Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%
 TVSat GO

Targuri de Craciun

Comutator radiator "Somogyi&#...

Durere os sacru / coccis
 Riscul de a sta in preajma unui o...

Boxe

Xiaomi Smart Speaker IR Control

Probleme instalare Windows 11
 Campina PH singurul oras din jude...

Gareth Emery - Welcome To Your Life

Vanzare teren extravilan-se const...

Imparatul Sponsian (de pe moneda ...
 

Stupid Vb 6

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002
:angry:  dupa o vreme in care nu am avut timp nici sa mor....revin prin zona cu o intrebare. am ajuns sa fac si vb6 cu access....

iata despre ce e vorba...

            i = 0
            rec.Source = "select [id_acc] from caract_acc where nume_acc='Locatia' and val_acc like '*" & Trim(fr2_2_cmb.Text) & "*'"
            rec.Open
            Do While Not rec.EOF
                i = i + 1
                rec.MoveNext
            Loop

vreau sa vad cate randuri intoarce interogarea respectiva; cum .recordcount nu merge in access, am luat-o dupa cum se vede mai sus....surpriza. desi tre' s primesc o valoare nenula, nu se intampla asa...am dat paste la select-ul de mai sus intr-un query in access si mi-a returnat corect....still....nu intra in while-ul ala nici sa-l pisti cu ceara. daca elimin a doua conditie (cea cu like), atunci intra.....i'm lost....ce gresesc ??

#2
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004

DeathRipple, on Oct 3 2004, 12:47, said:

:angry:  dupa o vreme in care nu am avut timp nici sa mor....revin prin zona cu o intrebare. am ajuns sa fac si vb6 cu access....

iata despre ce e vorba...

            i = 0
            rec.Source = "select [id_acc] from caract_acc where nume_acc='Locatia' and val_acc like '*" & Trim(fr2_2_cmb.Text) & "*'"
            rec.Open
            Do While Not rec.EOF
                i = i + 1
                rec.MoveNext
            Loop

vreau sa vad cate randuri intoarce interogarea respectiva; cum .recordcount nu merge in access, am luat-o dupa cum se vede mai sus....surpriza. desi tre' s primesc o valoare nenula, nu se intampla asa...am dat paste la select-ul de mai sus intr-un query in access si mi-a returnat corect....still....nu intra in while-ul ala nici sa-l pisti cu ceara. daca elimin a doua conditie (cea cu like), atunci intra.....i'm lost....ce gresesc ??

<{POST_SNAPBACK}>


@offtopic: Inainte de a face afirmatzii "stupid"e ar trebui sa fi mai atent ... la ce "spui" :-)))))
VB-ul nu are nici o vina in problema ta (in proportzie de 99%). Visual Basic este un limbaj extraordinar cu un IDE ft. bun daca e folosit cum trebuie si de catre cine ii cunoaste potentialul. Nu-mi venitzi cu prostii de genul VB 6 nu suporta mostenirea ...

Solutii acuma:
1. Incearca
  rec.MoveLast
  Debug.Print rec.RecordCount

sau

2.  rec.Source = "select COUNT([id_acc]) from caract_acc where  ..."
     rec.Open
     Debug.Print rec(0).Value

sau

3. Asigurate ca "val_acc" este un cmp de tip text

sau

4. Instaleaza un service pack pentru MDAC-ul care il ai instalat

sau

5. Compacteaza bd Access

sau

6. Instaleaza un service pack pentru Visual Basic 6

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 03 October 2004 - 13:13.


#3
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 3 2004, 14:09, said:

@offtopic: Inainte de a face afirmatzii "stupid"e ar trebui sa fi mai atent ... la ce "spui" :-)))))
VB-ul nu are nici o vina in problema ta (in proportzie de 99%). Visual Basic este un limbaj extraordinar cu un IDE ft. bun daca e folosit cum trebuie si de catre cine ii cunoaste potentialul. Nu-mi venitzi cu prostii de genul VB 6 nu suporta mostenirea ...

Solutii acuma:
1. Incearca
  rec.MoveLast
  Debug.Print rec.RecordCount

sau

2.  rec.Source = "select COUNT([id_acc]) from caract_acc where  ..."
     rec.Open
     Debug.Print rec(0).Value

sau

3. Asigurate ca "val_acc" este un cmp de tip text

sau

4. Instaleaza un service pack pentru MDAC-ul care il ai instalat

sau

5. Compacteaza bd Access

sau

6. Instaleaza un service pack pentru Visual Basic 6

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>



nota ironica imi este adresata si nu sustin ceea ce e scris acolo....evident.acuma:
1. err: rowset does not support fetching backward...logic, din moment ce nu returneaza nici un rand
2. nu afiseaza nimic :D
3. este
4, 5 si 6 - nu am avut timp inca....o sa revin cu detalii dupa ce fac lucrul asta

#4
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004

DeathRipple, on Oct 4 2004, 16:02, said:

nota ironica imi este adresata si nu sustin ceea ce e scris acolo....evident.acuma:
1. err: rowset does not support fetching backward...logic, din moment ce nu returneaza nici un rand
2. nu afiseaza nimic :D
3. este
4, 5 si 6 - nu am avut timp inca....o sa revin cu detalii dupa ce fac lucrul asta

<{POST_SNAPBACK}>


0. nici nu ma asteptam, da' asta e o alta problema :-)
1. este rec.MoveLast  nu move first !!!
la rec.MoveLast trec-ul tau trebuie sa fie de tip FORWARD (refuz sa cred ca e cel putin de tip forward). Observati: logica ta nu mi-a spus ce tip de cursor ai folosit ?!
2. Verifica select-ul -> COUNT in access sql view. Indiferent daca ai sau nu inreg care sa verifice sau nu conditia interogarea (ti-o recomand cu "caldura"-dar fara ghilimele;cine a inteles ceva de aici sa-mi spune si mie :-) trebuie sa intoarca o inregistrare cu un camp in care este nr. total de inregistrari -> mai pe romaneste tb sa intoarca o singura valoare, si mai clar cel putin 0 (zero).
Daca SELECT-ul in vb nu-ti intoarece nimic treci la 4,5 sau 6 (eventual instaleaza un MDAC mai nou)

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 04 October 2004 - 16:16.


#5
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 4 2004, 17:14, said:

0. nici nu ma asteptam, da' asta e o alta problema :-)
1. este rec.MoveLast  nu move first !!!
la rec.MoveLast trec-ul tau trebuie sa fie de tip FORWARD (refuz sa cred ca e cel putin de tip forward). Observati: logica ta nu mi-a spus ce tip de cursor ai folosit ?!
2. Verifica select-ul -> COUNT in access sql view. Indiferent daca ai sau nu inreg care sa verifice sau nu conditia interogarea (ti-o recomand cu "caldura"-dar fara ghilimele;cine a inteles ceva de aici sa-mi spune si mie :-) trebuie sa intoarca o inregistrare cu un camp in care este nr. total de inregistrari -> mai pe romaneste tb sa intoarca o singura valoare, si mai clar cel putin 0 (zero).
Daca SELECT-ul in vb nu-ti intoarece nimic treci la 4,5 sau 6 (eventual instaleaza un MDAC mai nou)

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


oi fi eu slab la vb, da' nici chiar asa de slab...pen' ca am cursor setat pe forward only (adOpenForwardOnly), la faza cu movelast....belive me, e chiar movelast; STIU ce trebuie sa intoarca count() pen' ca l-am folosit de mai multe ori in diverse programe...va trebui sa incerc 4,5,6...sper sa vin in curand cu noi clarificari pe tema asta....sper sa am timp azi

danke

#6
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004

DeathRipple, on Oct 4 2004, 17:47, said:

oi fi eu slab la vb, da' nici chiar asa de slab...pen' ca am cursor setat pe forward only (adOpenForwardOnly), la faza cu movelast....belive me, e chiar movelast; STIU ce trebuie sa intoarca count() pen' ca l-am folosit de mai multe ori in diverse programe...va trebui sa incerc 4,5,6...sper sa vin in curand cu noi clarificari pe tema asta....sper sa am timp azi

danke

<{POST_SNAPBACK}>


m-ai facut curios. cand o rezolvi pune de'n post.

:raygun:

#7
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Revin.

E de rasul ... Uitasem de faza asta.
Problema e ca trebuie sa folosesti la operatorul LIKE > % in loc de * !!!
% vine de la standardul ANSI SQL. Cand executi comanda SELECT  in ACCESS acesta inlocuieste (translateaza) automat * cu % si ? cu _ ... de aia itzi iese bine query-ul.
* si ? sunt extensii SQL proprii Access-ului.

De' .... faze  MS. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0

:raygun:

#8
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 4 2004, 21:53, said:

Revin.

E de rasul ... Uitasem de faza asta.
Problema e ca trebuie sa folosesti la operatorul LIKE > % in loc de * !!!
% vine de la standardul ANSI SQL. Cand executi comanda SELECT  in ACCESS acesta inlocuieste (translateaza) automat * cu % si ? cu _ ... de aia itzi iese bine query-ul.
* si ? sunt extensii SQL proprii Access-ului.

De' .... faze  MS. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


ai sa te superi pe mine....daca pun % in loc de * nu mai intoarce nici o inregistrare nici in sql view din access....si evident ca nici in program...mai incerc...e dimineata acum :D

#9
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004

DeathRipple, on Oct 5 2004, 08:29, said:

ai sa te superi pe mine....daca pun % in loc de * nu mai intoarce nici o inregistrare nici in sql view din access....si evident ca nici in program...mai incerc...e dimineata acum :D

<{POST_SNAPBACK}>


NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, nu mai inteles !
Access translateaza in sql view * cu % automat si ? cu _ tot automat.

In Visual Basic interogarea va merge ... crede-ma ! :-)
Surprize, surprize cu Bila a lu' Gates si fara Andreea Marin ! :-))))))))))

:raygun:

#10
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Va merge cu % in loc de *

:raygun:

#11
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 5 2004, 10:35, said:

Va merge cu % in loc de *

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>



pai eu ce zic ? :) am inlocuit * cu % si...nada. mai mult: http://forums.aspfre...ead.php?t=22328 numai ca mie nu-mi trebuie pt pagini web...revin

#12
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
1. Daca executi interogarea in sql view folosesti in LIKE * <- am inteles ca merge asaha
2. Daca executi interogarea din Visual Basic folosesti in LIKE %. <- ai verificat ???

Nu are nici o legatura cu paginile web. :raygun:

#13
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 5 2004, 11:11, said:

1. Daca executi interogarea in sql view folosesti in LIKE * <- am inteles ca merge asaha
2. Daca executi interogarea din Visual Basic folosesti in LIKE %. <- ai verificat ???

Nu are nici o legatura cu paginile web. :raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


eu ce vorbesc de 2 posturi incoace? interogarea cu like cu % am incercat-o in aplicatie

#14
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
sp-uri

:raygun:

#15
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 5 2004, 17:27, said:

sp-uri

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


Visual Studio 6.0 Service Pack 5 Setup was completed succesfully

si ce daca....tot nu merge :)

mai astept si alte sugestii, pen' ca eu nu mai am de multa vreme

#16
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Ce "puishorii" mei sa mai zic ? :-)
Publica si tu (poate si un PM)
1. modalitatea de realizare a conexiunii afo, rdo, dao ...
2. secventa de cod pentru deschiderea conexiunii
2. secventa de cod finala pentru deschiderea recordsetului

:raygun:

eventual un atasament

#17
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 6 2004, 08:56, said:

Ce "puishorii" mei sa mai zic ? :-)
Publica si tu (poate si un PM)
1. modalitatea de realizare a conexiunii afo, rdo, dao ...
2. secventa de cod pentru deschiderea conexiunii
2. secventa de cod finala pentru deschiderea recordsetului

:raygun:

eventual un atasament

<{POST_SNAPBACK}>


    Dim con As New ADODB.Connection
    Dim rec As New ADODB.Recordset
    con.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=E:\db1.mdb"
    con.Open
    rec.CursorType = adOpenForwardOnly
    rec.ActiveConnection = con

            rec.Source = "select [id_acc] from caract_acc where (nume_acc='Locatia') and (val_acc like '*" & fr2_2_cmb.Text & "*')"
            rec.Open
            Do While Not rec.EOF
                MsgBox "orice"
                rec.MoveNext
            Loop

#18
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
aparent e ok.
ai diacritice sh tz ... in val_acc ?

:raygun:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate