Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 

Colonizarea sistemului solar and beyond

- - - - -
  • Please log in to reply
815 replies to this topic

#73
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,544
  • Înscris: 07.02.2003
Desigur poti insista cu ce vrei (iar eu cu comentariile, ca sta e dezbaterea forumistica, nu merge intr-o singura directie), pe mine nici nu trebuie sa incerci sa ma convingi pentru ca eu cer dovezi si merg pe concret nu pe sf. Inteleg ca tie iti place SF-ul, informatiile de la rusi etc...

Edited by andreic, 01 June 2008 - 12:05.


#74
gilldarida

gilldarida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 30.05.2008
[quote name='andreic' date='Jun 1 2008, 11:40' post='4664688']

In cadrul programelor de cercetare se lucreaza pe baza de INFORMATII nu pe baza de SF ; cel putin rusii asa obisnuiesc sa faca ; tot ceea ce am postat eu pe aceste forumuri - legat de tehnica aerospatiala,electrotehnica,etc. - provine din baza informativa la care am avut sau am acces.
In rest,traim intr-o tara cat de cat libera...Cel putin sub aspectul libertatii convingerilor,a exprimarii,a constiintei.Instalatiile de emisie de care vorbeam in cazul atacurilor telurice,sunt utilizate si in cazul atacurilor climaterice.Am fost direct implicat cu ani in urma in activitatea de calcul,proiectare si experimentare a acestora.
  Si asta pentru ca acum,sa vina Andreic  - cel care nici nu stie ce-i aia insumarea vectoriala (cl.a V-a sau a VI-a din gimnaziu) - ca sa-mi dea mie cu flit ca "stie el cum este cu emisiile radio"...
  Moncher,tocmai asta este problema voastra - completa si cumplita ignoranta in toate cele ; intamplator navigand pe internet zilele trecute,am descoperit acest forum si lecturand schimburile de opinii si de intrebari ale participantilor pe tema motoarelor magnetice,am vazut cat de aerieni sunteti toti,cat de in afara subiectului,ignorand cel mai adesea o serie de date elementare privind adevarata tehnologie a acestor sisteme neconventionale de propulsie...
  Si ignoranta nu este cea mai grava dintre problemele voastre - asta inca se poate vindeca ; dar tendinta aproape maladiva de "a lua la misto",obtuzismul si ingustimea glagorei,suprapuse peste ignoranta conduc la rezultate cumplite.
La calificativul de "netratabil" si "nevindecabil".
In forumurile pe tema sistemelor de propulsie aerospatiala,motoarelor magnetice,energiei neconventionale - am introdus o serie de informatii fara precedent in domeniul public,facand referire la date,persoane si evenimente care au fost complet ascunse publicului,-postari in care m-am exprimat asa cum am fost "educat" de catre cei 20 de ani ai activitatii de cercetare - in limbaj stintific,fara "mistocareli",fara exprimari "de gasca",etc.
Si ce constat...!? Ca nu stiti dar nici nu vreti sa stiti ceva...Ca incercarea de a deschide o discutie stiintifica degenereaza in mod automat si iminent intr-o balacareala de mahala impanata cu "mistouri",insulte,etc !?!
  Moncher Andreic,deja eu in astfel de "discutii" refuz sa ma mai angrenez.
Imi pare bine ca am reusit macar sa te conving asupra faptului ca vectorii se pot insuma.Sau poate nici asta nu te-am convins ?
Daca nici asta,atunci chiar ma las pagubas in privinta dumitale.

Noroc bun !

#75
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007

View Postgilldarida, on May 31 2008, 21:00, said:

Stimate "Cyber-sapiens" ; Marshall T.Savage este ramas mult in urma fata de nivelul la care a ajuns cercetarea secreta departe de cunostinta publicului larg...M.T.Savage a dezvoltat o serie de idei interesante dar foarte costisitoare dpdv tehnologic si investitional,care au aparut la inceputul anilor '80 : aripile zburatoare hipersonice de tip wiverider,care utilizeaza asa-numita "propulsie externa" pe unda de soc hipersonica formata in jurul navei ; acceleratoarele pe perna magnetica in cadrul unor tuburi vidate ; propulsia prin laser in care vehicolul este tinta iar laserul ramane pe sol,etc,etc.
Toate acestea sunt la ora actuala deja idei invechite,depasite,nivelul actual al tehnicii aerospatiale neconventionale fiind mult mai avansat decat tot ceea ce a zugravit acolo M.T.Savage...
Sunt un cercetator roman care timp de aproape 20 de ani a lucrat in cadrul dosarelor secrete de cercetare,in cea mai mare parte a acestei activitati - in cadrul unor colective ruse ori ucrainiene care s-au aflat in teritoriul Romaniei cu anumite misiuni speciale ; nivelul meu de cunoastere este foarte avansat,fiind practic la apogeul stiintei contemporane.
.../.../...
5,- in fine,teoretic subzista si solutia propusa si aplicata de N.Moraru la finele anilor'70 : un generator electric oarecare antrenat de catre ceea ce el a denumit "motorul cu energie pur magnetica" ; schema reala a MEPM nu contine bobinaje,perii sau altfel de contacte mecanice,mecanisme de schimbare a pozitiei pieselor polare,aparate de modificare secventiala a polaritatii,etc ; solutia data de Moraru este una pur geometrica,el utilizand defapt magneti permanenti pe stator si rotor.Schema acestui motor este de o simplitate stupefianta iar solutia data de Moraru este...culmea simplitatii ; generatii intregi de ingineri si cercetatori au nascocit cele mai complicate scheme si solutii pentru un motor magnetic, sfarsind prin a-l considera "imposibil","utopic","perpetuum mobile",etc ,- iar N.Moraru a rezolvat problema asta printr-o dispunere geometrica de o simplitate aproape ridicola.Motorul a fost imediat confiscat impreuna cu documentatia sa,iar la ora actuala este mult prea periculoasa orice incercare de a scoate la lumina asa-ceva ; este ca si cum "te joci cu focul" ; va ramane la pastrare acest tip de motor in speranta venirii unor vremuri mai prielnice...

Va multumesc pentru mesaj, este foarte consistent.
Desi am doar 30 de ani sunt un fan al domnului General Strainu, il urmaresc la tv, si in media in general, inca de prin '93-'95, asa ca pot spune ca regasesc in postarea d-voastra multe din lucrurile spuse de d-l general, si discutate la intruniriile stiintifice ale NASA cu privire la propulsia neconventionala, "problema Bob Lazarus", etc.

Multe dintre lucrurile prezentate aici de catre d-voastra, le cunosteam, insa cateva imi sunt parca straine.

1.) Pozitronii stiam ca interactioneaza cu gravitatia, la fel precum toata antimateria, si nu ecraneaza gravitatia ( Bob Lazarus arata ca pozitronii erau folositi ca sursa energetica si nu mediu de propulsie - v. dezintegrarea element X).

2.) Problema electro-magneto-gravitonica a fost reluata de catre NASA anul trecut (Wikipedia - v. Heim, Drosher).

3.) Eu insumi urmarind pe Discovery Channel cu ani in urma "o posibilitate de paratrasnet" pe ideea acelui bol de sticla ce produce fulgere din miez spre carcasa, se discuta si se arata ca un mini laser directionat spre miezul bolului/ globului, aduna pe calea sa toate fulgerele .

Mi-am imaginat  nave cosmice cu energie infinita si am numit aparatul "VAMPIRUL STELAR".
Iata ce este acesta: o conducta LASER de grosimea unui fir de par ori chiar mai subtire, umpluta cu ioni de Na SODIU - cel mai bun conductor, si directionata spre Soare ! (Mironov prezenta  in Proiecte planetare, o solutie asemanatoare pentru transportul apei pe Luna ).

Electronii solari vor migra spre nava noastra pe acest conductor LASER-ionic, ca si cum am fi cuplati la o statie electrica infinita !!!

Ma intreb daca nu am putea utiliza un cablu din Cupru pentru a colecta electroni din vantul solar, magnetosferele planetare (un proces similar avem pe Jupiter-Io - unde practic magnetosfera joviana induce un tera-curent electric pe coloanele de sulf vulcanic ejectate de Io, coloanele devenind uriase NEOANE PLANETARE !!!).

4.) Cu privire la dezastre totale pe Terra ma indoiesc, caci nu exista evidente ale mai multor evolutii ale vietii de la bacterie, ci fosilele vechi de 600 milioane de ani au o continuitate in cresterea complexitatii pana in zilele noastre !  B)


5.) Limitele Vitezelor sub-luminice sunt stabilite de catre posibilitatea detectarii din timp si a evitarii debitelor cosmice, astfel ca peste 50 % din viteza luminii este imposibil.

indiferent cat de inarmata este nava noastra, daca va intalni in fata sa un asteroid ori vreo planeta, la 50% din c, o va observa destul de tarziu ...

6.) daca dorim viteze peste 12-30 % din viteza luminii, trebuie sa gasim o modalitate de a tunela spatio-timpul, adica domeniul Warp-drive/ hiperspatiu, domeniu pe care eu il vad tot limitat ca viteza (maxim 10-100 x peste viteza luminii, plus rute speciale) !

Edited by Bean, 02 June 2008 - 07:09.


#76
gilldarida

gilldarida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 30.05.2008
[quote name='Cyber-sapiens' date='Jun 2 2008, 06:34' post='4668297']

Cyber-sapiens,

in primul rand vreau sa-ti multumesc pentru replica dumitale civilizata,bazata pe (contra)argumente stiintifice si intrutotul pertinente ; imi face o adevarata placere sa port discutii in contradictoriu in acest registru de atitudine si exprimare.

Sa le luam asadar pe rand :

- l-am cunoscut indeaproape pe Domnul General E.Strainu ; nu-i sunt "fun" si nici nu am fost de acord cu atitudinea si practicile sale curente ; mai mult nu comentez pe aceasta tema ; lucrarile mele si intreaga activitate a mea de cercetare s-au desfasurat intr-un cadru completamente diferit de cel al Domniei Sale,tocmai de aceea si informatiile pe care noi le detinem sunt substantial diferite,avand surse de informare deosebite ; Domnia Sa este relativ incepator in domeniul razboiului climateric,fiind pus in tema in aceasta privinta abia in ultimii ani,odata cu dezvoltarea fara precedent a tuturor mijloacelor publice de informare si circulare libera a informatiei,in special internet-ul(pe care il utilizam si noi in clipa de fata...) dar si lucrarile prezentate de diversi participanti la conferintele internationale la care Domnia Sa participa in mod frecvent ; subsemnatul,am fost direct implicat in activitatea de calcul,proiectare si testare in conditii de lupta reala si simulata,a acestor sisteme de armament neconventional precum si a mai multor categorii de sisteme propulsive desprinse de tehnologiile clasice ; Domnia Sa este bine scolit si instruit teoretic,participant la numeroase simpozioane,conferinte interne si internationale,emisiuni TV,etc ; subsemnatul a fost executant al unor activitati experimentale ce erau izvorate din activitatea de cercetare secreta.Este ca si diferenta dintre teoria generala si dialectica razboiului,facute de un filosof sau teoretician-analist - si practica luptei armate din experienta unui militar combatant.
  Asadar,a trage concluzia ca eu l-as copia sau plagia pe Domnul General Emil Strainu,este completamente gresit ; va asigur inca odata stimate Cyber-Sapiens,ca sursele mele de informare si bagajul meu de cunostinte este net diferit de cel al distinsului domn general... ;
- problema obtinerii jeturilor de propulsie relativiste(apropiate de viteza luminii)sau chiar warp(super,- si hiperluminice) a suscitat demult atentia cercetatorilor din mediul de cercetare public si...nepublic ; odata cu primele experimente de formare a plasmei dar si electrodinamica - efectuate utilizand curenti de tensiune si frecventa foarte inalta,savantul Nikola Tesla a observat producerea fenomenului de "bremsstrahlung" sau "radiatia de franare" ; decenii mai tarziu,in cadrul primelor incercari de realizare a "plasmelor termonucleare",fenomenul radiatiei de franare s-a dovedit inamicul cel mai serios in calea obtinerii unei plasme stabile intens ionizate,de temperatura foarte inalta - provocand o rapida pierdere de energie si disiparea in peretii instalatiei termonucleare a unei imense cantitati de caldura ; la un moment dat,s-a incercat obtinerea plasmei termonucleare cu ajutorul laserilor,situatie in care s-a ridicat problema interactiunii laserului cu mediul plasmatic ;
s-a pus astfel in evidenta fenomenul de bremsstrahlung invers,si anume absorbirea radiatiei de franare de catre fascicolul laser ; prima aplicatie la scara relativ restransa a acestui fenomen s-a facut in cazul asa-numitului Free Electrons Laser, cu diferenta ca in cadrul acestuia se utilizeaza jeturi de electroni cvasirelativisti,turbionati magnetic in cadrul asa-numitului oscilator longitudinal ; in paralel,cercetatorii sovietici secondati de noi(adica noi-romanii...)au mers mai departe,pornind de la proprietatea unica a FEL de a avea frecventa lesne de modificat ,- au realizat un FEL de slaba putere(cca.2 Kw) dar care genera un fascicol laser de ultrainaltafrecventa ; apoi au luat o camera coaxiala(cu electrozi cilindrici coaxiali)de descarcare Z-pinch cu functionare intermitenta in impulsuri de inalta tensiune(vezi "compresorul magnetic de plasma al lui A.I.Morozov dar si "tunul coaxial pentru explodarea plasmei"al lui Dah Yu Cheng) si prin intermediul unei surse de plasma rece (o camera de radioinaltafrecventa in forma inelara,prevazuta cu o bobina Tesla si alimentata cu hidrogen gazos) introduceau in spatiul dintre electrozi un jet inelar din "plasma rece"(cca.3000 K) de hidrogen,aceasta materie plasmatica fiind caracterizata prin presiune si densitate scazuta dar mai ales valoare inalta a parcursului liber mijlociu(cca.800000,la p = 100 mmHg ) si fiind mai departe supusa unei detonari Z-pinch in cursul carei este comprimata magnetic catre axul instalatiei iar liniile de camp "se rasucesc" in jurul snurului de plasma fierbinte,turbionandu-l si separand particulele in mod centrifugal,potrivit masei acestora ; pana aici nimic deosebit..,ar urma ca radiatia de franare sa raceasca rapid plasma degajand caldura in peretii instalatiei - tocmai de aceea durata maxima de functionare fiind de...o fractiune de secunda.
  Dar iata ca exact pe axul instalatiei,am introdus fascicolul laser de ultrainaltafrecventa si in jurul acestuia s-a format plasma termonucleara comprimata si turbionata magnetic ; ei bine,laserul a absorbit aproape in totalitate radiatia de franare(facand astfel posibila functionarea de lunga durata a instalatiei ai carei pereti nu mai sunt supusi incarcarii termice excesive)amplificandu-se pana la puteri colosale ; la finalul activitatii de experimentare,dupa realizarea unor inbunatatiri si adaptari succesive a instalatiei,s-a obtinut un fascicol fotonic de o putere uriasa,in conditiile in care o asemenea instalatie poate lucra cu un debit maxim de cca.0,001-0,003 Kg/sec iar viteza jetului este relativista(fotoni) ;
- urmatoarea "reduta" a fost trecerea barierei relativiste ; se observase in cadrul unor mai vechi experimente de fizica termonucleara,ca mediul plasmatic de foarte inalta frecventa poate ecrana undele de camp gravitational(interesant este si faptul ca experimentele respective au avut initial tocmai rolul de a pune in evidenta ipoteticele unde gravitationale,nu acela de a le opri ; si mai interesant este si faptul ca nu au reusit sa le puna in evidenta in schimb au constatat faptul ca dincolo de ecranul de plasma nu se mai manifesta gravitatia...) si plecand de aici,cercetatorii sovietici si romani au pus la punct un tub-accelerator prevazut cu o multitudine de tunuri electronice radiale(instalatia aceasta mai fusese utilizata in cadrul experimentelor din anul 1963 pentru realizarea unuor jeturi electronice de mare putere destinate razboiului climateric - daca va exista interesul participantilor la acest forum,voi povesti cu alta ocazie si amanuntit si acest capitol necunoscut al istoriei relativ recente) realizand un bombardament radial-concentric de electroni cinetici(radiatie beta) dar si ioni negativi de hidrogen sau/si heliu ; prin "tubul" de radiatie beta-forte,axial,au trecut jetul laser-fotonic obtinut de la instalatia descrisa in paragraful precedent ,- inauntrul scutului de radiatie beta-forte jetul laser-fotonic a depasit cu mult valoarea vitezei luminii in vid(c=299 792,5 Km/sec),experimentele partii romane conducand pana la 1500 warp ; minunea asta nu tine decat in spatiul "betaecranat" - deci stimate Cyber-Sapiens,nu este vorba despre pozitroni(electronii cu sarcina electrica inversata)ci de electroni "clasici" si de mare energie,care formeaza o adevarata perdea pulsativa de ultrainaltafrecventa si de mare energie ; tranzitarea jetului laser-fotonic(deci relativist)prin acest mediu "betaecranat" va conduce la cresterea colosala a vitezei fotonilor,mult peste ceea ce se credea ca ar fi "limita absoluta" ;
- si mai departe,urmatoarea reduta a fost aceea a conceperii unei nave concrete,realizabile dpdv tehnologic(deci nu doar o abstractizare stiintifica sau un panseu SF)capabile sa atinga si depaseasca viteza luminii fara a face tranzitarea spatio-temporara prin intermediul unei bucle de compresie spatiu-timp(adica prin metoda "imploziei gravitationale") ci mai curand prin intermediul unui scut antigravitational; daca ai citit atent materialul postat anterior de mine,ai vazut ca insir acolo pe scurt principalele "metode antigravitationale",prima mentionata fiind chiar "implozia gravitationala"(adica "inodarea" prin implozie a unei bucle spatio-temporare) dar aceasta nu este nici singura solutie si nici pe departe cea mai economica...De departe este mult mai eficient sa ecranam antigravitational "punctul material" pentru ca inauntrul scutului sau,nava sa se deplaseze in voie la viteza necesara ;
aspectul particulelor cosmice si al pulberii spatiale,(micro)meteoritilor,asteroizilor,-a fost cercetat si solutionat in mare masura : instalatia de ecranare antigravitationala creaza in jurul navei un scut de inalta energie(beta-forte) care "sufla" in laturi orice particule materiale ; si mai trebuie inteles ceva ,- in interiorul scutul beta,se formeaza o bucla spatiu-timp,tocmai pentru ca viteza locala este superioara vitezei luminii in vid,dar in aceasta vreme pentru un observator exterior nava nu s-ar deplasa nici pe departe cu viteza luminii,putand fi...chiar statica ; bucla spatiu-timp este una locala,redusa doar la interiorul zonei betaecranate(vezi instalatia "Stargate" din domeniul SF-ului...) iar deplasarea fizica pana la tinta nu se face in plan material ,- riscul unei coliziuni cu vreun obiect material oarecare nu apare asadar decat in momentul iesirii vehicolului nostru "din hiperspatiu",nu si pe timpul cat acesta s-a deplasat in bucla spatio-temporara a hiperspatiului ; asadar stimate Cyber-Sapiens,nu va mai faceti probleme legate de contactul fizic cu elemente materiale din cadrul dimensiunii materiale a spatiului,pe timpul deplasarii hiperluminice - pentru ca aceasta deplasare se desfasoara in interiorul unei bucle spatio-temporare formate pe o arie restransa in interiorul spatiului betaecranat ; ecranarea beta are rolul dublu - pe deoparte de a permite formarea buclei spatio-temporare prin ecranarea undelor gravitationale,pe de cealalta parte,de a proteja nava in scurtul timp necesar amorsarii "buclei" sau la iesirea din hiperspatiu.
  Ecranul energetic poate proteja eficient nava de praful cosmic si chiar particulele de dimensiuni mai mari(bolovani)insa este ineficient in cazul asteroizilor si planetelor,stelelor sau altor corpuri ceresti mari,iata de ce la intrarea in hiperspatiu treuie sa fii atent la ceea ce ai inaintea navei pe o anumita distanta,pana la amorsarea buclei spatio-temporare iar zona de destinatie trebuie foarte bine calculata inainte de plecare,ca sa stii exact in ce loc material vei nimeri.Deci navigarea in hiperspatiu nu se face la intamplare ci obligatoriu cu stabilirea dinainte a punctului de plecare si de sosire.
  Astfel de dispozitive au fost create si experimentate,dar partea romana nu a avut acces decat la nivelul micilor dispozitive experimentale de laborator ; stim ca sovieticii (ca si americanii de altfel) au dus programul de cercetare in faze mult mai avansate decat ceea ce am apucat noi sa vedem.Si in rest,nu mai comentez... ;
- in privinta catastrofelor,a civilizatiilor terestre,etc.. Draga Cyber-Sapiens..,stii..,mai bine nici nu mai deschidem aceste subiecte...Eu sunt venit dintr-un anumit domeniu de cercetare in care am avut si am acces la anumite categorii de informatii in vreme ce majoritatea din voi sunteti "limitati"(scuzati expresia...)la ceea ce puteti afla prin mijloace publice, la indoctrinarea pe care v-o da sistemul educational,scolarizarea sau manipularea publica exercitata de catre grupurile sociale care conduc societatea si care trebuie permanent sa-si asigure buna dominatie asupra tuturor claselor sociale.
  Oamenii sunt in general dogmatizati,indoctrinati sub forma religioasa,politica,educationala,etc - devenind in cea mai mare parte a lor o masa obtuza,putin deschisa fata de ideile ce nu convin dogmelor,care se manifesta chiar agresiv fata de aceia care ar incerca sa le demonstreze ca lumea lor intreaga este fundamental bazata pe minciuna.
  Eu nu sunt genul "indoctrinat" si in plus am avut de-a lungul timpului acces la o sumedenie de informatii care nu au iesit catusi de putin in mediul public...Asa ca..,punand cap la cap tot ceea ce am aflat,tot ceea ce stiu..,mi-am format o viziune complet diferita fata de majoritatea din voi,asupra istoriei civilizatiei umane...Dar acesta este un subiect mult prea vast si care nici nu face obiectul acestui forum ; mai grav,a posta materiale pe aceasta tema ar insemna sa va atac dogmele care sunt atat de importante in viata voastra de zi-cu-zi,determinante chiar pentru unii...
Caz in care - ma voi trezi iarasi ca mi se adreseaza din partea unora insulte,ca sunt luat in deradere de te-miri-cine,ca se arunca noroi cu aceasta ocazie si in restul materialelor postate aici pe alte tematici,etc,etc,etc.
  Asa stand lucrurile,nu voi mai aborda aceste subiecte si nu voi aduce contraargumente fata de opinia dumitale ; mentionez doar ca nu o impartasesc si atat.
  Subiecte avem multe iar eu sunt dispus sa le discut ; sunt gata sa primesc intrebari si sa raspund la ele ; ma bucura faptul ca exista abordari serioase asupra informatiilor pe care le-am postat si critici,contestari pertinente la care iata - pot raspunde in acelasi registru civilizat.Sper sa pastram aceasta atmosfera de lucru si sa intervina tot mai multi parteneri in cadrul unor asemenea discutii.
Toate cele bune !

#77
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007
1.) Nu va acuz de nimic.

2.) Citind inceputul postarii d-voastra aveam impresia ca faceti referire la fuziunea nucleara.

3.) Apoi mi-am dat seama ca vorbiti lucruri extraordinare (cei de la NASA nu au publicat inca nimic asemanator).

4.) Am gasit cu ani in urma aceste idei pe Wikipedia (Faster than light - Heim, Drosher, Krasnikov-tube).

5.) Imi permit sa va pun cateva intrebari:

- Propulsia warp propusa de d-voastra se conporta precum tubul Krasnikov ?! (stim ca tubul are viteza luminii, iar spatiul sau interior este unul 3D compactizat spre 2-D, de aceea se poate strabate in mod supra-luminic !).

- Nava se deplaseaza in Bula warp la fel ca la Miguel Alcubiere-warp drive, insa CUM SE DEPLASEAZA BULA ???!!!

- Daca exista 1500 warp (se poate strabate galaxia in cativa zeci de ani, chiar mai bine decat nava Voyager Star trek), de ce E.T nu sunt deja printre noi ?!


ALT gen de intrebari:

- Plasma are gravitatie (v. stelele si norii de plasma), temperatura si forta centrifuga, si cea electro-magnetica dau efectul anti-gravitational, deci pe ce efect se sprijina anti-gravitatia de care stiti d-voastra ?!

Mi-am permis sa va trimit niste documente arhivate.

Attached Files


Edited by Cyber-sapiens, 02 June 2008 - 14:11.


#78
gilldarida

gilldarida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 30.05.2008
[quote name='Cyber-sapiens' date='Jun 2 2008, 14:07' post='4670618']

Imi permit sa va pun cateva intrebari:

- Propulsia warp propusa de d-voastra se conporta precum tubul Krasnikov ?! (stim ca tubul are viteza luminii, iar spatiul sau interior este unul 3D compactizat spre 2-D, de aceea se poate strabate in mod supra-luminic !).

- Nava se deplaseaza in Bula warp la fel ca la Miguel Alcubiere-warp drive, insa CUM SE DEPLASEAZA BULA ???!!!

- Daca exista 1500 warp (se poate strabate galaxia in cativa zeci de ani, chiar mai bine decat nava Voyager Star trek), de ce E.T nu sunt deja printre noi ?!


ALT gen de intrebari:

- Plasma are gravitatie (v. stelele si norii de plasma), temperatura si forta centrifuga, si cea electro-magnetica dau efectul anti-gravitational, deci pe ce efect se sprijina anti-gravitatia de care stiti d-voastra ?!

Stiu in toate cazurile la ce va referiti,nefiind necesara atasarea de materiale bibliografice.

Sa vedem :

1,- Krasnikov a facut un studiu teoretic avand ca baza teoria clasica a relativitatii precum si "metoda geometrica" aplicata in rationamente ; teoria lui este insa eronata,deoarece mediul in care are loc deplasarea supraluminica (ceea ce putem denumi conventional "hyperspatiu" asa cum SF-ul a facut-o deja...)este adimensional,aflat in asa-numita "dimensiune tranzitorie" a universului - "dimensiune" care nu este definita spatial sub nicio forma,acest lucru fiind fara indoiala foarte greu de inteles de catre oameni,noi fiind fiinte materiale care ne raportam intreaga noastra viata la o serie de repere spatiale fara de care nu concepem existenta si in care se inscrie in general capacitatea noastra de perceptie si de intelegere.Orice metoda "geometrica"este din start gresita cand vorbim despre asemenea fenomene.
  Pe dealtaparte,Alcubierre nu a facut altceva decat sa aplice deplasarea supraluminica la...deplasarea clasica ; pentru asta el introducand in rationament niste ipoteze nerealiste,-cum ca ar putea sa comprime ori sa extinda spatiul-timpul in fata sau in spatele navei,etc.
   Ambele teorii sunt lovite de aceiasi eroare fundamentala ,- autorii lor incearca sa aplice o deplasare supraluminica in cadrul unei dimensiuni spati-temporare clasice si aplicand in definitiv conceptele clasice ale relativitatii.
    
   Instalatia de betaecranare asigura necesara ecranare antigravitationala fara de care nici nu s-ar mai pune problema incercarii de a te deplasa relativist si cu atat mai putin superluminic ; din start observam ca -in exteriorul navei aceasta se deplaseaza normal,subrelativist,deci nu este supusa niciunei comprimari importante a timpului,ci uneia neglijabile iar in interior teoria relativitatii - asa cum o cunoastem la ora actuala - devine inaplicabila,in mediul [u]negravitational.[/u] Si acum ajungem la "miezul misterului" ,- ce se petrece in clipa in care in interiorul "bulei"ecranate gravitational,punctul material atinge viteza luminii !?! Se petrece "transferul dimensional" sau "pasul transdimensional",adica trecerea punctului material care dezvolta o energie atat de mare,intr-o dimensiune nemateriala, respectiv se dematerializeaza,continuand sa existe doar la nivel energetic,in interiorul scutului sau electronic de radiatie beta.In acel moment,pentru privitorul extern "bula" va dispare brusc pentru a reapare intr-un alt loc material,definit prin spatiu si timp,- deplasarea acesteia se va face in cadrul unei dimensiuni pe care noi o numim "dimensiunea tranzitorie"(aceaste in care se deplaseaza undele telepatice si telekinetice,in care "sufletele"oamenilor decedati raman timp de 40 de zile dupa moarte,in care se deplaseaza miuonii,etc)care nu este materiala si deci definita cumva spatial.Atat Alcubierre cat si Krasnikov si-au ridicat problema cat se poate de serioasa a modului in care vor putea ocupantii unui asemenea vehicul hiperspatial si transdimensional,sa controleze zborul si deci,destinatia in cadrul deplasarii hiperspatiale...
   Calculul unei asemenea traiectorii nu este chiar atat de complicat precum ati putea crede si nici nu necesita rationamentele complexe in care s-au autosufocat Krasnikov sau alti fizicieni...Timpul real de deplasare este acela masurat in interiorul navei care se deplaseaza cu 1500 warp,de pilda...Pentru a calcula unde vrea sa ajunga,pilotul verifica traiectoria pe care este postat axial la pornire(,,capul-compas" cum ar zice pilotii de pe Terra,ghidati de busole...)valoarea vitezei de deplasare(pe care calculatorul de bord,mai precis platforma automatizata de navigatie,o calculeaza in functie de parametrii de functionare ai motorului) si timpul relativ(local) inregistrat de cronometrul de bord,care face parte din automatul de navigatie.In functie de acesti parametri,aplicandu-i teoretic ca si cum s-ar deplasa normal in dimensiunea materiala,pilotul va afla locul in care se va afla la iesirea din hiperspatiu.Deplasarea de la punctul de pornire pana la acela de sosire se face instantaneu,relativ la privirea si la cronometrul unui observator exterior.Aceasta deplasare va fi realizata de catre un punct material a carui energie este atat de mare incat se dematerializeaza si face pasul transdimensional,deplasarea fiind una energetica.
   In consecinta,daca vehicolul nostru are de parcurs 3000 de ani lumina si se deplaseaza cu doar 1500 warp(desi asta este o viteza...mica,obtinuta la nivel de laborator in faza initiala de cercetare),va parcurge aceasta distanta in doi ani masurati la bordul navei,dar instantaneu la nivelul dimensiunii materiale,adica invers fata de regula teoriei relativitatii.
   In interiorul vehicolului timpul local ramane la valoarea sa conventionala initiala,el nu se dilata nici nu se comprima ; in dimensiunea materiala insa,timpul este atat de comprimat incat deplasarea devine instantanee.
   Veti spune,vai - ce ne facem,caci apar aceste neplacute diferentieri temporare : in vreme ce persoanele din exterior nu au petrecut nici macar o secunda,noi cei din vehicul am inbatranit cu...doi ani !!! Ei bine,nu...Valoarea de 1500 Warp luata aici in discutie este una pur exemplificativa,pentru ca in realitate odata ce ecranarea antigravitationala este realizata,va putea fi atinsa orice viteza necesara,adaptata la distanta din dimensiunea materiala care ar trebui parcursa.
   In atari situatie,diferenta de timp dintre mediul material si cel interior vehicolului transdimensional va putea fi reglata la o valoare neglijabila de 5-10 minute,dupa dorinta...
   Asadar,odata ce ecranati antigravitational vehicolul in cauza,lasati acasa teoria clasica a relativitatii,caci nu mai este aplicabila ; cat despre exteriorul navei..,nimic deosebit de spus - cata vreme aceasta se deplaseaza dematerializata prin hiperspatiul dimensiunii tranzitorii(pe unde merg si spiritele sau sufletele oamenilor decedati...!)in exterior trece atat de putin incat deplasarea navei ppate fi considerata instantanee...
   Pe acelasi principiu functioneaza si asa-numita "teleportare",iar nu asa cum eronat este aceasta descrisa de catre majoritatea surselor de informare de pe internet sau alt surse publice.
   Primul experiment major a fost realizat prin 1943 si ma refer la vestitul "experiment Philadelphia",care a fost defapt o tentativa de utilizare a acestui gen de "teleportare" in cadrul deplasarii tehnicii de lupta maritime - un vas de lupta urma sa fie trimis prin dimensiunea tranzitorie,ca sa se rematerializeze instantaneu in apropiere de inamic iar dupa ce-l lovea pe acesta prin surprindere,nava disparea in dimensiunea tranzitorie inainte ca inamicul sa-si revina si sa poata reactiona.
   Din nenorocire,nu se stia la acea vreme ca organismele vii trebuiesc protejate de imvelisuri speciale pentru a fi supuse unei asemenea deplasari transdimensionale ; tehnologic vorbind,experimentul ar putea fi considerat ca "reusit",dar a fost un dezastru dpdv al efectului asupra "cobailor" umani...

2,- Cine a spus ca nu sunt printre noi...?

3,- M-ati inteles gresit ; am spus ca primele observatii asupra efectelor antigravitationale s-au facut in timpul unor experimente cu plasma fierbinte de foarte inalta frecventa ; da - dar efectul antigravitational este generat de catre panzele de electroni cinetici si ioni negativi,pulsati la hiperfrecventa.Primele experimente au vizat trecerea unor fasicole laser prin "tuburi" de radiatie beta-forte,observandu-se ca fotonii pot deveni superluminici,adica pot depasi viteza limita pe care o au in mediul gravitational ; ulterior,asemenea "ecrane" s-au utilizat si pentru ale particule mult mai...materiale decat fotonii,adica particule caracterizate prin masa.
    Fenomenul in sine,explicat ultrasimplist [b]este unul de rezonanta
.Aparitia acestei rezonante este aceea care impiedica undele gravitationale sa mai penetreze mediul respectiv - in definitiv,undelor gravitationale le vom aplica aceleasi principii ca si altor "unde",in propagarea acestora si interactiunea cu mediul,fenomenul "rezonantei" fiind unul comun.
   Cam acelasi lucru se aplica si la metoda "distorsiunii de camp gravitational" prin utilizarea de campuri electromagnetice - acestora li se da o anumita configuratie (inchisa) si sunt generate in cadrul unui "miez",care constituie defapt "o camera de rezonanta" ; in rest,fenomenul este acelasi,undele gravitationale neputand penetra mediul rezonant cu pricina si care se ridica de la sol,plutind...

#79
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007
Ceea ce spuneti d-voastra, am citit in cartea "Afacerea UMMO", aici se explica despre scut electronic anti-gravitational si zbor hiper-luminic ...

Daca este posibil ce spuneti, atunci am avea un salt tehnologic mai mare decat nemurirea insasi !!!

Heim vorbeste despre laseri frecvente, plasma si schimbarea spinului electronilor navei ... si teleportare !  :)

Iar teleportarea hiper-luminica a informatiei cel putin a fost demonstrata in laboratoare din ' 98 pana astazi !!!

#80
gilldarida

gilldarida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 30.05.2008
[quote name='Cyber-sapiens' date='Jun 2 2008, 18:56' post='4672212']

Cyber-sapiens,

nu sunt amator de literatura sau filme SF ; cred ca am auzit de la G-rul Strainu (el fiind si amator de literatura dinaceasta)despre titlul de care vorbesti dumneata ;
asa cum spuneam,discutiile astea sunt foarte "alunecoase" si sincer sa fiu,inca din prima zi a intrarii mele pe forum m-am intrebat daca am facut bine amestecandu-ma in asa-ceva...
Discutiile sunt "alunecoase" din urmatoarele cauze :

- abordeaza aspecte ale fizicii care sunt greu de inteles,de pilda (asa cum am mai aratat) situatia in care materia se transforma in energie si inca intr-o energie aflata la un nivel suprspamal,regim in care au loc adevaratele deplasari superluminice ; du-te cu un asemenea subiect in fata a 80-90 % din populatia Romaniei - vei fi din start luat in deradere, sau tratat de nebun ori impostor,in cel mai bun caz...Gandirea,perceptia si capacitatea normala de asimilare informativa a celor mai multi dintre oameni este redusa la ceea ce permite dimensiunea materiala (3D + timp) si sa vii in fata acestora sa le vorbesti despre "pas transdimensional",organizarea universului pe nivele de energie,materia privita ca forma a energiei si transformarea materiei intr-o energie superioara,etc,etc - iti vor face imediat semne...cu degetele si te vor masacari in fel si chip ; deci nu este un subiect care poate fi discutat cu oricine ;
- pun indirect in discutie tematici care sunt mult prea neconventionale pentru a fi abordate intr-un cadru altfel decat restrans ca de pilda - adevarata istorie a civilizatiei umane,problema existentei si a altor civilizatii decat cea umana, etc ;

   Subiectul despre care am vorbit in cadrul ultimelor noastre postari este unul dintre aceste "subiecte alunecoase" ; mai aproape de situatia noastra financiara si posibilitatile noastre reale,concrete,se afla :
- tehnica vacuumpropulsiei,asa cum aceasta a fost pusa la punct de catre Henri Coanda si Rudolf Liciar ; tehnologiile aplicate sunt destul de simple si eficiente,pana la 10-12 mii metri si in pana in gama vitezelor supersonice(1-2 Mach) ;
- sistemele de propulsie aeroreactoare electrotermice cu microunde (camera de radioinaltafrecventa) alimentate de dispozitive formate din alternator + bobina Tesla sau generator electrostatic capacitiv + klystron ; aplicabile chiar si in atmosfera inalta,la 20-30 Km si in gama vitezelor hipersonice (5-6 Mach) ;
- sistemele de propulsie cu ax rotativ bazate pe convertirea energiei magnetice in energie cinetica(nu...electrica,asa cum am vazut ca eronat au interpretat unii...) lucrare care isi poate gasi aplicatii multe in domeniul ingineriei aerospatiale ;
- sistemele propulsive laser-fotonice,care utilizeaza fascicole laser FEL de inalta frecventa,puternic amplificate in cadrul unei camere de plasma Z-pinch,printr-un proces de bremsstrahlung inversat ; aceste sisteme de propulsie nu pot functiona decat sub forma unor impulsuri de frecventa nu foarte ridicata - este sistemul de propulsie care la ora actuala echipeaza vehioclul aerospatial botezat de catre public "X-33 Aurora"(codificarea sa reala e cu totul alta,denumirea asta fiind creata de "popculture") ;
- sistemele de sustentatie si propulsie electrocinetica,alimentate de catre sistemul generator electrostatic capacitiv + klystron de mare putere cu functionare in impulsuri sau de catre generatorul inventat de Mark Tomion in 2005,lucrare de inventica foarte interesanta si realista,aplicabila in concret la ora actuala ;
- sistemele de propulsie "cuantica",asa cum acestea au fost inventate de catre Nicolae Moraru si mai tarziu prof.dr. Liciniu Ciplea si Valentin Manoliu ;
- sistemele de conversie a energiei atmosferice(care pot fi utilizate si ca arme climaterice) care pot rezolva problema energiei .
  Iata,subiecte interesante pe care le putem aborda si dezbate pe rand pana in cel mai mic amanunt.Si care sunt mult mai apropiate de concret decat sistemele de realizare a "pasului transdimensional" pentru intrarea in hiperspatiu,etc.
  Personal nu ma deranjeaza aceste subiecte,dar...repet - intram pe un teren foarte alunecos si vor incepe toti sa arunce in noi cu oua,cu rosii,cu ce-are fiecare la indemana.Subiectele alunecoase sunt de discutat...intr-un cadru discret,nu pe un astfel de forum.
  Daca se doresc deci alte detalii privind "tehnologiile exotice",schimbul de informatii se poate face foarte bine prin e-mail -ul codificat pe care acest site il pune la dispozitia membrilor sai.
  Hai deci sa nu discutam public decat despre lucrurile tehnice care se pot verifica prin formule matematice si prin fenomene fizice binecunoscute.
  
  Salutari !

#81
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,544
  • Înscris: 07.02.2003

View Postgilldarida, on Jun 2 2008, 21:16, said:

Hai deci sa nu discutam public decat despre lucrurile tehnice care se pot verifica prin formule matematice si prin fenomene fizice binecunoscute.
Iata, in sfarsit o decizie corecta B)

#82
bonobo

bonobo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,465
  • Înscris: 23.09.2004

View PostCyber-sapiens, on Jun 2 2008, 19:56, said:

Iar teleportarea hiper-luminica a informatiei cel putin a fost demonstrata in laboratoare din ' 98 pana astazi !!!
unde? :huh:

#83
IVAN_V

IVAN_V

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 570
  • Înscris: 02.04.2008

View Postgilldarida, on May 31 2008, 21:00, said:

1,-
2,-....
4,- adoptarea generatoarelor electrice nucleorezonante ; generatoare care nu presupun nicio piesa aflata in miscare ci doar circuite electronice care functioneaza la frecvente mari sau foarte mari ; la ora actuala am documentatia completa(inclusiv schemele electronice ultradetaliate)ale unui asemenea generator utilizat in prezent de catre NASA pentru aplicatii spatiale ; un astfel de generator poate functiona in orice conditii de mediu,inclusiv in vid,pentru puteri cuprinse intre cativa wati si cativa terrawati,fiind poate cel mai adaptabil si mai polivalent dintre generatoarele electrice imaginate vreodata ; personal,pe asta l-as alege,mai ales ca nu presupune lucrari de lacatuserie ci doar realizarea unor scheme electronice si probabil introducerea aparaturii in cadrul unor "custi Faraday" ; de asemenea,nu presupune obtinerea si intretinerea unor frecvente de mare precizie si stabilitate,sau altceva de genul asta ; daca aveti un electronist serios si sunteti dispus sa-l contactati,si eu as fi dispus sa suport chletuielile de realizare a acestei aparaturi electronice ; sunt in discutie cu vreo doi tipi care ar vrea cica sa se angreneze in aceasta activitate..,dar nimic cert pana in momentul de fata ; cel mai bine ar trebui un om care sa nu stie la ce utilizez aparatul si ce reprezinta el defapt...;
5,-
Bagi si o schema, de exemplu la punctul 4 ? Ca sa creda cineva ce spui acolo ? Nu de alta, dar daca zici ca se poate face foarte simplu, "cara" cativa terrawatti.. 1 terrawatt fiind echivalentul a 1.341.022 cai putere inmultit cu 1000. Hmm.. Baga o schema, ceva. Nu de alta dar demonstreza ca esti cine zici ca esti. :lol:

Hai sa bag si-un edit:  Dati o schema ceva ? Din cate ati enumerat si ziceti ca aveti acces.
De exemplu detaliati treaba cu "situatia in care materia se transforma in energie si inca intr-o energie aflata la un nivel suprspamal,regim in care au loc adevaratele deplasari superluminice" .

Edited by IVAN_V, 02 June 2008 - 21:37.


#84
gilldarida

gilldarida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 30.05.2008
[quote name='IVAN_V' date='Jun 2 2008, 21:19' post='4673141']
Bagi si o schema, de exemplu la punctul 4 ? Ca sa creda cineva ce spui acolo ?

Bun venit in discutia asta,IVAN_V !

Raspunsul este DA si NU ; adica am sa-ti dau niste scheme,mai precis cateva brevete de inventie care sunt de domeniul public. Ai grija insa,caci textul acestor documentatii publice a fost corespunzator cenzurat inainte de a fi scos public...
Sunt intregi portiuni sterse din text,precum si scheme descomplectate in mod viclean,pentru a fi facute inoperante.Dar ai sa-ti faci cel putin o idee despre ce este vorba si...ca exista asa-ceva.Brevetele respective nu sunt altceva decat simple chestiuni de principiu,lucrarile practice fiind...alta treaba.
Raspunsul este NU,pentru ca daca nu cunosti integral documentatia tehnica a dispozitivelor respective,nu le vei putea realiza - si aceasta documentatie completa n-am s-o postez nicaeri.
Si raspunsul este DA,pentru ca se pot posta unele materiale care demonstreaza ca nu vorbesc anapoda si ca exista o baza de discutie ; in ce priveste textul pe care l-ai selectionat - sorry - a fost o greseala a mea,pentru ca am extras si am postat atunci o mica parte din corespondenta mea cu persoane dispuse sa finanteze unele lucrari ; deci reiese din text ca ma adresez direct unei anumite persoane careia-i fac o serie de propuneri pentru colaborare ;
nu m-am adresat nimanui de pe acest forum ; a fost un extras dintr-o alta corespondenta a mea,fara legatura cu forumul.
Este vorba de brevetul francez FR 2385255 din 20.10.1978 si mai tarziu FR 2680613 din 26.02.1993 ; lecturand aceste patente iti vei putea face o idee despre principiul general de functionare :
[url="http://v3.espacenet.com/results?sf=n&FIRST=18F=0&CY=gb&dG=en&DB=EPODOC&PN=FR26806388=&=&=&=&="]http://v3.espacenet.com/results?sf=n&F...p;=&=&=[/url]
sau intri pe [email protected],accesezi "number search" si introduci datele de cautare "FR2680613",caz in care ti se va afisa pagina mentionata mai sus ;
[url="http://v3.espacenet.com/results?sf=n&FIRST=18F=0&CY=gb&dG=en&DB=EPODOC&PN=FR2385255=&=&=&=&="]http://v3.espacenet.com/results?sf=n&F...p;=&=&=[/url]
sau intri in baza de date a oficiilor de brevete,inventii si marci - [email protected] ,accesezi "number search" si introduci datele de cautare "FR2385255"
Vei gasi brevetele oficiale cu titlurile "Generatrice electrique autonome" si respectiv "Activator for isotopic mutation"
Te-am avertizat in mod amiabil sa nu te apuci de construirea unor asemenea generatoare electrice neconventionale,pentru ca informatiile publice care sunt date acolo sunt de departe incomplete,copios cenzurate ;
  in ce ma priveste pe mine - moncher,cum crezi c-as putea eu face vreo afacere si ce valoare as mai avea,daca asemenea informatii le-as arunca in piata publica sub lozinca "luati,fratilor !" ; din momentul in care nu as mai avea in mana mea informatia esentiala ,eventualii parteneri de afaceri s-ar debarasa imediat de mine.
  Ti-am raspuns totusi solicitarii facute si te-am trimis catre unele surse continand informatii de principiu,generale.Pentru a vedea despre ce este vorba in principiu si...ca exista asemenea generatoare electrice.De aici incolo,esti liber sa crezi ce doresti sau potrivit cu masura in care pricepi informatia tehnica respectiva.
Lectura placuta !

#85
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007
Poti sa dezvolti povestea cu zborul hiper-luminic ?!, nu de alta insa nu ai explicat deplasarea Bulei warp, deci cum se deplaseaza bula ?!  B)


Cu privire la toti neinformatii, nu are rost sa-ti faci probleme, caci esti primul cu care intru in legatura dupa 2 ani de asteptari, multe topice m-i s-au inchis deoarece altii postau degeaba si la gluma (v. Forum Roportal, Stiinta si inovatii, propulsia Warp ).


Pt. Bonobo:

Salut colega !

Informatiile le gasesti fie pe forumul si la adresa de mai sus, fie in Wikipedia la FTL (faster than light), ori in Arhivele postate de mine mai sus, apoi toata presa romaneasca din '98 incoace si mai ales dupa 2004 !


Desigur aceste experimente, mai ales Teleportarea cuantica (poti da cautare google si dupa  Teleportarea cuantica ), nu a putut fi explicata prin fizica actuala, unii vorbesc de un miraj, insa cei mai multi nu au ce critica si accepta faptele, si anume ca doua particule gemene, separate de un spatiu de n km, daca una dintre ele este lovita de un laser si se schimba energetic, si cealalta aflata la n km, desi neatinsa de nimic, se va schimba energetic instantaneu, identic cu prima, fara a tine seama de spatiu si timp, deci cu viteza instantanee !!!

Daca gasesti tu o eroare te rog sa ne spui, caci si eu am incercat cateva solutii, insa gresite !  :thumbup:

#86
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
@gilldarida -  o lectura interesanta, atat pentru mine cat sunt sigur si pentru alti insetati de cunoastere si deschisi catre nou

Este greu intr-adevar sa faci diferenta intre informatiile reale si manipulare, in special pe internet sau pe forumuri in care nivelul discutiei si al interlocutorilor sunt mereu o surpriza, de cele mai multe ori insa neplacuta. Chiar daca informatiile transmise nu le putem intelege in totalitate si nu le putem proba veridicitatea, ramane in functie de priceperea fiecaruia sa le aprecieze sau nu valoarea.

Credeti ca pe viitor macar o parte din aceste tehnologii si altele existente, vor ajunge sa fie cunoscute publicului larg, aplicate in viata de zi cu zi sau vor mai trece alte decenii sau secole de praf asternut pana vor fi aduse la lumina ?

Ce impiedica un cercetator ca dvs sa puna in aplicare macar una din respectivele teorii ? Cu ajutorul unor investitori particulari, fara a atrage atentia autoritatilor care in ziua de azi oricum nu mai sunt asa de preocupate de protectia "secretelor" in acelasi mod in care erau pe vremuri. Mai ales la nivelul de cunostinte si experienta pe care spuneti ca le aveti, ca si documentele la care ati avut acces. Cred ca doar una din aplicatiile respective transpusa intr-un produs palpabil v-ar acorda instantaneu atat credibilitatea si recunoasterea, cat si puterea financiara pentru a sustine dezvoltarea acestor idei pe viitor.

#87
Cyber-sapiens

Cyber-sapiens

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,912
  • Înscris: 04.10.2007

View Postflaviand, on Jun 3 2008, 11:55, said:

@gilldarida -  o lectura interesanta, atat pentru mine cat sunt sigur si pentru alti insetati de cunoastere si deschisi catre nou

Este greu intr-adevar sa faci diferenta intre informatiile reale si manipulare, in special pe internet sau pe forumuri in care nivelul discutiei si al interlocutorilor sunt mereu o surpriza, de cele mai multe ori insa neplacuta. Chiar daca informatiile transmise nu le putem intelege in totalitate si nu le putem proba veridicitatea, ramane in functie de priceperea fiecaruia sa le aprecieze sau nu valoarea.

Credeti ca pe viitor macar o parte din aceste tehnologii si altele existente, vor ajunge sa fie cunoscute publicului larg, aplicate in viata de zi cu zi sau vor mai trece alte decenii sau secole de praf asternut pana vor fi aduse la lumina ?

Ce impiedica un cercetator ca dvs sa puna in aplicare macar una din respectivele teorii ? Cu ajutorul unor investitori particulari, fara a atrage atentia autoritatilor care in ziua de azi oricum nu mai sunt asa de preocupate de protectia "secretelor" in acelasi mod in care erau pe vremuri. Mai ales la nivelul de cunostinte si experienta pe care spuneti ca le aveti, ca si documentele la care ati avut acces. Cred ca doar una din aplicatiile respective transpusa intr-un produs palpabil v-ar acorda instantaneu atat credibilitatea si recunoasterea, cat si puterea financiara pentru a sustine dezvoltarea acestor idei pe viitor.


Nu te agita prea mult, caci d-l gilldarida, a afirmat ca romanii ar poseda o tehnologie supra-luminica, lucru care imi pare suspect.

Daca in realitate ar fi asa, iti dai seama ca am intra direct in Star Trek, ori am avea plin de americani printre noi !!!

Este un lucru fantastic sa poti transmite si macar numai plasma, si numai fotoni, la cativa ani lumina, in mod supra-luminic !

Eu il rog sa lase misterul la o parte si sa raspunda la intrebari.

Stie multe, insa imi face impresia ca prea absolutizeaza anumite teorii din fizica teoretica, cum de altfel recunosc ca am mai facut si eu din cand in cand, caci este omeneste, mai ales cand se discuta despre stiinta de granita !  B)

Edited by Cyber-sapiens, 03 June 2008 - 12:35.


#88
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

View PostCyber-sapiens, on Jun 3 2008, 12:34, said:

caci d-l gilldarida, a afirmat ca romanii ar poseda o tehnologie supra-luminica, lucru care imi pare suspect.
cum sa nu. exista in romania o tehnologie care combina plasma si lumina: televizorul plat cu plasma. pe el se vede star-trekul cat casa .

#89
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Incercam sa incurajez omul pentru ca mi se parea interesant discursul lui.

Sa nu se lase descurajat de "smecherii de profesie" de pe forumuri, care fac misto de tot ce misca si nu se incadreaza in tipar.

Stiu ca e multa teorie, la granita dintre stiinta, S.F. si filozofie, ca multe din proiectele respective sunt la nivel de inceput de cercetare sau doar de idee. Dar totusi e o lectura placuta, o gura de aer proaspat pe aici prin zona, de ce sa nu-i dam o sansa in loc sa-i dam in cap ? ;)

#90
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
sunt o carca de siteuri care se ocupa de breaking tehnologies. de nu bagati citate de acolo si le comentati? aveti macar o baza de pornire stiintifica.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate