Mancare in vas roman
Last Updated: Jan 25 2019 22:56, Started by
Bebeluska
, Mar 17 2008 14:32
·
0
#1
Posted 17 March 2008 - 14:32
Am un astfel de vas si am incercat, dupa ureche, o reteta. Am pus legume de mai multe feluri si carne de miel, amestecat. A iesit ok ca si gust, dar a cam secat. In plus, cand am incercat sa reincalzesc mancarea, s-a intamplat ceva cu peretii exteriori ai vasului - au capatat ceva lipicios care iese la spalat (SPER:D)
Voi cum gatiti in vasul roman, ce retete aveti (care v-au reusit) ? :rolleyes: Edited by Bebeluska, 17 March 2008 - 14:33. |
#2
Posted 18 March 2008 - 07:45
Pune o poza, ceva, Bebeluso. N-am vazut pana acum "vas roman". Eu fac intr-o strachina de lut acoperita cu capac de iena, tot felul de garnituri la microunde (amestec mexican, ciuperci etc). Mmmmm!
|
#4
Posted 18 March 2008 - 09:29
Bebeluska, on Mar 18 2008, 09:19, said: Sa traiti! Eu am facut asa : - sarmale, la sfarsit scos capacul si lasat 20 min sa se rumeneasca un pic pe deasupra - vinete - ardei - dovlecei - rosii - ceapa - busuioc, la sfarsit scos capacul si adaugat usturoi si cascaval pe deasupra si lasat sa se gratineze |
#5
Posted 18 March 2008 - 12:43
Moaca, on Mar 18 2008, 09:29, said: Habar n-aveam ca se cheama vas roman. Eu am facut asa : - sarmale, la sfarsit scos capacul si lasat 20 min sa se rumeneasca un pic pe deasupra - vinete - ardei - dovlecei - rosii - ceapa - busuioc, la sfarsit scos capacul si adaugat usturoi si cascaval pe deasupra si lasat sa se gratineze La reteta cu legume, ai pus apa, ulei, d'astea? |
#6
Posted 18 March 2008 - 12:46
#7
Posted 18 March 2008 - 21:35
Si cum faceti cu vasul roman? In cuptorul cu microunde sau in cuptorul aragazului?
Eu am un astfel de vas de ani de zile si-l tin de decor. nu am gatit inca in el. Care sunt avantajele? |
#9
Posted 19 March 2008 - 08:25
RADU_, on Mar 18 2008, 21:35, said: Si cum faceti cu vasul roman? In cuptorul cu microunde sau in cuptorul aragazului? Eu am un astfel de vas de ani de zile si-l tin de decor. nu am gatit inca in el. Care sunt avantajele? Se zice ca se gateste mai sanatos, in stilul traditional ; cert e ca mancarea iese foarte gustoasa. |
#10
Posted 19 March 2008 - 10:17
Sa nu uitati sa muiati vasul in apa minim 20 minute inainte de utilizare. E foarte important atat pentru integritatea vasului cat si pentru gustul mancarii. Se poate face in el ....practic orice mancare, care se preteaza a se face la cuptor: Fripturi, legume, sarmale, etc. Diferenta e la gust, care....in general e incomparabil mai bogat decat la mancarea gatita intr-un vas de tabla.
|
|
#12
Posted 19 March 2008 - 21:28
#13
Posted 20 March 2008 - 06:30
#14
Posted 20 March 2008 - 10:23
#15
Posted 20 March 2008 - 10:39
Am mancat si eu sarmale in vas d-asta de-i zice roman (acum am aflat ca ii zice asa), si mi s-au parut nasoale. Sarmalele facute de aceeasi persoana in vas metalic imi placeau la nebunie.
|
|
#16
Posted 20 March 2008 - 11:01
Ma rog...ori e chestie de gusturi, ori nu stia persoana sa foloseasca asa cum trebuie vasul roman. N-am mancat ...de exemplu sarmale mai bune decat facute in vasul roman. De fapt, mint, am mancat, facute intr-un ceaun de fonta de 50 de litri, la foc cu lemne :). Dar aia nu se pune, in general gatitul in cantitati mari duce la un gust mult mai bogat. Dar vasul de pamant, confera un gust mult mai bun mancarii, tocmai prin faptul ca nu transfera caldura atat de direct, ca un vas metalic, in special unul subtire, din tabla. Mancarea se gateste mai "mocnit" si mai uniform, de aceea iese mult mai buna.
|
#17
Posted 20 March 2008 - 18:20
Noi am avut un vas roman luat de pe valea prahovei la care am renuntat dupa vre0 10 utilizari intrucat neputand sa-l spalam decat cu apa calda, prinsese un miros ciudat , nu deranjant dar ciudat.
Anul trecut am luat unul din grecia exact la fel ca cel vechi numai ca acesta este smaltuit. L-am folosit la friptura si sarmale si este ok. |
#18
Posted 20 March 2008 - 19:30
Si eu tot cu apa calda il spal, are ceva?
Iata ce m-am apucat sa mesteresc: pulpe de pui cu cartofi si sos de smantana! Am pus pulpele si cartofii cu putin ulei de masline, sare si boia de ardei dulce: (continuarea mai tarziu) Attached Files |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users