Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

M-am electrocutat acum cateva ore

- - - - -
  • Please log in to reply
164 replies to this topic

#37
m3th0dman

m3th0dman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,269
  • Înscris: 03.01.2007
Și eu reparând un prelungitor, am uitat să-l scot din priză (very clever), și a atins un fir; din fericire era nulul.

#38
axn

axn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 22.11.2006
Am patit-o si eu de vre-o 3 ori.
Prima oara a fost in apropiere de Craciun cand puneam instalatia electrica pe brad, si cum aveam mai multe instalatii de pom, unele stricate, am inceput sa probez, iar din greseala cum, stecherul la astea e forate mic, iar priza era mai "adanca", mi-a alunecat degetul intre stecher si priza, cand acesta era bagat cam pe jumatate.. A fost destul, am sarit automat la un metru de priza, (nu aruncat de curent, bineinteles) si chiar si cand a fost totul gata, dupa ce am pus instalatia pe pom, am prins stecherul cu patentu si l-am pus la priza.

Alta data a fost la sursa UPS a calculatorului.
Dupa cum probabil ca stiti, astea sunt un fel de "baterii" care alimeanteaza computerul cand se ia curentul.
Nu stiu insa din ce motiv, sursa "face output" la curent si pe firul care intra in priza, nu doar pe cele ce intra la unitate si monitor, deci daca cele doua chestii de metal ale stecherului sunt atinse in acelasi timp, te curentezi. Asta prima oara mi s-a intamplat ca nu am stiut, iar a doua oara din greseala, am prins stecherul chiar de acolo.
Nu stiu cat curent e pe acel fir (daca e tot 220), dar cand am pus creionul de tensiune, acesta s-a aprins.

Concluzia: Nu imi place curentul, si nici sa lucrez sub tensiune. Am o senzatie ciudata (de neliniste) cand sunt cu mainile aproape de ceva ce electrocuteaza.
Oricat de "banala" vi s-ar parea electrocutarea la 220, totusi este destul de mult, si multi au murit electrocutati la 220. Asa ca e bine ca fiecare sa se asigure ca nu e curent unde face lucrari, si nicidecum sa verifice daca e tensiune punand mana.
Destul ne mai curentam din greseala, nu cred ca e cazul sa ne mai curentam si cu buna stiinta.

Edited by axn, 19 March 2008 - 22:18.


#39
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006

View Postaxn, on Mar 19 2008, 22:14, said:

Alta data a fost la sursa UPS a calculatorului.
Dupa cum probabil ca stiti, astea sunt un fel de "baterii" care alimeanteaza computerul cand se ia curentul.
Nu stiu insa din ce motiv, sursa "face output" la curent si pe firul care intra in priza, nu doar pe cele ce intra la unitate si monitor, deci daca cele doua chestii de metal ale stecherului sunt atinse in acelasi timp, te curentezi. Asta prima oara mi s-a intamplat ca nu am stiut, iar a doua oara din greseala, am prins stecherul chiar de acolo.
Nu stiu cat curent e pe acel fir (daca e tot 220), dar cand am pus creionul de tensiune, acesta s-a aprins.
Si eu am patit-o cu UPS-ul la serviciu. Eu apucasem de stecher, de fapt de piciorusele de metal, ca sa-l bag in priza si un destept a pornit grabit UPS-ul chiar atunci. M-a ciupit serios.

#40
virusel2013

virusel2013

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,215
  • Înscris: 24.04.2006

Quote

Vroiam sa leg un fir in telefon si nu aveam la indemana un instrument pentru a deizola cablul si ... am folosit dintii
Chestia asta o mai patesc cu firele de la boxe.

Tin minte ca m-am electrocutat odata cand eram mai mic. Eram la bunica intru-o pivnita si am bagat degetu intr-o dulie, stiiind ca nu este curent pentru ca tata in momentul acela repara ceva si intrerupsese curentu dar exact cu cateva secunde inainte sa bag degetul in dulie, tata a dat drumul la curentul electric, si uite asa m-am zruncinat putin. :D

#41
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007
Cea mai tare faza (din auzite) e sa lucrezi in constructii, sa pui mana pe betoniera si sa-ti scuturi pietrisu' din cizma de guma, iar in momentu' urmator sa-ti rupa unu' mana cu care te sprijinesti pe betoniera cu o lopata, de crede ca te curentezi.

Mai era una cu depanatoru' tv cu experienta care indica defectul cu un liniar de lemn, pe partea de inalta tensiune si se curenteaza ca dracu' (liniaru' avea o linie de grafit cum a fost folosit mult timp).

Sinekt, eu zic sa te lasi de jobu' ala cat mai poti! Pai cum pana mea te curentezi tu asa des? La voi nu s-a auzit de norme de protectia muncii? Cred ca iti fac colegii masaj cardiac si respiratie artificiala tot la doua zile.

#42
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

Quote

Vi s-a schimbat in vr-un fel modul de a trai dupa aceea?


#43
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,441
  • Înscris: 04.05.2006

View Postc17h21no4, on Mar 17 2008, 16:36, said:

de electocutari dinalea la 220 nasoale am avut parte ... dar nimic nu se compara cu ( si aici am sa dau 2-3 exemple )

1) sa tragi sa zicem supra doza de ketamina si sa fi la marginea dintre k-hole si realitate ... niciodata sa nu ajungi sa intrii in k-hole dar nici sa nu te departezi de acea stare
2) sa tragi in cantitati mari 2 antagonisti ... ex : amfetamina + iarba eventual combinate cu niste antihistemice din nou sa ajungi la pragul lesinului , dar totusi sa nu lesini si sa stai in tramvai/metrou ma rog si singur e ok ... dar daca esti in zone aglomerate e ... de nedescris ... merge si in sediul unei banci/carrefour/plaza/unirea
3) din nou ... 2 antagonisti LSD + amfetamina/cocaina sau pur si simplu PCP

m-am curentat ( am lesinat si am ajuns la spital de la un stecher fara izolatie ...
etc ... nimic nu se compara cu ce am propus eu ... bine combinatia nr 3 ... nu e recomandata ... 1 e sigura si 2 ...

ce e interesant dupa ce iesi dintr-o stare dinasta traumatizanta/socanta mai ales dupa droage e ca tinzi sa iti rezolvi toate problemele cu o pofta incredibila ... fie ca ai sesiune si te pui sa inveti fie ca tre sa faci curatenie , sa te angajezi ... e fantastica treaba mai ales de la amfetamina ...


Mda...si nimic nu se compara cu bata de baseball cu care i-as crapa teasta vreunuia pe care l-as vedea aplicand vreunul din punctele 1-3.....dar ce legatura are cu topicul?

M-am curentat de ...nici nu mai stiu de cate ori. La diverse tensiuni, de la 100 (sub 100 nu simt mai nimic pe maini, am rezistenta mare) pana pe la 300V. E o senzatie misto pana la un punct, adica pana la o tensiune de maxim 220V (ma refer la conectare directa nu cu alti consumatori inseriati) dupa aia.....incepe sa fie nasol, cu contractia musculara si cu durerile de dupa...

#44
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,535
  • Înscris: 07.02.2003

View PostBean, on Mar 16 2008, 21:02, said:

Pai, tocmai asta-i si ideea, ca nu tensiunea e letala ci intensitatea. Chiar daca avem o tensiune mica dar intensitate mare, totusi curentul e foarte periculos.
Corect este amandoua impreuna. Degeaba ai 1000A la 1v... nu patesti nimic.

Edited by andreic, 24 March 2008 - 23:19.


#45
bucatarul232

bucatarul232

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 298
  • Înscris: 22.03.2008
Eu m-am curentat pe un ridicator de tensiune . Va inchipuiti ce a fost pe capul meu . Sincer , 2 zile degetul gros si al doilea imi tresareau exact cum ma curentam . Jenant ca nu puteam sa ma controlez . Acum am aflat , 1350V cu 1.1A. Am luat firul de Faza cu primul si al doilea deget.

Edited by bucatarul232, 24 March 2008 - 23:24.


#46
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006
Vad numai nimicuri pe aici. Toti ne-am curentat de zeci de ori. Insa ce am vazut de mult la o cofetarie....cu teresa..vindeau inghetata la vafa, din masinile alea care erau pe vremea lui ceasca...si au spalat pe jos. ud fleasca, vanzatoarea in papuci...bai nene si cand a inceput sa danseze ... :lol: :lol:   cred ca 1 minut si nu a avut niemni curaj sa intre acolo ca era ud balta pe jos. Noroc ca a strigat lumea si a oprit cineva curentul in toata cofetaria.  Era asta rosie la fata si abia se mai tinea pe picioare... :lol:

#47
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005
ca orice om care nu traieste in virf de munte, m-am curentat de citeva ori si eu. imi aduc aminte cu amuzament, cind am schimbat butonul de la sonerie, eram convins ca la buton sint 8V (dupa transformator) si nu 220V, asa ca nu am decuplat curentul. Ei bine, de mai multe ori am atins firele cu degetele, soneria suna prin mina mea, ma scutura, dar eu fiind convins ca sint 8V, nu am patit nimic. ma miram de ce curenteaza o tensiune asa de mica, doar la sfirsit am realizat ca sint 220V...

View Posterik, on Mar 16 2008, 21:47, said:

bine ca s-au inventat sigurantele cu protectie diferentiala, care declansaza atunci cand ne vine ideea sa bagam degetele in priza  :OK:

in mod normal la 220 v nu se moare pentru ca de obicei oamenii se curenteaza in casa, unde sunt oarecum izolati fata de pamant. curentul care trece prin corp este dependent de rezistenta electrica a corpului omenesc (care este variabila chiar si pentru acelasi individ) si de rezistenta electrica a izolatiei fata de pamant.
in curent alternativ de frecventa 50 hz sunt suficienti 10 miliamperi pentru a omori un om (tensiunea poate fi si 48 de volti)

de aceea, daca lucrezi sub tensiune, e bine sa lucrezi incaltat, pe un covor.
Acei pantofi cu semnul de protectie electrostatica sint total contraindicati, deoarece esti ca descult in ei...
pt a evalua izolarea, poti sa faci experiente: pui un "creion de tensiune" in priza, apoi te descalti, te incalti, atingi zidul, atingi caloriferul si vezi cum se schimba intensitatea neonului din creion...


View Postpisoiu2, on Mar 16 2008, 22:08, said:

...
Insa daca traseul de curent traverseaza inima, e cam problema, un curent peste 5-6mA poate provoca stop cardiac. De aceea e foarte important sa eviti situatiile in care traseul de curent poate trece prin inima.
...
-nu purtati in buzunar telefoane mobile cu vibratiile active cand lucrati cu curentul.......

ce se intimpla daca vibreaza?

cind esti pe un cimp deschis, orice telefon atrage fulgerul...

Edited by H725, 25 March 2008 - 10:00.


#48
dreamtime

dreamtime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 03.01.2005
Cand aveam vreo 10 ani ma curentam de unul singur (intentionat) la un intrerupator de pe casa scarii (220). Apoi i-am corupt si pe vecinii mei si ne tineam de mana toti iar unul din noi punea mana pe intrerupatorul de la parterul blocului. Apoi ne-a dat prin cap sa formam acelasi lant iar ultimul sa sa tina cu o mana de balustrada astfel incat balustrada sa-i curenteze pe toti cei ce s-ar fi aflat cu mana pe ea in tot blocul. N-a functionat experimentul, tot pe noi ne-a zgaltait bine. Acum nu m-as mai curenta de bunavoie. Mi-e frica! :))

#49
snipest

snipest

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 02.01.2007
Imi aduc si eu aminte cateva. cea mai a dracu' a fost cand am cazut de pe casa. Eram mic, vreo9-10 ani si ma urcasem sa pun o capcana de porumbei. Se pare ca a fost miscare grasita.Am cazut pe spate, pe ciment, dar n-am avut nimic.
Alta data ma dadeam cu sania pe un deal foarte abrupt. Stateam pe burta. Deodata m-am dezechilibrat si sania s-a indreptata spre un stalp de ciment, in care s-a si oprit. Capul meu s-a oprit la vreo 2-3 cm de stlp. norocul meu ca atunci cand m-am dezechilibrat am alunecat putin in spate altfel, la viteza aia, cu siguranta imi spargeam capul.

#50
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

Quote

ce se intimpla daca vibreaza?

cind esti pe un cimp deschis, orice telefon atrage fulgerul...

a zis mai sus, iti crapa inima (de oftica) ca nu poti raspunde  :lol:

#51
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,535
  • Înscris: 07.02.2003

View Postsnipest, on Mar 25 2008, 12:55, said:

Imi aduc si eu aminte cateva.
Si nu te-ai curentat ? (ca despre asta se vorbea aici)

#52
muaddib10

muaddib10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,623
  • Înscris: 20.11.2007
Eu era sa ma electrocutez rau pe la 4 ani.
Am luat un cui mare si l-am bagat intr-o gaura de priza :w00t:
Mama mea era sa faca infarct cand a vazut unde bagasem cuiul.Am avut noroc...

#53
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
deci de-atitea ori m-am curentat la prize si pe-aiurea incit nu vad nimic extraordinar. in mod normal de la priza nu prea poti sa dai coltzu. cind eram mic la tara, aveau bunicii un tv cu lampi care nu prea pornea si tot abuream o lampa in spate pina isi dadea drumul. la operatiunea asta ma curentam de 3 din 5 incercari :lol:

#54
SINEKT

SINEKT

    Cyber-omul

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,047
  • Înscris: 23.02.2007

View Postedy_wheazel, on Mar 20 2008, 16:11, said:

Sinekt, eu zic sa te lasi de jobu' ala cat mai poti! Pai cum pana mea te curentezi tu asa des? La voi nu s-a auzit de norme de protectia muncii? Cred ca iti fac colegii masaj cardiac si respiratie artificiala tot la doua zile.
Pentru cineva care s-a curentat de sute de ori la diverse tensiuni si diversi curenti, nu mai e ceva atat de infricosator sa te curentezi la 220. Zilele astea lucram la un aparat si aveam mainile FOARTE TRANSPIRATE, si am vrut sa vad daca se incinge un radiator de pe o sursa, dar am uitat ca aparatul era inca bagat in priza. Vreo 2 secunde am stat cu degetul pe-acolo pana am putut sa-mi trag mana, timp in care degetul sfaraia acolo. M-am ales cu o gaura in deget si arsura :lol:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate