Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare stabilizator tensiune

laptop gaming buget maxim 10000 lei

Roboti EVE - compania 1X

Pierdere apa masina de spalat
 Nuanta culoare

autonivelanta peste autonivelanta

Plata produs

Klaus Iohannis, propus oficial de...
 Fotbal juvenil

Contributie pentru crestere si ed...

Țiuit laptop

Firewall UFW si Iptables - Doua I...
 DVR Hikvision 7208HUHI M1/S/A se ...

Cum sa procedez

Incalzire pardoseala sistem Upono...

Cat costa o cutie de viteze manua...
 

Asterisk

- - - - -
  • Please log in to reply
270 replies to this topic

#19
andreiush

andreiush

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 24.04.2004
Am vazut si eu astea... si am incercat, dar n-a mers, probabil n-am facut eu ceva bine. Mersi oricum...

Edited by andreiush, 14 May 2008 - 09:46.


#20
andreiush

andreiush

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 24.04.2004

View PostIgnition, on May 14 2008, 09:26, said:

Faza e ca eu nu pot sa fac ce zice acolo. Mi-a zis cineva ca au trebuie sa gasesc fisierul binar mpg123 si nu sursa, fiindca nu-l pot compila cu distributia pe care lucrez eu. So... unde as putea gasi asa ceva? Sau cum sa fac?

#21
snfc21

snfc21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 26.01.2006
Intrebare: vreau sa revand un serviciu de telefonie, am cateva liste de preturi de la diversii furnizori de unde voi cumpara en-gross/bulk/wholesale (sau care o fi cuvantul potrivit).
Problema e ca de la toti am primit preturile in genul asta:


Afghanistan Fixed 0.20
Afghanistan Mobile 0.22
Albania Fixed 0.07
Albania Mobile .....etc

Un furnizor are preturi mai bune pentru diverse destinatii si preturi mai proaste pentru altele. Asa ca vreau sa combin listele de preturi intr-una singura , specificand pentru fiecare destinatie ce furnizor sa foloseasca.  Problema e ca am primit listele de preturi nu cu numere de telefon ci cu nume de tari. A trebuit sa caut pe google ca sa gasesc prefixul pentru afghanistan si prefixul pentru retelele de telefonie mobila din afghanistan (ca si exemplu). La urmatoarele tari la fel. Problema e ca in total sunt vreo 500 de destinatii si daca stau si caut pentru fiecare destinatie country code-ul si
cu ce numere incep numerele telefonice de mobil, o sa imbatranesc.

Are cineva o lista deja compilata sau se afla pe internet asa ceva deja compilat?  

PS: o sa folosesc asterisk pentru problema de mai sus

#22
pATRAT

pATRAT

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 28.07.2002
salut ,
incerc sa implementez o solutie asterisk+ata(audiocodecs mp-112)+fax si tot ce reusesc sa rezolv e sa trimit faxuri , dar nu pot primi absoilut nimik , el functioneaza daca sun de pe un fix/mobil imi da ton tot , dar daca trimit fax moare inexplikabil , providerul meu este smartcall , si ince nu am reusit sa scot nimic de la ei , are cineva idee sau a mai incercat vreodata sa puna o chestie din asta pe smartcall sau pe altceva si a mers ?
multumesc

#23
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
@snfc21
Lista cu toate prefixele internationale.
http://en.wikipedia....l_call_prefixes
Ce solutie folosesti pentru billing ?

@pATRAT
Activeaza suportul pentru T38 in Asterisk si ATA.
BTW vezi sa suporta max 14400kbps.

#24
pATRAT

pATRAT

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 28.07.2002
well problema e ca ei miau spus :

"In vederea rezolvarii problemei dumneavoastra, va rugam sa efectuati urmatoarele setari:
- sa activati  codecul de voce G711Alaw, sa setati Pass Through si sa dezactivati T38 "

unde ei = smartcall proiderul ,
dar nu gasesc si nu inteleg ce vor sa spuna prin Pass Through

well problema e ca ei mia-u spus :

"In vederea rezolvarii problemei dumneavoastra, va rugam sa efectuati urmatoarele setari:
- sa activati  codecul de voce G711Alaw, sa setati Pass Through si sa dezactivati T38 "

unde ei = smartcall proiderul ,
dar nu gasesc si nu inteleg ce vor sa spuna prin Pass Through
ai cumva idee de ce ar putea fi ?

#25
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Asterisk suporta deocamdata numai T38 Pass Through (exceptie aplicatiile recfax sendfax).
Nu inteleg exact la ce anume se refera (citatul dat de tine) insa cred ca cea mai sigura cale de a rezolva problema este sa incerci diverse combinatii de setari in Asterisk si ATA pana gasesti combinatia buna.

Pana acum nu m-a interesat solutia de FAX prin ATA ci numai 100% software (T38modem + HylaFAX = solutie centralizata) asa ca nu am cum sa te sfatuiesc... oricum succes si scrie aici ce reusesti.

#26
snfc21

snfc21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 26.01.2006
Ignition: stochez cdr-urile in mysql si de acolo vad fiecare numar catre ce destinatie si cate secunde a facut. Apoi ma uit in baza de date unde tin preturile catre destinatii, fac un match acolo si vad care e tariful catre destinatia respectiva, si il adaug in tabela cdr (nr_secunde*pret/secunda*adaos_comercial_procentual), ca in dreptul fiecarei inregistrari din cdr sa fie si costul acesteia. (ultima parte o fac din crontab la sfarsitul fiecarei luni, ca sa stiu cat a vorbit fiecare client, pentru a-i factura). Am incercat prima oara cu a2billing dar mi s-a parut extrem de stufos pentru ceea ce voiam sa fac si pentru nevoile clientilor.

Alte doua chestii:
1.  a pus cineva sip firmware pe telefon cisco 7911 ? am pus dar nu se autentifica. Zice "registering" si dupa un minut-doua se rebooteaza.  Configuratie more or less the same merge fara probleme pe cisco 7941. Daca a mai folosit cineva pana acum telefoane cisco cu asterisk, rog sa-mi dea un mesaj privat.
2. unde pot gasi premicell-uri analogice ieftine? (nokia  la 15 milioane cum e la magazinele noastre mi se pare scump -- trebuie sa cumpar 4) -- si nu pot folosi terminale pe bluetooth, trebuie sa le conectez intr-un vic-4fxs/did

Edited by snfc21, 15 June 2008 - 12:15.


#27
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Sa inteleg ca ti-ai scris singur scripturile pt. billing ?
In ce limbaj sunt scrise scripturile ?

1. Folosesc Cisco ATA186 insa nu este telefon doar gateway. Incearca sa faci rost de ultimul firmware si urmeaza procedura din documentatie... eu asa am procedat insa nu am avut probleme. De asemenea verifica cu un alt alimentator/transformator conectat la un UPS.
2. Depinde de ce vrei sa obtii... :)
Uite cateva variante:
- interfata mobilink analogica (PSTN)
- interfata mobilink digitala (ISDN)
- gateway GSM/3G <-> VoIP (SIP)

Toate trei variantele le gasesti la Topex... ai grija cei de la firma respectiva stau prost la capitolul R.C.
Le-am insirat in ordinea crescatoare a pretului... :)
Alta variante (poate cele mai bune) ar fii sa le cumperi direct de afara, uite aici o lista:
http://www.voip-info...IP GSM Gateways
Se poate iesi mai ieftin in unele cazuri si scapi de Topex.

#28
snfc21

snfc21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 26.01.2006

View PostIgnition, on Jun 16 2008, 10:26, said:

Sa inteleg ca ti-ai scris singur scripturile pt. billing ?
In ce limbaj sunt scrise scripturile ?

php/mysql
dupa cum spuneam, asterisk poate sa isi scrie cdr-urile si in mysql. de acolo e relativ simplu sa tai din fiecare numar de telefon format cifre pana cand se potriveste cu un prefix pe care il ai in alta tabela.

Output din cdr:
mysql> select id,calldate,clid,src,dst,channel,dstchannel,duration from cdr;

......................................
| 10    | 2008-05-24 06:33:41  | "Dan" <4019> | 4019 | 00244924770291 | SIP/4019-905d | SIP/172.16.44.2-85f0 | 47 |
| 11    | 2008-05-24 06:33:50  | "Dan" <4019> | 4019 | 00244924770291 | SIP/4019-245f | SIP/172.16.44.2-a7aa | 31 |
.....................................


de aici faci select dupa dst , dupa primele 7 caractere spre exemplu (pentru cele doua apeluri de mai sus). Pentru romania ar fi fost 0040723 .... , deci doar primele 6 caractere ar fi fost de ajuns aici. In fine, incepi de la 7 sau chiar 8... Deocamdata n-am avut pattern-uri care sa nu le gasesc cu 7 caractere, dar daca o sa apara vreunul , scriptul imi trimite mail si oi face sa verifice primele 8 caractere si sa descreasca de-acolo.

mysql> select pattern,tara,descriere,pret from preturi where pattern='0024492';
....

| 0024492 | Angola | Unitel Angola | 18 |

de aici am obtinut pretul pentru destinatia respectiva

pretul pentru primul apel din lista respectiva = 47*(18/60) ~= 14.1 centi.

In fine, aici ti-am dat din mysql direct. Normal toate chestiile astea sunt facute in php, nu stau eu sa iau manual fiecare apel in parte sa vad durata si destinatie si apoi sa il caut in tabela de preturi.
PS: merci pentru lista destinatii de pe wikipedia.


PS2: topex mi se pare scump. Problema e ca am cumparat un 2n voiceblue sip gsm gateway care nu prea merge bine cu cisco (nu prea merge bine de loc daca stau sa ma gandesc). Acum am mai cumparat un vic card 4fxs/did in care vreau sa pun premicell-uri normale (analogice) si cat mai ieftine (deja am dat bani si pe voiceblue, si pe vic card, asa ca trebuie sa fie cat mai ieftine. topex fiind scump, cam iese din discutie).

#29
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Stiu ca merge stocat CDR in MySQL, de altfel si eu folosesc acelasi sistem pt. CDR, long live MySQL :)

Am incercat si eu cateva sisteme de billing open source insa nu am fost multumit de ele... deloc. Sistemul pe care l-ai descris tu presupun ca il aplici numai la post-pay... corect ?
Poti sa-mi trimti scripturile PHP (billing) pe PM ?

Din ce am testat pana acum 2N este printre cele mai bune pe segment, atata timp cat 2N si Cisco respecta protocolul SIP si au codec-uri comune nu au cum sa nu se inteleaga... sa inteleg ca ai conectat 2N direct la Cisco (fara Asterisk) ?
Daca le-ai conectat la Asterisk, ce erori apar in consola ? Mai exact ce nu functioneaza (initiere/primire apel, calitate sunet, e.t.c.) ? Descrie putin poate reusesc sa-mi dau seama despre ce este vorba....

Pentru 4 porturi analogice nu stiu daca gasesti mai ieftin decat Topex, la solutii mari (sute/mii de porturi) se pot negocia preturile direct cu furnizorul de afara.
Pe de alta parte daca vrei neaparat ieftin de ce nu folosesti bluetooth ? Nici macar nu mai ai nevoie de porturile FXS...

#30
snfc21

snfc21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 26.01.2006

View PostIgnition, on Jun 17 2008, 10:50, said:

Stiu ca merge stocat CDR in MySQL, de altfel si eu folosesc acelasi sistem pt. CDR, long live MySQL :)

Am incercat si eu cateva sisteme de billing open source insa nu am fost multumit de ele... deloc. Sistemul pe care l-ai descris tu presupun ca il aplici numai la post-pay... corect ?
Poti sa-mi trimti scripturile PHP (billing) pe PM ?

Din ce am testat pana acum 2N este printre cele mai bune pe segment, atata timp cat 2N si Cisco respecta protocolul SIP si au codec-uri comune nu au cum sa nu se inteleaga... sa inteleg ca ai conectat 2N direct la Cisco (fara Asterisk) ?
Daca le-ai conectat la Asterisk, ce erori apar in consola ? Mai exact ce nu functioneaza (initiere/primire apel, calitate sunet, e.t.c.) ? Descrie putin poate reusesc sa-mi dau seama despre ce este vorba....

Pentru 4 porturi analogice nu stiu daca gasesti mai ieftin decat Topex, la solutii mari (sute/mii de porturi) se pot negocia preturile direct cu furnizorul de afara.
Pe de alta parte daca vrei neaparat ieftin de ce nu folosesti bluetooth ? Nici macar nu mai ai nevoie de porturile FXS...


scripturile -- nu le-am facut inca in open source

2n - e legat de un cisco call manager. Functiona ok pe asterisk dar din pacate proiectul nu are nici o legatura cu asterisk-ul, clientul a vrut solutie cisco. din acelasi motiv nu pot folosi bluetooth.
pe de alta parte, am deja interfata vic cu 4 porturi did, deci nu imi mai trebuiesc decat premicell-urile.

cu telefoanele cisco, trebuie sa ajung la birou si sa le conectez iarasi. Nu se logau si apoi faceau reboot singure.

#31
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Vis-a-vis de "cisco call manager"... sau altele
Asta este unul din dezavantajele de a NU folosii software open source :)

Daca clientul vroia neaparat o solutie proprietara, ar fii fost mai intelept sa cumpere o solutie la cheie decat un produs.

#32
condaru321

condaru321

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 619
  • Înscris: 24.05.2006
Cat este de avansat Asterisk-ul?Pot face un meniu audio in el?

#33
snfc21

snfc21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 26.01.2006
meniuri = IVR (interactive voice response cred). Cauta mai multe informatii pe google despre VXML , sunt site-uri (am vazut in urma cu mai mult timp) unde pui structura logica a meniului si iti genereaza vxml-ul pe care il folosesti apoi pentru IVR/meniul audio

Da , asterisk poate face asa ceva:
meniuri = IVR (interactive voice response cred). Cauta mai multe informatii pe google despre VXML , sunt site-uri (am vazut in urma cu mai mult timp) unde pui structura logica a meniului si iti genereaza vxml-ul pe care il folosesti apoi pentru IVR/meniul audio

#34
pATRAT

pATRAT

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 28.07.2002
sal, am postat acum ceva vreme , despre un fax pe ATA pe asterisk (cu voipul oferit de smartcall)care nu prea functiona , dupa multa bataie de cap am ajuns la vorba lui igntion , am pus iaxmodem cu hyla blah blah , si face fix la fel ca si cu ataul , uitati ceva loguri si confuri daca cineva are vreo idee please do:

eu am incercat cu trimsul faxurilor dupa e-fax.ro ... si primesc acelas raspuns "No carrier detected"
de trimis mere perfect
so daca are cineva vreo idee please do do.

iax.conf:
eral]
bindport = 4569
bindaddr = 0.0.0.0    
maxregexpire=60
;minregexpire=60
disallow=all
allow=ulaw
allow=alaw
          
[iaxmodem]
type=friend
secret=superman
port=4570    
host=dynamic
context= fax-out
disallow=all
allow=alaw
~                                                                                                              
~                
/etc/iaxmodem/ttIAX0
device /dev/ttyIAX0
owner uucp:uucp
mode 660
port 4570
refresh 60
server 127.0.0.1
peername iaxmodem
secret superman
cidname fax1
cidnumber 00000000
codec allaw
~                                                                                                              
~                                                                                                              
~                    
si acum logul de la hylafax e mai lung


Jul 02 00:54:31.73: [10588]: SESSION BEGIN 000000044 1415numar
Jul 02 00:54:31.73: [10588]: HylaFAX ™ Version 4.3.1
Jul 02 00:54:31.73: [10588]: CallID: "altnumar" "<NONE>" "<NONE>" "s"
Jul 02 00:54:31.73: [10588]: <-- [4:ATA\r]
Jul 02 00:54:35.45: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:54:35.45: [10588]: ANSWER: FAX CONNECTION  DEVICE '/dev/ttyIAX0'
Jul 02 00:54:35.45: [10588]: RECV FAX: begin
Jul 02 00:54:35.45: [10588]: <-- data [32]
Jul 02 00:54:35.45: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:54:36.37: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:54:36.37: [10588]: <-- data [23]
Jul 02 00:54:36.37: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:54:37.13: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:54:37.13: [10588]: <-- data [13]
Jul 02 00:54:37.13: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:54:37.71: [10588]: --> [2:OK]
Jul 02 00:54:37.71: [10588]: <-- [9:AT+FRH=3\r]
Jul 02 00:54:44.71: [10588]: --> [0:]
Jul 02 00:54:44.71: [10588]: MODEM <Empty line>
Jul 02 00:54:44.71: [10588]: <-- data [1]
Jul 02 00:54:44.73: [10588]: --> [2:OK]
Jul 02 00:54:44.73: [10588]: DELAY 1500 ms
Jul 02 00:54:46.23: [10588]: <-- [9:AT+FTH=3\r]
Jul 02 00:54:46.23: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:54:46.23: [10588]: <-- data [32]
Jul 02 00:54:46.23: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:54:48.01: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:54:48.01: [10588]: <-- data [23]
Jul 02 00:54:48.01: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:54:48.75: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:54:48.75: [10588]: <-- data [13]
Jul 02 00:54:48.75: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:54:49.33: [10588]: --> [2:OK]
Jul 02 00:54:49.33: [10588]: <-- [9:AT+FRH=3\r]
Jul 02 00:54:56.33: [10588]: --> [0:]
Jul 02 00:54:56.33: [10588]: MODEM <Empty line>
Jul 02 00:54:56.33: [10588]: <-- data [1]
Jul 02 00:54:56.35: [10588]: --> [2:OK]
Jul 02 00:54:56.35: [10588]: DELAY 1500 ms
Jul 02 00:54:57.85: [10588]: <-- [9:AT+FTH=3\r]
Jul 02 00:54:57.85: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:54:57.85: [10588]: <-- data [32]
Jul 02 00:54:57.85: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:54:59.63: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:54:59.63: [10588]: <-- data [23]
Jul 02 00:54:59.63: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:55:00.37: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:55:00.37: [10588]: <-- data [13]
Jul 02 00:55:00.37: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:55:00.95: [10588]: --> [2:OK]
Jul 02 00:55:00.95: [10588]: <-- [9:AT+FRH=3\r]
Jul 02 00:55:07.96: [10588]: --> [0:]
Jul 02 00:55:07.96: [10588]: MODEM <Empty line>
Jul 02 00:55:07.96: [10588]: <-- data [1]
Jul 02 00:55:07.97: [10588]: --> [2:OK]
Jul 02 00:55:07.97: [10588]: DELAY 1500 ms
Jul 02 00:55:09.47: [10588]: <-- [9:AT+FTH=3\r]
Jul 02 00:55:09.47: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:55:09.47: [10588]: <-- data [32]
Jul 02 00:55:09.47: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:55:11.25: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:55:11.25: [10588]: <-- data [23]
Jul 02 00:55:11.25: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:55:11.99: [10588]: --> [7:CONNECT]
Jul 02 00:55:11.99: [10588]: <-- data [13]
Jul 02 00:55:11.99: [10588]: <-- data [2]
Jul 02 00:55:12.57: [10588]: --> [2:OK]
Jul 02 00:55:12.57: [10588]: <-- [9:AT+FRH=3\r]
Jul 02 00:55:19.58: [10588]: --> [0:]
Jul 02 00:55:19.58: [10588]: MODEM <Empty line>
Jul 02 00:55:19.58: [10588]: <-- data [1]
Jul 02 00:55:19.59: [10588]: --> [2:OK]
Jul 02 00:55:19.59: [10588]: RECV FAX: No answer (T.30 T1 timeout)
Jul 02 00:55:19.59: [10588]: RECV FAX: end
Jul 02 00:55:19.59: [10588]: SESSION END

10x

#35
condaru321

condaru321

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 619
  • Înscris: 24.05.2006
Salut,

Eu trebuie sa fac un proiect de dimploma legat de VOIP.Mi-a venit o idee cu un Asterisk si cu un Audio Codes Mp114 sau Mp118,vreau sa pun un meniu audio,pentru a apela fiecare port cu"interiorul" lui si cu semnalul electric sa comand motorase si led-uri.
A mai facut cineva o retea Asterisk ,meniu IVR si Audio Codes?

#36
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
@pATRAT
Ai incercat de trimis fax-uri cu mai multe pagini text/imagini ?
La mine mergea cu o pagina, insa la mai multe era la noroc.
Pentru primit incearca sa folosesti alte fax-uri in afara de e-fax... o idee ar fii sa ceri oferte de pret de la diverse firme.

@condaru321
Poti apela fiecare port cu interior propriu si fara IVR... merge si cu IVR insa nu este obligatoriu sa ai IVR.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate