Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cont Facebook spart

Modul GSM cu numarator de impulsuri

Leduri de 12v la polițe de s...
 Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%

TVSat GO
 Targuri de Craciun

Comutator radiator "Somogyi&#...

Durere os sacru / coccis

Riscul de a sta in preajma unui o...
 Boxe

Xiaomi Smart Speaker IR Control

Probleme instalare Windows 11

Campina PH singurul oras din jude...
 

probleme canon 40d

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
lexy79mai

lexy79mai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.09.2006
salut,
am si eu o mica nelamurire am un canon 40d si un blit 580 EXII.
problema mea este ca atunci cand vreau sa fac in conditii de lumina slaba cu blit in prioritate de diafragma camera imi da timp f mare de expunere intre 1,5s si 0,3 si tot iese miscat.

vreau sa stiu daca este ceva normal adica ceva din setari  sau s-ar putea sa fie ceva defect.

Edited by lexy79mai, 15 February 2008 - 10:44.


#2
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005
Citeste manualul de utilizare al camerei si al aparatului inainte. Nu e nimic defect. Titlul threadului este gresit.

Edited by grig_jr, 15 February 2008 - 13:38.


#3
alex_tm

alex_tm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 415
  • Înscris: 12.12.2006
in primul rand AV iti maoara lumina ambientala... dar la 40D ai si un custom function unde poti sa setezi 1/200 cand tragi pe av cu blitz vb lui grig CITESTE MANUALU`

#4
lexy79mai

lexy79mai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.09.2006

View Postlexy79mai, on Feb 15 2008, 03:20, said:

salut,
am si eu o mica nelamurire am un canon 40d si un blit 580 EXII.
problema mea este ca atunci cand vreau sa fac in conditii de lumina slaba cu blit in prioritate de diafragma camera imi da timp f mare de expunere intre 1,5s si 0,3 si tot iese miscat.

vreau sa stiu daca este ceva normal adica ceva din setari  sau s-ar putea sa fie ceva defect.
cautam un raspuns la obiect nu demonstratii de cat de tari suntem noi.
multumesc oricum!

View Postlexy79mai, on Feb 15 2008, 03:20, said:

salut,
am si eu o mica nelamurire am un canon 40d si un blit 580 EXII.
problema mea este ca atunci cand vreau sa fac in conditii de lumina slaba cu blit in prioritate de diafragma camera imi da timp f mare de expunere intre 1,5s si 0,3 si tot iese miscat.

vreau sa stiu daca este ceva normal adica ceva din setari  sau s-ar putea sa fie ceva defect.
cautam un raspuns la obiect nu demonstratii de cat de tari suntem noi.
multumesc oricum!

Edited by lexy79mai, 15 February 2008 - 17:10.


#5
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005
Raspunsurile la obiect sunt in manuale. Forumul este pt ce NU gasesti in manual. Nu vad nici un motiv pentru care cineva sa piarda vremea ca sa explice chestii care sunt deja scrise.

Spor la lectura!

#6
mecca

mecca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 16.04.2007
In AV blitzul functioneaza ca fill flash. Il folosesti daca ai lumina puternica in spatele subiectului.

#7
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 29.06.2005
Sau.. poti folosi modul manual (M) :P si pui timp de expunere 1/40 sau 1/60, o diafragma pe care o doresti  si un ISO in functie de situatie (4-800) ca sa nu golesti rapid acumulatorii.
Ori din custom functions, cum ti s-a mai spus, ai optiune sa setezi 1/250 timp de expunere cu blitzul in Av.

#8
Mariusus22

Mariusus22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.07.2007
Mergi in functiile de la aparat , si ai o setare la blitz TTTL asa ceva , vezi sa fie bifata, si meri si la balansul de alb si pune blitz , eu am un 430Ex si e ok, din cate stiu eu am posibilitate sa ii setez distanta 50mm , etc, watever, nu e cine stie ce complicat.. bafta !!

#9
danchifoto

danchifoto

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 18.08.2006

View Postlexy79mai, on Feb 15 2008, 10:20, said:

salut,
am si eu o mica nelamurire am un canon 40d si un blit 580 EXII.
problema mea este ca atunci cand vreau sa fac in conditii de lumina slaba cu blit in prioritate de diafragma camera imi da timp f mare de expunere intre 1,5s si 0,3 si tot iese miscat.

vreau sa stiu daca este ceva normal adica ceva din setari  sau s-ar putea sa fie ceva defect.
Este corect comportamentul camerei. In prioritate de diafragma si blitz activat algoritmul de expunere va regla puterea acestuia    fuctie de ce diafragma ai setat dar va lungi si timpul de expunere atat cat este nevoie sa capteze corect cantitativ si lumina ambientala. De regula in senenea situatii (flash + lumina ambientala) experienta va da rezultate mai bune decit automatismele camerei. Ca sfat in asemenea situatii poti incerca o compensare de -1 pana la -3 trepte de expunere in felul acesta obligand camera sa scurteze timpul dar sa mai pastreze si din lumina ambientala - ratiune pt care s-ar folosi aceasta combinatie.

#10
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006
Pune-l pe auto sau pe P.

#11
AndreiOM

AndreiOM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 23.09.2007
Am o problemă cu aparatul meu.
Aparatul nu mai focalizează când este apăsat la jumătate butonul de shot. Acum trebuie să focalizez manual sau cu ajutorul butonului AF-ON. Nu l-am scăpat pe jos.
Ce e de făcut?

#12
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006

View PostAndreiOM, on 23rd July 2009, 10:46, said:

Am o problemă cu aparatul meu.
Aparatul nu mai focalizează când este apăsat la jumătate butonul de shot. Acum trebuie să focalizez manual sau cu ajutorul butonului AF-ON. Nu l-am scăpat pe jos.
Ce e de făcut?
Ca de obicei, trebuie sa citesti manulaul :)
Probabil ai umblat din greseala in setari la C.Fn IV-1 Shutter Button / AF-ON Button si ai setat 2 in loc de 0.
Apropos, inainte de a schimba la loc incearca sa lasi asa. S-ar putea sa-ti placa. Eu mai mult asa folosesc camera. Selectezi AF Drive = AI servo AF. Cu AF-ON apasat constant esti in mod  AI servo AF. Cu apasari succesive pe AF-ON treci instantaneu in ONE SHOT si poti face recadrare, fara a fi necesar sa schimbi AF Drive.

Edited by calexe, 23 July 2009 - 11:17.


#13
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005
itz ei fichiar, nat ei bag :D

#14
AndreiOM

AndreiOM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 23.09.2007
Mersi frumos, într-adevăr umblasem pe acolo dar aveam impresia că nu am făcut nicio schimbare.

#15
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Asteptam impresia ta despre C.Fn IV-1 = 2.
Orice sut in fund poate fi un pas inainte ;)

#16
AndreiOM

AndreiOM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 23.09.2007
O să par amator dacă întreb asta dar chiar nu îmi dau seama deloc.

1 Cu opțiunea C.Fn IV-1 = 2 nu mi se schimbă deloc AI SERVO cu ONE SHOT indiferent de câte apăsări succesive ale lui AF-ON fac.
2 Am setat C.Fn III-2 = 2 pentru blocarea AE-ului. Încerc să apăs * ca să fac expunerea într-un alt loc decât cel al focalizării, după care recadrez și apăs declanșatorul până la jumătate pentru focalizare, dar în vizor nu mi se aprinde deloc *.

#17
_thunder_

_thunder_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 18.12.2007
Pei nu schimba fizic setarea din AI SERVO in ONE SHOT. Daca esti pe AI SERVO si focalizezi cu shutter-ul atunci cand il apesi la jumatate daca incerci sa reincadrezi automat refocalizeaza si devine deranjant.
Cu setarea spusa de calexe setezi tu pe AI SERVO apoi daca ti apasat AF-ON iti focalizeaza continuu atunci cand vrei sa urmaresti un subiect, iar cand vrei sa focalizezi pe ceva static si sa reincadrezi apesi o data pe AF-ON, face focalizarea apoi reincadrezi iar focusul ramane neschimbat. Intr-un fel ai doua moduri de focalizare cu un singur buton, contaza doar cum il apesi, continuu sau o singura apasare, si nu mai trebuie sa pierzi timpul sa schimbi AF-DRIVE-ul (pierzi timp si poate chiar cadre interesante)

PS: cu ocazia asta setez si eu C.Fn IV-1 = 2 ca deja pare interesant, mai greu cand o sa dau camera cuiva sa faca o poza ... o sa-si prinda urechile in butoane :D

#18
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006

View Post_thunder_, on 25th July 2009, 12:47, said:

...
PS: cu ocazia asta setez si eu C.Fn IV-1 = 2 ca deja pare interesant, mai greu cand o sa dau camera cuiva sa faca o poza ... o sa-si prinda urechile in butoane :D
Exact! Asta e singurul inconvenient :). Prinzi repede, chiar daca nu ai fost la seminariile mele ;)

Dar are si asta o solutie: Pui in My Menu una din linii sa duca la C.FnIV si astfel schimbi rapid C.FnIV-1 = 2 in C.FnIV-1 = 0. Si invers. De asemenea poti pune C.FnIV-3 = 3, a.i. apasarea pe SET sa duca direct in Menu. Iar daca ultima data ai fost in MyMenu, duce chiar acolo, in MyMenu.


View PostAndreiOM, on 25th July 2009, 11:45, said:

...
2 Am setat C.Fn III-2 = 2 pentru blocarea AE-ului. Încerc să apăs * ca să fac expunerea într-un alt loc decât cel al focalizării, după care recadrez și apăs declanșatorul până la jumătate pentru focalizare, dar în vizor nu mi se aprinde deloc *.
Ia vezi matale ce scrie la C.Fn III: "Lens AF stop button function". Ai obiectiv cu asemenea buton? Banuiesc ca nu, e numai apanajul teleobiectivelor L (foarte scumpe). Daca doresti sa "ingheti" expunerea pe un alt cadru decat cel pe care vei declansa atunci pur si simplu apesi "*". Fara nici o alta setare suplimentara.

Edited by calexe, 25 July 2009 - 13:09.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate