furt net
Last Updated: Mar 12 2007 21:05, Started by
chris_thief
, Sep 07 2004 03:13
·
0

Posted 07 September 2004 - 03:13

Buna.
Am si eu o problema care ma preocupa de cateva zile. Sunt intr-o retea de multe persoane ( peste 300) . Am net de la un provider , ip real , deci am 2 ipuri pe placa de retea, unul cel real si unul intern. Deoarece (inca) netul nu este filtrat pe MAC-uri , se cam fura ipuri ca in codru...adica..cineva tot imi ia ipul si nu prea stiu cum sa il depistez deoarece respectivul/respectiva , din unele zvonuri ce le-am auzit : 1. isi schimba hostname-ul si workgroup-ul 2.isi sterge ip-ul intern de retea si nu il lasa decat cel real 3.isi emuleaza alt MAC..am descoperit si eu ca e foarte simplu chiar din windows precum si din Linux 4. trage net de pe ipul meu cand nu sunt online..cand ii da ip conflict il schimba As dori sa stiu daca este o metoda sa il prind si eu pe acest "intrus" As dori sa stiu deasemenea daca nu ii pot afla adevaratul MAC..cumva sa ii pot scana MAC-ul real si nu cel emulat Presupun ca , chiar daca netul va fi filtrat odata pe MAC-uri..cu aceasta emulare..tot se va putea fura internet ![]() Multumesc anticipat ![]() |
Posted 07 September 2004 - 08:54

nu prea ai cum . daca sunt astfel de persoane in retea le dai afara . singura solutie ( e aiurea, dar ar merge ) e sa blochezi ip pe mac, si sa pui firewall la toata lumea, ca sa nu mai poata fi aflat macul . desigur, asta ar putea sa implice si faptul ca nu prea o sa se mai vada oamenii pe retea, si ar trebui pus un hub de dc++ pe retea ptr share .
|
Posted 07 September 2004 - 10:24

aproape0m: daca pui hub de dc++ la ce-ti foloseste, ca lumea tot trebe sa faca conexiuni directe?
|
Posted 07 September 2004 - 17:02

Avem si server de dc++ in retea oricum
Deci sa inteleg ca daca cineva isi emuleaza alt mac practic nu am cum sa il vad pe cel real? ![]() |
Posted 07 September 2004 - 19:31

Pai...intrebare timpita....dar mai bine intreb decit sa inteleg gresit....adica se iasa normal pe net de pe reteaua locala prin placa ta si prin ip-ul tau...sau accessul la net ar trebui sa fie numai al tau sau numa al unora ?
ca nu e totuna...expl mai pe indelete si cred ca iti rezolv problema.... a...ofc...si sistemul de operare....pe care e placa hackuita.... |
Posted 09 September 2004 - 14:54

Ma refer la faptul ca iese normal pe net cu ip-ul meu..si cu MAC-ul meu.Sistemul de operare ce il am e Windows 2000 si Linux Slakcware 10.Pe ambele am patit-o , dar mai des in windows.Ma scaneaza individul si daca vede ca sunt in linux nu se prea incumeta nustiu de ce
![]() |
Posted 09 September 2004 - 16:33

Nu iti ia si mac-ul ca daca ti-ar lua si mac-ul nu ar da conflict de ip
|
Posted 09 September 2004 - 17:29

Pai nu ca il ia atunci cand nu sunt eu online
L-am scanat de la al 2-lea calculator care il am in casa si l-am vazut..dar nu pot face chiar nimica |
Posted 11 September 2004 - 17:26

Chiar sa nu fie nici o rezolvare pt aceasta problema..aparent "simpla"?
![]() As dori totusi ca numai EU sa beneficiez de netul ce vine prin ipul meu..pt ca numai eu il platesc..mi se pare corect, nu? |
Posted 12 September 2004 - 00:01

Cred ca solutia cea mai simpla, dar foarte costisitoare este cumpararea de switchuri cu management, sunt in jur de 12 milioane cele cu 24 de porturi de 100 si 2 de 1000, ala care il avem noi in retea poti specifica pe fiecare port ip permis si macul, asa ca respectivul nu mai poate schimba ip ( il poate schimba da n-o sa-i mearga reteaua).
Cum zic unii -> just my 2 cents |
|
Posted 12 September 2004 - 16:54

Taie accesul la Internet al intregii game de IP cu exceptia celor care sunteti legitim in retea. Apoi fa celasi lucru si in ceea ce priveste MAC-urile.
|
Posted 12 March 2007 - 21:05

am si eu o problema. cum setez sa imi ia automat adresa de mac ?
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users