Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Ce sa aleg ?

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
seiz

seiz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 05.03.2008
Dupa rasfoirea mai multor topicuri , am decis a va cere ajutorul in legatura cu problema mea :)

Vreau sa-mi cumpar 2 boxe si un amplificator . Vor fi legate la calculator , am un sb x-fi ca placa audio si un 2.1 HK de vreo 4 ani . Totusi vreau sa ascult muzica mai tare . Nu sunt un audiofil , sau mai bine spus tot ce am auzit pana la aceasta varsta au fost in general combine cu multe luminite sau pocnitori de comp :) Probabil ca intre un sistem de zeci de mii de euro si altul de doar sute nu-mi voi da seama de diferenta deoarece nu am avut ocazia sa ascult nimic hi-fi . Fiind din provincie , nici nu prea am unde sa ma duc sa pot sa ascult unele scule sa vad cam ce mi-ar place si s-ar incadra in bugetul meu . Cred ca la media galaxy as avea cele mai multe optiuni , dar oricum nu imi place ce este pe rafturi in general .
  Ascult in general muzica electronica , rock vechi , fan de soundtrackcuri si tot ce imi place in rest :)  
Deci ceea ce caut este un sistem stereo care sa sune bine si la volum mai mare si care sa intre intr-un buget de 20-25milioane . Sper ca pe viitor sa-mi pot permite a-mi mai ascuti unpic simtul auditiv , dar oricum trebuie sa scap intai de pc speakers :)
Nu stiu ce alte informatii as putea sa va dau pt a va ajuta in a-mi propune o solutie . Dc e ceva intrebati va rog :) Va multumesc

PS : dupa consultarea cu un prieten care stie oricum mai multe decat mine , imi recomanda jbl e90 si un amplif de la pioneer ... a-209r parca era .. ?!?

Edited by seiz, 05 March 2008 - 23:05.


#2
elfos

elfos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 684
  • Înscris: 12.02.2007
Si eu as merge pe JBL, este o firma de renume. Bine, cu preturi pe masura.

#3
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Draga seiz,

ne bucuram sa observam ca ne-ai ales drept consultanti, probabil datorita competentei de care se pare ca dam dovada la cel mai inalt nivel. Desigur datorita imposibilitatii de a participa la discutii <face to face> neintelegerile sunt programate din start. In limbaj mai putin sofisticat treaba asta se va traduce prin faptul ca in timp ce nimicnicia mea iti va recomanda sa aloci cea mai mare parte din buget pentru boxe si cea mai mica parte pentru rest, multi alti colegi specialisti iti vor recomanda cel putin un amplificator NAD ca solutie minima plus o tona de bit pe DAC-uri... lista este lunga si oricum complexa pentru muritorii de rind fara urechi educate. Motivele sunt de altfel clare si constau in posibilitatea descrierii sunetului in contextul camerei de auditie pe hirtie. In alta ordine de idei este simplu ca un orb din nastere sa priceapa cu exactitate cum arata o anumita culoare. Nu vedem nici cel mai mic impediment in reusita unui astfel de proiect, tinind cont ca descrierea plastica este mai mult decit suficienta :)

Revenind la tonul pe care il astepti: diferentele de componente in ceea ce priveste amplificatoarele precum si sistemele sursa (CD, DVD...player) nu sunt perceptibile auditiv ci constau cel mult in fiabilitatea de functionare pe termen lung, fara defectiuni. Aici anumite firme care tin la un oarecare renume vor incerca sa asigure un anumit numar de ore de functionare cit mai ridicat. Cum insa nimeni in afara de insideri nu poate afirma, daca tocmai produsul X al firmei Y indeplineste aceste conditii, tragi la loto. Ata ete!
Boxele se probeaza in context si am mai scris, deci nu repet :)

#4
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
"Revenind la tonul pe care il astepti: diferentele de componente in ceea ce priveste amplificatoarele precum si sistemele sursa (CD, DVD...player) nu sunt perceptibile auditiv ci constau cel mult in fiabilitatea de functionare pe termen lung, fara defectiuni"
Cu afirmatia asta te-ai descalificat complet si irevocabil si pana si un un necunoscator, incepator isi poate da seama de ridicolul afirmatiei.
Totusi trebuia sa precizezi mai clar ca sa priceapa toata lumea: vata_pa_batz NU PERCEPE DIFERENTE INTRE COMPONENTE si in consecinta nu cred ca trebuie sa te obosesti cu sfaturile.

Diferentele dintre incinte si sisteme se pot descrie plastic mult mai clar decat o poate face orice cifra sau parametru din maculatura cu care vine un produs.
Influienta spatiului acustic asupra sunetului produs de incinte este mare dar asta nu modifica cu nimic caracterul sunetului, nu modifica cu nimic dinamica sau trasparenta modifica liniaritatea si stageul dar astea pot fi corectate prin pozitionare si tratamente acustice in o oarecare masura.
Utilizatorul obisnuit ar dori sa afle orientativ cum suna o incinta sau un sistem ce are bun ce are slab daca se potriveste gustului personal daca se apropie asteptarilor sau necesitatilor, macar in ideea de a stii ce merita sa testeze personal pentru a verifica daca este sau nu ce vrea.
Nu este vorba de nici o loterie.
Pentru cine este confuz eu recomand revista AUDIO-VIDEO de la noi care este traducerea stangace a revistei cu acelasi nume germana si in care se explica compatibilitatea diverselor incinte cu diverse spatii acustice cu recomandari precise inclusiv de pozitionare.Cu toate ca nivelul tehnic al revistei nu este ridicat, aceasta se adreseaza utilizatorilor obisnuiti care mai pot invata cate ceva mult mai util decat jocul la loterie.

#5
seiz

seiz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 05.03.2008
intr-advear m-am pierdut unpic prin DAC si NAD . ideea este urmatoarea , nu vreau sa arunc banii pe ceva care are doar numele de firma, ci vreau ceva incercat/testat de unii din voi care pot garanta ca este un produs bun .
in problema camerei in care vreau sa montez boxele , cred ca as avea si aici probleme . sunt la casa si stau sus la mansarda,  care camera are 2 pereti de rigips-carton pe schelet metalic , ceea ce cred ca va vibra unpic . 32mp intr-o oarecare forma de L , iar biroul meu este in coltul Lului :)

#6
seiz

seiz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 05.03.2008
citind topicul lui netcupeter , inteleg ca la vreo 30mil .. ceva peste bugetul meu :( pot alege un sistem format din amplif NAD C325BEE si boxe Monitor Audio Bronze Reference BR5 . Bun , pe langa faptul ca nu am posibilitatea sa ascult o asemenea configuratie in Arad ( sau prin imprejurimi ) , vine si urmatoarea intrebare : merita sa dau banii astia ca apoi sa leg totul la calculator ? Adica ok sculele sunt bune , hi-fi , se prea poate sa imi placa foarte mult cum vor suna , totusi va fi un sunet ok cel scos de pc ? adica fara alte interferente cauzate de celelalte componente ? prin faptul ca un calculator nu a fost gandit ca un "hi-fi receiver" sa spunem ....

#7
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
Am o statie NAD si boxe JBL tip mai vechi , de pe calculator nu se aude rau dar cind pun un disc original Queen(am 2 de toate  :D  casa de discuri Ariola)  pe pick-up , tot NAD cumparat in 1986 cu 3100 lei , o avere pe atunci , pot sa-ti spun ca simti o diferenta ca de la cer la pamint . E o placere sa aud in pauze praful de pe disc , inaltele clare fara "sfiriieli" ca la unele mp3-uri . Pentru mine si acum pe locul 1 este pick-upul , pe 2 magnetofonul cu viteza 19 sau 32 iar cd-ul , dvd-ul la urma - aici ma refer strict la muzica stereo . Nu stiu de ce muzica mp3 da o senzatie de sunet "plat" , aici poate ma exprim gresit , dar am senzatia ca aud 3 game de frecventa despartite fortat intre ele , basul este undeva "acolo" medile si inaltele idem , nu e ceva melodios , cursiv , asemanator cu o auditie live . Este parerea mea personala si nu trebuie sa ti cont de ea , totusi daca ai posibilitate sa asculti aparatele inainte de a le achizitiona ar fi excelent , tinind cont si de suma deloc neglijabila de achizitie .

#8
seiz

seiz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 05.03.2008
avand in vedere ca muzica pe care o ascult se distribuie , fie legal sau ilegal , in 99% din cazuri pe magazine virtuale , si chiar daca as cumpara un cd cu acele piese tot de pe niste mp3uri ar fi inregistrate , nu prea am cum sa ajung la calitatea unei inreg de vinyl . bun , exista si varianta cumpararii de vinyluri cu muzica preferata , dar ... nu :) . am avut si eu in familie un pickup , sigur de productie romaneasca , si cred ca inca mai am pe undeva fram ursul polar :) in rest am vreo 2 cduri originale metallica , mai un parazitii .. dar cam atat ar fi .
ce stiu eu despre vinyl versus cd este ca pe un cd , pt compresie , se "taie" tot ce nu face parte din spectrul nostru auditiv . se poate ca aceasta sa fie explicatia pt care un vinyl suna mai bine oricand decat un cd/mp3 ?

#9
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
Ai dreptate aici , vinylul e de domeniul trecut , sa ne axam pe ce avem . Totusi cred ca daca vei achizitiona o placa audio de buna calitate sa nu ai probleme cu auditia , sti cum e vorba - unde merg 30 mil mai pot merge 3 mil pe o placa audio  ;) . De la Creative am inteles ca poti alege o gama destul de variata , dar trebuie sa fi atent la ce sunt dedicate , pentru ca ei fac si special pentru jocuri si special pentru auditie , lasam gama pentru inregistrari de studio de-o parte , au si scoruri pe masura.

#10
seiz

seiz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 05.03.2008
pai am un sound blaster x-fi xtrememusic .. nu ii de gaming . si arata pretty impressive pt mine cand o vand in comp pe langa celelalte compnente :) merg pe 30 .. nu chiar :)) de fapt am 20 .. ma gandeam ca mai strang vreo 5 in 1 luna

#11
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
Atunci zic sa incepi demersurile pentru achizitie , nu vad sa fie vreo problema dpdv al calculatorului iar placa audio este foarte buna pentru auditii .
Statie NAD am si o recomand , la boxe nu ma bag pt ca am rams in urma cu ultimele noutati . Tot ce pot sa-ti spun este faptul ca trebuie acordata o mare atentie la achizitionarea boxelor , sunt foarte importante in lantul audio si nu totdeauna cele mai scumpe sunt cele mai bune in configuratia geometrica a camerei de auditie . De exemplu JBL-urile mele au 2 difuri de bass , 1 medii , 1 inalte si vreau sa-ti spun ca in camera de 3,5/4 m suna basu ca dracu , de multe ori trebuie sa-l dau pe minus din amplif , asta e , le am de pe vremea cind aveam Kashtan si m-am indragostit de ele , ce vremuri ... , chefuri ehehe . Acum vad ca daca trintesti un chef la bloc e la moda sa cheme vecini politia de proximitate , mosnegii au uitat ca si ei au fost tineri . JBL daca ar fi sa-mi iau pentru casa nu mi-as cumpara ( bine , ale mele sunt si obosite ), citind pe aria dedicata audio am vazut ca sunt multe alternative mult mai echilibrate .

#12
seiz

seiz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 05.03.2008
nu fac chefuri , si cand fac dau 50euro pe o statie si 2 boxe de disco / noapte si bine o fi ( facem cheta :P ). stau la casa , deci singurii vecini sunt parinti care au dormitorul sub camera mea . deci cand spuneam ca vreau tare , ma refeream la "mai tare decat boxele ce le am acum" , care oricum pe la volum mare baraie .. or fi ele HK , tot nu is ceva hi-fi . plus ca basul il percep mai bine in baie decat la mine in camera :) sau chiar in usa de la intrare in camera .

Edited by seiz, 07 March 2008 - 00:20.


#13
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 seiz, on Mar 7 2008, 00:02, said:

avand in vedere ca muzica pe care o ascult se distribuie , fie legal sau ilegal , in 99% din cazuri pe magazine virtuale , si chiar daca as cumpara un cd cu acele piese tot de pe niste mp3uri ar fi inregistrate , nu prea am cum sa ajung la calitatea unei inreg de vinyl . bun , exista si varianta cumpararii de vinyluri cu muzica preferata , dar ... nu :) . am avut si eu in familie un pickup , sigur de productie romaneasca , si cred ca inca mai am pe undeva fram ursul polar :) in rest am vreo 2 cduri originale metallica , mai un parazitii .. dar cam atat ar fi .
ce stiu eu despre vinyl versus cd este ca pe un cd , pt compresie , se "taie" tot ce nu face parte din spectrul nostru auditiv . se poate ca aceasta sa fie explicatia pt care un vinyl suna mai bine oricand decat un cd/mp3 ?

Asa o fi? Si atunci de ce toti "audiofilii" au sarit de la vinil la CD-uri si DAC-uri si...si idolatrizeaza tehnologia asta noua? In afara de asta cum sa-ti lipseasca frecventele pe care nu le poti auzi? Deci daca pe vinil ai frecvente in plus, care nu se incadreaza in spectrul auditiv, cum oare vei proceda ca sa le auzi?

#14
seiz

seiz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 05.03.2008
nu am legaturi cu comunitatea de audiofili , deci nu pot sa-ti probez afirmatiile . dar totusi , nu era vorba in a le auzi , ci a le simti .. in fine , am spus ca se pre poate sa gresesc , ce am spus acolo era o discutie la un pahar de vin/halba de bere cu niste prieteni

#15
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,422
  • Înscris: 08.12.2006

 seiz, on Mar 6 2008, 23:02, said:

ce stiu eu despre vinyl versus cd este ca pe un cd , pt compresie , se "taie" tot ce nu face parte din spectrul nostru auditiv . se poate ca aceasta sa fie explicatia pt care un vinyl suna mai bine oricand decat un cd/mp3 ?
E o chestiune cu dus și întors. Cd-ul audio clasic e samplat la 44100 Hz, ceea ce înseamnă un spectru până pe undeva pe la 22kHz. Nu se taie, ci astea sunt limitele. Despre utilitatea sau inutilitatea sunetului peste 20 kHz e o altă discuție, mult prea lungă pentru topicul ăsta, părerea mea e că influențele asupra a ceea ce auzim noi, dacă există, sunt infime.
La mp3-uri se pune altfel problema... :death:

#16
seiz

seiz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 05.03.2008
bun . am lamurit-o si pe asta :)
revenind on topic ... merita sa iau acea configuratie ? NAD C325BEE si boxe Monitor Audio Bronze Reference BR5 .. sau m-as putea declara multumit si cu oferta asta ? tinand cont ca acum nu cred ca scot mai mult de 10W din boxele actuale

Edited by seiz, 08 March 2008 - 09:19.


#17
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,422
  • Înscris: 08.12.2006
Cred că te-ai declara mulțumit și cu a doua variantă. Având în vedere că le vei folosi la calculator, e preferabilă a doua variantă + o placă de sunet bună, decât prima + placa de sunet on board. Dar prima variantă e mai gălăgioasă un pic :P

#18
seiz

seiz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 05.03.2008
am vazut ca exista in TM un magazin "de boot" .. ma duc pe acolo luni-marti sa vad daca pot gasi ceva sa ascult :) multumesc mult pt raspunsuri .. voi posta ce gasesc pe acolo

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate