Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Cu mașina spre Albania

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
174 replies to this topic

#163
agp626

agp626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 15.06.2007
Va salut, nu vreau sa mai dau sfaturi despre Ksamil, a fost primul concediu in Albania în 2016 si de atunci probabil ca s-au schimbat multe.
De atunci am fost în fiecare an (mai puțin in 2020 cu pandemia), dar doar mai în nord, mai precis de la Dhermi în nord, Vlora, Dures, Shengjin, Golem, anul asta va fi Velipoje.
La Ksamil am intrat prin Kakavia fara probleme, apoi pe sosea prin Sarande, în următorii ani am intrat în Albania doar dinspre Ohrid-RNM sau dinspre Kosovo.
Du-te fără stres, intradevar ca s-a mai scumpit dar nu ceva de speriat. Peste tot poti plati cu euro sau leke la paritate corecta, în marketuri cu cardul.
O zi bună va doresc.

#164
Vulpoiul-Jhon

Vulpoiul-Jhon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,454
  • Înscris: 01.03.2016
Cum stă semnalul de telefonie venit din Corfu spre Ksamil, indiferent de rețea. O să avem abonamente 3 Vdf, 4 Telekom și 1 YoXo. La plecare din Metsovo o să trecem rețeaua pe manual, nu vrem probleme cu albanezii.

#165
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,378
  • Înscris: 23.04.2007
Intre Saranda si Gjirokaster care drum l-ati recomanda? SH99(pe langa Blue Eye), SH78 sau drumul prin nord(via Fushë - Vërri)? Ultimul pare cel mai "intins".

#166
dansysro

dansysro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,581
  • Înscris: 13.06.2005
Al doilea cred că e cel nou, cu tunelul...or sti ei de ce l-au făcut... Primul era Ok acu 8 ani, mie chiar î-mi plac serpentinele :)

Dus pe o parte, întors pe cealaltă...

#167
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,378
  • Înscris: 23.04.2007
Salutare !
Am revenit din concediul din Albania.
Am plecat miercuri, 31mai ora 23.00 pe traseul Bucuresti-Ruse-Plevna-Kulata-Salonic-Ioaninna-vama Kakavijë-Saranda.
La Giurgiu am stat cca 20 min. Pe traseul spre Byala am intalnit multe vulpi, pe una am evitat-o la mustata.
Alimentat la Rompetrol Volovo cu GPL, pret 0.89lev/litru.
Mai departe am facut o pauza de cca 2h de somn la Shell -  Gorni Dabnik.
In jur de 08:00 alimentam la Shell Levunovo si imediat am ajuns si la vama Kulata unde am stat cca 10minute.
Ca sa nu repet, am mai scris aici cateva impresii :
https://forum.softpe...0#entry30011215
Drumul mai departe a fost normal, nimic de mentionat. Am facut o pauza de masa de pranz la Ioannina la Taverna Metsovitiki Folia pe care o recomand.
Masina am parcat-o aici :
https://www.google.c...hdy5l?entry=ttu
se gasesc in general locuri venind pe strada ce da ocol cetatii.
Am alimentat din nou la Shell Eleousa cu 0.85euro/litru gpl.
Am ajuns la vama Kakavijë in jur de ora 15, am stat cca 10min pe partea greceasca, vamesul era aroman, ne-am inteles perfect la vorbe Posted Image
La vama albaneza am stat 5 minute, doar au verificat pasapoartele si talonul.
Drumul intre vama si Saranda l-am facut pe SH99, asfalt destul de prost, fara gropi dar peticit si valurit plus ca a fost si plin de curbe si mai ales pe final fiind si obosit, nu pot zice ca a fost prea placut. In oras am ajuns pe la 16.00 si am facut o prima plimbare pe drumul de coasta pentru o prima privire si apoi destinatia finala : hotel Abedini Saranda- am ajuns in jur de 16:20.
Referitor la drumurile din Albania, impresia generala e ca sunt pe alocuri proaste(SH99), pe alocuri foarte bune, in general fara gropi dar valurite sau asfalt macinat, pe unele drumuri se munceste la greu pentru asfaltare si reconstructie de drumuri(cum ar fi Sarande-Gjirokaster prin Fushë - Vërri - care a fost foarte bun plus un tunel impresionant). Per total, fara probleme.
Limitele de viteza se respecta de marea majoritate, dar inevitabil un Mercedes negru te va depasi pe linie continua Posted Image
Parcarea :
In Saranda se parcheaza pe unde se apuca, cateodata cate 2 masini in paralel(una langa bordura, una langa ea pe banda 1), pe avarii sau nu, din scurt sau nu. In giratorii sau intersectii te intelegi din ochi cu celalalt sofer. Idem si pe trecere, pana nu iti confirma soferul ca opreste, nu te aruncai pe trecere indiferent ca erai deja cu un picior de ea. Dar de a doua zi, deja ma obisnuisem, nu e ceva de speriat.
Politia patrula peste tot in Sarande si in Gjirokaster(aici, parcarea in zona turistica e reglementata si se parcheaza civilizat).
Nu am folosit parcari cu plata, existau dar nu a fost cazul.
Multe masini din Germania, inclusiv rulote. Multe motociclete de Italia. In rest, am intalnit masini de Polonia si ici-colo cateva de Ucraina, Cehia, Elvetia si Austria.
Am intrebat gazda despre statiile de alimentare, mi-a zis ca sunt toate alimentate din acelasi loc si sa nu imi fac griji de calitate. Am bagat 25l gpl(63lek/litru=cca 2.85 ron/litru). Am citit un comentariu la benzinaria unde alimentasem ca uneori se retin cca 200lek pe tranzactie ca taxa suplimentara la plata cu, card. Nu stiu daca e asa, dar e de intrebat eventual, eu am platit cash.
Pentru retur : dupa discutia cu cei de la receptia hotelului am luat decizia de a face returul pe la vama Qafë Botë.
Aici, am ajuns duminica 4 iunie in jur de ora 18:45, cca 5 masini in fata, doar pe prima a trimis-o la verificari suplimentare(adus caine, mirosit tot prin portbagaj, etc) iar celelalte 4 masini au trecut in cca 2 minute fiecare.
Pe partea greceasca, soferul se da jos cu actele(sau soferul 2- cazul nostru) si merge la ghiseu, vamesul verifica pasapoartele si in 1 min am plecat.
Drumul pana la Igoumenitsa spre autostrada Egnatia l-am facut cu o pauza de 1h de cina in zona Sagiada la Taverna "Fish Taverna Skaloma" (review-uri f bune insa sincer, nu m-a dat pe spate, preturi mai mari, portii scumpe si fara garnitura).
Pe la ora 20:15 am plecat, prins aglomeratie in Igoumenitsa, a durat ceva pana am facut slalom pana la intrarea in egnatia si intr-un final i-am dat bataie.
Pana la Kulata taxele au fost cca 11 euro, am ramas surprins, cred ca s-au inmultit portile de taxare dar s-au ieftinit per total(pe vremuri erau 3 taxe de 2.4euro pe Kulata-pana la Preveza ca idee, acum multe erau de 1.2 -1.5-1euro- etc).
Am intrat in Veroia(Veria) unde am admirat viata de noapte pitoreasca de prin centru,  luat de papa take-away, o pauza de dezmorteala si la drum !
Am oprit iar in rest-stop-ul de la Shell Provatas(langa Serres)
https://www.google.c...8cmds?entry=ttu
unde am facut o pauza de somn.
Dimineata pe la 05:40 am pornit spre Kulata unde eram 30min mai tarziu. Circa 5 masini la vama, am trecut imediat, nu au verificat nici macar talonul de amenzi, etc.
Alimentat iar in OMV Kulata, 1.01lev/litru gpl.
Drumul pana dupa Sofia foarte aglomerat, am prins navetistii care veneau spre Sofia sa inceapa lucrul de luni dimineata.
De aceasta data, dezamagit din nou de calitatea asfaltului intre Byala si A2, am preferat sa ma intorc pe DN4-Veliko.
Cu grija la cele 3 camere de viteza , am mers extraordinar de bine, in cea mai mare parte, asfaltul e perfect. Din pacate, latimea soselei nu e asa de mare ca pe DN3 si depasirile sunt mai greu de facut daca e trafic insa pt binele masinii am preferat cca 15km in plus si cred ca voi alege si pe viitor aceasta varianta.
Am facut o pauza de masa la deja familiarul restaurant Ego 2 din Veliko T. Ca de obicei, multi romani, o masina de Bucuresti cu roata blocata live, parcase ca o gutuie fix in fata intersectiei. Se imparteau amenzi fara numar pe acolo pt parcari neplatite(e parcare in spate care e "fluida" si se elibereaza daca astepti 5min plus automat de taxare dar deh..).
Intre Veliko si Byala, asfaltul se prezinta cam rugos, denivelat, ceva gropi mici-medii, am prins si traficul de Thassos pe retur cu multe trenulete insa s-a mers relativ fluent.
Din nou alimentare la Rompetrol Volovo , 2.3 ron/litru gpl.
Doi-trei romani sinucigasi in depasiri imposibile fara sens intalniti pe aceasta portiune, mare grija.
La taxa de pod aglometarie mare pe 4(!) case dar s-a trecut in 6-7minute, in jur de 14:30 am trecut vama in 6-7 minute, vamesii stateau afara si se uitau din mers la pasapoarte, fara talon sau alte minuni.
In jur de 16:00 am ajuns acasa(Ilfov) fara probleme.
Drumuri bune sa aveti !

Edited by AdrianHH, 06 June 2023 - 10:44.


#168
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Fiind liberi intre 1 si 5 iunie ne-am gandit sa dam o fuga in Albania.
1.Miercuri 31 Mai . Plecam la ora 13 din Ploiesti ...... A3 ....... Centura Bucuresti ........ Giurgiu . Cumparam vigneta pentru Bulgaria de la benzinaria Petrom , 35 lei pentru 7 zile .
Taxa de pod 15 lei . Alimentam pe autostrada in dreptul Sofiei la OMV 2.8 leva / litru . Seara dormim la Hotel Lazur din Kyustendil BG - 60 leva . In Bulgaria am platit intotdeauna cash , in leva .
2.Joi 1 iunie . Plecam dis de dimineata la ora 5 , fiindca azi vom vizita Skopje , iar seara ne va prinde in Kosovo la Prizren . Dormim la Rio Hotel , 30 Euro . Ajungem in granita BG - NMK la Gyueshevo unde vamesul ne spune ca avem '' problem ''. A trebuit sa platim amenda pentru un radar , 50 Euro , de anul trecut 2022 , tot in iunie . Veneam din Grecia  iar la Byala ne-au
''pozat'' . Este ciudat ca anul acesta in martie am fost in Bulgaria si nu ne-au zis de amenda . Platim in vama cu cardul si ii dam bataie spre Skopje . Crampeele de autostrada din Macedonia le platim in Euro , aprox. 5 . Parcam la GTC Parking Skopje ( subteran ) iar la final platim cu cardul 100 denari . In Skopje am vizitat  - numai le voi enumera  : Piata Macedonia , Podurile peste Vardar , Bazarul vechi , Cetatea Kale , Moscheea Mustafa Pasa , Casa memoriala Maica Tereza . Plecam din parcare si urcam la telegondola care ne va duce la Crucea Milenium . Platim  4 Euro pt. 2 persoane , dus-intors . La finalul postarii o sa pun si poze cu Skopje .La iesirea din Skopje alimentam ( 80.5 denari / litru ) platim in Euro . Mergem spre granita NMK - RKS , punctul de frontiera Blace ( NMK ) . La intrarea in Kosovo trebuie platita o asigurare de 15 Euro / masina . Ajungem spre seara la Prizren . Hotelul este in orasul vechi , un oras cu strazi inguste , cu sensuri unice , foarte aglomerat . Seara '' cocalarii '' lor in '' Mertane ''  '' antice '' , cu geamurile deschise , muzica la maxim , defilau mandri de ei . Am luat-o prin Kosovo deoarece a fost drumul cel mai scurt ca sa ajungem in nordul Albaniei la Lacul Komani . Maine voi continua cu Albania .

Attached Files



#169
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
3.Vineri 2 Iunie . Din nou dis de dimineata , ora 4 plecam spre Albania , deoarece la ora 9 pleaca ferry boat-ul pe Lacul Komani . Trecem prin punctul de frontiera Marine - Vernice ( Kosovo - Albania ) aflat la 20 km de Prizren . Trecem lejer fara probleme . In Albania nu se plateste vigneta . Am platit 5 Euro la un tunel  de pe autostrada . In Albania am platit numai in Euro si numai
cash . Am fost placut impresionat de peisaj , de munti , dar mai mult de autostrada care serpuieste prin ei . Tare mi-a fost ciudata cand am vazut ce au realizat ei , iar noi nu suntem instare  sau mai bine zis nu vrem sa facem Ploiesti - Brasov . Alimentam ( benzina  ) 1.55 Euro/litru . Ajungem la 8.30 la Lacul Komani , la ferry-boat . Pe ultimi aprox.10 km drumul este cam daramat , dar cu atentie se parcurge . Masina am lasat-o in parcare . Plimbarea am rezervat-o on line 30 Euro / pt. 2 pers. dus-intors . Ferry boat-ul este mai vechi , dar daca nu avem pretentii este bun . Plimbarea a durat 2.5 ore dus ( Komani - Fierze ) si alte 2.5 ore intors - pe acelasi traseu . Plecare la ora 9 din Komani , iar din Fierze la ora 13 . Frumusetea peisajelor te fac sa nu te plictisesti . Avansarea lenta printre zidurile stancoase ale muntilor te face sa savurezi imagini deosebite , intr-o liniste deplina . Cuvintele sunt de prisos , pozele cred ca reflecta cel mai bine realitatea .   Dupa vizita ne intoarcem la Kruja unde vom dormi la pensiunea Ama - 32 Euro .

Attached Files



#170
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
4.Sambata  3 Iunie .  Dimineata am plecat la Castelul Kruja , dar fiind ora 8 nu l-am gasit deschis. Se deschidea la ora 9 . Castelul Kruja a fost construit in sec. al VI -lea , cocotat deasupra orasului cu acelasi nume . A fost cartierul general al lui Gjergj Kastrioti Skanderbeg " Dragonul Albaniei " un nobil albanez si comandat  militar . Sub comanda sa , castelul eliptic a rezistat asediilor otomane , turcii neputand sparge apararea castelului . Abia dupa 10 ani de la moartea ''Dragonului '' cetatea a fost cucerita de turci .In vecinatatea castelului se afla Bazarul Vechi .

Attached File  DSC_0313.JPG   557.39K   5 downloadsAttached File  DSC_0316.JPG   515.29K   6 downloadsAttached File  DSC_0329.JPG   703.92K   5 downloadsAttached File  DSC_0332.JPG   445K   4 downloads
Attached File  DSC_0343.JPG   626.23K   4 downloadsAttached File  DSC_0347.JPG   571.55K   7 downloadsAttached File  20230603_084614.jpg   365.69K   6 downloadsAttached File  20230603_084803.jpg   504.26K   7 downloads

Plecam din Kruja iar dupa un ceas ajungem in cel mai vechi oras din Albania , situat la Marea Adriatica - Durres . Reusim cu greu sa parcam in zona Turnului Venetian , parcarea fiind free . Obiectivele turistice pe care ni le-am propus a le vizita sunt grupate pe o raza nu prea mare , asa ca am reusit sa vedem cam tot  intr-un timp scurt . Turnul Venetian a aparut odata cu extinderea si intarirea vechii fortarete bizantine .  Turnul de piatra nu foarte inalt , este circular , robust si are creneluri la partea superioara . In apropierea acestuia se afla o bucata din vechiul zid al orasului si o statuie inconjurata de trei tunuri .

Attached File  20230603_110936.jpg   374.29K   3 downloadsAttached File  DSC_0361.JPG   755.93K   3 downloadsAttached File  DSC_0456.JPG   714.98K   5 downloads

Amfiteatrul Roman poate fi vazut chiar din oras. Un gard metalic care delimiteaza obiectivul permite o buna priveliste . Platim 6 Euro/pt.2pers. si intram . Amfiteatrul a fost construit pe un teren inclinat ca majoritatea amfiteatrelor romane . Ceea ce il deosebeste de multe altele este forma sa ovala . In interiorul lui exista o capela crestina din sec. al IV-lea .

Attached File  DSC_0413.JPG   835.19K   6 downloadsAttached File  DSC_0435.JPG   981.69K   5 downloadsAttached File  DSC_0420.JPG   766.71K   4 downloadsAttached File  DSC_0432.JPG   670.61K   10 downloads

Durres este un oras frumusel , cu multe cladiri frumoase si multi , multi palmieri .

Attached File  DSC_0364.JPG   552.79K   12 downloadsAttached File  DSC_0366.JPG   743.01K   13 downloadsAttached File  DSC_0370.JPG   453.44K   10 downloadsAttached File  DSC_0386.JPG   755.15K   6 downloads
Attached File  DSC_0400.JPG   466.09K   5 downloadsAttached File  DSC_0417.JPG   687.97K   4 downloads

Ultimul obiectiv in aceasta zi a fost Berat , unde ajungem dupa 1.5 ore din Durres . Vizitam castelul Berat situat pe varful unui deal si care ofera o panorama superba a orasului si a muntilor din imprejurimi . Intrarea a fost libera .

Attached File  DSC_0463.JPG   562.97K   5 downloadsAttached File  DSC_0524.JPG   586.47K   5 downloadsAttached File  DSC_0522.JPG   546.73K   4 downloadsAttached File  DSC_0520.JPG   456.7K   4 downloads
Attached File  DSC_0514.JPG   736.63K   9 downloadsAttached File  DSC_0512.JPG   569.16K   11 downloadsAttached File  DSC_0504.JPG   423.41K   6 downloadsAttached File  DSC_0470.JPG   646.27K   5 downloads
Attached File  20230603_150421.jpg   706.12K   9 downloadsAttached File  20230603_144603.jpg   488.49K   7 downloads

#171
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
Seara dormim la Pararse Apartm.in Vlore - 26 Euro . Pun cateva poze cu Vlore facute din masina , iar apusul este pozat din balconul pensiunii .

Attached Files



#172
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
5.Duminica 4 Iunie . Azi vom parasi Albania, trecand in Grecia pe la Kakavija . Ca de obicei in aceste cateva zile, plecam tot dis de dimineata, ora 6 , din Vlore .Drumul intre Vlore si Sarande il vom parcurge prin Pasul Llogara . Pasul se gaseste in Mtii Cerauni de-a lungul Rivierei Albaneze . Traseul va ofera posibilitatea de a admira ceea ce Albania ofera cel mai mult , un peisaj incantator, munti inalti , creste golase , zone impadurite cu pin , drum sinuos , o mare spectaculoasa de un albastru ireal . Veti putea observa Marea Adriatica si plaje amenajate cu umbrelute din lemn si stuf .
Attached File  DSC_0615.JPG   516.06K   9 downloadsAttached File  DSC_0623.JPG   534.42K   10 downloadsAttached File  DSC_0584.JPG   350.34K   11 downloadsAttached File  DSC_0595.JPG   305.8K   11 downloadsAttached File  DSC_0648.JPG   193.75K   10 downloadsAttached File  DSC_0651.JPG   453.04K   8 downloadsAttached File  DSC_0684.JPG   474.79K   7 downloadsAttached File  DSC_0680.JPG   408.72K   6 downloadsAttached File  DSC_0689.JPG   309.03K   8 downloadsAttached File  DSC_0671.JPG   633.72K   8 downloads

In Sarande o aglomerare de masini de nedescris , iar in acest infern un individ fara picioare , statea in fund la cersit , pe linia continua , ce separa cele doua sensuri . Incredibil ! Am umblat prin lume dar asa ceva nu am vazut . Alt episod . Alimentam , iar langa benzinarie un individ a lasat masina in drum , incat soferul unui autocar a trebuit sa faca multe manevre la milimetru - pilotat din exterior - pentru a trece .Am observat in Albania - nu peste tot - mai ales in marile orase o lipsa de respect a unor soferi fata de participantii la trafic . Daca aveau treaba o lasau pur si simplu in drum . In Sarande vizitam Castelul Lekuresi . Din castel sau pastrat doar zidurile intr-o stare buna . In castel este un restaurant , un bar , o terasa . Plimbandu-va de jur imprejur aveti o priveliste spectaculoasa .
Attached File  DSC_0691.JPG   758.79K   11 downloadsAttached File  DSC_0692.JPG   754.4K   10 downloadsAttached File  DSC_0719.JPG   769.13K   9 downloadsAttached File  DSC_0722.JPG   854.69K   7 downloadsAttached File  DSC_0728.JPG   1.11MB   7 downloadsAttached File  DSC_0725.JPG   734.94K   6 downloadsAttached File  DSC_0690.JPG   451.91K   6 downloadsAttached File  DSC_0694.JPG   889.12K   7 downloadsAttached File  DSC_0697.JPG   447K   5 downloadsAttached File  DSC_0700.JPG   722.05K   5 downloadsAttached File  DSC_0707.JPG   452.45K   5 downloadsAttached File  DSC_0712.JPG   388.17K   6 downloadsAttached File  DSC_0714.JPG   641.88K   7 downloads

Plecam catre ultimul obiectiv programat in Albania - Blue Eye . Este un izvor de apa si o sursa initiala a raului Bistrice .apa este atat de limpede incat se poate vedea pana la fund si de asemenea bulele care se ridica la suprafata .La intrare se plateste 1 Euro / pers. si se merge pe un drum frumos amenajat , aprox. 15 -20 minute , pana la Ochiul Albastru .
Attached File  DSC_0733.JPG   778.12K   9 downloadsAttached File  DSC_0736.JPG   1009.67K   11 downloadsAttached File  DSC_0740.JPG   857.31K   9 downloadsAttached File  DSC_0753.JPG   1000.32K   7 downloadsAttached File  DSC_0755.JPG   1.07MB   5 downloadsAttached File  DSC_0772.JPG   1.02MB   11 downloadsAttached File  DSC_0761.JPG   795.11K   14 downloadsAttached File  DSC_0763.JPG   1.05MB   12 downloadsAttached File  DSC_0777.JPG   586.96K   7 downloads

Alimentam aproape de Kakavija 1.7 Euro / litru . Urmeaza vama Albania - Grecia unde trecem fara a zabovi mult timp . Seara dormim langa Ioanina la Nikos Apartm. - 50 Euro . A fost o tura rapida pentru a lua contact cu Albania . Suntem mari iubitori de munte - trekking si via ferrata, din aceasta cauza nu am insistat cu plajele ..... marea majoritate le doresc .

#173
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Foarte frumoasa relatarea @dimitrio, ca de obicei de altfel! Multumim!

#174
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Merci pentru apreciere . Incerc sa fiu practic , sa dau cat mai multe informatii .

#175
dimitrio

dimitrio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Continuare
Desi am parasit teritoriul Albaniei , continui pentru a incheia tura 1 - 5 Iunie .Ajungem in Grecia la Monodendri , unde apar indicatoare spre Vicos Gorge ( Oxia ) - 7 km . Oxia este un punct de belvedere . Canionul Vikos se gaseste in Mtii Pindului fiind o vale adanca de 900 m , cu pereti abrupti - distanta maxima dintre ei este de 1100 m , lungime 12 km . Este al doilea cel mai adanc canion din lume .
Attached File  DSC_0789.JPG   483.82K   8 downloadsAttached File  DSC_0796.JPG   745.46K   8 downloadsAttached File  DSC_0807.JPG   498.26K   8 downloadsAttached File  DSC_0809.JPG   617.67K   6 downloadsAttached File  DSC_0814.JPG   842.07K   6 downloadsAttached File  20230604_162532.jpg   402.58K   7 downloadsAttached File  20230604_165201.jpg   804.95K   9 downloadsAttached File  DSC_0783.JPG   628.22K   7 downloads

Pe drumul de intoarcere la Monodendri ne-am oprit la " Stone Forest " ( Padurea de Piatra ) semnalizata corespunzator . Sunt niste piloni de piatra , verticali , putandu-se asemui cu niste copaci .
Attached File  DSC_0822.JPG   704.29K   6 downloadsAttached File  DSC_0829.JPG   713.92K   5 downloadsAttached File  DSC_0836.JPG   803.08K   5 downloadsAttached File  DSC_0838.JPG   731.64K   5 downloadsAttached File  20230604_170705.jpg   492.31K   6 downloads
Ajunsi in Monodendri parcam masina si mergem catre Man. Sf. Paraschiva , dar a inceput sa ploua asa ca ne-am intors la masina . Plecam spre ultimul obiectiv turistic : Podurile de piatra din Kipi ( Kipoi ).
1.Podul Kokkoros
Attached File  DSC_0849.JPG   920.63K   6 downloadsAttached File  DSC_0853.JPG   922.15K   5 downloadsAttached File  DSC_0859.JPG   843.53K   5 downloads

2.Podul Kalogeriko ( Plakidas ) Intr-una din poze este satul Chipi ( Chipoi ) vazut de la pod .
Attached File  DSC_0869.JPG   853.39K   6 downloadsAttached File  DSC_0864.JPG   944.98K   5 downloadsAttached File  DSC_0866.JPG   627.05K   5 downloadsAttached File  DSC_0873.JPG   866.2K   4 downloadsAttached File  DSC_0878.JPG   844.95K   3 downloads

3.Podul Lazaridis ( Kontodimos )
Attached File  DSC_0880.JPG   875.75K   5 downloadsAttached File  DSC_0884.JPG   948.49K   5 downloadsAttached File  DSC_0887.JPG   637.71K   5 downloadsAttached File  20230604_190611.jpg   616.79K   4 downloads

4.Podul Milos
Attached File  DSC_0890.JPG   781.5K   4 downloadsAttached File  DSC_0891.JPG   727.24K   4 downloads

5.Podul Captain Arkuda's
Attached File  DSC_0896.JPG   794.36K   6 downloadsAttached File  DSC_0898.JPG   883.05K   7 downloads

Seara dupa cum am scris anterior , cazare langa Ioanina in Perama .

5. Luni 5 Iunie . Ultima zi a turei . Ioanina - Ploiesti 1024 km . Am plecat la ora 7 si am sosit acasa la ora 20 . Conducem amandoi .In vama BG - ROU am stat un ceas si un sfert pentru a plati podul la Ruse - 4 leva . De cativa ani mergem in , sau tranzitam Bulgaria dar niciodata nu am stat la o asa coada infernala . Am alimentat in Grecia 1.9 Euro / litru si in Bulgaria 2.55 si 2.64 leva / litru .

Edited by dimitrio, 20 June 2023 - 10:45.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate