Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

A existat dupa comunism vreo peri...

Lenovo IdeaPad 3 vs IdeaPad 5

Cand ați avut primul laptop?
 Se ia scrisul de pe tastatura

Telefon copil (~800 ron)

dodge challenger hellcat 2018, M6...

Parere UTCB
 cablu kilometraj dacia 1310

Livrarea DHL Express dureaza neju...

temperatura necorespunzatoare cup...

Panouri solare - acoperis plat, g...
 Recomandare ondulator

Terasa neacoperita

Achiziție imobil U3 cu credi...

Mentinere memorie Radio AKAI APR-...
 

Termoizolatia individuala la bloc (autorizatii, etape, etc)

- - - - -
 • Please log in to reply
49 replies to this topic

#19
bacu

bacu

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 162
 • Înscris: 02.02.2007
mai stie cineva ceva de termoizolatia cu polistiren a blocurilor? a facut cineva? stiti vreo firma care sa execute astfel de lucrari in bucuresti, si un pret estimativ pe mp? am foarte multe cunostinte in provincie care si-au facut si rezultatul este incredibil, vreau neaparat sa imi fac si eu o astfel de operatiune.

#20
gmtiby

gmtiby

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 38
 • Înscris: 25.07.2007
Si eu, dar cu autorizatia, cum ramane ?
Cu stima

#21
Myryam

Myryam

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 434
 • Înscris: 29.01.2006
unul din vecinii mei de la parter tocmai a facut chestia asta, ma indoiesc ca are vreo autorizatie, nu cred ca trebuie.

#22
haplea82

haplea82

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,577
 • Înscris: 21.02.2007
autorizatia,conform legii ,este necesara!ma indoiesc ca ,in realitate,te intreaba cineva de ea!

#23
ideasbox

ideasbox

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 209
 • Înscris: 06.01.2007
Vezi daca locatarii sunt de acord. Ca daca nu sunt or sa mearga ei sa te toarne....si o cineva o sa ceara acea autorizatie.
Eu am dorit sa fac acum 2 ani o izolare insa m-am lovit de problema de mai sus. In final nu am mai facut...  :cursing:

#24
mir2006

mir2006

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 15
 • Înscris: 19.02.2008

 ideasbox, on Dec 1 2008, 08:08, said:

Vezi daca locatarii sunt de acord. Ca daca nu sunt or sa mearga ei sa te toarne....si o cineva o sa ceara acea autorizatie.
Eu am dorit sa fac acum 2 ani o izolare insa m-am lovit de problema de mai sus. In final nu am mai facut...  :cursing:


Salut!
Si eu sunt in aceeasi situatie, as dori sa-mi izolez apart. si intentionez sa adresez o cerere la Primaria de sector, invocand art. 11, lit. h, din legea 50/1991, unde se specifica pt ce nu trebuie autorizatie de construire. La lit. h, scrie si ,,pt. ziduri de sprijin''. Nu stiu daca acestea pot fi interpretate ca ziduri exterioare. In orice caz, sansele de a obtine aviz favorabil  sunt mici, pt. ca primaria ne poate ataca la ,,modificarea caracteristicilor initiale ale blocurilor" si putem fi amendati si obligati sa dam totul jos. Este aberant, in conditiile in care toti vrem acest lucru din necesitate si, oricum, blocurile arata jalnic.
Intrebare: de ce patronii magazinelor de la parterul blocurilor au putut modifica fatada? Ei nu se supun acelorasi legi?
P.S. am luat leg. cu o firma pt termoizolare si mi-au spus, din experienta lor, sa solicitam autorizatie pt. tot blocul, se acorda mult mai usor. Deci, sansa ar fi sa ne convingem vecinii, din pacate lucru extrem de greu.

#25
mutulica_41

mutulica_41

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,594
 • Înscris: 11.01.2008
La etaje superioare se face numai cu alpinisti, din ce stiu eu, manopera se invarte pe la 80-100 lei/mp (in manopera intra si reparatii inainte de izolare), de aia sunt asa greu de convins vecinii...; pe un colog de servici care sta la bloc de 4 etaje, si unde vecinii au colaborat si si-au izolat blocul, l-a costat partea lui 4000 lei, cu avans 1500 lei, si restul in 2-3 sapt; la blocurile cu 10 etaje, sunt mult mai multi vecini, si implicit mai mare nr lor care nu isi pot permite costurile, nu ca n-ar vrea

#26
mir2006

mir2006

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 15
 • Înscris: 19.02.2008

 mutulica_41, on Jan 10 2009, 10:45, said:

La etaje superioare se face numai cu alpinisti, din ce stiu eu, manopera se invarte pe la 80-100 lei/mp (in manopera intra si reparatii inainte de izolare), de aia sunt asa greu de convins vecinii...; pe un colog de servici care sta la bloc de 4 etaje, si unde vecinii au colaborat si si-au izolat blocul, l-a costat partea lui 4000 lei, cu avans 1500 lei, si restul in 2-3 sapt; la blocurile cu 10 etaje, sunt mult mai multi vecini, si implicit mai mare nr lor care nu isi pot permite costurile, nu ca n-ar vreaCam atata mi-au spus si mie cei de la firma (alpinisti), 4000 lei, aprox 1000 euro pt. 1 apart cu 3 cam. Sunt de acord ca nu toata lumea dispune de banii astia pt izolare, insa ceea ce mi se pare...ciudat, este ca reclamatiile sunt facute tocmai de acesti oameni, in conditiile in care nu-i afecteaza pe ei cu nimic. Deh, traim in Romanica, nu?! Sa moara si capra vecinului!

#27
alpinistu

alpinistu

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1
 • Înscris: 27.01.2009
Salut , sunt alpinist utilitar, am si o firma care se ocupa cu asta....sincer iti spun,din toate apartamentele la care am efectuat termoizolatii din primavara anului 2008 si pana in luna noiembrie,nimeni atat din provincie cat si din capitala , nu a avut autorizatie , si nu i-a intrebat nimeni cu cine , de ce si cum si-au placat. Fiecare a facut dupa capul lui si toata lumea a fost multumita... Eu ma mir ca de cand ai inceput cu primul post pe acest forum nu ti-ai luat inima in dinti sa actionezi.
Suntem in Romania doar? Trebuie sa mancam toti si sa fim toti multumiti,asa ca sfatul meu este sa faci ce crezi ca e mai bine!
Vrei sa iti izolezi apartamentul cu polistiren, fa-o , nu intreba pe nimeni (vecini,locatari etc) decat de accesul sus pe acoperis (in cazul in care faci cu alpinisti) , iar abia apoi dupa ce te intreaba ei (daca te intreaba) ce vrei sa faci sus pe bloc sau etc....le explici sec: imi izolez apartamentul.
Aceasta remarca spre surprinderea mea, noua ne-a adus clienti ,decat dusmani , i-am lasat pe oameni sa plateasca si in 3-4 rate,le-am mai facut si diverse servicii (curatat geamuri greu accesibile pentru ei) sau montari aparate de aer conditionat,antene etc.
Numai bine si sper sa te hotarasti :)
Sigur ca da, tara lu' Papura Voda, si daca vreau sa-mi vopsesc fatada in dreptul apartamentului meu verde fosforscent s-o fac doar e peretele meu nu? Doamne, de unde ni i-ai adus! Tie probabil ti se rupe ca sfatul tau poate sa produca unui client necazuri cu primaria, poate plati amenzi usturatoare si alte repercursiuni neplacute. Important e sa mearga banu' nu? Banuiesc ca esti genul care daca sta la parter si vrea living de 40 mp sparge toti peretii doar sunt ai lui nu? De fapt s-a inteles destul de bine esenta sfaturilor tale ;)

Attached Files


Edited by Astrul, 27 January 2009 - 21:41.


#28
stefanmilitaru

stefanmilitaru

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 11
 • Înscris: 17.02.2009
Buna,
Dragi ............, am o societate comerciala care se ocupa printre altele ....................................
Pretul estimativ este .............lei pentru ...................., pret in care este inclusa .................... (................)
Dealungul timpului am executat ................, ...............
Mai pe tine te las in pace, n-ai dat nr. de telefon, n-ai dat site, e ok. Dar vezi ca ai gresit aria. E una de bursa mai incolo, acolo se posteaza serviciile. Nu mai spune ca ai lucrat fara autorizatii ca iti afla astia IP-ul de la calculator si vin direct peste tina acasa. :lol:

Las poza cu tipa ca e B500. Aveti angajate d-astea prin firma ca sigur sunt multi pe forum pe care i-ar interesa? :D

Attached Files


Edited by Astrul, 17 February 2009 - 17:59.


#29
laurentiuflorentin

laurentiuflorentin

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1
 • Înscris: 04.07.2009

 roparo, on 7th March 2008, 16:03, said:

Am cautat in forum dar n-am gasit nimic concludent.

   Pe scurt, as vrea sa izolez pe exterior cu polistiren tot apartamentul.  Foarte ciudat e faptul ca in Bucuresti nu prea am vazut asa ceva, fata de provincie unde e plin .

   Exista niste conditii speciale ? Ce autorizatii trebuiesc ? Oare e necesar ca tot blocul sa se organizeze intr-un proiect de termoizolare completa a lui , sau se poate si individual, numai pe peretii mei exteriori ?

  Rog pe cine a trecut prin asa ceva sa ne povesteasca din experienta sa. Pe unde a umblat, ce a facut, cam cat a costat, etc.


  Multumesc.
Conform OUG nr. 214/2008 - modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, art. 22: " La articolul 11, partea introductiva a alineatului (1) si litera h) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 11. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
    ................................................................................
...............................................
    h) reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si acoperisului, daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia - terasa/sarpanta -, la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;". Rezulta ca, daca respecti acest articol, mai bine zis nu modifici structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor, nu trebuie autorizatie de constructie.

#30
stefanmilitaru

stefanmilitaru

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 11
 • Înscris: 17.02.2009
Da intradeva, am consultat si eu si chiar nu trebuie autorizatie pentru termoizolatii. Multumim mult, cred multi eram in ceata fara sa stim de aceasta OUG.

Numai bine! :thumbup:

#31
razvan911

razvan911

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 697
 • Înscris: 20.04.2006

 monicapetre, on 12th March 2008, 13:18, said:

Am luat iar legea la citit:

la Art. 3 - pentru ce se elibereaza autorizatie de constructie: nu am inteles la ce litera se incadreaza lucrarea de termoizolatie.

la Art. 2 - spune ca se pot elibera autorizatii de constructii, fara documentatia de urbanism pentru o serie de lucrari (vezi legea)

Eu cred ca o astfel de lucrare se incadreaza la art 2 sau la art 8. Dar eu nu sunt specialist!!! Cine stie exact???

Ati vazut care e termenul de eliberare a autorizatiei de constructie: 30 de zile!!! Tanti respectiva mi-a zis ca dureaza mai mult. Exista sancituni pentru ele ca nu respecta legea??? :D  Sau daca nu imi dau raspuns in 30 de zile, pot sa consider ca e afirmativ?
:lol:


Si mai stau si in sectorul 5, ala a lu vanghelie.. care e plin de alte nereguli!!!! :D

Vezi art 8 litera E. Acolo se incadreaza lucrarea noastra??? :rolleyes:


Si eu locuiesc tot in sectorul 5 si vreau sa intreb pe cineva care locuieste in Bucuresti daca a primit amenda pentru ca si-a termoizolat apartamentul fara autorizatie?

Cineva?

P.S: A obtinut cineva din Bucuresti autorizatie pentru izolarea apartamentului dintru0un bloc? Daca da la ce sector?

#32
iulian.a

iulian.a

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 10
 • Înscris: 19.03.2007
[quote name='laurentiuflorentin' date='4th July 2009, 12:30' post='6731045']
Conform OUG nr. 214/2008 - modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, art. 22: " La articolul 11, partea introductiva a alineatului (1) si litera h) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 11. - (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
................................................................................
...............................................
h) reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si acoperisului, daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia - terasa/sarpanta -, la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;". Rezulta ca, daca respecti acest articol, mai bine zis nu modifici structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor, nu trebuie autorizatie de constructie.
[/qu

buna ziua,
citesc si eu aceeasi lege si inteleg ca cu totul altceva:
srt.11-(1) se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
.
.
.
h)lucrari de reparatii, inlocuiri ori reabilitari fara modificarea calitatii si formei arhitecturale a elementelor de fatada, daca aceste lucrari nu se executa la constructiile prevazute la art.3 alin (1) lit B) , astfel:
1.finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea
2.trotuare, ziduri de sprijin ori scari de acces
3.lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si/sau a acoperisului - daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasa/sarpanta - [u]la cladiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri,[/u] care nu sunt monumente istoric sau in curs de clasare, respectiv situate in afara zonelor de protectie a monumentelor si/sau zonelor construite protejate stabilite potrivit legii.

#33
dandudgs

dandudgs

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 11
 • Înscris: 23.04.2007
Am auzit ca de curand s-ar fi dat "liber" la termoizolare individuala, fara riscuri de amenzi pentru schimbarea fatadelor groaznice ale blocurilor bucurestene. Dar n-am gasit nimic pe internet pe tema asta. Stie cineva ceva oficial? Este nevoie de aprobarea asociatei, sau a vecinilor pentru montarea schelelor?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

#34
Cristi_fx

Cristi_fx

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 12
 • Înscris: 06.07.2005
Salut

Nici eu nu am gasit nimic legat de autorizatie.
Am sunat la primarie (sector 3) directia de urbanism si mi-a spus ca nu am voie sa imi fac termoizolatie singur, doar cu toata asociatia...!!!! - nu mi-a venit sa cred.
Bineinteles ca am intrebat cum e cu toti cei din sectorul 3 care au facut asa ceva, si slava domnului e plin. Cica toti sunt ilegali si pot sa ii reclam la oficiul de reglementari in constructiii

Foarte tare..

Va rog daca aveti ceva informatii vreau sa stiu si eu.
Din iarna care vine nu se vor mai da subventii la toata populatia din Bucuresti si mi se para discriminator sa nu te lasa sa iti imbunatatesti confortul termic.

#35
mirceat

mirceat

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 410
 • Înscris: 12.01.2003
Ma intereseaza subiectul cu reabilitarea energetica si am cautat normele actuale.
Trebuie parcurse urmatoarele acte:
Legea 50/1991, art. 11
OUG 214/2008 art. I, pct. 22
Legea 261/2009 pentru aprobarea OUG 214/2008, art. I pct. 24
Rezultatul este urmatorul:
Art. 11. - (1) Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări care nu modifică
structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor:
...
„h) lucrari de reparatii, inlocuiri ori reabilitari fara modificarea calitatii si formei arhitecturale a
elementelor de fatada, daca aceste lucrari nu se executa la constructiile prevazute la art. 3 alin. (1) lit.
b ), astfel:
1. finisaje interioare si exterioare — tencuieli, placaje, altele asemenea;
2. trotuare, ziduri de sprijin ori scari de acces;
3. lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si/sau a acoperisului — daca nu se schimba sistemul
constructiv al acestuia, respectiv terasa/sarpanta — la cladiri de locuit individuale cu cel mult 3
niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau in curs de clasare, respectiv situate in afara
zonelor de protectie a monumentelor si/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;

Concluzia: la case si vile nu este necesara autorizatie daca nu sint monumente istorice, dar la cladiri colective (blocuri) este necesara autorizatia de construire pentru reabilitare enegetica.
O confirmare am gasit aici http://home-4-u.webs...from_id=6780770

#36
Cristi_fx

Cristi_fx

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 12
 • Înscris: 06.07.2005
am primit raspuns de la primaria sector 3 in aceeasi formulare.
Pe de alta parte, insa, conform HCGMB nr.334/11.12.2003 ..<<cetatenii au obligatia sa asigure ingrijirea si efectuarea reparatiilor de intretinere, consolidare si izolarea terminca a locuintelor aflate in proprietatea sau folosinta lor>>

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate