Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Mancare in vas roman
Last Updated: Jan 25 2019 22:56, Started by
Bebeluska
, Mar 17 2008 14:32
·
0
#19
Posted 20 March 2008 - 19:55
Nu are nimic daca-l speli cu apa calda chiar asa este si indicat, probabil ca detergentul este absorbit de ceramica nesmaltuita. Eu am spus ca dupa folosiri repetate si combinate(sarmale,fripturi, musaca etc) capatase un miros specific.
|
#20
Posted 20 March 2008 - 20:49
Am adaugat un ou batut cu smantana, si iata rezultatul:
Attached Files |
#21
Posted 20 March 2008 - 21:04
La noi se folosesc inca vase de lut la sarmale, la fiert laptele si la multe altele.
Problema de spalare nu e apa calda, ci detergentul - care face un compus cam ciudat cu grasimea impregnata in peetii vasului. Da nu vi lene incercati sa frecati bine vasele de felul ala cu o carpa aspra si numai cu apa, ce nu merge mai lasati la muiat. Unii mai au vase de 50 - 60 de ani care nu au miros. Asta e matoda de spalare traditionala. (Daca dati eventual cu putin detergent, scurt la final, limpeziti bine, si lasati apa vreo 5 -10 min sa iasa tot detergentul.) Gustul e mai bun pentru ca vasul formeaza un fel de cuptoras in care gusturile ingredientelor se patrund mai bine ( daca e pus in cuptor clasic, la microunde nu stiu ce iese) si mentine mancarea calda mai multa vreme. E bine sa se manice toate, asa cum ziceti nu prea se mai poate reincalzi. |
#22
Posted 21 March 2008 - 06:55
vali71, on Mar 20 2008, 18:20, said: Noi am avut un vas roman luat de pe valea prahovei la care am renuntat dupa vre0 10 utilizari intrucat neputand sa-l spalam decat cu apa calda, prinsese un miros ciudat , nu deranjant dar ciudat. Anul trecut am luat unul din grecia exact la fel ca cel vechi numai ca acesta este smaltuit. L-am folosit la friptura si sarmale si este ok. Cel din ceramica simpla absoarbe apa si pe masura ce gatesti, o elibereaza sub forma de aburi. N-o sa intru acum in explicatii si detalii privind procesul termic al prepararii alimentelor, pen' ca altcineva deja a remarcat faptul ca trebusoara asta tine de gusturi. V-as mai atrage atentia ca sarmalele nu se gatesc in vas roman ; pentru ele indicata-i o oala smaltuita (cat mai pantecoasa ar fi de preferat). L.E. Sfat : odata incheiata gatirea, transferati mancarea pregatita intr-un alt vas. Edited by PeterPan 42, 21 March 2008 - 06:58. |
#23
Posted 21 March 2008 - 07:29
vali71, on Mar 20 2008, 18:20, said: Noi am avut un vas roman luat de pe valea prahovei la care am renuntat dupa vre0 10 utilizari intrucat neputand sa-l spalam decat cu apa calda, prinsese un miros ciudat , nu deranjant dar ciudat. Anul trecut am luat unul din grecia exact la fel ca cel vechi numai ca acesta este smaltuit. L-am folosit la friptura si sarmale si este ok. |
#24
Posted 21 March 2008 - 07:51
duculeana, on Mar 21 2008, 07:29, said: Am luat si eu in toamna o cana de ceramica de pe langa Suceava de la targul de olarit, si pe urma intr-o zi cand am vrut sa fac o budinca de-aia instant, cu apa fierbite, frec eu ce frec pana vad ca se innegreste budinca (culoarea canii era negru). De atunci nu mai imi trebuie asa ceva! :cursing: Ceramica de Suceava? :huh: Incearca si cu de-aia de Horezu sa vezi diferenta, mai ales de la familia de olari Popa. ;) |
#25
Posted 21 March 2008 - 08:00
duculeana, on Mar 21 2008, 07:29, said: Am luat si eu in toamna o cana de ceramica de pe langa Suceava de la targul de olarit, si pe urma intr-o zi cand am vrut sa fac o budinca de-aia instant, cu apa fierbite, frec eu ce frec pana vad ca se innegreste budinca (culoarea canii era negru). De atunci nu mai imi trebuie asa ceva! :cursing: |
#26
Posted 21 March 2008 - 08:01
#27
Posted 21 March 2008 - 08:10
#28
Posted 22 March 2008 - 17:30
duculeana, on Mar 21 2008, 07:29, said: Am luat si eu in toamna o cana de ceramica de pe langa Suceava de la targul de olarit, si pe urma intr-o zi cand am vrut sa fac o budinca de-aia instant, cu apa fierbite, frec eu ce frec pana vad ca se innegreste budinca (culoarea canii era negru). De atunci nu mai imi trebuie asa ceva! :cursing: De fapt tre spalata bine cu o perie aspra sau burete si dupa aceea e limpede, nu mai e nici o problema. Ca orice material natural insa, orice vas de ceramica nesmaltuita cere mai multa atentie la fiecare curatare, nu merge asa usor ca si porcelanul. |
|
#29
Posted 22 March 2008 - 22:25
Morosanul, on Mar 20 2008, 21:04, said: La noi se folosesc inca vase de lut la sarmale, la fiert laptele si la multe altele. Problema de spalare nu e apa calda, ci detergentul - care face un compus cam ciudat cu grasimea impregnata in peetii vasului. Da nu vi lene incercati sa frecati bine vasele de felul ala cu o carpa aspra si numai cu apa, ce nu merge mai lasati la muiat. Eu il spal cu detergent lichid. |
#30
Posted 26 October 2013 - 13:44
Ma gandesc sa cumpar si eu un vas roman, dar nu stiu care o fi cel mai bun: cel smaltuit sau cel nesmaltuit ? Preturile sunt apropriate.
Am inteles ca cel smaltuit este mai comod in utilizare, adica poate fi spalat mai usor, nu se lipeste mancarea de pereti si nu ramane in el miros de mancare. Iar cel nesmaltuit are nevoie de un tratament initial (scufundare in apa timp de 20 minute ca sa se imbibe, dupa care apa se va evapora in timpul gatitului). Dar cum iese mancarea in unul si cum iese in celalalt ? |
#31
Posted 27 October 2013 - 18:14
Smălțuit neapărat. Cel nesmălțuit ia gustul mâncării indiferent cât e ținut în apă înainte.
Am făcut în unul pește și l-am terminat pentru orice altceva . |
#32
Posted 27 October 2013 - 21:57
Da, am mai auzit la cineva ca cel nesmaltuit imprumuta gustul mancarii. Resturile de mancare intra in porii vasului si este greu sa cureti tot.
O sa am drum pe la Horezu luna viitoare si sper sa gasesc un vas smaltuit de cca 7 litri, cu burta si cu capac. Dar inainte de toate voi masura interiorul cuptorului Multumesc. |
#33
Posted 13 November 2013 - 19:28
Hai ca am cumparat unul smaltuit de la supermarket.
L-am tinut 5 ore scufundat in apa (impreuna cu capacul), l-am folosit si cand l-am scos din cuptor am observat s-a facut argintiu metalizat (!!) la gura si pe interiorul capacului. Zici ca are o folie de aluminiu in zonele acelea. Care o fi explicatia ? Mi-e frica sa-l mai folosesc a doua oara si l-as duce inapoi la magazin cu tot cu varza din el Multumesc ! |
|
#34
Posted 13 November 2013 - 21:31
Eu nu știu; poate o veni cineva cu o idee.
Oricum, dacă era smălțuit, de ce mai trebuia scufundat în apă? Scria în instrucțiuni așa ceva? |
#35
Posted 14 November 2013 - 16:22
Aries(ro), on 13 noiembrie 2013 - 21:31, said:
Eu nu știu; poate o veni cineva cu o idee. Oricum, dacă era smălțuit, de ce mai trebuia scufundat în apă? Scria în instrucțiuni așa ceva? E ciudata faza cu "argint metalizat" n-am patit asa ceva nici la ala smartuit, nici la ala nesmaltuit. |
#36
Posted 14 November 2013 - 16:51
I-am facut o poza capacului inainte de a-l spala cu apa calduta si fara detergent.
Cred ca sub smalt se afla un grund argintiu. Mie clar ca s-a dus smaltul si a ramas grundul, dar nu stiu din ce cauze. LE: am tinut 5 ore in apa vasul si capacul deoarece am uitat de ele. Nu cred ca asta a fost cauza, deoarece interiorul vasului este Ok; numai gura si capacul au suferit transformari. Attached FilesEdited by kmailand, 14 November 2013 - 17:09. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users