFi care sa stie VLAN si ...

ETL one to many relationship from...

Trust Wallet

Inmulțire pomi cu flori (meliferi...
 Întrebare, facebook in Rusia

Excel scriere numar condensat

Camera auto DVR PNI Voyager S1700...

PC pentru editare video si putin ...
 Sistem de navigatie GPS PNI L710 ...

OnePlus Watch 2

Costuri 150 mp parter vs 170 p+1

Turcia - cea mai apropiata statiu...
 

Ars Sau Ce Se Intampla

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
dady

dady

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 19.05.2004
salut. am o mare belea. am conectat calcul la tv prin cablu cu mufe rca pe intarea av a tv ului. am placa video ati 9200 se. mers beton. cablu are cam 20m se vede beton. dupa un timp cand am repornit utilajul nu mere. ok verificat av ul cu o camera nu mere. luat adaptor scart si bagat pe acolo. mers. dupa o periaoda nu mai mere nici acolo. ce am ars ce am facut?

#2
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
nasol!  :nonobad:

#3
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002
salut.

din cate am inteles eu...televizorul e cel care s-a stricat..nu?
adica chiar daca ai bagat o camera pe av sau pe scart..tot nu mai aparea nimic pe ecran....cel putin eu cam asta inteleg..

pai mai intai spune cum se comporta tv-ul....e ca mort cand il dai pe av?...apar pureci  :P ?...sau e exact ca atunci cand nu ai semnal...

s-ar putea sa fi prajit intrarea de la tv...hmm..au mai fost cazuri (din cauza placii video...)

#4
Zetics

Zetics

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,424
  • Înscris: 23.10.2003
20m? daca ai bagat si ai scos cablul din tv in timp ce erau pornite...sigur ai niste popcorn prin tv acum....

Ca sfat, cind mai umbli cu kilometrii de cablu, scoate unul din device-uri din priza mai intii, de ex tv-ul, pui cablul si dup-aia bagi din nou tembelizorul in priza.

Mult noroc, poate totusi e ceva mai simplu...   :peacefingers:

#5
dady

dady

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 19.05.2004
e mort pe av ecran negru. ca si cum nu ar avea semnal. am vazut pe tv din calc diferite chestii si ok. oprit calc ok. scos mufe rca ok.pornit tv pe semnal cablu ok. o data , de 2 ori de n ori chestia asta si ok. la a n+1 oara pornit calc, pornit tv apasata av pe telecomanda nema ok. asta prima data cand conecatam la mufele frontale av. ca sa rezolv problema luat convertor scart rca bagat la spatele tv si ok 1, 2 m ori. la m+1 nema ok. ce s a intamplat si mai ales cum se poate remedia defectul, mai ales ca acum as mai avea solutia sa bag din calc pe rca in video si de acolo sa scot pe antena in tv. ar merge conform celor spuse mai sus de 1,2 k ori da poate sa apara k+1?

#6
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Cred ca s-a distrus circuitul care face comutarea AV.

Quote

Cauza principală a defectării este diferența de potențial dintre șasiul televizorului si carcasa computerului. Acest lucru este accentuat de modul de conectare "incorect" pentru tipul de mufă utilizat: RCA.
După cum se observă și în fotografia anexată, indiferent de calitatea mufei folosite, conectarea se face în prima etapă la pinul central, iar masa semnalului se conectează după ce contactul central este stabilit. Există și situații pentru mufe de slabă calitate cînd contactul de masă (contactul extern) al mufei nu face o legatură perfectă.
O soluție practică ar fi conectarea carcasei computerului la un punct de masă corespunzator bornei de intrare a antenei pentru a egala aceste potențiale. Pentru acest lucru se poate folosi un fir lițat care se conectează printr-un șurub la carcasa computerului iar capătul opus se conectează la mufa de antenă sau la spliterul folosit.

Attached Files



#7
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002

mister_rf, on Oct 13 2004, 16:23, said:

Cauza principală a defectării este diferența de potențial dintre șasiul televizorului si carcasa computerului

<{POST_SNAPBACK}>


De obicei se duce tv-out-ul de la placa video....sti ca era o vb...daca vrei  sa iti schimbi placa video in garantie ....tineo pe tv-out:))

#8
dady

dady

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 19.05.2004
nu stiu dc e dusa placa ca nu am verificat o dar sigur are ceva tv ul din moment ce nu mai intra pe av urile lui nimic. stie cineva o metoda de rezolvare acum? eventual cine se ocupa de reparatii tv?

Edited by dady, 14 October 2004 - 07:23.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate