Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Curentul De La Generator: O Problema Importanta Pentru Mine

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002

nelu F, on Sep 15 2004, 09:50, said:

La cinema ai 24 de cadre pe secunda (la TV normal 25 de cadre), exact la limita. De ce? Ca sa se foloseasca mai putina pelicula.
Faptul ca te oboseste refresh-ul la 60Hz nu inseamna ca sesizezi si palpairea imaginii.

<{POST_SNAPBACK}>


ALICE,
Intradevar, ATAT PERCEPE CONSTIENT CREIERUL. Daca va mai aduceti aminte de Hitler si a sa campanie electorala televizata.

OCHIUL vede si peste 24Hz insa constientul nu mai are timp sa realizeze.

Cei interesati de MESAJELE SUBLIMINAL si muzica pot citi aici mai multe detalii.

si la faza aia cu monitorul e alta smecheria!

nelu F, on Sep 15 2004, 09:50, said:

Palpairea care apare are frecventa mai mica de 24Hz (limita de la care in sus ochiul uman nu mai percepe variatile de intensitate luminoasa).

<{POST_SNAPBACK}>


pai nu e chiar asa....de fapt sinusoida C.A facea si ea la randul ei tot o sinusoida (scuzati exprimare "populara"). adica daca stateai 1 min cu voltmetrul in priza observai ca tensiunea crestea/descrestea pe o anumita plaja,lucru care l-am mai intalnit la generatoare...intradeavar, LA CELE PROASTE!

si cotzi daca prima problema ai rezolvato cat de cat...pentru a doua propun o altfel de rezolvare:

tin sa spun ca si eu am fost intr-o problema asemanatoare...o cabana in vf de munte.Si ma tot gandeam ce usi...ce obloane...ce zavoare sa pun.Pana mi s-a explicat ca nici un sistem de alarma nu se compara cu ASIGURAREA!! serios..iti asiguri toate bunurile si casa si dormi mai LINISTIT CA NICI O DATA.ca asa ma gendeam sa pun si eu alarma...dar acolo in vf de munte (mai in sus de rucar) daca ai norocul sa nu fie vecinii prin preasma (si cam asa se intampla in timpul sapt) poate sa sune linistita!

asa ca mie mi s-a parut cea mai buna solutie. pt 100 de euro pe an...sa nu am nici o grija...mi se pare absolut super tare.

PS:acum chiar imi doresc sa vina cineva sa imi fure televizorul...ca tare ar fi bun unul mai mare ;)

#20
reludd

reludd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 641
  • Înscris: 22.11.2003
ma bag si eu putin in discutie... indirect.
stiu pe cineva care are un traf 20.000v/380v (3x220) de 400 kva si il da cu 170 mil...

#21
Valicus

Valicus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 24.11.2004
Salut, problema ta e veche de cand lumea, prima ta problema ar fi ca generatorul este prea mic pentru ce ai tu nevoie ca solutie ar fi un generator mult mai mare dar si atunci o sa ai proble.
Generatoarele au 2 mari probleme una ar fi regulatorul mecanic al turatiei motorului care reactioneaza destul de violent in momentul in care legi un consumator la generator( de aia un generator bun are un motor care are o putere de cel putin 2 ori mai mare decat generatorul electric, deci cu cat motorul are putere mai mare fata de generator cu atat regulatorul centrifugal al motorului reactioneaza mai putin violent si intr-un timp mult mai scurt cea ce duce la disparitia fluctuatiilor de tensiune si pastrarea frecventei) si celalta ar fi combustibilul folosit(suntem in Romania nu?apa mizerii etc in combustibil), mult mai stabil functioneaza grupurile diesel deoarece motorele diesel au un cuplu mult mai mare decat cele pe benzina, cea ce duce la ce am scris mai sus ref. regulator de turatie.Generatorul pe care l-ai cumparat e bun pentru picamere, bormasini, etc.Televizzorul functiona bine pentru ca are in el regulatoare de tensiune care fac fata intr-o anumita limita.
Concluzia ar fi ca ori treci pe energie alternativa, ori te legi la retea.
O solutie ar mai fi cum a mai spus cineva sa folosesti generatorul ca sa incarce un banc de bateri, chestie care ar fi mult mai stabila dar foarte costisitoare(bateriile si invertoarele costa o gramada de bani).Daca casa este intr-o zona unde ai ceva vant, la aceiasi bani sau mai putin puteai cumpara o eoliana de 500W/ora la vant maxim, cu care te scoteai mult mai bine si nu mai aveai probleme nici cu sistemul de alarma.

#22
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

Valicus, on Nov 25 2004, 09:58, said:

...Generatoarele au 2 mari probleme una ar fi regulatorul mecanic al turatiei motorului care reactioneaza destul de violent in momentul in care legi un consumator la generator( de aia un generator bun are un motor care are o putere de cel putin 2 ori mai mare decat generatorul electric, deci cu cat motorul are putere mai mare fata de generator cu atat regulatorul centrifugal al motorului reactioneaza mai putin violent si intr-un timp mult mai scurt cea ce duce la disparitia fluctuatiilor de tensiune si pastrarea frecventei)...

<{POST_SNAPBACK}>

Cum adica: "reactioneaza violent" ?! :lol:

#23
Valicus

Valicus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 24.11.2004

mister_rf, on Nov 25 2004, 15:52, said:

Cum adica: "reactioneaza violent" ?! :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

Adica pentru cateva secunde scade turatia motorului cea ce duce automat la scaderea frecventei(mai importanta decat cea a tensiuni), cea ce duce la distrugerea uneori instantanee a consumatorilor sau deteriorarea lor la sigur in timp.In cazul uzului casnic cel mai repede cad becurile si orice alti consumatori care nu au o sursa de protectie.In general din cate stiu generatoarele sunt folosite ca surse de rezerva nu ca surse permanente de curent.

#24
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,295
  • Înscris: 07.02.2003
---
Softeam "mersi" pentru critica dar hai sa facem un pariu daca tot esti asa de sigur: punem un condensator de ce valoare vrei tu (10 - 100 uF) in parale la tensiunea de la retea si daca se face scurt si sare siguranta (16 A) atunci eu tai frumos condensatorul si il mananc! Daca nu se intampla acest lucru dai o lada de bere. Ok ?
---

Stai linistit ca e mare aberatie ce spui.
E ilogic...

#25
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 07.09.2004
Am lipsit cam mult, dar pana la urma am revenit :)
O sa raspund pe rand.

Sir Vaska, generetorul e monofazat si are Pmax 3,4 kVA. E diferenta mare fata de 400 kVA. Repet, desi am scris la inceputul threadului: e un generator de la Metro, fabricat de Briggs & Stratton. Nu stiu si nu ma pricep prea mult la modul de autoreglare insa din ce am vazut eu exista o parghie care actioneaza ceva la motor sa dea putere mai mare sau mai mica in functie de sarcina. Aceasta parghie nu mai este actionata corect. Cel putin asa cred pentru ca, momentan ma descurc astfel: de acceleratia motorului am legat un elastic pe care il tensionez in asa fel incat sa dea 250V masurati pe voltmetrul stabilizatorului de 220V din care alimentez TV-ul. Problema apare cand porneste pompa hidroforului. Se simte ca motorul are o sarcina mai mare si sunt nevoit sa slabesc elasticul pentru ca pompa sa poata baga 3 atm. in butelia hidroforului. Dupa ce scapa de sarcina sunt nevoit sa tensionez iar elasticul altfel, tensiunea depaseste 300V :(

Dr Fan, am asigurare insa nu as vrea sa am surpriza sa gasesc cabana vandalizata. Chiar daca voi fi despagubit, e necesar sa anunt politia, sa dau declaratii, se fac anchete, etc. dureaza pana se inchide cazul si in plus, trebuie sa repar sau sa reconstruiesc cabana daca e cazul ceea ce implica timp pierdut si stress. Nu am chef de asa ceva. Cabana nu e in varf de munte ci e in intravilanul mun. Campulung Moldovenesc la 12 km de centru. E drept, zona e mai izolata distantele intre case sunt mari, de ordinul sutelor de metri. Mai jos de mine e o microferma cu vaci olandeze si e pazita. Si mai jos, exista o pensiune si cantonul padurarului unde e tot timpul cineva. Alarma se aude pana la cativa km pt. ca toata zona e o vale a unui parau. In plus, exista semnale Connex si Zapp foarte puternice ceea ce imi permite conectarea unui modul telefonic la alarma.

reludd, mersi pentru informatie. Totusi 400kVA, wow! Nu e cam mare?
Ai un nr. de tel. a persoanei care are traful? Stii daca e in stare de functionare, daca are acte pe el, etc. Trebuie sa ma interesez daca astia de la Electrica accepta trafo-uri second hand. Stiu ca ei ma obliga sa lucrez cu o firma care va castiga licitatia privind executarea lucrarii si astia cam stramba din nas cand e vorba de lucru cu materialele clientului.

Valicus, de ce zici ca generatorul e prea mic pentru ce am eu nevoie? In afara de cateva becuri din care aproape toate sunt economice, cel mai mare consumator e pompa hidroforului care are 750W. Sa zicem ca la pornire ia de 3x mai mult si tot nu ajunge la puterea maxima a generatorului.
In rest, ai dreptate, se pare ca regulatorul mecanic face probleme. Chestia e ca generatorul a functionat ireprosabil vreo 3-4 luni si am discutat cu cineva care stie un astfel de generator in functiune de mai bine de 3 ani la o alta cabana. Sa zicem ca e chestie de noroc. Totusi, ceea ce zici ma pune pe ganduri pentru ca nu stiu daca as gasi in comert un generator care sa fie conform celor scrise de tine si sa corespunda si cerintelor mele. De obicei grupurile diesel sunt si mari, si scumpe, si zgomotoase si nu stiu daca ar consuma la fel de putin. Pe asta al meu il ridic singur, si o sa radeti, dar functioneaza in fostul WC (deh, acum ne facem treburile civilizat :D ) pe care l-am astupat si apoi l-am insonorizat cu polistiren. E la distanta de cabana si are si aerisiri ca sa nu se supraincalzeasca. Ca sa aduc un generator diesel ar trebui sa fac o constructie din caramida, sa-i fac iesire pentru esapament, etc. Incet, incet, ajung la costurile unui punct trafo... Ideea cu generatorul eolian pica. In acea vale rar am curenti de aer. Si panourile solare cred ca nu ar da randament decat daca as lua unele f. mari, iarna, lumina solara e f. putina pe acea vale.

Revenind la problemele initiale, sa zicem ca momentan renunt la sistemul de alarma si ca plpaitul luminii il ignor pana la urma. Ramane problema generatorului care se vede ca nu ma ajuta si nu stiu cat ma va tine pana la urma. Momentan costurile care se intrevad pt. racord la retea mi se par mult prea mari. Am discutat cu cineva si cred ca in final ajung la 1 miliard daca nu am cu cine sa ma asociez la aceasta investitie. Continuu sa sper ca voi gasi un generator capabil sa faca fata nevoilor mele si deja ma orientez catre cele profesionale.
Ce ziceti de astea?
http://www.honda.ro/...od=EX4000&vaz=1
http://www.honda.ro/...od=EM4500&vaz=1

Multumesc tuturor pentru rasounsuri!

#26
James

James

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 04.06.2003
Astea da generatoare! Merita toti banii si e calitate nu gluma.
Daca vrei sa nu mai ai probleme cred ca este cea mai buna solutie.

#27
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,295
  • Înscris: 07.02.2003
Ideal este un generator cu regulare electronica desteapta cu timp de raspuns mic. Dar asta presupune si bani mai multi...

#28
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 07.09.2004
Adica unul din asta?
http://www.honda.ro/...prod=EU30&vaz=1

#29
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,295
  • Înscris: 07.02.2003
Arata bine, nu scrie nicaieri detaliile dar daca se pot cupla paralel pentru dublarea puterii finale cred ca au parte electronica serioasa de sincronizare a fazelor si stabilizare.

Edited by Andrei Cioaca, 12 December 2004 - 23:25.


#30
adone1

adone1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.04.2005

cotzi, on Sep 18 2004, 23:50, said:

Multam pt. idee, o sa rog pe cineva de la radioclubul din SV sa ma ajute cu un astfel de test cu osciloscopul.

<{POST_SNAPBACK}>



astept un e-mail ... (azq)

#31
eternity

eternity

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 23.01.2005
Turbinele Eoliene sunt una din cele mai vechi forme de energie alternativa utilizata in lume.Evoluand din morile de vant folosite pentru pomparea apei si irigatii , la generatoarele electrice de astazi, turbinele eoliene au ajutat omenirea timp de secole.
Generatoare  eoliene

Tehnologiile  solare folosesc energia soarelui pentru a produce caldura, lumina, apa calda si chiar aer conditionat pentru locuinte si zona industriala. Panourile solare sunt una cele mai populare surse de energie alternativa folosita pentru sistemele electrice private si industriale. Oricine poate folosi aceasta energie gratuita.

Panouri solare fotovoltaice si nu numai...

Nu oricine e suficient de norocos pentru a avea un rau in apropierea casei sale, insa pentru cei care fac parte din aceasta categorie, micro-hydro turbinele sunt cea mai ieftina sursa de energie alternativa. Orice mica turbina poate produce energie non-stop atat timp cat exista apa indiferent de conditile meteo.

Micro hidro turbine



Produse energie alternativa
:)

#32
eternity

eternity

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 23.01.2005
:coolspeak:

#33
marcus33

marcus33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 06.05.2005
:coolspeak:

Becurile astea sunt beton !!


Lampi cu LED la 12V, 24V si 220V !

#34
Valicus

Valicus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 24.11.2004

cotzi, on Sep 12 2004, 23:50, said:

Buna ziua tuturor! E primul meu post pe acest forum asa ca e cazul sa zic tuturor un "Bine v-am gasit!"

Problema mea, sau mai bine zis problemele mele (sunt doua) se leaga de alimentarea cu curent de la generatorul cu motor, pe benzina, a unei case de vacanta situata intr-o zona fara posibilitati de racord la reteaua de curent in viitorul apropiat.

Generatorul e unul obisnuit, de 3500VA, se gaseste in ofertele Metro. (scuze daca se interpreteaza ca reclama)

Prima problema: becurile lumineaza palpaind, desi am cumparat si un stabilizator de tensiune. E obositor daca incerci sa citesti ceva, seara la lumina unei veioze. Stiu, felinarul sau lumanarea ar fi mai bune, totusi, stiti vreo solutie pt. eliminarea acestui neajuns?

A doua problema: sistemul de alarma. Nu am mari averi acolo, totusi, pentru a descuraja eventualii raufacatori, am decis sa instalez un sistem de alarma. Instalarea n-ar fi o problema ci alimentarea cu curent a acestui sistem de alarma. Acumulatorul sistemului de alarma asigura o autonomie de max. 8-12h. E insuficient avand in vedere ca acea casa de vacanta tebuie protejata 4-5 zile pe saptamana. Persoana care imi instaleaza sistemul mi-a explicat ca problema s-ar rezolva in felul urmator: pornirea (armarea) sistemului de alarma se face in prezenta tensiunii de 220v de la generator. Odata oprit genaratorul, sistemul de alarma comuta pe acumulatorii proprii. Solutia ar fi ca, imediat dupa ce sistemul de alarma a comutat alimentarea pe acumulatorii sai, un temporizator sa comute de pe acumulatorii sistemului pe un acumulator de masina. Respectivul nu a incercat inca varianta asta si ma intreb, daca stie cineva situatii similare si modul cum au fost ele rezolvate.
In speranta ca voi afla niste raspunsuri va multumesc anticipat!

<{POST_SNAPBACK}>



#35
arecibo23

arecibo23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 09.07.2005

Valicus, on Nov 26 2004, 09:29, said:

Adica pentru cateva secunde scade turatia motorului cea ce duce automat la scaderea frecventei(mai importanta decat cea a tensiuni), cea ce duce la distrugerea uneori instantanee a consumatorilor sau deteriorarea lor la sigur in timp.In cazul uzului casnic cel mai repede cad becurile si orice alti consumatori care nu au o sursa de protectie.In general din cate stiu generatoarele sunt folosite ca surse de rezerva nu ca surse permanente de curent.

<{POST_SNAPBACK}>


Asa e Valicus ... ! ... numa' ca romanu' are un loc aparte in gradina lu' D-zeu ! Primadata face invers de cum este recomandat ...si apoi ...incearca sa dea vina pe altii pentru eroarea comisa!  :D

Edited by arecibo23, 09 July 2005 - 23:44.


#36
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 07.09.2004
arecibo23, adica ce vrei sa spui? Ce am facut invers decat era recomandat? Am cumparat un generator ieftin, e drept, si alimentez din el niste becuri si o pompa de apa. A mers ok o vreme si apoi a luat-o razna regulatorul. Nu ti se pare normal pentru un lucru cumparat de la Metro sa se strice mai repede decat echivalentul destinat profesionistilor? Cam asta e problema. Sunt multe cabane in muntii Romaniei care folosesc generatoare de curent si nu a zis nimeni ca ar fi gresit.
Momentan situatia e ok: am in permanenta un consumator de 800W pe care il decuplez cand folosesc pompa de apa. Toata lumea e multumita acum, nu s-au mai ars becuri de multa vreme, avem un stabilizator pentru 220V din care alimentam aparatele mai sensibile (tv, minibar, etc.) Si-a dat proba "de foc" de  revelion cand a functionat fara probleme peste 3 zile deservind 20 persoane care au folosit iluminatul, toaletele si bucataria.
Printr-o minune se pare ca zona a devenit interesanta pentru primarie si se fac masuratori pentru inbunatatirea drumului si f. probabil ca in curand ne vom putea racorda la curent. La ~1 km de noi s-a montat un transformator si intentionam sa discutam cu proprietarii sa vedem daca exista loc si pentru noi (e un traf destul de micutz). In functie de costuri decidem daca "punem botul" sau mai asteptam.
Cu sistemul de alarma am batut pasul pe loc din catevda motive:
-avem doi vecini care sunt in zona permanent pana vine iarna. Unul din ei are o pozitie strategica mult mai sus de noi si are un caine f. vigilent. Ne-am inteles cu el sa aiba grija de cabana.
-am negociat o polita de asigurare destul de avantajoasa si in conditiile acestea asteptam pana cand va fi posibil sa ne racordam la curent.
Multumesc tuturor celor care au participat pe acest thread si mi-au dat sfaturi. Consider (oarecum) rezolvate problemele chiar daca nu in modul pe care mi-l imaginam. Numai bine tuturor!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate