Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

O noua era pt Divizia A sau inceputul sfirsitului ?

- - - - -
  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#1
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,660
  • Înscris: 26.07.2004
http://www.tolo.ro/2...e-euro-de-club/

Un milion de euro de club!
5 Februarie, 2008 |
Culisele unei mișcări care va revoluționa fotbalul si televiziunea din Romania

Pe cînd era președinte la Chimia Rîmnicu-Vîlcea, Dragomir a intrat în vizorul Miliției. L-au așteptat pe Dealul Negru. Avea cîteva sute de dolari la el, suficient pentru a fi condamnat penal. Cînd a văzut echipajul care-i bara drumul, Mitică a oprit mașina și a tulito spre tipii în uniformă. Pînă ca miliț ienii să reacționeze, el le-a întins cele cîteva hîrtii verzi: “Ce bine că v-am întîlnit! Vreau să declar că am găsit dolarii ăștia!”. A scăpat.

60 de milioane pe trei ani?
Dacă episodul s-ar repeta în aprilie 2008, Dragomir ar trebui să declare două valize de bani. Pentru că el se pregătește să dea cea mai mare lovitură din istoria fotbalului si media din Romania: cluburile urmeaza sa încaseze în trei ani de contract aproximativ 60 de milioane de euro de la televiziunea care va cumpăra drepturile pentru Liga 1.

Banii nu se împart egal
Nu e mult. E fabulos! Săptămî- na viitoare va fi făcut public caietul de sarcini. Cifrele taie respirația. Liga va porni licitația de la 18 milioane de euro pe an, în medie un milion de euro pentru fiecare club. Banii nu se vor împărți egal. “Vrem ca la finalul licitației din această primăvară un club precum Gloria Bistrița, care face treabă în campionat, să aibă garantat 1,2-1,3 milioane pe an care însemnă peste 70% din bugetul lui”, a declarat un înalt oficial al LPF.

Pe ce mizează echipele
În ultimul an de contract cu Telesport, firma lui Horațiu Nicolau a plătit aproape 10 milioane de dolari. Bani veniti de la Kanal D, Antena 1, National TV “si uneori din propriul buzunar al Telesport, pentru ca dealul a avut si momente in care nu si-a scos banii”, dupa marturia lui Nicolau.

Ceea ce înseamnă că Liga cere acum cel puțin de două ori și jumătate mai mult, bazîndu-se pe faptul că într-o piață a consumului TV în scădere meciurile rămîn un program cu audiență garantată. Dar nu audiența și, implicit, publicitatea stau la baza cererii cluburilor. Ci altceva.

“18 milioane e doar suma de pornire. Se va licita din 500.000 în 500.000 de euro, iar caietul de sarcini e estimat să coste 40.000 de euro”
OFICIAL AL LIGII



Licitație cu strigare, ca la tablouri
Dragomir vrea licitație deschisă, cu strigare, prilej de transparență, spectacol total și demonstraț ie de forță din partea sa. Cerînd o astfel de sumă, cluburile produc o mutație. Pe o piață TV estimată în 2007 de Initiative Media la 320 de milioane de euro, cele aproximativ 20 de milioane la care se va ajunge, probabil, în licitaț ie reprezintă o sumă imposibil de achitat din publicitate de catre o televiziune comercială.

Se fac calcule
Ce se va întîmpla? Drepturile vor merge cu mare probabilitate către sistemul pay-tv. Fotbalul româ nesc apelează din nou la capacitatea sa de seducție în fața publicului. Cei care vor plăti vor fi, în ultimă instanță, microbiștii. E o constatare, nu o acuză la adresa cluburilor. Pur și simplu, ele aleg un sistem cu bani mulți, dar cu pînă la 500.000 de gospodării abonate. “Cam acestea sînt sumele cele mai optimiste la care ne putem gîndi”, spun cei care se pregătesc să participe la licitație. Cine sînt ei?

Cel puțin trei participanți
Prima ofertă a venit din partea Boom TV. “Oferim 15 milioane de euro pe an”, a spus Ligii firma de DTH. Vor intra în licitație și Sport Five, un cunoscut intermediar european de drepturi, și Realitatea Media, care își pregătește propriul canal de sport. Posturile comerciale, precum Kanal D, sînt și ele interesate și e posibil să-l delege pe Telesport să le reprezinte interesele, deși, în cazul turcilor, sumele le depășesc cu mult încasările totale de publicitate. Ar putea opta, ca și acum, pentru unul-două meciuri, care și ele vor costa însă mult mai mult.

Lovitura finală a lui Dragomir
Suporterii îl consideră pe Dragomir tipul greșit de erou. Descurcă reț, cinic și mereu deasupra regulilor. Pentru cluburi însă, toate acestea sînt calități. Șeful Ligii se pregă- tește să devină un personaj salvator, precum a fost pentru el însuși, acum aproape trei decenii, pe Dealul Negru. Timpul a trecut, bancnotele s-au schimbat, dar foșnetul lor e același, în aceleași mîini.

Exemplul Prima TV
Prima TV, unul dintre posturile cu creștere constantă și structură bună a publicului, n-a atins 20 de milioane de euro încasări totale în 2007. Totale!

Interdicție pentru datornici
Conform unei mai vechi decizii a Adunării Generale a Ligii, posturile din grupul Pro nu pot participa la licitație, pentru că una dintre firmele grupului se judecă de cîțiva ani cu cluburile, acuzată de către LPF că n-a plătit acestora aproximativ 1 milion de euro din drepturi TV mai vechi. “Vom pune condiția ca nici un datornic să nu poată participa direct, iar cîștigătorul să nu poată revinde către un datornic. Tocmai pentru că sumele sînt atît de mari, vrem o procedură 100% sigură”, a explicat un președinte de club, implicat în procesul de licitație.

3 milioane de euro le cere Liga televiziunilor care participă la licitație să aibă în cont. În cazul în care cîștigătorul renunță, el va pierde acești bani


vor fi romanii dispusi sa plateasca si sa imbogateasca patronii cluburilor de fotbal ?
se va scufunda Divizia A ?


#2
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,660
  • Înscris: 26.07.2004
cred ca aveam urmatoarele variante:

1 grupul intact
2 boom
3 dth nou (SOV)
4 telesport + canale comerciale (sistemul actual)

teoretic, toate au aceasi probabilitate de a castiga, insa, viitorul diviziei A depinde de cine castiga.

1+4 - variantele cele mai bune si pentru telespectatori + cluburi
2+3 - variantele cele mai dezavantajoase

#3
blackcat

blackcat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,217
  • Înscris: 29.11.2001
Ce as ride sa sa poate vedea Liga I doar in sistem PPV. Sa am bani si sa nu am ce face cu ei si tot nu as plati absolut nimic pe meciurile din campionatul national. Ar fi prea tare.

#4
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,660
  • Înscris: 26.07.2004

View Postblackcat, on Feb 5 2008, 17:51, said:

Ce as ride sa sa poate vedea Liga I doar in sistem PPV. Sa am bani si sa nu am ce face cu ei si tot nu as plati absolut nimic pe meciurile din campionatul national. Ar fi prea tare.

nici eu nu as plati in PPV!
atita timp cit si in germania bundesliga 1+2 nu este PPV. ne comparam noi cu spaniolii ? (doar aici e PPV)
nu stiu cum este in italia, nu cred ca este PPV, cred ca este la pachet.

as fi dispus sa platesc cam  1 eur/luna, pentru toate meciurile, daca se ofera intr-un pachet separat.

deorece se discuta despre min 20 mil pe an, asta ar insemna cam 600.000 eur / etapa
cum intr-o luna sunt cam 4 etape, inseamna 2.400.000 / luna

cati abonati trebuie sa aiba sa mai scoata si profit ?

Edited by amadeus79, 05 February 2008 - 17:59.


#5
mu_zz_i

mu_zz_i

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 13.02.2007
Era inevitabil sa se intample asa ceva si la noi. Dupa cum spunea acum 2-3 ani de zile un "celebru" comentator de pe Telesport ( in vremurile bune ale acestui post cand Premier League si show-riile de wrestling erau in exclusivitate in Romania ) spunea tare si raspicat ca romanul trebuie sa plateasca pentru a vedea "fotbalul adevarat". Bineinteles ca el se referea la campionatul Angliei, Premiership, si nu la Divizia A. Probabil ca stia ce il asteapta peste 2 ani, sa fie comentator la un post de televiziune care nu prea mai detine nimic interesant inafara de Divizia A, trecand de la un campionat precum Premierleague sau Division 1 (campionatul Frantei) la cel al Moldovei.

Nu stiu cati se vor inghesui la televiziunile astea Pay Tv pt a vedea Liga 1, insa pot sa observ ca romanului ii place tot ce este "moca". Cati dintre romania are Boom, DTH ce are drepturi de televizare pt campionatele Spaniei si Italiei dar care au un pret prea mare pt romani la abonament si la componente. In schimb ei se inghesuie la DIGI care au un pachet de programe ieftin, precum si echipamente si instalare gratuite. Deci este un serviciu aproape gratis, aproape "moca", ceea ce le convine romanilor. Deci nu cred ca s-ar inghesui romanii la un sistem Pay Tv pt a vedea Divizia A. Mai bine sa se uite la fiecare provider DTH sau de cablu sa vada cati dintre romani au optat pentru programe Pay Tv pe langa cele la gramada.

Insa tinand seama ca romanul se comporta altfel cand este vorba de fotbalul autohton ar putea merge, insa repet, pretul conteaza foarte mult la noi.

Daca este pe sistem PPV atunci sa avem si noi calitate ca in Anglia. Acolo sistemul PPV de vizionare a meciurilor iti permite un control total al imaginii, cu ajutorul telecomenzii poti muta unghiul camerei din orice pozitie, dar bineinteles ca acolo meciul este asistat de peste 20 de camere nu de doar 4!

#6
denis radu

denis radu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 23.12.2005
nu e prost cine cere , e prost cine da....

#7
stefan94

stefan94

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 920
  • Înscris: 09.11.2006

View Postmu_zz_i, on Feb 5 2008, 16:26, said:

Era inevitabil sa se intample asa ceva si la noi. Dupa cum spunea acum 2-3 ani de zile un "celebru" comentator de pe Telesport ( in vremurile bune ale acestui post cand Premier League si show-riile de wrestling erau in exclusivitate in Romania ) spunea tare si raspicat ca romanul trebuie sa plateasca pentru a vedea "fotbalul adevarat". Bineinteles ca el se referea la campionatul Angliei, Premiership, si nu la Divizia A. Probabil ca stia ce il asteapta peste 2 ani, sa fie comentator la un post de televiziune care nu prea mai detine nimic interesant inafara de Divizia A, trecand de la un campionat precum Premierleague sau Division 1 (campionatul Frantei) la cel al Moldovei.

Nu stiu cati se vor inghesui la televiziunile astea Pay Tv pt a vedea Liga 1, insa pot sa observ ca romanului ii place tot ce este "moca". Cati dintre romania are Boom, DTH ce are drepturi de televizare pt campionatele Spaniei si Italiei dar care au un pret prea mare pt romani la abonament si la componente. In schimb ei se inghesuie la DIGI care au un pachet de programe ieftin, precum si echipamente si instalare gratuite. Deci este un serviciu aproape gratis, aproape "moca", ceea ce le convine romanilor. Deci nu cred ca s-ar inghesui romanii la un sistem Pay Tv pt a vedea Divizia A. Mai bine sa se uite la fiecare provider DTH sau de cablu sa vada cati dintre romani au optat pentru programe Pay Tv pe langa cele la gramada.

Insa tinand seama ca romanul se comporta altfel cand este vorba de fotbalul autohton ar putea merge, insa repet, pretul conteaza foarte mult la noi.

Daca este pe sistem PPV atunci sa avem si noi calitate ca in Anglia. Acolo sistemul PPV de vizionare a meciurilor iti permite un control total al imaginii, cu ajutorul telecomenzii poti muta unghiul camerei din orice pozitie, dar bineinteles ca acolo meciul este asistat de peste 20 de camere nu de doar 4!

Imi pare rau sa te contrazic si este cam off, dar o sa o iau pe rand:
1. Telesportul nu este fruntea dar nici chiar "mort" pentru ca sport nu inseamna numai fotbal. Iata ce am urmarit pe acest canal: inot, tenis de masa, volei, baschet,polo, echitatie ... E drept ca nu au fost campionate mondiale, dar nici transmisii din curtea scolii.
2. Nu cred ca pretul conteaza cand este vorba de fotbal, fie el si din Ro. Cati sunt cei care la minus zece grade sunt pe stadion, platesc 5-10 lei biletul, 2 lei semintele...Noi ne uitam la un banut in cu totul alte cazuri, multe irelevante, dar cand e vorba de fotbal...
Cu finalul interventiei sunt de acord: platesti si ai calitate. Ca parere personala (iubitor si practicant de sport) divizia lui Mitica nu ofera calitate. Platite pot fi trei campionate: Spania, Italia si Anglia.

#8
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,182
  • Înscris: 15.07.2005
la cat e salariul mediu in Romania,  v-a fi un esec total difuzarea in sistem pay per wiew indiferent ca v-a costa 2 sau 10 euro meciul

#9
mu_zz_i

mu_zz_i

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 13.02.2007

View Poststefan94, on Feb 5 2008, 21:01, said:

Imi pare rau sa te contrazic si este cam off, dar o sa o iau pe rand:
1. Telesportul nu este fruntea dar nici chiar "mort" pentru ca sport nu inseamna numai fotbal. Iata ce am urmarit pe acest canal: inot, tenis de masa, volei, baschet,polo, echitatie ... E drept ca nu au fost campionate mondiale, dar nici transmisii din curtea scolii.
2. Nu cred ca pretul conteaza cand este vorba de fotbal, fie el si din Ro. Cati sunt cei care la minus zece grade sunt pe stadion, platesc 5-10 lei biletul, 2 lei semintele...Noi ne uitam la un banut in cu totul alte cazuri, multe irelevante, dar cand e vorba de fotbal...
Cu finalul interventiei sunt de acord: platesti si ai calitate. Ca parere personala (iubitor si practicant de sport) divizia lui Mitica nu ofera calitate. Platite pot fi trei campionate: Spania, Italia si Anglia.

1. Stiu ca Telesport nu inseamna numai fotbal, mai ales acum, insa romanului ii cam place sa priveasca live un meci de fotbal la TV. Dc tot nu are fotbal sa introduca alte competitii sportive gen NHL, NFL, NBA, NASCAR, Formula GT, Formula 1 nu meciuri gen Atletico Posogeni cu Internationale Gura Padini! Adica vezi si tu ce tam-tam sa facut ca nu se introducea eurosport 2 pe DIGI; si pt ce? pt a avea live campionatul englez de fotbal. Deci tot fotbalul...
2. Sunt de acord cu 5 lei un meci pt PPV dar sa nu imi puna 5 lei pe Vaslui cu Pandurii. Fotbalul nostru nu este "pregatit" pt PPV!

#10
donmarinica

donmarinica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,452
  • Înscris: 17.06.2007
Din toata afacerea asta PPV castiga patronii de baruri. Ganditi-va ce inghesuiala va fi in baruri si pe terase la un derby intern (singurele locuri unde se pot vedea meciuri din liga1), ce profit scoate patronul in numai 2 ore. COOOL pentru ei. O alta solutie ar fi sa scoti tv-ul in fata blocului si sa stranga bani toti locatarii interesati pentru toata etapa.

#11
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,161
  • Înscris: 05.05.2003
Daca va fi la Boom, cu siguranta nu va fi in sistem PPV ci doar intr-un pachet SPORT de 1.5-2 EURO... sau, in cel mai rau caz, se poate lua separat cu 2-3 EURO deci clientul boom va avea un pachet de baza de 7.99 EURO + pachet sport de 1.5 EURO + 2-3 EURO pe Liga1, daca vrea

La banii de mai sus, microbistul are tot ce isi doreste... Anglia, Spania, Italia, Germania, Romania

Edited by rz, 06 February 2008 - 10:04.


#12
piticu

piticu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 17.03.2004

View Postamadeus79, on Feb 5 2008, 17:39, said:

cred ca aveam urmatoarele variante:

1 grupul intact
2 boom
3 dth nou (SOV)
4 telesport + canale comerciale (sistemul actual)

teoretic, toate au aceasi probabilitate de a castiga, insa, viitorul diviziei A depinde de cine castiga.

1+4 - variantele cele mai bune si pentru telespectatori + cluburi
2+3 - variantele cele mai dezavantajoase
Salut,

poti sa dai mai multe detalii despre noul dth - SOV ?

e zvon sau va deveni realitate ?

atunci sa vezi "bataie" pe clienti.... :P

#13
mu_zz_i

mu_zz_i

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 13.02.2007

View Postrz, on Feb 6 2008, 10:01, said:

Daca va fi la Boom, cu siguranta nu va fi in sistem PPV ci doar intr-un pachet SPORT de 1.5-2 EURO... sau, in cel mai rau caz, se poate lua separat cu 2-3 EURO deci clientul boom va avea un pachet de baza de 7.99 EURO + pachet sport de 1.5 EURO + 2-3 EURO pe Liga1, daca vrea

La banii de mai sus, microbistul are tot ce isi doreste... Anglia, Spania, Italia, Germania, Romania
V-am mai spus ca operatorii astia de DTH sau chiar CATV ar trebui sa se uita la clientii lor mai atent, adica sa vada concret cati dintre ei au ales pe langa pachetul de baza al fiecarui operator si un pachet optional, mai ales cele care au programe sportive.

Sa nu-mi spuna mie ca Gigel de la tara va alege Liga 1 de dragul fotbalului autohton si ca va da 3 euro pt al avea.
Vise! Tot mai bine e la gramada! Cel putin pe la noi!
Majoritatea DTH-urilor functioneaza in mediul rural, o mare parte dintre clienti fiind pensionari, oameni care vor sa urmareasca o stire, o emisiune, o populara, trecand cu indiferenta peste programele sportive.
Se mai uita si la ele dar nu tin neaparat sa le aibe.

Asa ca la sfarsitul anului, cand se vede bilantul s-ar putea ca operatorii si televiziuniile sa realizeze ca au luat teapa. La fel si nea Mitica.

#14
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,608
  • Înscris: 06.03.2005
Domne' nu mai merje asa. Nu scot din publicitate cat trebe' sa investeasca. Alta alternativa este trecerea in pay-TV sau PPV.
Ce-l care va vrea sa stea ca belferu' in confortul fotoliului din fata televizorului propiu va scoate banu', altii se vor duce prin baruri/pab-uri [cred ca patronii de asemenea locuri isi freaca mainile ] sa vada echipa favorita, iar altii, dar nu cei din urma, isi vor "acorda" corzile vocale pe stadion.  ;)

Edited by fabian23, 06 February 2008 - 16:18.


#15
blackcat

blackcat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,217
  • Înscris: 29.11.2001
Tot citesc pe forumuri aceasta idiotenie: romanului ii place tot ce e moca. Adica francezului, germanului, spaniolului nu ii place? Mai iesiti si voi din Pitesti in afara tarii, mai cunoasteti oamenii si veti vedea ce mari iubitori de moca sunt vesticii, ce zgirciobi si oameni de nimic pot fi. Mai mult decit atit ar trebui sa vedeti ce preturi mici au aia la pachetele TV si ce oferte au si dupa aia sa vorbiti.
Oricind dau bani pe calitate, dar nu vad de ce ar da un om normal la cap bani sa vada meciurile dintr-un campionat de 2 lei. Nivelul jocului in Divizia Nationala dpdv al tehnicitatii, vitezei si spectacolului se situeaza la nivelul Diviziei B din 89.
As da bani sa vad Discovery HD, NG HD, dar campionatul national? Sa-i vad pe Dica, Meme, Borcea? Niciodata. Sa dau bani ca sa vad o scursura umana de teapa lui Copos si jucatorilor lui de 2 bani? Asta nu se va intimpla.

#16
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,660
  • Înscris: 26.07.2004
europenii sunt mai mocangii decit romanii ... dar la noi, se pare ca e o rusine daca ceva e ieftin ...

trebe sa fie scump si prost ...

#17
blackcat

blackcat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,217
  • Înscris: 29.11.2001
Bine spus.

#18
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
Sunt de acortd ca DTH-ul care va transmite mamaliga I va lua plasa, dar nu si Militica. Macar 3 ani cat tine contractul o s-o duca bine mersi. Poate dupa aia sa aiba necazuri din partea cluburilor care n-au reusit sa ia suficienti bani.

Si mai e ceva: macar sa investeasca banii astia in centrele de copii si tineret, ca n-o sa putem sa importam portughezi sau africani la infinit, trebuie sa avem si romani care sa asigure schimbul de generatii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate