Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Initiativa europeana pentru taxar...

Instalare centrala de apartament ...

V-ați culturalizat cu ajutorul te...

Monitor
 Boala mar

Schimbare bascula (si altele) For...

Problema anxioasa, e normal cum g...

Vitrina sucuri
 F.Charm - La inalțime

Marker de scris pe bidoane

Lecțiile trase de comandanti...

Recomandare telefon pt poze si ba...
 Casa de paie

Verificare baza de date a politiei

Xiaomi sub 1200 lei

programul Marțea Mastercard
 

Placuta Amplificare (mono) 50 W Adelaida

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
bontzy

bontzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 01.02.2004
am o asemea placuta, transformatorul de 38 v pt ea (pe ea are intrare mono, esire mono si alimentarea 12-38v), radiator pt ea(pus deja)
o alta placuta tot de la adelaida care transforma sunetul iesit de la calculator  in frecventa joasa (in bass)(dar nu amplifica - doar filtru) si 12v traf pt ea
subwoofer 60 w
si un computer
ce ar trebui sa fac pt a le pune in functiune
Mai am nevoie de altceva pt a le face sa meraga
stiu ca trebuie puse asa
calc- intrare filtru- iesire filtru-intrare placuta50w - iesire placuta - subwoofer
am pus traf la placute, am facut legaturile bine (credeti-ma, am verificat de 10 ori daca am lipit firele unde trebuie), dar in boxa doar  un zbarnait puternic indiferent daca puneam semnal in placata(50w) de la calculator sau daca nu puneam semnal
As vrea sa imi spuna cineva exact ce trebuie sa fac, nu sa se dea cu parerea ca poate e aia sau ailalta,de la un capat la altul, daca nu cer prea multe
Please help

#2
Incepator1

Incepator1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.02.2004
1. verifica semnalul care iese din placa de sunet de la calc cu ajutorul unor casti

2.verifica filtrul cu intrare conectata la un semnal ,ex: placa  sunet din calc. si iesirea cu o pereche de casti

3.Verifica amplificatorul cu difuzorul conectat iar la intrare aplici un semnal, ex:chiar de la placa de sunet

Acum vezi care  din etajele astea nu functioneaza: iesirea de la calculator,filtrul sau AF

#3
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

bontzy, on Oct 3 2004, 14:59, said:

...am pus traf la placute, am facut legaturile bine (credeti-ma, am verificat de 10 ori daca am lipit firele unde trebuie), dar in boxa doar  un zbarnait puternic indiferent daca puneam semnal in placata(50w) de la calculator sau daca nu puneam semnal...
Cred ca la tine lipseste un lucru esential: intre transformator si "placuta de amplificare"  se pune o punte de diode plus un condensator electrolitic de filtrare pentru a obtine curentul continuu.  :)
Puntea de diode de 5-10A/100V si condensatorul 4.700 uF/63V.

#4
bontzy

bontzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 01.02.2004
Asa este, lipsesc alea, le-am cumparat, dar cum ar trebui sa le pun

#5
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Modul de montare a fost explicat de Incepator1 aici.
Dar ce anume ai cumparat? Cum arata puntea de diode? Pentru ca este important sa nu gresesti polaritatea, in caz contrar condensatorul se incalzeste si poate chiar sa explodeze.  :rolleyes:

#6
bontzy

bontzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 01.02.2004
punte de 5A si c 4700uf/63v
a montato-o un mester pe un traf de 12v
Alimentatorul (traf+punte+condensator) merge la filtru de bass( se aude in boxa da f incet(normal), dar cand il pun la "placuta de amplif" sfaraie traful(am incercat si cu traf de 31v cu punte de 15A si si tot la fel face)
am schimbat integratul (tda2030)-nik
Radiatorul e pus bine pe integrat, T1si T2
Concluzie: alimentatorul merge pe filtru da nu merge pe amplif (sfaraie traful si se incalzesc si foarte tare firele de la condensator la amplif(+ si - )
DC? Scurtcircuit?

#7
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Sigur este un scurtcircuit undeva. De obicei la montajele mai serioase se intercaleaza in circuit si o siguranta pentru a nu se ajunge la situatia: "se incalzesc firele si sfaraie trafo". :)
Eu iti recomand ca ori de cite ori testezi un circuit, pentru teste sa nu conectezi direct alimentarea, pe firul de + sa intercalezi o rezistenta de putere, aprox. 10-22 ohmi/10-25W si sa observi daca acesta se incalzeste prea mult fara semnal. Practic ai nevoie si de un multimetru pentru a masura curentul si tensiunea la care se alimenteaza circuitul.
Pentru a primi indicatii suplimentare ar nevoie de schema amplifului. Ce model de amplificator utilizezi?

#8
bontzy

bontzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 01.02.2004
ad-017 amplificator audio 50w de la adelaida
www.adelaida.ro/kituri/ad-017.pdf
am masurat pe traf si  alternativ iese 31(inainte de condensator si punte), iar dupa condensator 40-42 curent continuu

placa in dreptul T1 si T2 (bd912) e maronie - probabil le-am ars cand am pus puntea de 15A prima data(maxim 4A recomandat)
AM masurat pe filtru de bass  curentul si intra 14v
Pe amplif abia daca intra 5V cu aceeasi punte si filtraj

Edited by bontzy, 09 October 2004 - 17:32.


#9
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
mi-e teama ca s-a "parlit" ceva in momentul cind ai alimentat montajul in curent alternativ...

#10
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Diodele D1 si D2 sunt sigur distruse. Poate ca tranzistorii sunt OK. Incearca sa le schimbi si alimenteaza montajul printr-o rezistenta la Vcc+, cu valoarea de 10-22 ohmi.

#11
bontzy

bontzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 01.02.2004
o sa incerc asa, iti spun luni dak a mers

#12
Incepator1

Incepator1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.02.2004
Tu cand ai fixat tranzistoarle si circuitul integrat ai folosit izolator intre ele si radiator?Ai pus cumva radiatorul la masa?

#13
PsichoDaddy

PsichoDaddy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 15.07.2004
ATENTIE DEOSEBITA SE VA DA IZOLARII TRANZISTOARELOR T1SI T2
CARE SE POT PUNE NEIZOLATE PE RADIATOR
·  TDA2030 SE VA IZOLA OBLIGATORIU DE RADIATOR
·  IN PLUS RADIATORUL NU SE LEAGA LA MASA !!!!!!!!!!!!
asa scrie in schema...ai facut asa, sau dupa capu tau? :)

#14
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
diodele D1 si D2 s-au prajit sigur dar probabil ca si tranzistorii si-au luat ramas bun. Daca va uitati la Layout T1 si T2 stau destul de departe (ma rog relativ) de diodele D1 si D2.
Bontzy: "...placa in dreptul T1 si T2 (bd912) e maronie "

Probabil ca la fiecare alternanta s-a creeat diferenta mare de potential intre baza si emitor pe fiecare din tranzistori.

#15
bontzy

bontzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 01.02.2004
si diodele s tranzistorii s-au ars, i-am schimbat dar nu am mai alimentat placuta
cum  ar trebui sa pun radiatorul pe toate 3 sa nu se mai prajeasca, EXPLICATI PRACTIC , (am un radiator de pentium 1 gaurit exact pt integrate;  si pasta termoconductoare)

#16
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Uite o schita de montare:

Attached Files



#17
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
1.Practic ai nevoie de o folie de mica, izolatoare de plastisc, suruburi si putina pasta termoconductoare.

Attached Files

  • Attached File  11.jpg   44.29K   60 downloads


#18
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
2. De obicei eu pregatesc tranzistorii, largesc usor gaura pentru a permite introducerea izolatorului de plastic. Se face un "guler" cu un burghiu mai mare, de 4 sau 4.5mm, pentru gaura de 3mm.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   56.21K   57 downloads


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate