Casa mea
Last Updated: Feb 21 2008 22:14, Started by
mama_cristina
, Feb 16 2008 20:50
·
0

Posted 16 February 2008 - 20:50

Sunt casatorita, am doi copii, si locuiesc cu parintii mei in imobile diferite, dar aflate in aceeasi curte si in proprietatea parintilor mei
![]() ![]() |
Posted 16 February 2008 - 21:03

Ca sa fi sigura trebuie sa faci un contract de vanzare-cumparare.
Orice altceva faci poate fi ulterior desfintat. |
Posted 17 February 2008 - 10:45

Nu vor sa incheie un contract de vanzare-cumparare, pentru a nu isi pierde dreptul de a fi ei proprietari. Nu vor sa fie la mana cuiva...dar eu?
![]() |
Posted 17 February 2008 - 19:21

Pana la urma si contractul de vanzare-cumparare poate fi anulat, mai ales daca e "cu clauze". Ar putea sa invoce (in instanta) nerespectarea de catre tine a acelor clauze, banuiesc ca e vorba de clauze de intretinere sau de renta viagera, iar in cazul in care tu nu vei putea demonstra ca n-au dreptate, respectiv ca tu ti-ai indeplinit obligatiile, s-ar putea sa pierzi.
Oricum, indiferent la ce forma ajungeti, pastreaza copii dupa absolut toate cheltuielile care le faci in interesul lor ,reparatii, medicamente, cumparaturi... fa-ti rost de niste prieteni care sa vada cand te duci la parinti cu oala cu sarmale sau cand le vei face curatenie prin casa... Noteaza-ti numele doctorilor si a asistentelor cand ii duci pe la doctor... Si inarmeaza-te cu rabdare, pentru procesele pe care le vei avea cu rude (frai sau surori, ce ziceai ca ai...). |
Posted 17 February 2008 - 19:57

Contract de vanzare cumparare cu pastrarea uzufructului de catre batrani(bunurile devin proprietatea ta, dar pana mor ei le pot folosi)
Edited by ortega, 17 February 2008 - 19:58. |
Posted 18 February 2008 - 00:37

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sau contract de vanzare-cumparare cu pastrarea uzfructului?
Astea vor fi considerate donatii la succesiune. Nu sunt recomandabile pentru ca or sa-ti reduca cota la mostenire. Pe astea se merita sa le faci numai daca nu le dai efectiv banii. Cel mai simplu ar fi sa dezmembrezi proprietatea, casa lor de o parte si casa ta de cealalta parte. Si faci contract de vanzare-cumparare numai pt. casa ta. |
Posted 21 February 2008 - 22:14

"Parintii mei nu vor sa incheie cu mine un contract de vanzare-cumparare cu clauze, ci vor sa incheie un contract de intretinere, pentru a fi dansii in continuare proprietari. "
Tocmai varianta preferata de parinti cred ca este cea care te-ar avantaja. Si cred ca nu intelegi exact ce presupune contractul de intretinere de vreme ce consideri ca ar ramane tot ei proprietari. Dimpotriva, printr-un contract de intretinere, impropriu numit de unii contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, se transfera catre tine dreptul de proprietate al imobilului ce face obiectul tranzactiei, iar tu vei fi obligata sa prestezi intretinerea parintilor. In aceasta situatie este mult mai clar ce se intampla cu prestatiile partilor, putand fi demonstrate inclusiv cu martori la nevoie (*ma refer la prestatiile de intretinere). In cazul unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct sau cu renta viagera incheiat cu un descendent exista prezumtia de simulatie si, teoretic, se poate strica mai usor un asemenea contract. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users