Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Hartie igienica "parfumata"

The Witch: Part 2. The Other One ...

La multi ani @VerSus_88!
 La multi ani @RMC Info!

La multi ani @lupini!

La multi ani @Astrul!

La multi ani @Lex404!
 Probleme distincte cu 2 vecini l...

Cum pot afla daca o persoana are ...

Cum a fost posibil? Implicatii......

Actionare Geo-fence fara Internet
 Mitsubishi l200 probleme turometru

De ce este iconita Whatsapp turti...

22H2 - Nu reusesc bootarea

Oras sau sat?
 

ajutor - ground

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
Salut, sunt si eu incepator in ale electronicii, puteti sa mi spuneti si mie
        intr un circuit alimentat sa zicem la 5 volti, in schema unde zice ca se leaga la masa,de unde iau groundu' asta,din transformator?Am niste lacune cam mari, dar orice are un inceput:)
        Puteti va rog sa ma ajutati?

#2
pannther

pannther

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 25.08.2004
pai dupa transformator, pui o punte de diode , si un condensator tapan, dupa care o sa ai o tensiune (depinde de cat e transformatorul) si 0 V care e groundul sau masa

#3
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
10x pannther. Imi trebuie de fapt pt alimentarea unui pic16f84, care am inteles ca merge la 5V. Si vad ca trebuie o sursa stabila de alimentare, si deci am nevoie si de stabiliatorul de tensiune LM7805.Si din cate vad si in figura pot sa alimentez la 9V, si stabilizatorul impreuna cu puntea de diode imi scot 5 V si 0V(masa). Dar e nevoie de toti capacitorii din figura asta?
Care este diferenta dintre simbolurile condensatorilor astora, din cauza marimilor lor?

Attached Files



#4
PsichoDaddy

PsichoDaddy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 15.07.2004
c1 si c3 sunt electrolitici, adik de capacitate mai mare, vezi ca scrie sub schema iar c2 este ceramic de ordinul a cativa nanofarazi, iar felul in care sunt reprezentati se datoreaza faptului ca c1 si c3 sunt polarizati adik au + si -, deci conteaza cum sunt pusi in circuit, iar c2 este nepolarizat deci poti sa-l pui cum vrei, din moment ce n-are + sau - ...groundul este minusul care il iei de pe diode

#5
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
si stiti sa mi ziceti si mie cam cat ar costa o punte din asta de diode,si stabilizatorul asta de tens? Am vazut ca cel mai scump din programatoru' asta e max233cpp-rs232,pt interfatzare(e 300mii,mai ieftin nu se gasesteee???). Ca un programator gata facut e 500mii, si nush dc se merita, sa l fac eu, ca asta facut deja are vreo 5-6 socluri pt diferite microcontrollere PIC, si dc ma gandesc tot pe aici ajung.poate 50mii-100mii in minus.
multumesc pt raspunsuri

#6
pannther

pannther

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 25.08.2004
max 232 e in jur de 50.000 mii lei
si puntea de diode in jur de 20.000
si apropo cum interfatezi tu un pic 16f84  cu un max???

#7
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
InSchema scrie un chip max233  (MAX233CPP RS-232 DRIVER/RECEIVER), care, aici in craiova unde sunt eu, imi zisera ca, costa 300 000 dar e prea mult mi se pare. Si uite in schema ce zice, deci merge.Ce parere aveti?

Attached Files



#8
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
pannther : uite si interfatza cu max232+ inca 4 capacitori, dar explica mi si mie te rog ce fel de capacitori sunt astia, tot electrolitici ca s mai mari??
Daca zici ca i 50.000 un max232 atunci mai merita sa mi fac programatoru' asta, nu??

Attached Files



#9
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
Dar Esti sigur ca max232 e 50.000?daca max 233 e 300mii?

#10
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
Nu pot sa comand si eu de undeva din tara niste piese, stiti vreun site??cat m ar costa sa mi ajunga in Craiova,stiti?

#11
pannther

pannther

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 25.08.2004
uite care e treaba nu ai nevoide de nici un programator, daca folosesti un pic putin mai evoluat(16f876a,16f877a).
eu am programat din astea si iti spun ca se programeaza pe seriala.
folosesti un max 232 exact ca in schema "interfatars232.gif"  de la care pleci cu 2 fire spre pic( are 2 pini RX,TX).
apoi il scrii pe seriala!!
picul trebuie in prealabil "ars" cu un bootloader.
poti apoi sa-l programezi de cate ori ai nevoie

#12
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
pannther : te rog poti fii mai explicit :"picul trebuie in prealabil "ars" cu un bootloader", ce i un bootloader, de ce trebuie ars cu bootloaderu':) !Si zici ca 16f876a are 2 pini RX,TX spre deosebire de 16f84, si cat costa picu' asta.aa si capacitorii sunt elctrolitici?

#13
pannther

pannther

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 25.08.2004
da capacitorii sunt electrolitici (adik conteaza cum ii pui in schema au + si -)
bootloader-ul e un programel care trebuie incarcat in pic, care iti permite apoi scrierea pe seriala. chestia asta trebuia facuta doar o singura data.
cauta pdf-ul de la pic 16f876a si ai sa vezi ca e mult mai evoluat decat 16f84

#14
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
si de unde iau programelul ala, la 16f84 nu trebuia nu sa fac treaba asta din cate stiu,nu? si programelul sata pot sa l scriu cu "progpic" de ex nu? O sa ma uit in pdf, dar acum tre sa plec. O sa mai intreb cate ceva pe aici cand ma introc, te rog dc poti ajuta ma si pe mine in problema asta, ca nu stiu ce m a apucat sa programez microC:).De simulat am simulat in MPLab, dar practic, mai nimi.10x

#15
pannther

pannther

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 25.08.2004
il gasesti pe net cred!!!

#16
nelu F

nelu F

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 16.12.2003
sorrin, in Craiova gasesti componente si kit-uri la www.adelaida.ro

#17
sorrrrrin

sorrrrrin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 22.04.2004
nelu F, pe la adelaida am fost, si nu corespund preturile cu oferta de pe site, mai stii altele:)?

#18
nelu F

nelu F

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 16.12.2003
Din pacate, nu.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate