![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
ajutor - ground
Last Updated: Sep 13 2004 15:10, Started by
sorrrrrin
, Sep 06 2004 13:09
·
0

Posted 10 September 2004 - 17:35

1.puteti va rog sa mi expicati si mie de ce se folosesc condensatorii astia din figura?
2. Puteti sa mi zice ti si mie ce se poate intampla daca folosesc niste condensatori elctrolitici(la care conteaza pozitia=polarizati) in locul unora la care nu conteaza pozitia, sau invers? 3. Este ca daca folosesc un adaptor AC-DC sa zicem de 12 volti, nu mai trebuie sa folosesc puntea de diode!!!condensatorii trebuieeeee???? multumesc Attached FilesEdited by sorrrrrin, 10 September 2004 - 17:50. |
Posted 12 September 2004 - 13:03

Io iti recomand un JDM Programmer. Se gasesc scheme pe net. in afara de cativa condensatori/diode/rezistente nu iti trebuie nimic cum ar fi alte cipuri sau io stiu ce. cel putin al meu nici nu are nevoie de alimentare externa, se alimenteaza direct din portul serial (scoate el 5 V).
Si JDM merge la o gramada de PIC-uri si nu numai. Spor la treaba! |
Posted 13 September 2004 - 15:10

primul electrolitic "calca" semialternatele pozitive care ies din punte si le transforma in curent continuu. Al doilea electrolitic are rol de "memorie" asa incit tensiunea la iesire (5V) sa nu cada brusc (intirziere). Treaba asta se foloseste in legatura cu recunoasterea de "under voltage = brown out" la salvarea de date in procesor sau intr-un eeprom aditional. Condensatorul ceramic fiind mai rapid decit un electrolitic are rol de filtru contra unor eventuale tranziente ce pot aparea in circuit.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users