![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
in legatura cu mansardarea blocului in care locuiesc
Last Updated: Feb 23 2008 10:02, Started by
giurgiue
, Feb 19 2008 18:45
·
0

Posted 19 February 2008 - 18:45

Locuiesc intr-un bloc destul de mic dar cu nici mai mult nici mai putin decat 30 ap pe scara. Un vecin s-a tot gandit... si a zis ia sa fac eu niste bani de pe fraieri de vecini.... si asa omu si-a deschis firma s-a pus de acord cu administartorul de bloc si presedintele... a facut rost de toate cf-urile apartamentelor si a facut un document notarial cu care a obtinut o autorizatie de constructie care pana in momentul de fata nimeni nu a vazut-o! Si uite asa se mai construieste o mansarda la un bloc mai vechi de '70 in Romania.... Am si eu o rugaminte si o intrebare. Stie cineva unde se poate vedea vreo lege legata de asa ceva si cum de se poate permite constructi de acest gen in felul asta?? Precizez ca aceasta firma infintata ieri angajeaza diferite alte firme de unguri sau maramureseni sau alte persoane venite din zone unde forta de munca e mult mai prost platita si fac diferite tipuri de munci uni zidesc alti demonteaza alti fac alte chesti pana "vecinu" cu un minim de investitie isi baga in buzunar nici mai mult nici mai putin decat 6 mansarde... Nu stiam eu de ce o gramada de smecheri sunt interesati sa prinda un bloc sa faca o mansarda. Asta da afacere!! Exista vreo modalitate de a opri smenul di tara asta??
|
Posted 20 February 2008 - 12:43

pai au semnat toti locatarii ca sunt de acord cu mansarda???
|
Posted 20 February 2008 - 12:52

Locatari au semnat o "foaie" nelegalizata binenteles cum ca ar fi de acord sa se construiasca. Acesta a fost semnata de un reprezentant al familiei, nu in toate cazurile de catre proprietari sau de coproprietari cum cere legea!!
|
Posted 20 February 2008 - 13:00

Pentru mansardare eu stiu ca trebuie sa inchei contracte de vanzare-cumparare pentru acoperisul blocului, pentru cotele de proprietate indiviza pe care le aveti fiecare din acesta, cu fiecare dintre proprietari. Si pentru asta va trebui sa faci contract de v-c la notar, sa intabulezi, s.a. Dar cota indiviza stiu ca se instraineaza odata cu bunul principal. Oricum nu e legal ce a facut, de ce nu faci o reclamatie la primarie.
|
Posted 22 February 2008 - 17:37

Citeam pe "Casa mea" de posibila intrare in vigoare a unei legi care sa permita construirea mansardei cu acordul a doar 50 + 1 % din proprietarii de pe respectiva scara.
Problema in blocul alor mei nu se pune asa, adica nu am doar 51% din proprietari de acord. Mai exact, sunt 90% din ei de acord, inclusiv cei de la ultimul etaj, care vor "suferi" mai mult. Insa am doua dihanii pe scara care sunt contra mai tot timpul. Indiferent ca a fost vorba de pus interfon, schimbat usa la intrare, renovat casa scarii... Toti ceilalti sunt de acord, mai ales ca le-as si izola exterior blocul. Pot face ceva sa rezolv legal ? Ca n-as vrea sa apelez la ilegalitati de genul celei citite intr-un topic tot aici pe "Juridic". |
Posted 22 February 2008 - 22:25

ne-a despagubit da.... face izolatia exterioara, tevi, usa... chesti normale sa spunem asa pt o fraiereala de acest gen!!
de bani nu se pune si nu s-a pus problema. si pana la urma nu e pb de bani sau de ce face, e pb de cum de toata lumea e oarba... Cum poti sa fraieresi 100 de oameni in halul asta?? Probabil cum se fraieresc si alti 20 siii de milioane!! Cum se pot face constructii in felul asta pe o proprietate comuna printr-un act notarial care l-ar putea obtine orcine?? Si modul cum se construieste.... sub orice critica!! Niste copii sparg rup fac ziduri... nu tu o casca de protectie, nu o protectie in jurul blocului... Vin descarca materiale, depoziteaza pe unde vor ei pe proprietatea comuna.... Vin de afara dupa x ani si imi dau seama ca da... traim in Romania!! Dar nici o pb ca am sa va tin la curent cu ce se intampla... am sa angajez un avocat, si am sa incep niste demersuri sper legale, pt a vedea cum s-a procurat toata documentatia pt a obtine autorizatia de construire. De ce nu poate sa mearga si tara asta bine?? Sunt prea multi hoti... mai multi pe cap de locuitor decat in orice alta tara din lumea asta!! Asa de multi ca si alte tari au ajuns in aceasi situatie cu noi tot din cauza noasta adica sa aiba mai multi hoti pe cap de locuitor decat aveau inainte sa ne primeasca intre ei. Am deraiat clar de la subiect... supararea isi face efectul!! |
Posted 23 February 2008 - 10:02

Inainte sa iti angajeziun avocat, vorbeste cu vecinii, cu care poti si vezi poate il angajati mai multi ca sa va reprezinte. Daca o sa te reprezinte numai pe tine nu prea e rentabil, in cel mai bun caz cred ca vei obtine partea ta de bani din valoarea bunului comun.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users