Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aport capital social in firma rad...

Eroare laptop Dell

Radio Orange Sport

Condensator motor electric
 Curatare de mucegai masina de spa...

Protejare pardoseala in timpul am...

Cuptor electric 3600W, priza si s...

Sfat achizitie indoor cyicling sp...
 Completarea unui citat "... i...

Formula excel in functie de Max

achizitie p20 pro

sonerie usa contact magnetic
 La multi ani @SorinGT!

Masina topaie/se balangane cu amo...

Poti sa te plimbi cu drona la deal?

Raiffeisen Digital Bank

ifconfig in Slack8,ciudatenie??!!!!!!!!!!

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

Pittick

Pittick

DIE HARD!..over and over again

• Grup: Senior Members
Am o placa de retea Reltek 8029 pe PCI si chestia e ca trebuia sa configurez si eu reteaua.Si,am dat intai ifconfig in consola sa vad ce si cum vede interfata,si culmea:in loc sa o detecteze eth0 ca la restu distributiilor, o vede ca "lo". Bun,am zis ca de,asa vede el. Am dat "ifconfig lo 192.168.0.2 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.0.255" si a mers, mergea reteaua, dar la fiecare bootare,isi pierde setarea!!!!!!!IP-ul devine 127.0.0.1 si netmaskul ceva de genul "0000xxxfffffff00000".De ce?si cum pot face ca aceasta setare sa ramana asa cum o pun eu?
Tin sa specific ca am incercat si cu comanda setup,sa itnru in programul de isntalare/configurare al lui slack, am dat la configure si cand am ajuns al retea, a dat numele hostului, IP-ul, netmask-ul si cand a fost sa detecteze interfata,a zis ca NU A GASIT NICI UNA!!!!!!!!!!!!De ce?ce se intampla?

Alexandru

Alexandru

Member

• Grup: Members
lo = loopback
eth = placa de retea
ideea este ca slacku' nu vede reltek 8029...dar poti sa o instalezi ca modul  
parca era "modprobe rtl8029too " (nu sunt 100% sigur)
incearca asta si da "ifconfig eth0 192.168.0.2 " --vezi daca afiseaza eth0 sau da eroare

daca merge scri comanda in rc.modules -modprobe rtl8029too -

si ca sa ramana setarile editezi rc.inet1 .. te descurci tu ...
daca nu te descurci da un netconfig :)

asta era cu kernelu' 2.4.5 cu, care venea el

Sammy

Sammy

Active Member

8029 nu are 8029too ;)
e 8139too care e pt 8139... :DOH: :D
pt. 8029 se foloseste ne2k-pci

Alexandru

Alexandru

Member

mda ai dreptate... se vede ca nu am mai intrat de ceva timp intr-un slack...

djlyon

djlyon

Active Member

Probabil placa de retea este defecta - zici ca nu a gasit-o la modprobe, iar la configurarea interfetei lo poate e normal sa dea asa cand ii schimbi netmask-ul, de la 1 host - pentru ce a fost ea gandita - la mai multe :)

Am configurat destule placi RealTek, de la 8029 la 8139too :) si nu am avut nici un fel de probleme/conflict. Ba e asa de bine scris modulul de rtl incat cu acelasi modul controlez 2 placi de acelasi tip, fara sa le incurce. Cu placi 3Com mai vechi de exemplu nu merge...
Mai poate fi si un conflict hardware pe undeva daca nu o vede.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate