Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...
 Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?
 Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn
 Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus
 

Mancare in vas roman

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#1
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005
Am un astfel de vas si am incercat, dupa ureche, o reteta. Am pus legume de mai multe feluri si carne de miel, amestecat. A iesit ok ca si gust, dar a cam secat. In plus, cand am incercat sa reincalzesc mancarea, s-a intamplat ceva cu peretii exteriori ai vasului - au capatat ceva lipicios care iese la spalat (SPER:D)
Voi cum gatiti in vasul roman, ce retete aveti (care v-au reusit) ?
:rolleyes:

Edited by Bebeluska, 17 March 2008 - 14:33.


#2
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,191
  • Înscris: 05.06.2006
Pune o poza, ceva, Bebeluso. N-am vazut pana acum "vas roman". Eu fac intr-o strachina de lut acoperita cu capac de iena, tot felul de garnituri la microunde (amestec mexican, ciuperci etc). Mmmmm!

#3
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005
Sa traiti!

Attached Files



#4
Moaca

Moaca

    Mâță leșinată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,235
  • Înscris: 31.07.2007

 Bebeluska, on Mar 18 2008, 09:19, said:

Sa traiti!
Habar n-aveam ca se cheama vas roman.
Eu am facut asa :
- sarmale, la sfarsit scos capacul si lasat 20 min sa se rumeneasca un pic pe deasupra
- vinete - ardei - dovlecei - rosii - ceapa - busuioc, la sfarsit scos capacul si adaugat usturoi si cascaval pe deasupra si lasat sa se gratineze

#5
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

 Moaca, on Mar 18 2008, 09:29, said:

Habar n-aveam ca se cheama vas roman.
Eu am facut asa :
- sarmale, la sfarsit scos capacul si lasat 20 min sa se rumeneasca un pic pe deasupra
- vinete - ardei - dovlecei - rosii - ceapa - busuioc, la sfarsit scos capacul si adaugat usturoi si cascaval pe deasupra si lasat sa se gratineze


La reteta cu legume, ai pus apa, ulei, d'astea?

#6
Moaca

Moaca

    Mâță leșinată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,235
  • Înscris: 31.07.2007

 Bebeluska, on Mar 18 2008, 12:43, said:

La reteta cu legume, ai pus apa, ulei, d'astea?
o lingura de ulei, apa nu, ca isi lasa ele, sare si piper

#7
RADU_

RADU_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.08.2006
Si cum faceti cu vasul roman? In cuptorul cu microunde sau in cuptorul aragazului?

Eu am un astfel de vas de ani de zile si-l tin de decor. nu am gatit inca in el.
Care sunt avantajele?

#8
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Un link doar (in engleza). Sunt si ceva retete.: Römertopf

Edited by alalaltu, 19 March 2008 - 05:53.


#9
Moaca

Moaca

    Mâță leșinată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,235
  • Înscris: 31.07.2007

 RADU_, on Mar 18 2008, 21:35, said:

Si cum faceti cu vasul roman? In cuptorul cu microunde sau in cuptorul aragazului?
Eu am un astfel de vas de ani de zile si-l tin de decor. nu am gatit inca in el.
Care sunt avantajele?
In cuptorul aragazului - al meu e oricum prea mare sa incapa in cel cu microunde.
Se zice ca se gateste mai sanatos, in stilul traditional ; cert e ca mancarea iese foarte gustoasa.

#10
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,442
  • Înscris: 04.05.2006
Sa nu uitati sa muiati vasul in apa minim 20 minute inainte de utilizare. E foarte important atat pentru integritatea vasului cat si pentru gustul mancarii. Se poate face in el ....practic orice mancare, care se preteaza a se face la cuptor: Fripturi, legume, sarmale, etc. Diferenta e la gust, care....in general e incomparabil mai bogat decat la mancarea gatita intr-un vas de tabla.

#11
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,348
  • Înscris: 03.08.2004
Si de unde se poate cumpara o astfel de minune?

#12
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

 destrug, on Mar 19 2008, 21:13, said:

Si de unde se poate cumpara o astfel de minune?

Eu am luat-o de la Cora, cu trei sute si ceva de mii de lei vechi.

#13
PeterPan 42

PeterPan 42

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 15.06.2007
Uite si vasul roman, si ingredientele, aici :

http://forum.softped...t...9754&st=150

#14
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

 PeterPan 42, on Mar 20 2008, 06:30, said:

Uite si vasul roman, si ingredientele, aici :

http://forum.softped...t...9754&st=150


Avand in vedere cat de greu este sa ghicesti in ce topic de pe un forum se ascunde un post care contine o reteta preparata in vasul roman, am ales sa fac un topic dedicat.

#15
nile

nile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 999
  • Înscris: 03.10.2006
Am mancat si eu sarmale in vas d-asta de-i zice roman (acum am aflat ca ii zice asa), si mi s-au parut nasoale. Sarmalele facute de aceeasi persoana in vas metalic imi placeau la nebunie.

#16
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,442
  • Înscris: 04.05.2006
Ma rog...ori e chestie de gusturi, ori nu stia persoana sa foloseasca asa cum trebuie vasul roman. N-am mancat ...de exemplu sarmale mai bune decat facute in vasul roman. De fapt, mint, am mancat, facute intr-un ceaun de fonta de 50 de litri, la foc cu lemne :). Dar aia nu se pune, in general gatitul in cantitati mari duce la un gust mult mai bogat. Dar vasul de pamant, confera un gust mult mai bun mancarii, tocmai prin faptul ca nu transfera caldura atat de direct, ca un vas metalic, in special unul subtire, din tabla. Mancarea se gateste mai "mocnit" si mai uniform, de aceea iese mult mai buna.

#17
vali71

vali71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 18.08.2006
Noi am avut un vas roman luat de pe valea prahovei la care am renuntat dupa vre0 10 utilizari intrucat neputand sa-l spalam decat cu apa calda, prinsese un miros ciudat , nu deranjant dar ciudat.
Anul trecut am luat unul din grecia exact la fel ca cel vechi numai ca acesta este smaltuit.
L-am folosit la friptura si sarmale si este ok.

#18
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005
Si eu tot cu apa calda il spal, are ceva?

Iata ce m-am apucat sa mesteresc: pulpe de pui cu cartofi si sos de smantana!

Am pus pulpele si cartofii cu putin ulei de masline, sare si boia de ardei dulce:
(continuarea mai tarziu)

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate