Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfaturi achiziție pentru inc...

Inocuitor dioda redresoare smd ha...

Problema cu tuia, se usuca
 2 invertoare la acelasi banc de b...

Stocare ieftina si consistenta pe...

Cu masina spre Portugalia

Acoperis mansarda - am nevoie de ...
 Bmw seria 3 zgomot in sarcina

Samsung S21 FE - nou cu poze in el

Smart Meter pt Easun?

Problema infiltratie apa
 Elon Musk prezinta robotul Optimu...

La multi ani @laurstef!

Plita gaz Arctic ARNGN64127SB

Vaccin - alergie polen, ambrozie ...
 

Vreau Sa-mi Fac O "jucarie" Care Sa-mi Arate Temp

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
Stiu ca suna cam aiurea dar vreau sa-mi fac o smecherie, cu un mic ecran (de telefon eu ma gandeam)+ un senzor care-l am de la un cooler mai vechi, care sa-mi arate temp din sistem .
Am o carcasa antec 100AMG si jucaria asta as vrea sa o pun in locul portului USB si Firewire pe care le am pe partea frontala
Ma poate ajuta careva cu o schema ?

#2
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Scheme exista suficiente. Uite de exemplu aici,  aici, sau aici.
Acum depinde si de experienta ta in domeniu, pentru ca exista si dispozitive gata facute, ce masoara temperatura  cu un senzor extern iar afisarea se face pe LCD, tot montajul alimentindu-se la o microbaterie de 1.5V.
In Bucuresti se gasesc de exemplu la magazinul Conex, din zona Lizeanu-Maica Domnului.

#3
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,773
  • Înscris: 05.12.2002
lasa mufele alea acolo unde sunt... si mie mi s-au parut mult timp inutile.

termometru se face f. simplu pe gameport, si poti atasa un display bazat pe HD4470 daca tin bine minte, pe portul paralel (2x16, 2x20, 4x16, 4x20 - depinde de cati bani ai) pe care sa poti afisa mult mai multe lucruri.

#4
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
experienta mea e incepator spre mediocru
dar nu asta e probl
mister_rf cat costa ala de la CONNEX ?

alice hai ca m-ai intrigat
unde pot gasi display-uri si poate poti sa ma ajuti cu niste info
daca trece per total peste 1.500mil ma las si imi cumpar un coolermaster aerogate II
daca e pana intr-un mil e bine...

Faza e ca daca l-as putea programa sa-mi arate mai multe chestii (rot fan-uri;poate si un logo )ar fi muult mai smecher :rolleyes:

Edited by Koniaku, 20 September 2004 - 12:12.


#5
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
si asa ar fi bine :)
http://www.pccasegea...ategory56_1.htm

sau asa

http://www.go-l.com/...s/hdrackani.gif

http://www.go-l.com/...atures/main.jpg

Edited by Koniaku, 20 September 2004 - 17:07.


#6
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004

Koniaku, on Sep 20 2004, 12:49, said:

experienta mea e incepator spre mediocru
dar nu asta e probl
mister_rf cat costa ala de la CONNEX ?

alice hai ca m-ai intrigat
unde pot gasi display-uri si poate poti sa ma ajuti cu niste info
daca trece per total peste 1.500mil ma las si imi cumpar un coolermaster aerogate II
daca e pana intr-un mil e bine...

Faza e ca daca l-as putea programa sa-mi arate mai multe chestii (rot fan-uri;poate si un logo )ar fi muult mai smecher :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>



uite un link util ptr incepatori: cs.pub.ro/~pm si cauti pe la laboratoare
daca te priocepi sa programezi microcontrolore in AMS si C, fara C++, baga-te. daca nu, ia-ti de la Conex/Vitacom.
aaa. si usb-urile lasa-le acolo, nu te juca cu ele daca nu vrei sa faci vreun upgrade de placa de baza. comunicatia pe usb e muuult mai complexa decat pe serial. si circuitele ptr iterfatare cu usb-ul sunt mult mai scumpe fata de cele cu seriala care costa 100-200.000, vezi MAX232 sau altele.
daca stii sa lipesti 2 fire, asta nu inseamna ca esti bun. intai ia o carte in mana, cauta si pe net si apoi apuca-te de treaba.

#7
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
nu prea ai inteles tu de ce USB-uri vb eu
Sunt alea de pe masca frontala cu care a venit carcasa
Eu ziceam sa le scot pe alea (au un locusor special) si sa pun LCD-ul (de telefon ma gandeam eu) faza era ca nu prea stiam cum sa fac scema si programarea hard(am gasit unele programele totusi)...
Am mai facut unele scheme dar sincer mai usoare...

ceva cu un ecran de tel http://users.skynet....494/001/001.htm

Edited by Koniaku, 20 September 2004 - 19:39.


#8
mrproper

mrproper

    10 ani de Softpedia...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,063
  • Înscris: 13.11.2002
Io am un termometru de combina frigorifica da nu merge cu sonde industriale. Doar cu din alea din acumulatoare de celular. Noroc ca am gasitu un acumulator bulit. Are releu pt limita de temp, adica porneste FAN suplimentar cand se incalzeste HDD. Dipslay LCD pe verde, cu backlight. Celsius/Farenheit.

#9
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004

Koniaku, on Sep 20 2004, 20:33, said:

nu prea ai inteles tu de ce USB-uri vb eu
Sunt alea de pe masca frontala cu care a venit carcasa
Eu ziceam sa le scot pe alea (au un locusor special) si sa pun LCD-ul (de telefon ma gandeam eu) faza era ca nu prea stiam cum sa fac scema si programarea hard(am gasit unele programele totusi)...
Am mai facut unele scheme dar sincer mai usoare...

ceva cu un ecran de tel http://users.skynet....494/001/001.htm

<{POST_SNAPBACK}>


pai atunci pune mana pe bomfaier si taie mufele alea din fata daca sunt in plus. si cu lcd-ul de telefon nu stiu cat de bine o sa mearga, oricum am vazut pr la Conex Electronic (si nu Connex, ca nu e acelasi drac), niste lcd-uri la care trimiteai sir de caractere, deci nu era in mod grafic, iti recunostea caracterele ascii.

oricum vad ca deja ai o schema si hex-urile: deci spor la treaba. te mai uiti pe site-ul pe care ti l-am dat. apoi iti faci un programator de pic-uri si gata. poti folosi si PIC16F84 in loc de 16F87, stiu ca sunt compatibile, difera doar nivelul de memorie. de asemenea programe ptr scris pic-urile gasesti cu duiumul pe net. asa ca te asteptam cu rezultate.

si mai cauta si tu pe net, fara sa mai intrebi aici. daca ai idei, pune-le in practica. nu venii doar cu ideea, ca visele nu fac 2 bani.

#10
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,069
  • Înscris: 07.05.2004
acu' nu ca vreau sa fac reclama, da' firma la care lucrez vinde carcase cu termometru, care nici nu-s prea scumpe.... si mai sunt si negre .....

#11
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
daaamn, da se pare ca cineva a avut o zi proasta azi :)
Faza cu CONNEX e greseala de tipar (din obisnuinta)
O sa trec si pe acolo sa vad ce au totusi
Multam

DeeJay eu am geja carcasa eu vreau doar termometrul
Poate firma ta face o exceptie pt mine :) ...at mai vb

#12
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004

Koniaku, on Sep 21 2004, 20:26, said:

daaamn, da se pare ca cineva a avut o zi proasta azi :)
Faza cu CONNEX e greseala de tipar (din obisnuinta)
O sa trec si pe acolo sa vad ce au totusi
Multam

se pare ca unii prefera mai intai sa intrebe decat sa gandeasca singuri

Koniaku, on Sep 21 2004, 20:26, said:

DeeJay eu am geja carcasa eu vreau doar termometrul
Poate firma ta face o exceptie pt mine :) ...at mai vb

<{POST_SNAPBACK}>


si eu mai am o carcasa de desktop. dar ooops, nu am nimic in ea. pot sa spun ca am calculator?

Edited by rex, 21 September 2004 - 19:56.


#13
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
mie mi se pare ca unii prefera sa se considere mari cacati in loc sa te ajute cu o informatie
TU CREZI CA AS FI INTREBAT DACA AS FI STIUT ?
Faza cu carcasa n-am inteles-o

#14
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004

Koniaku, on Sep 22 2004, 20:30, said:

Faza cu carcasa n-am inteles-o

<{POST_SNAPBACK}>


adica ai senzorul de temperatura, dar e inutil fara restul.

eu ti-am dat un site de unde am invatat prima oara sa programez microcontrolere, ti-am dat cateva indicatii, acum nu am timp sa stau sa explic ca la clasa I. daca vrei sa faci, fa dispozitivul si vino si prezinta-l cum merge. daca nu ai chef sa il faci, du-te si cumparati-l din comert, dar nu mai pune intrebari aiurea. oricum peste o sapt sau doua iti trece acest imbold creator.

Koniaku, on Sep 22 2004, 20:30, said:

mie mi se pare ca unii prefera sa se considere mari cacati in loc sa te ajute cu o informatie

<{POST_SNAPBACK}>


acesta e ultimul mesaj pe care il mai pun pe acest thread. nu o sa le mai raspund unor impertinenti pe care incerci sa ii ajuti si care apoi te numesc CACAT.

Edited by rex, 22 September 2004 - 21:57.


#15
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
Scuza-ma pt faza aia dar ma enevasem
Si NU , nu o sa-mi treaca fiidca asa ceva imi este fff folositor la sistemul meu (trebuie sa stiu anumite temp fara alte programele)
Si nu toti de pe acest forum suntem niste mucosi  (a se citi pusti de 13 ani fascinati de toate bullshit-urile)
Faza era ca nu prea ma pricepeam  , si de aceea am intrebat

#16
mrproper

mrproper

    10 ani de Softpedia...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,063
  • Înscris: 13.11.2002
Scuze pentru ajutorul nul, dar astazi am vazut o carcasa cu hublou mic in fata si un afisaj cu leduri cu 2 digiti si cu sonda de temperatura. Exact ce vrei tu. Poate gasesti si tu o carcasa si tragi o privire.

#17
Danutz

Danutz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,645
  • Înscris: 05.05.2004
eu ma uitam la 486-ul meu (are si el asa ceva dar imi e mila :) )

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate