Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Exploziile din blocurile romanesti.

Polizor unghiular mediu

Editare video, fara placa video
 Cateva intrebari legate de sistem...

Despre lipituri, statii, pistoale...

ANGLIA...ITALIA...FRANTA...GERMAN...

Sfat achizitie masina ∼6000...
 Sunet electronic dupa franat

SSD M2 ieftin pentru un laptop My...

Programator USB-ISP E-LAB

Monitor cu probleme
 Panouri PV - TVA de 5%, dar nu pt...

Inca doua zile libere in ianuarie

vt-x not support acer predator

Furt intre soti
 

Stupid Vb 6

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002
:angry:  dupa o vreme in care nu am avut timp nici sa mor....revin prin zona cu o intrebare. am ajuns sa fac si vb6 cu access....

iata despre ce e vorba...

            i = 0
            rec.Source = "select [id_acc] from caract_acc where nume_acc='Locatia' and val_acc like '*" & Trim(fr2_2_cmb.Text) & "*'"
            rec.Open
            Do While Not rec.EOF
                i = i + 1
                rec.MoveNext
            Loop

vreau sa vad cate randuri intoarce interogarea respectiva; cum .recordcount nu merge in access, am luat-o dupa cum se vede mai sus....surpriza. desi tre' s primesc o valoare nenula, nu se intampla asa...am dat paste la select-ul de mai sus intr-un query in access si mi-a returnat corect....still....nu intra in while-ul ala nici sa-l pisti cu ceara. daca elimin a doua conditie (cea cu like), atunci intra.....i'm lost....ce gresesc ??

#2
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004

DeathRipple, on Oct 3 2004, 12:47, said:

:angry:  dupa o vreme in care nu am avut timp nici sa mor....revin prin zona cu o intrebare. am ajuns sa fac si vb6 cu access....

iata despre ce e vorba...

            i = 0
            rec.Source = "select [id_acc] from caract_acc where nume_acc='Locatia' and val_acc like '*" & Trim(fr2_2_cmb.Text) & "*'"
            rec.Open
            Do While Not rec.EOF
                i = i + 1
                rec.MoveNext
            Loop

vreau sa vad cate randuri intoarce interogarea respectiva; cum .recordcount nu merge in access, am luat-o dupa cum se vede mai sus....surpriza. desi tre' s primesc o valoare nenula, nu se intampla asa...am dat paste la select-ul de mai sus intr-un query in access si mi-a returnat corect....still....nu intra in while-ul ala nici sa-l pisti cu ceara. daca elimin a doua conditie (cea cu like), atunci intra.....i'm lost....ce gresesc ??

<{POST_SNAPBACK}>


@offtopic: Inainte de a face afirmatzii "stupid"e ar trebui sa fi mai atent ... la ce "spui" :-)))))
VB-ul nu are nici o vina in problema ta (in proportzie de 99%). Visual Basic este un limbaj extraordinar cu un IDE ft. bun daca e folosit cum trebuie si de catre cine ii cunoaste potentialul. Nu-mi venitzi cu prostii de genul VB 6 nu suporta mostenirea ...

Solutii acuma:
1. Incearca
  rec.MoveLast
  Debug.Print rec.RecordCount

sau

2.  rec.Source = "select COUNT([id_acc]) from caract_acc where  ..."
     rec.Open
     Debug.Print rec(0).Value

sau

3. Asigurate ca "val_acc" este un cmp de tip text

sau

4. Instaleaza un service pack pentru MDAC-ul care il ai instalat

sau

5. Compacteaza bd Access

sau

6. Instaleaza un service pack pentru Visual Basic 6

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 03 October 2004 - 13:13.


#3
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 3 2004, 14:09, said:

@offtopic: Inainte de a face afirmatzii "stupid"e ar trebui sa fi mai atent ... la ce "spui" :-)))))
VB-ul nu are nici o vina in problema ta (in proportzie de 99%). Visual Basic este un limbaj extraordinar cu un IDE ft. bun daca e folosit cum trebuie si de catre cine ii cunoaste potentialul. Nu-mi venitzi cu prostii de genul VB 6 nu suporta mostenirea ...

Solutii acuma:
1. Incearca
  rec.MoveLast
  Debug.Print rec.RecordCount

sau

2.  rec.Source = "select COUNT([id_acc]) from caract_acc where  ..."
     rec.Open
     Debug.Print rec(0).Value

sau

3. Asigurate ca "val_acc" este un cmp de tip text

sau

4. Instaleaza un service pack pentru MDAC-ul care il ai instalat

sau

5. Compacteaza bd Access

sau

6. Instaleaza un service pack pentru Visual Basic 6

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>



nota ironica imi este adresata si nu sustin ceea ce e scris acolo....evident.acuma:
1. err: rowset does not support fetching backward...logic, din moment ce nu returneaza nici un rand
2. nu afiseaza nimic :D
3. este
4, 5 si 6 - nu am avut timp inca....o sa revin cu detalii dupa ce fac lucrul asta

#4
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004

DeathRipple, on Oct 4 2004, 16:02, said:

nota ironica imi este adresata si nu sustin ceea ce e scris acolo....evident.acuma:
1. err: rowset does not support fetching backward...logic, din moment ce nu returneaza nici un rand
2. nu afiseaza nimic :D
3. este
4, 5 si 6 - nu am avut timp inca....o sa revin cu detalii dupa ce fac lucrul asta

<{POST_SNAPBACK}>


0. nici nu ma asteptam, da' asta e o alta problema :-)
1. este rec.MoveLast  nu move first !!!
la rec.MoveLast trec-ul tau trebuie sa fie de tip FORWARD (refuz sa cred ca e cel putin de tip forward). Observati: logica ta nu mi-a spus ce tip de cursor ai folosit ?!
2. Verifica select-ul -> COUNT in access sql view. Indiferent daca ai sau nu inreg care sa verifice sau nu conditia interogarea (ti-o recomand cu "caldura"-dar fara ghilimele;cine a inteles ceva de aici sa-mi spune si mie :-) trebuie sa intoarca o inregistrare cu un camp in care este nr. total de inregistrari -> mai pe romaneste tb sa intoarca o singura valoare, si mai clar cel putin 0 (zero).
Daca SELECT-ul in vb nu-ti intoarece nimic treci la 4,5 sau 6 (eventual instaleaza un MDAC mai nou)

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 04 October 2004 - 16:16.


#5
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 4 2004, 17:14, said:

0. nici nu ma asteptam, da' asta e o alta problema :-)
1. este rec.MoveLast  nu move first !!!
la rec.MoveLast trec-ul tau trebuie sa fie de tip FORWARD (refuz sa cred ca e cel putin de tip forward). Observati: logica ta nu mi-a spus ce tip de cursor ai folosit ?!
2. Verifica select-ul -> COUNT in access sql view. Indiferent daca ai sau nu inreg care sa verifice sau nu conditia interogarea (ti-o recomand cu "caldura"-dar fara ghilimele;cine a inteles ceva de aici sa-mi spune si mie :-) trebuie sa intoarca o inregistrare cu un camp in care este nr. total de inregistrari -> mai pe romaneste tb sa intoarca o singura valoare, si mai clar cel putin 0 (zero).
Daca SELECT-ul in vb nu-ti intoarece nimic treci la 4,5 sau 6 (eventual instaleaza un MDAC mai nou)

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


oi fi eu slab la vb, da' nici chiar asa de slab...pen' ca am cursor setat pe forward only (adOpenForwardOnly), la faza cu movelast....belive me, e chiar movelast; STIU ce trebuie sa intoarca count() pen' ca l-am folosit de mai multe ori in diverse programe...va trebui sa incerc 4,5,6...sper sa vin in curand cu noi clarificari pe tema asta....sper sa am timp azi

danke

#6
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004

DeathRipple, on Oct 4 2004, 17:47, said:

oi fi eu slab la vb, da' nici chiar asa de slab...pen' ca am cursor setat pe forward only (adOpenForwardOnly), la faza cu movelast....belive me, e chiar movelast; STIU ce trebuie sa intoarca count() pen' ca l-am folosit de mai multe ori in diverse programe...va trebui sa incerc 4,5,6...sper sa vin in curand cu noi clarificari pe tema asta....sper sa am timp azi

danke

<{POST_SNAPBACK}>


m-ai facut curios. cand o rezolvi pune de'n post.

:raygun:

#7
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Revin.

E de rasul ... Uitasem de faza asta.
Problema e ca trebuie sa folosesti la operatorul LIKE > % in loc de * !!!
% vine de la standardul ANSI SQL. Cand executi comanda SELECT  in ACCESS acesta inlocuieste (translateaza) automat * cu % si ? cu _ ... de aia itzi iese bine query-ul.
* si ? sunt extensii SQL proprii Access-ului.

De' .... faze  MS. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0

:raygun:

#8
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 4 2004, 21:53, said:

Revin.

E de rasul ... Uitasem de faza asta.
Problema e ca trebuie sa folosesti la operatorul LIKE > % in loc de * !!!
% vine de la standardul ANSI SQL. Cand executi comanda SELECT  in ACCESS acesta inlocuieste (translateaza) automat * cu % si ? cu _ ... de aia itzi iese bine query-ul.
* si ? sunt extensii SQL proprii Access-ului.

De' .... faze  MS. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


ai sa te superi pe mine....daca pun % in loc de * nu mai intoarce nici o inregistrare nici in sql view din access....si evident ca nici in program...mai incerc...e dimineata acum :D

#9
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004

DeathRipple, on Oct 5 2004, 08:29, said:

ai sa te superi pe mine....daca pun % in loc de * nu mai intoarce nici o inregistrare nici in sql view din access....si evident ca nici in program...mai incerc...e dimineata acum :D

<{POST_SNAPBACK}>


NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, nu mai inteles !
Access translateaza in sql view * cu % automat si ? cu _ tot automat.

In Visual Basic interogarea va merge ... crede-ma ! :-)
Surprize, surprize cu Bila a lu' Gates si fara Andreea Marin ! :-))))))))))

:raygun:

#10
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Va merge cu % in loc de *

:raygun:

#11
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 5 2004, 10:35, said:

Va merge cu % in loc de *

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>



pai eu ce zic ? :) am inlocuit * cu % si...nada. mai mult: http://forums.aspfre...ead.php?t=22328 numai ca mie nu-mi trebuie pt pagini web...revin

#12
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
1. Daca executi interogarea in sql view folosesti in LIKE * <- am inteles ca merge asaha
2. Daca executi interogarea din Visual Basic folosesti in LIKE %. <- ai verificat ???

Nu are nici o legatura cu paginile web. :raygun:

#13
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 5 2004, 11:11, said:

1. Daca executi interogarea in sql view folosesti in LIKE * <- am inteles ca merge asaha
2. Daca executi interogarea din Visual Basic folosesti in LIKE %. <- ai verificat ???

Nu are nici o legatura cu paginile web. :raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


eu ce vorbesc de 2 posturi incoace? interogarea cu like cu % am incercat-o in aplicatie

#14
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
sp-uri

:raygun:

#15
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 5 2004, 17:27, said:

sp-uri

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


Visual Studio 6.0 Service Pack 5 Setup was completed succesfully

si ce daca....tot nu merge :)

mai astept si alte sugestii, pen' ca eu nu mai am de multa vreme

#16
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Ce "puishorii" mei sa mai zic ? :-)
Publica si tu (poate si un PM)
1. modalitatea de realizare a conexiunii afo, rdo, dao ...
2. secventa de cod pentru deschiderea conexiunii
2. secventa de cod finala pentru deschiderea recordsetului

:raygun:

eventual un atasament

#17
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,881
  • Înscris: 11.08.2002

sp_attach_db, on Oct 6 2004, 08:56, said:

Ce "puishorii" mei sa mai zic ? :-)
Publica si tu (poate si un PM)
1. modalitatea de realizare a conexiunii afo, rdo, dao ...
2. secventa de cod pentru deschiderea conexiunii
2. secventa de cod finala pentru deschiderea recordsetului

:raygun:

eventual un atasament

<{POST_SNAPBACK}>


    Dim con As New ADODB.Connection
    Dim rec As New ADODB.Recordset
    con.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=E:\db1.mdb"
    con.Open
    rec.CursorType = adOpenForwardOnly
    rec.ActiveConnection = con

            rec.Source = "select [id_acc] from caract_acc where (nume_acc='Locatia') and (val_acc like '*" & fr2_2_cmb.Text & "*')"
            rec.Open
            Do While Not rec.EOF
                MsgBox "orice"
                rec.MoveNext
            Loop

#18
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
aparent e ok.
ai diacritice sh tz ... in val_acc ?

:raygun:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate