![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Pic16f84 - Scriere In Memorie
Last Updated: Nov 15 2004 20:24, Started by
videanuadrian
, Oct 07 2004 23:09
·
0

Posted 07 October 2004 - 23:09

am si eu o problema! care este simpla in esenta ei dar nu ii dau de cap! - spun de la inceput ca sunt incepator in pic-uri asa ca nu fiti rai! - . Vreau sa scriu in memoria de date a pic-ului o constanta sa zicem 02h la adresa 0Ch de la care a,m inteles ca se poate folosi liber ! iata cum fac eu :
movlw 02h movwf 0Ch unde gresesc???? Simulez montaje simple cu Proteus si acolo la debug ma uit la memorie si dupa ce executa instructiunea care zice sa mute 02 la 0C nu arata nimik in memorie ! multumesc! |
Posted 08 October 2004 - 10:29

NU se poate scrie liber. dc. citesti datasheet-ul, o sa vezi ca trebuie sa respecti o anumita rutina, pt. evitarea scrierii ne-intentionate a eeprom-ului... Este explicat f. clar in datasheet, ai un picutz de rabdare si lectureaza pdf-ul :)
Attached Files |
Posted 08 October 2004 - 10:34

nu ai inteles! io nu vreau sa scriu in eprom! ci in memoria de date! nu vreau permanent informatia aia acolo! dupa cum ai vazut 0Ch nu e in eprom! special am pus adresa asta !
|
Posted 08 October 2004 - 20:23

sorry, proteus pare sa aiba probleme la capitolu' asta. incearca cu picsimulator ide. eu pe asta l-am folosit :)
|
Posted 08 October 2004 - 20:23

Are dreptate DeeJay ! Citeste pedefeul ! nu poti sa scrii simplu nici in EEPROM si in flash (daca asta este ce spui tu memorie de date ?)
Don Mario B) |
Posted 08 October 2004 - 20:39

@ciombe stai putin, nu speria omu'... proteus chiar are probleme la debug...:) f. bun la testare real-time, insa. re-recomand picsimulatiride
http://www.oshonsoft.com/pic.html have fun! |
Posted 08 October 2004 - 23:03

:((( poate nu m-am exprimat bine! as vrea sa scriu o constanta in memoria ram! nu ma intereseaza sa ramana acolo dupa ce cade curentul!in pdf zice ca zona libera in care poti scrie este 0Ch la CFh care cica sunt General Purpose Registers (SRAM)! aici as vrea sa scriu ceva! cum fac????si asta ce parte a memoriei ei ca io traiam cu impresia ca asta e memoria de date :)
multumesc! |
Posted 08 October 2004 - 23:13

se face asa cum ai zis prima data, numai ca programul pe care-l folosesti tu la vizualizarea datelor in pic (proteus) are un bug si nu afiseaza cum trebuie. foloseste mplab, picsim-ul, sau orice altceva. k? cu ce ai compilat asm-ul?
|
Posted 09 October 2004 - 07:45

asm este scris in MPLAB si compilat tot cu el de fapt cu MPASAM! o sa incerc si cu picsim da la ala ar fi o sg problema! expira dupa 30 de folosiri! hmmm.... trist :))
|
Posted 09 October 2004 - 08:22

in mplab eu fac asa:
intr-o sectiune sus pe la inceputul programului CBLOCK 0X20 const apoi in program fac asa movlw 0x34 ( in hexa) movwf const si gata !! de cate ori vrei sa folosesti variabila const poti sa o folosesti , avand valoarea 34 hexa |
|
Posted 09 October 2004 - 15:09

Pai sigur ca expira PIC simulatorul,ca nu e "operat" ! :nonobad:
Cauta-l pe hub-uri si sar putea sa-l gasesti gata operat ! B) Don Mario |
Posted 15 November 2004 - 20:24

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users