Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baterii auto recuperare bani

Vopsele de interior respirabile

Deconectare controller consola PS4

Punte dentara ocluzie deschisa
 Izolație coș de fum

Un imn al iubirii (spirituale)

Depistare cartela ?

TV Samsung nu recepționeaza ...
 Reconventionala la apel?

Detector gaz defect.

Inlocuire serpentina boiler termo...

Primele supermaketuri, hypermarke...
 Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 

furt net

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
chris_thief

chris_thief

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.08.2004
Buna.
Am si eu o problema care ma preocupa de cateva zile.
Sunt intr-o retea de multe persoane ( peste 300) . Am net de la un provider , ip real , deci am 2 ipuri pe placa de retea, unul cel real si unul intern.
Deoarece (inca) netul nu este filtrat pe MAC-uri , se cam fura ipuri ca in codru...adica..cineva tot imi ia ipul si nu prea stiu cum sa il depistez deoarece respectivul/respectiva , din unele zvonuri ce le-am auzit :
1. isi schimba hostname-ul si workgroup-ul
2.isi sterge ip-ul intern de retea si nu il lasa decat cel real
3.isi emuleaza alt MAC..am descoperit si eu ca e foarte simplu chiar din windows precum si din Linux
4. trage net de pe ipul meu cand nu sunt online..cand ii da ip conflict il schimba
As dori sa stiu daca este o metoda sa il prind si eu pe acest "intrus"
As dori sa stiu deasemenea daca nu ii pot afla adevaratul MAC..cumva sa ii pot scana MAC-ul real si nu cel emulat
Presupun ca , chiar daca netul va fi filtrat odata pe MAC-uri..cu aceasta emulare..tot se va putea fura internet :(
Multumesc anticipat  :OK:

#2
aproape0m

aproape0m

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 842
  • Înscris: 24.06.2004
nu prea ai cum . daca sunt astfel de persoane in retea le dai afara . singura solutie ( e aiurea, dar ar merge ) e sa blochezi ip pe mac, si sa pui firewall la toata lumea, ca sa nu mai poata fi aflat macul . desigur, asta ar putea sa implice si faptul ca nu prea o sa se mai vada oamenii pe retea, si ar trebui pus un hub de dc++ pe retea ptr share .

#3
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
aproape0m: daca pui hub de dc++ la ce-ti foloseste, ca lumea tot trebe sa faca conexiuni directe?

#4
chris_thief

chris_thief

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.08.2004
Avem si server de dc++ in retea oricum
Deci sa inteleg ca daca cineva isi emuleaza alt mac practic nu am cum sa il vad pe cel real? :(

#5
aranox

aranox

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 07.09.2004
Pai...intrebare timpita....dar mai bine intreb decit sa inteleg gresit....adica se iasa normal pe net de pe reteaua locala prin placa ta si prin ip-ul tau...sau accessul la net ar trebui sa fie numai al tau sau numa al unora ?

ca nu e totuna...expl mai pe indelete si cred ca iti rezolv problema....

a...ofc...si sistemul de operare....pe care e placa hackuita....

#6
chris_thief

chris_thief

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.08.2004
Ma refer la faptul ca iese normal pe net cu ip-ul meu..si cu MAC-ul meu.Sistemul de operare ce il am e Windows 2000 si Linux Slakcware 10.Pe ambele am patit-o , dar mai des in windows.Ma scaneaza individul si daca vede ca sunt in linux nu se prea incumeta nustiu de ce :)

#7
Acydd

Acydd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 03.03.2004
Nu iti ia si mac-ul ca daca ti-ar lua si mac-ul nu ar da conflict de ip

#8
chris_thief

chris_thief

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.08.2004
Pai nu ca il ia atunci cand nu sunt eu online
L-am scanat de la al 2-lea calculator care il am in casa si l-am vazut..dar nu pot face chiar nimica

#9
chris_thief

chris_thief

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 31.08.2004
Chiar sa nu fie nici o rezolvare pt aceasta problema..aparent "simpla"? :(
As dori totusi ca numai EU sa beneficiez de netul ce vine prin ipul meu..pt ca numai eu il platesc..mi se pare corect, nu?

#10
inferno_best

inferno_best

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 29.11.2002
Cred ca solutia cea mai simpla, dar foarte costisitoare este cumpararea de switchuri cu management, sunt in jur de 12 milioane cele cu 24 de porturi de 100 si 2 de 1000, ala care il avem noi in retea poti specifica pe fiecare port ip permis si macul, asa ca respectivul nu mai poate schimba ip ( il poate schimba da n-o sa-i mearga reteaua).



Cum zic unii -> just my 2 cents

#11
eXXocet

eXXocet

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 16.04.2004
Taie accesul la Internet al intregii game de IP cu exceptia celor care sunteti legitim in retea. Apoi fa celasi lucru si in ceea ce priveste MAC-urile.

#12
cypriaan

cypriaan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 09.09.2006
am si eu o problema. cum setez sa imi ia automat adresa de mac ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate