Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

avarie usoara

Rotoare, statoare și alte ge...

Achizitie logan nou (ce cutie, ce...
 La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!

Certion - proiecte la mare ș...
 Pe Windows 10 am dat o scanare a ...

Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?

Efect advers brahiterapie
 Recomandare laptop gaming

One plus 9 Pro sau Realme GT2 Pro

Cum scap de buruieni ?

Router HG8143A5 limiteaza viteza ...
 

CONSUM -costuri pt. incalzire apartament/casa/vila ?

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
1029 replies to this topic

#991
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
340 mp , izolatie normala , geam tripan , suprafete vitrate mari ( 2x balcoane de 10 mp , terasa acoperita de 30 mp inchisa total cu termopan ) , geamuri de 2.5 metri lungime la dormitoare
centrala cu tiraj natural , atmosferica , buderus Logano G234 60KW , cu senzor exterior , reglata dupa curbe de temperatura ( apa se livreaza in intervalul 36-52 grade celsius), o am de 11 ani , costuri intretinere/mentenanta / piese.... pana de curand ZERO . Arzatorul functioneaza cam 2.5-3 minute si 12-14 minute recircula apa in instalatie
functioneaza L-V : 9 ore/zi , Sambata si Duminica - 13 ore/zi
consum decembrie 2019 - 376mc ( a fost destul de cald ) , anul trecut aceeasi luna consumul a fost 476mc iar in ianuarie 528mc

ma gandeam sa trec la o condensatie ( am un tub de ardere de la arzator cu probleme si nu gasesc nicaieri sa cumpar doar un tub ca sa il inlocuiesc ....la Buderus un arzator nou cu 6 tuburi costa 6000 lei ) ....dar ma sperie topicurile cand vad ce defecte / probleme sunt , chiar si la marci "nemtesti" Viesmann si Vaillant ....la Viesmann mai e nemtesc doar arzatorul , iar la Vaillant habar nu am , decat eticheta cu made in Germany si posibil softul automatizarii ( desi stiu cativa indieni care ar fi incantati sa lucreze un pic la el sa il imbunatateasca )

m-am tot uitat si sa mor daca imi dau seama ce sa cumpar si mai ales daca sa cumpar sa tin in continuare nemtoaica mea batrana

Edited by angus_young, 04 January 2020 - 20:46.


#992
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Spune si tu ca ai centrala de postament, din fonta, ca sa nu se creeze confuzii.

In opinia mea, probail ca (cea mai buna bere din lume),  Buderus a fost cea mai tare firma in cazane de fonta de pardoseala. Si avind in vedere ca o ai de dinainte de criza economica, probail ca ... nu prea ai cu ce sa-ti compari centrala, deoarece a fost gindita sa traiasca vesnic.
Insa lucrurile au evoluat si centrala ta este imbatrinita moral. O fi ea un Mercedes bot de cal, care traieste si dupa ce moare, dar totusi este imbatrinita moral si cindva tot va trebui sa o schimbi.

Ce probleme ai tu la un tub de trebuie schimbat ? Ca eu nu prea vad cum ar putea fi un tub dinala stricat.
Da-l naibi de tub. Reconficurezi tuburile ca ala defect sa ajunga la margine si anulezi duza tubului respectiv. Refaci reglajele la vana de gaz si asta este. O sa ai o centrala de 50 kW in loc de 60 kW. Care-i problema ? Ajung si 50 kW daca mergi cu sonda externa.

Edited by florin71_skoda, 04 January 2020 - 21:05.


#993
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
tubul 5 are grilajul de deasupra arzatorului rupt ( cam 3 microduze sunt unite intr-o gaura ...ma gandeam ca poate se poate arginta pe lateral ceva ca sa astupe gaura) ....flacara bufneste si pune in cap centrala care taie gazul
am mutat tubul 5 in locul la tubul 6 , le-am prins cu surub si piulita iar tubul defect ( acum numarul 6 ) l-am astupat cu  vata minerala ca sa nu mai iasa gaz inauntru, iar duza am infundat-o ca in poze cu unu niplu si un capac
Problema e ca la pornire tot mai miroase un pic a gaz , posibl sa mai trebuiasca redus un pic debitul ....trebuie sa chem pe cineva cu analizor ( am cautat sa cumpar unul , m-a descurajat pretul )

Attached Files


Edited by angus_young, 04 January 2020 - 22:10.


#994
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
In prima poza si in vidio, mie mi se pare ca duza este data cu banda de izolat. Intre timp ai dat jos duza si ai infiletat in locul ei niplul din ultima poza ?

Spartura se poate astupa cu un colier de tabla, care sa aiba ceva gauri mici in zona unde era gaurit cel original, insa exista riscul ca dupaia sa nu se mai aprinda gazul pe tot tubul.

Pentru reglat gazul, se foloseste un manometru de 100 milibar si un furtunas de silicon, cum ar fi furtunasele ce se folosesc la auto pentru stropitorile de parbriz.

Exemplu :
Manometru gaz 63 mm 0-100 mbar

#995
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
am gasit o poza cu gaura din arzator ( acum este mai larga , are cam 3-4 microduze unite ) , in plus la mijlocul arzatorului este desprinsa tabla gaurita de restul de tabla , ar trebui cumva lipita , ma gandeam la o argintare , am o ruda care ar putea sa faca asa ceva ....nu stiu daca si cat are sa tina, o sa mai caut , poate se indura cineva pe OLX sa dezmembreze , deocamdata se gandesc numai sa vanda integral , la preturi cam cat o centrala de 24-30KW , greu de crezut ca vor gasi cumparatori

Presiunea la vana in manual este data la 10.9 mbar, la cat ar trebui sa o pun acum cu 5 tuburi de ardere ? 10.5 mbar ar fi ok ?
Asa cu 5 arzatoare functionale a consumat aseara o medie de 1.85 mc/h , mi se pare cam mult

Ma gandeam sa iau un Motan de 36KW numai incalzire , am vazut ca stie Opentherm , stie de sonda de temperatura exterioara , curbe de temperatura si am vazut ca au scos si cronotermostat HT500. Sper sa ajunga cei 32KW nominali , oricum o sa o folosesc undeva la 55 grade pe tur . Nu stiu cat de buna este si nu stiu nici un servisar care sa dea un feedback , am observat insa ca piesele sunt foarte ieftine fata de Viesmann , Vaillant
As fi vrut sa cumpar tot Buderus / Bosch , dar schimbatorul AL-SI la ce apa avem noi , ma cam sperie perspectiva, plus ca am observat ceva probleme la GB172 si la Bosch 7000

Attached Files


Edited by angus_young, 05 January 2020 - 14:32.


#996
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Nu ai ce sa cauti la argintarie. Tu trebuie sa mergi la un sudor, unul care sudeaza inox.

Indiferent cite tuburi ai, presiunea trebuie sa fie tot 10,9 mbar. Nu conteaza ca ai 2 tuburi sau ca ai 20 tuburi, sau 100 de tuburi, ca presiunea la iesirea din vana, cu "focul" la maxim, trebuie sa nu depaseasca 11 mbar.
O poti regla la 8-10 mbar, ca nu-i nici un bai. Mai bine sa fie un pic mai mica.

Vana ta de gaz a fost reglata ca sa poata scoate suficient gaz pentru 6 duze. Asa ca prin vana de gaz trece o anumita cantitate de gaz, care dupaia se imparte la 6 consumatori.
Daca tu ai 6 guri de hranit si bagi intr-o supiera 6 polonice de ciorba, o sa poata lua fiecare din aia 6 ce stau la masa, doar cite un singur polonic de ciorba. Dar daca miine vin doar 3 la masa si tu le dai aceasi cantitate de ciorba, o sa poata lua fiecare cite 2 polonice. Adica mai mult decit trebuie.
Asa-i si la centrala ta daca ai anulat o duza. Acum vana ta de gaz baga mai mult gaz fata de cit trebuie pentru 5 duze cite mai sint la masa. Baga 6 polonice de gaz care se impart la 5 duze si automat pe o duza iasa mai mult gaz decit trebuie. Daca pui manometrul si masori, o sa constati ca tu acum ai prea mult gaz, ai peste 11mbar si trebuie sa-l mai reduci.

Edited by florin71_skoda, 05 January 2020 - 14:42.


#997
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
prima data am anulat doua tuburi ( am infundat duzele originale ) deci cu 4 tuburi presiunea in vana de gaz era 12.7 mbar . Am apelat la o cunostinta cu analizor, care de altfel a venit si cu ideea de a infunda duzele  si am redus cat era in carte adica 10.9 mbar
Dupa ce am facut swap intre tuburile 5 si 6 , presiunea normal ar trebui sa fie sub 10.9 mbar . Imi da insa de gandit ca dupa ce am astupat fereastra de la flacara de veghe , tubul 6 ( cu vata minerala ) si duza cu niplu + capac ...tot mai miroase un pic a gaz , posibil sa dea gaz in plus care nu poate fi ars

#998
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Daca ai reglat deja presiunea cu 5 tuburi active, atunci este ok. Faptul ca le-ai inversat intre ele, nu afecteaza cu nimic reglajul.
Eu as fi scazut presiunea la 8-9 mbar. Centrala ta stie sa moduleze ? Sau gazul merge in 2 trepte ? (mare si mic)
Gaz poate iesi pe la niplul ala montat de tine, daca are pasul diferit de al duzei. Eu as fi dat duza jos si as fi bagat in gaura din partea cu filetul niste poxipol. Sau tot pe acolo, se putea baga un tarod ca sa-i faci filet pe interior si dupaia se putea infileta un surub cu ceva teflon pe el, sau substanta lichida, speciala pentru etansari.
Gaz mai poate iesi pe la stuturile la care sa masurat preiunea de gaz, daca nu a fost infiletat bine surubul interior. Pune si tu niste scuipat in gaurile alea si dupaia porneste centrala si vezi daca scapa gaz. Una dintre gaurile respective se vede in poza de mai jos, incercuita cu rosu:

Attached File  IMG_20200105_134331.jpg   465.3K   25 downloads

Mai ai 2 si pe vana de gaz.

Edited by florin71_skoda, 05 January 2020 - 19:10.


#999
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
Presiunea a fost reglata la 10.9 mbar cu 4 tuburi active , centrala nu moduleaza e doar in trepte .
Niplul a fost ales si probat la infiletare cu o duza , are acelasi pas la filet , plus ca i-am pus si banda teflon de gaz . Am lipit cu poxipol stutul la o pompa cu care faceam aerisirea la panourile solare ...are cinci ani si nu mai pierde apa / antigel deloc , mi-e teama sa pun pe gaura aia de la rampa , se face beton armat
Verific la stuturile de la vana de gaz si de pe rampa arzatoarelor ....revin cu update

#1000
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 angus_young, on 05 ianuarie 2020 - 19:27, said:

.. centrala nu moduleaza e doar in trepte .
Atunci poti sa scazi maximul la 8 mbar.
Centrala este veche si ma gindesc ca nu ai curatat niciodata caile de fum si nici cosul de fum. Asa ca-i ajunge 8 mbar pentru treapta maxima.

 angus_young, on 05 ianuarie 2020 - 19:27, said:

.. mi-e teama sa pun pe gaura aia de la rampa , ..
Pai nu in gaura din rampa, ca in gaura in duza. Dar nu prin virf pe unde iasa gazul, ca acolo gaura este mica, ci pe la partea filetata , unde gaura este mare.
Dar daca ai spus ca niplul are acelasi pas, atunci nu mai conteaza, pentru ca ar trebui sa etanseze bine. Poti totusi sa dai cu niste spuma si prin zona aia.

#1001
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
azi am incercat sa reglez presiunea de gaz in jur de 8-9 mbar ca sa nu mai dea gaze inapoi in incapere
problema e ca nu ma prind cum se regleaza , acolo unde pe schema apare ca fiind N nu are nici un surub de reglaj , este doar o gaura si atat
interesant , chiar si cu centrala oprita daca pun manometrul de gaz le E sau F imi arata 11 mbar ...la fel arata si cand centrala e in functiune , e normal ?
poate sa miroasa a gaz in incapere si fiindca nu mai am capacele de la E si F ( cand e oprita insa nu miroase , doar in mers)

Attached Files


Edited by angus_young, 11 January 2020 - 17:57.


#1002
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
La E si la F nu este voie sa ai gaz. Alea doua sint "puncte de masura" si nu este voie sa iasa deloc gaz pe acolo. In interiorul lor trebuie sa fie cite 1 suruburi, cu cap de surubelnita mica dreapta si cu virful surubului ascutit, ca sa inchida gazul. Suruburilea din stuturile alea 2 trebuie sa stea in permanenta strinse (infiletate)


Cind vrei sa masori, trebuie doar sa slabesti suruburile. Nu ai voie sa le desfiletezi total, ca sa nu le pierzi.
La E, adica pe intrare, este gazul ce-ti intra in casa. Aici trebuie sa ai static peste 20 mbar. Se accepta pina la un 50 mbar. Cind porneste centrala la maxim, nu are voie sa-ti scada sub 20mbar. Deaia am zis ca staticul poate fi un pic mai mare, ca sa nu-ti scada in sarcina sub 20 mbar.
La F este iesirea din vana. Aici nu ai voie sa ai gaz, daca centrala este oprita. Sau la a ta flacara de veghe este permanenta ? Eu cred ca nu si ca flacara de veghe se aprinde doar cind porneste centrala. Asa ca nu ai voie sa ai gaz cind centrala este oprita. Dupa ce centrala porneste, daca merge la maxim trebuie sa ai 11 mbar si cind trece pe minim, sa ai mai putin, dar nu stiu sa-ti spun cit. Probabil ca 6 mbar. Daca scoti un fir de la bobina modulatoare, ar trebui sa vezi ca trece pe minim.

Maximul se regleaza de aici:

Attached File  vana gaz.png   1011.93K   11 downloads

Dai jos dopul ala mare de aluminiu si dedesubt ai un surub imens de plastic. Daca desurubezi, scade presiunea.

Fa o poza de la o distanta un picut mai mare, ca sa se vada toata vana, inclusiv bobinele.

Edited by florin71_skoda, 12 January 2020 - 10:36.


#1003
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
daca desurubez E sau F incepe sa suiere si sa miroasa tare a gaz . Presiunea este cu ambele suruburi stranse la maxim si nu miroase / nu se aude nimic
Vrei sa zici ca surubul de reglaj al presiunii este cel marcat cu vopsea albastra ? In schema lor ar trebui sa fie la N , dar acolo e doar o gaura filetata
am uitat sa iti zic ca am si regulator de gaz , acolo presiunea e undeva la 50mbar

Attached Files


Edited by angus_young, 12 January 2020 - 12:52.


#1004
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Daca suruburile sint strinse, nu ai de unde sa ai presiune.
Poate ca mesterul Dorel care a reglat gazul, a scos suruburile afara si le-a inversat intre ele si deaia nu mai inchid bine. Cu toate ca suruburile sint universale si nu ar fi trebuit sa ai probleme de etansare.
Sau poate ca le-a scos de tot afara si dupaia le-a fortat si le-a infiletat strimb.
Sau poate ca ai ceva mizerie inauntru.
Nu stiu ce sa zic.

Pai in schema lor, unde ai vazut tu ca apare N ?
Tu in poza ta, ai pus aiurea un N, la o gaura pe care ei au notat-o C.

In una din gaurile alea notate de tine cu N (si care de fapt este C), trebuia sa ai un surub pentru reglat focul mic. In cazul tau, nu exista acel surub mic, deoarece tu nu ai foc mic. Centrala ta are de fapt un singur foc. Nu moduleaza absolut deloc. Nu are 2 trepte asa cum ai spus tu. Are doar maxim si stop.

Unde este vopsea albastra, este pentru reglat focul mare. Care la tine este de fapt unicul foc.

------

Uite asa stau lucrurile:

Attached File  IMG_20200112_123832.jpg   230.14K   16 downloads

----
Trebuie insa sa vezi de ce suparare ai tu presiune la E si la F, pentru ca nu-i normal.
Pe intrare trebuie sa ai 20 mbar doar daca ai surubul desfacut (slabit). In rest, nu trebuie sa ai deloc.
Pe iesire nu ai cum sa ai presiune, atita timp cit bobina de jos nu este alimentata. Scoate afara mufa de la bobina de jos si vezi ce se intimpla.

Cind centrala trebuie sa plece, electronica alimenteaza bobina de jos, iar gazul se duce doar la flacara de veghe.
Porneste scinteia si daca flacara de veghe se aprinde si este recunoscuta, trece la etapa urmatoare.
Etapa urmatoare este alimentarea bobinei de sus, care trimite gazul in arzator.

#1005
mihai278

mihai278

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 06.05.2007
Casa 180 mp (parter+mansarda). 10 calorifere.centrala vaillant ecotech 28 kw. Anterior instalata pe gpl iar de 2 ani pe gaz metan de la retea. Intre 07.10-07.01.2020 722mc. Termostat ambient tinut in  cea mai rece camera (geam si usa exterioara) setat pe 23 ziua si 22.5 noaptea in tot intervalul. 2 adulti si 2 copii (2 ani si 12 ani). Evidenta consumului tinuta cu Ecas. Localitate la 80 km de Bucuresti.

Edited by mihai278, 12 January 2020 - 14:42.


#1006
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postflorin71_skoda, on 12 ianuarie 2020 - 14:19, said:

Poate ca ...

Poate ca introduci tu furtunul prost si deaia apare o presiune falsa :D
Fiind vorba de presiuni asa de mici, este foarte usor sa gresesti cind introduci furtul pe stut si sa stringi din greseala un pic si furtunul undeva si sa urce acul.
Acum am verificat la manometrul meu si daca astup gaura furtunului cu degetul si dupaia string undeva aiurea furtunul cu 2 degete, urca presiunea la 25 mbar.

#1007
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
intr-un tarziu m-am prins cum sta treaba cu furtunul
ce nu m-am prins e de ce nu vrea sa se roteasca spre dreapta ( in sensul acelor de ceasornic ) mai mult surubul ala marcat cu vopsea albastra , iar pe manometru nu se observa nici o schimbare , sau nu imi dau eu seama

bine am si un furtun sa imi traiasca , .... de fapt am si din ala transparent doar ca nu am gasit decat gradina pt. udat si l-am luat pe cel mai moale posibil dar tot e naspa ....si nu stiu unde sa caut ceva foarte moale

Attached Files



#1008
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Nu-i bun furtunul. Este prea mare. Trebuie unul asemanator cu cele ce se folosesc la perfuzie, numai ca un pic mai moale. La o adica ar merge si dinala de perfuzie, daca-i incalzesti si prelucrezi corect capetele.

Surubul ala marcat cu vopsea albastra, este de fapt un dop care trebuie dat jos. Deaia nu-l poti infileta, ca el este strins la maxim. Si deaia nu vezi nimic pe manometru cind te apuci de desfiletat, pentru ca-i dop

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate