![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
DRM sau altceva?
Last Updated: Sep 03 2004 14:50, Started by
Pittick
, Sep 03 2004 14:16
·
0

Posted 03 September 2004 - 14:16

Nu am stiut unde sa postez acest thread, da` tinand cont ca are legatura stransa cu administrarea sistemelor, aci il voi pune.
Ideea este: cum reusesc sa protejez continutu` datelor de pe o retea? sa detaliez: exemplu - se da o retea, prin care circula anumite documetnte, fisiere video si audio cu diverse extensii; aceste fisiere sunt private, si nu trebuiesc vazute de absolut nimeni din afara, sub nici o forma, nici macar transportate pe alt calculator. Adica daca gigi utilizatoru` vine s ivrea sa isi treaca pe un usb flash (in caz ca are voie :D) clipurile respective, ori sa nu poata, ori atunci cand le va rula pe calc. de acasa sa nu le paota vedea sub nici o forma. Serverele sunt pe win2003 enterprise si standard. Din prostia mea, eu stie ca MS are ceva numit DRM (Digital Rights Management), prin care se poate face ceva de genu` asta, un fel de criptare a fisierelor video/audio/etc ...... ideea e ca am auzit ca tehnologia asta e pe bani grei...... gen 400 000$ ...... corectati-ma daca gresesc, dar eu asa am inteles de la ei. In fine, tot pe site la Microsoft exista RMS (Rights Management Server), este free, se paote downloada cu tot cu SDK.... ideea e ca acolo nu scrie nimik depsre fisiere media, cum ca s-ar aplica si la ele. Are cumva cineva idee de treaba asta? a facut careva asa ceva, sau stie vreo solutie? |
Posted 03 September 2004 - 14:44

O solutie buna pare sa fie DRM-ul ... fii atent ce cumperi insa ... uita-te aici si da un telefon la MS Ro ptr. detalii.
RMS-ul extinde protectia oferita initial de DRM catre orice tip de documente, atata vreme cat aplicatiile sunt RSM aware. http://download.micr...psSafeguard.doc In alta ordine de idei, cred ca e suficient mai putin pentru ce vrei tu ... adica o criptare cu EFS pe baza de certificate e suficienta ... EFS-ul in XP it permite granularitate la nivelul utilizatorilor care pot accesa un fisier ... practic, daca nu ai certificatul corespunzator, aleluia ... Iti construiesti un PKI si sanatate ;) ! P.S. Nu, nu am implementat solutie de DRM-RSM ;) |
Posted 03 September 2004 - 14:50

tx dude ;)
revin cu reply mai pe noapte, ca testez acasa intai, pe virtuale :D |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users