Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zidul care desparte romanii de ro...

Imagine dublata Philips

Problema xbox one s

Pornire dificila
 Diferential wifi

Model gard

Termosistem cu spuma sau adeziv?

VoWiFi sau WiFi Calling
 Problema temperatura ACM centrala...

La Sinesti pe magistrala

,,Razbunarea tocilarilor: la ce s...

Bardonecchia, stațiunea de s...
 Cum il poate incerca Zeul biblic ...

Avocat imobiliar pentru vicii asc...

Achizitie miniPC.

In ce an este bine sa cumperi tel...
 

Tv Schneider

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Salutare tuturor!!!

Am acasa un tv Schneider 02802 GOT 707 de 64 cm, pentru care am nevoie de schema electronica. Cu toate ca a iesit din garantie, tv-ul merge fain de peste 2 ani, numai ca l-am deschis ca sa-l curat de praf si am gasit un BY 159 langa traf-ul de linii, care se cam incinge (s-a innegrit si cablajul de pe langa ea).  L-am luat de la General Pyt, dar schema nu au vrut sa mi-o dea ca cica nu se da la oricine... Fac apel la cine are schema asta sa mi-o dea si mie ([email protected]) ca sa vad despre ce este vorba cu dioda aceea.

Cu multumiri,

Yagi, mai mult jurist decat electronist...

Edited by yagi, 04 October 2004 - 12:28.


#2
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

yagi, on Oct 4 2004, 13:10, said:

... si am gasit un BY 159 langa traf-ul de linii...
Chiar si fara schema se poate inlocui dioda BA159 cu o dioda de curent mai mare, de exemplu BY399.

#3
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Nu stiu ce face dioda aceia. Preia tensiune din traf sau nu, inca nu m-am bagat cu multimetrul pe ea ca "mi-e teama" sa nu se intample ceva urat... De aceea am nevoie de schema. Oricum nici nu mai pornesc Tv-ul pana nu ma clarific.

#4
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Ce poate sa faca o dioda?!   :)  Crezi ca daca ai date in plus exista o alta metoda mai buna decit inlocuirea acesteia cu o dioda de curent mai mare?
Cu sau fara schema o dioda rapida BA159-1000V/1A/500ns se poate inlocui cu o alta dioda de exemplu: BY399= 1000V/3A/500ns fara a afecta functionarea televizorului. :)
BY399 accepta un curent mai mare-> la acelasi curent nominal va avea o cadere de tensiune in direct mai mica->se diminueaza puterea disipata->se elimina riscul defectarii televizorului.
QED

#5
softeam

softeam

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 26.03.2003
Mai bine v-ati intreba de ce se supraincalzeste acea dioda de s-a ars si cablajul de sub ea. Inlocuirea cu una mai puternica nu elimina un eventual defect de dupa ea, in cazul in care este o dioda redresoare pt. o tensiune recuperata... Aici intervine utilitatea schemei...

#6
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Daca tensiunile de alimentare sunt corecte si nu exista alte probleme: dimensiunea orizontala, verticala sau alte manifestari care sa indice un posibil defect atunci solutia inlocuirii acestei diode este preventiv cea mai buna.
De foarte multe ori diodele de comutatie sunt folosite la limita parametrilor si de aici posibilitatea supraincalzirii si distrugerea acestora in timp.

#7
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Salutare!

Mister_rf, ca tot ai adus vorba, tv-ul ar avea o mica "hiba", careia nu i-am dat importanta pana in prezent:
Daca ma aflu pe un canal, cu sau fara semnal si schimb sursa semnalului (ex: de pe VCR trec pe SCART, sau TUNER) in partea de jos a ecranului apare o banda neagra orizontala de aprov 4-5 cm. Nu stiu daca este normal sa se manifeste asa sau daca are vreo legatura cu dioda impricinata.

Multumesc.

Yagi, mai mult jurist decat electronist...

Edited by yagi, 05 October 2004 - 14:46.


#8
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Nimeni?

Edited by yagi, 06 October 2004 - 08:06.


#9
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Poti sa fii mai explicit? "Banda neagra" este produsa prin comprimarea imaginii pe verticala (defectul in etajul de baleaj vertical) sau se suprapune peste imagine fara a modifica linearitatea verticala ? Si pentru cit timp ramine in aceasta stare?

#10
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Mister_rf,

Linearitatea nu se modifica, pur si simplu apare banda suprapusa peste imagine atunci cand nu am semnal ("ecran cu purici") sau cand schimb sursa semnalului.

Exemplu: Sunt pe canalul 74 fara semnal, sursa de semnal a canalului respectiv fiind setata implicit in meniu pe TUNER - am banda neagra. Din meniu, daca modific sursa de semnal a canalului respectiv comutand de pe TUNER pe SCART sau VCR (fara semnal), - am banda neagra. Daca pe canalul respectiv apare semnalul, atunci dunga dispare.
Nu stiu daca simptomul poate fi gatalogat defect, asa a facut de "NOU", insa dupa logica mea nu vad de ce ar trebui sa fie dunga aceea pe ecran.

Cu schema am rezolvat-o. Ramane sa ma uit cu atentie pe ea.
http://fileshare.esh...neider_TV9.html

Multumesc!

Yagi, mai mult jurist decat electronist...

Edited by yagi, 06 October 2004 - 09:40.


#11
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Acelasi tv (Schneider 02802 GOT 707 de 64 cm) alta problema. Acum are o banda orizontala neagra de aprox 5 cm in partea de sus a ecranului (care nu mai dispare). Este de la baleaj sau problema de service meniu? Inca nu m-am apucat sa-l desfac, dar eu cred ca este mai degraba ceva legat de service meniu. Numai ca nu reusesc sa accesez acest meniu. Combinatia Rosu, Albastru, P+V- nu merge.
Vreo sugestie?

Multumesc anticipat!

Yagi.

#12
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Nici o idee?

#13
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Heeeelp!!!!!
Chair nimeni nu poate da un sfat?
Am desfacut TV, am inlocuit TDA8177F si dunga este la fel.
Un mic ajutor va rog!

#14
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Programele se prind bine. Numai ca imaginea este comprimata de la acea dunga negra orizontala aparuta in partea de sus a tubului. Chiar si geometria tubului este afectata, laturile pe verticala arata cam asa: )I(, deci am si efect de perna. Partea de jos a imaginii (scrisul mai ales este comprimat). Aveti vreo idee?
Un mic ajutor va rog!
Multumesc!

#15
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Help!!!!

#16
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
Se poate intimpla ca televizorul sa aiba ceva condensatoare ''uscate'' prin etajul de baleaj vertical... de aici si efectul de ''perna'' pe est-vest... Uneori se poate corecta din meniul de service, dar daca capacitatile implicate scad sub o anumita valoare acest lucru este mai dificil...
O sa incerc sa ma uit pe schema si sa-ti sugerez  care sunt acestea... :rolleyes:

#17
yagi

yagi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 08.01.2004
Acei condensatori ''uscati'' prin etajul de baleaj vertical... sunt electrolitici?

#18
doru2304

doru2304

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 07.06.2005
Am si eu un televizor Schneider Model: STV2802-T diagonala:68cm
Televizorul mergea perfect, dar intr-o zi de 13 (si duminica) am vrut sa intru in meniu de service fara a ma documenta in prealabil.

Ce am facut(la plesneala, nu stiu ce a fost in capul meu):  :notangel:
- cu televizorul oprit de la buton am tinut apasat PRG- si PRG+ si am pornit TV-ul.

Efectul:
- A aparut un meniu din care se putea selecta doar norma TV, limba si functia de cautare automata a programelor.
- Se pare ca s-au resetat toti parametrii reglabili din meniul de service.
- Cel mai deranjant este ca acum imaginea este mai mica la dimensiune pe verticala, pozitionata cu aproximativ 1cm mai jos (dunga neagra in partea de sus, de care pomenea Yagi),  efectul de perna )( al imaginii si imaginea un pic deplasata spre dreapta.

Intre timp m-am documentat. Am aflat cum se intra in meniul de service:
<< Simultaneous press and then release "red" & "blue" button on remote control. Simultaneous press within five seconds the buttons "PRG-" & "VOL+" at the local control panel. >>
DAR nu reusesc sa intru in acest SERVICE-MODE.

Problema e cat se poate de "albastra". Chiar si daca as reusi sa intru in Service-Mode va trebui sa stiu exact ce am de facut, adica la ce adrese si ce valori trebuie introduse.

Ma poate ajuta cineva cu alte idei/metode de a intra in meniul de service?  :rolleyes:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate