Nedumerire ref. la drepturi de mostenire
Last Updated: Feb 26 2008 18:35, Started by
nabal
, Feb 25 2008 15:29
·
0

Posted 25 February 2008 - 15:29

Buna ziua,
As dori, daca se poate, un raspuns competent la nedumerirea mea privind drepturile de mostenire. Concret, este vorba despre urmatoarea situatie: tatal meu a fost casatorit inainte de a se casatori cu mama mea, iar din acea casnicie a rezultat o fata. Eu sunt singur la parinti, iar intrebarea mea este daca acea fata (tehnic vorbind, sora mea vitrega) are vreun drept la apartamentul parintilor mei, dobandit de acestia in timpul casatoriei. Multumesc, |
Posted 26 February 2008 - 02:07

Teoretic, nu. E bun dobandit de parintii tai in timpul casatoriei... se imparte intre tine si mama ta... mama ta 50 %... iar restul de 50% impartit la voi 2.
Iti dau exemplu propriu: cand a murit tata, proprietatile lui, dobandite in timpul casatoriei cu mama, s-au impartit astfel: 50% mama, iar restul de 50% impartit la 5 (mama si noi cei 4 frati). Sora vitrega, rezultata dintr-o casatorie anterioara, nici nu a intrat la socoteala. |
Posted 26 February 2008 - 09:12

Frate ce aberatii scoateti!
Mai cititi dreq si voi o lege acolo, nu va mai dati aiurea cu parerea. Cum sa nu intre la mostenire, nu e copilul lui ca si nabal? |
Posted 26 February 2008 - 11:02

Amandoi parintii mei traiesc, multumesc lui Dumnezeu.
Pai daca in cazul lui bebelino sora lui vitrega nu a intrat in socoteala, poate asa spune legea. Stiu si eu? Nu-s avocat, de aia am intrebat aici ca sa stiu ce sa fac pe viitor. snipest, conform carei legi rezulta ca sora mea vitrega are vreun drept asupra apartmentului alor mei, dobandit de acestia in timpul casatoriei in urma careia m-am nascut eu? |
Posted 26 February 2008 - 18:03

Desigur, sora vitrega are aceleasi drepturi la mostenire ca si copiii nascuti in timpul casatoriei. Teoretic, se imparte asa:
- mama ta 50% din bunurile dobandite in timpul casatoriei, - restul de 50%: mama ta, 1/4, iar restul tu si ceilalti frati, indiferent daca sunt din casatorie, sau din afara casatoriei. Legea este foarte clara, sora ta vitrega, in calitate de descendent al tatalui tau, are aceleasi drepturi ca si tine (la succesiunea tatalui vostru). Edited by clara_spiele, 26 February 2008 - 18:09. |
Posted 26 February 2008 - 18:35

Aha, m-am lamurit.
![]() Deci, singura solutie este un contract de vanzare-cumparare la suma minima pentru apartament. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users