Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Quantitative Trading - AmzDoge bot

Banda de accelerare foarte lunga ...

clever-pv.com - incarcare EV din ...

Probleme Xiaomi 11S - CALL RECORDER
 Schimbare circuit integrat

De unde inchiriez apartament in G...

Yale Linus - broasca electronica

Problema Passat B6 2.0 2006
 Alegere placa de retea Type C

Parere sistem audio stock Renault...

SpamRats blacklist abuziv

Tratament naturist pentru depresie
 Service laptop, scurt pe MB

Ghiseul.ro

Probleme comune Ford Focus I 1.8T...

Daca nu intru la info
 

Statii emisie receptie pt info trafic

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
7548 replies to this topic

#37
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 116,287
  • Înscris: 07.02.2003
Da, se pare ca exista mai multe variante, eu am vazut pe net ceva fara ssb si ma gandeam ca n-are, e ok ca pret atunci. Bun, sa stii ca din punct de vefere AM/FM in afara de putere nu prea e mai presus de altele ca nu are la ce. Daca insa planuiesti mai mult decat o utilizare ocazionala sa zicem, poate vrei long distance ceva, propagare ionosferica etc, atunci SSB-ul este necesar. Iata un fisier din 2002, o legatura la repezeala cu o republica din Asia, vreo 3000km distanta, SSB calibrat la meserie, putere relativ mica.

Attached Files


Edited by andreic, 12 February 2008 - 01:41.


#38
videosuzy

videosuzy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,397
  • Înscris: 04.04.2007

View Postandreic, on Feb 12 2008, 01:36, said:

Da, se pare ca exista mai multe variante, eu am vazut pe net ceva fara ssb si ma gandeam ca n-are, e ok ca pret atunci. Bun, sa stii ca din punct de vefere AM/FM in afara de putere nu prea e mai presus de altele ca nu are la ce. Daca insa planuiesti mai mult decat o utilizare ocazionala sa zicem, poate vrei long distance ceva, propagare ionosferica etc, atunci SSB-ul este necesar. Iata un fisier din 2002, o legatura la repezeala cu o republica din Asia, vreo 3000km distanta, SSB calibrat la meserie, putere relativ mica.

Multumesc mult...Puterea mare la care faci referire e doar pentru TX sau si pentru RX?

Cu stima,

Cata

#39
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 116,287
  • Înscris: 07.02.2003

View Postvideosuzy, on Feb 12 2008, 02:03, said:

Multumesc mult...Puterea mare la care faci referire e doar pentru TX sau si pentru RX?
Numai TX evident. La RX sensibilitatea e standard, 0.5uV pt modelele mai rasarite.

#40
demon

demon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 24.02.2005
o intrebare va rog la cei care se pricep... am o moto GM360... poate sa lucreze si in CB?

#41
videosuzy

videosuzy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,397
  • Înscris: 04.04.2007

View Postdemon, on Feb 13 2008, 22:26, said:

o intrebare va rog la cei care se pricep... am o moto GM360... poate sa lucreze si in CB?

Daca ai avea mai multe informatii poate ca mi-ar fi mai usor...Ce stiu e ca aceasta statie a intrat in dotarea autovehiculelor Logan ale Politiei din 2006, aici referindu-ma la cele setate pe VHF pentru ca exista si in UHF, mai jos putand afla mai multe accesand urmatorul link:

http://intra.msf.org...KCOMKUHFM36.pdf

Cu stima,

Cata

#42
videosuzy

videosuzy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,397
  • Înscris: 04.04.2007
Tot eu sunt...:)...am uitat sa adaug ca ai un cod din 10 sau 11 caractere alfanumerice care in final iti dau banda in care lucreaza...spre exeplu cea din link, care e in UHF se poate afla urmarind codul cu atentie...

KCOMKUHFM36

Verifica codul de pe placuta de identificare si macar poti afla banda de lucru...frecventa doar cu un scaner..daca e in UHF poate fi receptionata de si de un Midland GTX800 (cum am eu, de exemplu)...daca e in VHF...ar trebui sa "prinzi" masinile "radar" ale circulatiei...

Oricum am senzatia ca in niciun caz nu merge in CB...Poate ca ma insel insa e o statie cu aplicativitate in zona autoritatilor publice. Nu stiu de unde o ai...nici nu ma intereseaza dar ce pot sa-ti spun e ca pretul de catalog al acesteia e in jurul a 400& in state si cam 4-500 euro in Europa...

Cu stima,

Cata

#43
MAIOR-77

MAIOR-77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 26.02.2008
Salut,sunt new entry pe acest forum :D
   Am gasit aici o informatie noua si anume valorile sensibilitatii la o statie, si sincer am verificat mai multe modele. Acum am gasit raspuns la intrebarea mea si anume de ce umblam tot timpul la squelci la un tip de statie,si mai putin la alta(nu dau nume)-precizez ca toate erau masurate si fixate profesional.
Dar ,ca intotdeauna exista si un dar,sa inteleg ca o sensibilitate buna e 0.5uv,insa scrie si ceva de genul la 10 sau 20 dB SINAB AM sau FM. INTREBARE: E mai bine la 20 sau la 10 db sinab ???????? Sau macar poate cineva sa imi explice relatia dintre cele doua unitati de masura: uV si dB sinab.    VA MULTUMESC ANTICIPAT   :huh:
Am observat de exemplu si o sensibilitate de 0.3 uv la 12db,si banuiesc ca e de bine-dar si o diferenta la preturi nene :D
Un coleg de pe forum intreba ce statie sa-si ia pentru o masina mica, e foarte simplu si anume in primul rand stabileste la ce o vei folosi(informare si/sau hooby),in functie de masina(personala sau firma), :P iar una dintre principalele cauze ce stau la baza fiecarei achizitii  :P cat de faina vrei sa fie,cu cate functii(si ce anume) :P
Dupa ce ai facut toate astea si poate si altele, NU TREBUIE SA UITI SA MERGI LA UN NENEA CU REFLECTOMETRU,pentru ca daca montarea statiei si antenei o poate face cam oricine are cat de cat habar, reflectanta ba
Astept raspuns la intrebarile mele---- va multumesc

Attached Files


Edited by MAIOR-77, 27 February 2008 - 08:46.


#44
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 116,287
  • Înscris: 07.02.2003

View PostMAIOR-77, on Feb 27 2008, 08:16, said:

Dar ,ca intotdeauna exista si un dar,sa inteleg ca o sensibilitate buna e 0.5uv,insa scrie si ceva de genul la 10 sau 20 dB SINAB AM sau FM. INTREBARE: E mai bine la 20 sau la 10 db sinab ???????? Sau macar poate cineva sa imi explice relatia dintre cele doua unitati de masura: uV si dB sinab.    VA MULTUMESC ANTICIPAT   :huh:
Ma crezi ca imi scapa ce inseamna exact semnificatia "sinab"... o fi sinus abreviation, n-am idee, dar legat de sensibilitate ea se da fata de un raport, SNR (signal to noise) care poate fi de 10, 20dB depinde cum testeaza producatorul. Cine e tare da sensibilitate la rapoarte snr de 20dB ceea ce e fain, cine vrea sa mascheze calitatea slaba da la 10dB si asta implicit e un semnal mai degratat decat la 20dB snr (cu cat mai mare raportul cu atat mai scar semnalul). Dintre 2 statii, una de 1uV la 20dB snr (astea mai ieftine is mai compacte, fara pretentii si benzi) si una de 0.5uV tot la snr 20dB (cele oleaca mai rasarite) evident cea de 0.5 este mai sensibila si poate recetiona semnale cu 3dB mai slabe in aceleasi conditii de calitate audio ca cea de 1uV. 3dB fiind o dublare sau injumatatire fizica de semnal (1uV vs 0.5uV). Deci ideal e sa nu te uiti niciodata la scule care au sensibilitate mai proasta de 0.5 pentru ca alea chiar nu merita, sunt considerate junghiuri de cei care au pretentie de performanta. Pe de alta parte sunt scule din clasa medie spre prosummer care ofera 0.25uV in FM la 20dB snr ceea ce evident inseamna inca 3dB in plus la sensibilitate fata de cele de 0.5 :) Si evident foarte rare, si numai pe SSB exista statii high end cu 0.15uV! (President Jackson model clasic export, nu astea noi si president Grant deasemenea clasic export).
Evident sensibilitatea de una singura nu e intotdeauna cel mai important indicator, e bine sa fie cat mai mare dar fara alte lucruri precum rejectarea canalului adiacent (10kHz) cu minim 65dB nu face fata unui trafic radio aglomerat, zgomote, interferente. Statiile fara pretentii deosebite rejecteaza cam 60dB, cele mai bune 65, 70 samd. Aici deja e treaba de design, filtre serioase, ecranaje in FI samd. Ce inseamna rejectare adiacenta de 60dB, pai simplu tu stai pe canalul 30, si unu emite pe 29 (10kHz mai jos) si are un semnal de S9 pe ac asta inseamnand 54dB la receptie (in CB un grad S = 6dB), deci tu nu o s-al auzi, nu-ti va crea interferente in canalul 30 unde stationezi tu, dar daca ala in loc de S9 vine S9+10dB deci 64dB, deja incepe sa interfereze usor cu canalul 30, daca vine +30 (84dB) nu mai zic, esti praf, trebuie sa te muti un canal mai sus sa lasi spatiu suficient.

View PostMAIOR-77, on Feb 27 2008, 08:16, said:

Un coleg de pe forum intreba ce statie sa-si ia pentru o masina mica, e foarte simplu si anume in primul rand stabileste la ce o vei folosi(informare si/sau hooby),in functie de masina(personala sau firma), :P iar una dintre principalele cauze ce stau la baza fiecarei achizitii  :P cat de faina vrei sa fie,cu cate functii(si ce anume) :P
Apropo de masina, aici exista o problema generala la care nu o sa gasesti solutie, si anume interferentele on board :) Primul lucru pe care o sa-l constati cand intri in masina, pornesti statia cb si pui squelch pe minim fara zgomot si o sa invartesti cheia in contact, e ca o sa inceapa sa fasaie... si implicit ridici squelch-ul mai sus :D Zgomotul in mers e suficient de mare incat o sa-ti tina acul peste S1 aproape la orice masina/statie. La mine e cam 2 jumate zgomotul in mers, deci orice semnal mai slab de S2-3 oricum nu o sa-l iei orice sensibilitate ai avea. Cand esti oprit undeva intr-o loc degajat si fara interferente, abia atunci poti beneficia de sensibilitatea maxima. Deci din acest punct de vedere (pentru vorbit in mers, in oras, paraziti multi etc) merge si o statie mai slaba, insa odata scapat de interferente o statie mai performanta isi spune cuvantul.

Edited by andreic, 27 February 2008 - 10:45.


#45
MAIOR-77

MAIOR-77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 26.02.2008
MULTUMESC :)
Mosule daca mai am intrebari pot apele la tine,vad ca esti tatic in materie B)

Attached Files


Edited by MAIOR-77, 27 February 2008 - 12:19.


#46
MAIOR-77

MAIOR-77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 26.02.2008
Personal folosesc o statie alan 48 plus multi,cu o antena sirio P800,fixata pe montura de magnet de 140,si sunt ceva rezultate. 15-18 km mai mereu, iar rar am si propagare buna si atunci vorbesc la 25-30 km,intradevar in zone cu interferente mai mult decat slabe. Ma intreb oare folosirea unui amplificator imi va aduce rezultate spectaculoase, sau imi va imbunatati doar emisia,receptia avand de suferit(semnalul mai trece printr-un device=camp magnetic=interferente) :huh:
    Oare in ecuatia cu amplificator trebuie avut in vedere si puterea antenei?  :mellow:
    Reglarea am inteles ca se face prima data fara amplificator(doar statia + antena),dupa care se conecteaza si amplificatorul.
  Stiu ca sunt si amplificatoare combi(si pentru receptie) dar "nu e ieftine" si am inteles ca stai toata ziua cu mana pe squelci,ca de amplifica si bune si toate interferentele. :)
    Voi ce statii folositi ?

Attached Files



#47
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,374
  • Înscris: 04.05.2006
@moki: ai rezolvat cu instalarea statiei?

#48
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 116,287
  • Înscris: 07.02.2003

View PostMAIOR-77, on Feb 27 2008, 13:04, said:

Personal folosesc o statie alan 48 plus multi,cu o antena sirio P800,fixata pe montura de magnet de 140,si sunt ceva rezultate. 15-18 km mai mereu, iar rar am si propagare buna si atunci vorbesc la 25-30 km,intradevar in zone cu interferente mai mult decat slabe.
E ok, nu ai insa pozitia ideala a antenei dar daca acolo ai reglat-o si-ti merge ok lasa asa. Eu as fi pus pe capota de unde am plan de masa uniform, cum ai pus tu in spate planul de masa e pe directia inainte si rezultate mai slabe vei avea catre inapoi.

View PostMAIOR-77, on Feb 27 2008, 13:04, said:

Ma intreb oare folosirea unui amplificator imi va aduce rezultate spectaculoase, sau imi va imbunatati doar emisia,receptia avand de suferit(semnalul mai trece printr-un device=camp magnetic=interferente) :huh:
Oare in ecuatia cu amplificator trebuie avut in vedere si puterea antenei?  :mellow:
Ampliful ajuta in mare doar emisia. Unii spun ca au preamplif si la receptie dar de fapt o sa amplifici si zgomotul in egala masura si rezultatul va fi ca un s3 pe ac o sa-l vezi ca un s7-8 dar se va auzi la fel de prost. Deci la receptie tot statia conteaza. Si oricum... vad in poza ceva pe care scrie 30W, sincer mi se pare o jucarie :D Ia ceva macar 100-150W ca sa faci diferenta semnificativa.

View PostMAIOR-77, on Feb 27 2008, 13:04, said:

Reglarea am inteles ca se face prima data fara amplificator(doar statia + antena),dupa care se conecteaza si amplificatorul.
Corect

View PostMAIOR-77, on Feb 27 2008, 13:04, said:

Stiu ca sunt si amplificatoare combi(si pentru receptie) dar "nu e ieftine" si am inteles ca stai toata ziua cu mana pe squelci,ca de amplifica si bune si toate interferentele. :)
Exact.

Edited by andreic, 27 February 2008 - 16:29.


#49
moki

moki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,232
  • Înscris: 15.01.2007

View Postrichelieu, on Feb 27 2008, 13:34, said:

@moki: ai rezolvat cu instalarea statiei?

Daaaaa  :D :D  
Merge foarte foarte bine.Foarte util si distractiv sa ai o statie in masina.
Multumesc inca o data. :cheers:
Si ca sa ii raspund si lui maior sunt fericitul posesor al unui INTEK M-790 si al unei antene de 1.6m cu talpa magnetica de..stai sa o masor....160mm diametru.

#50
MAIOR-77

MAIOR-77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 26.02.2008
Da, unul mai puternic a-r vrea si sufletelul meu,insa costa cat statia. Dar poate in viitorul apropiat rezolv si problema asta,iar sincer sa fiu prefer o alta statie mai performanta,de ex. un magnum 257 pentru inceput-9mil la o firma din iasi.
   Moki,mai baiatule eu am dat datele fara sa masor si spicul antenei ,sorry :P
   Am o experienta mai veche cu un amplificator,si se refera la puterea de intrare in statie. Am discutat,am citit si concluzia a fost urmatoarea: ptr. amplif. mici e necesar 4-5 wat la intrare, insa la cele mari daca nu ai la intrare macar 10wat nu ai randamentul ce scrie pe amplif. :)    Asta chiar daca pe instructiuni sau pe ambalaj e trecut intrare 4 wat, putere cum mai toate statiile cu preturi mici si mijlocii au. De alegerea antenei in functie de puterea amplif. cum comentezi.

Attached Files


Edited by MAIOR-77, 28 February 2008 - 08:45.


#51
MAIOR-77

MAIOR-77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 26.02.2008
Intreba-si de trei statii si ai ales-o pe a patra . Cum ai reusit ??? :rolleyes:  mai moki

Edited by MAIOR-77, 28 February 2008 - 11:55.


#52
marinpa

marinpa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 14.07.2006
Domnilor am si eu o intrebare...Sunt acesti parametri suficienti de buni pentru a asculta politia rutiera in Ro?

#Advanced Dynamic Memory System and Close Call RF™ Capture Technology.
#TrunkTracker IV (Motorola APCO 25 Digital, Motorola, EDACS, LTR)
#6000 Dynamically Allocated channels
#Close Call™ RF Capture Technology
#Instantly tunes to signals from nearby transmitters
#Fire Tone-Out
#Alpha Tagging
# 100 Quick Key System Access
# Preprogrammed Coverage of Over 400 Cities
# Continuous Band Coverage*
#25MHz to 1.3GHz Excluding UHF TV and Cellular
# Compact Size
# Audio AGC
# Automatic Digital Threshold Adjustment
# Search with Scan
# DCS/CTCSS Rapid Decode
Instantly Detects and Displays the Subaudible Tone So You Can Quickly Determine the System Settings.
# S.A.M.E. Weather Alert
Specific Area Message Encoding - During a NOAA Weather or Emergency Alert, a code for your specific location will alert you to severe conditions in your immediate area.
# PC Control/Programming (Free Download)


iar pentru camioane   asta:
http://www.cobra.com...;category_ID=30

cu antena asta:
http://www.cobra.com...;category_ID=34

Multumesc anticipat!

#53
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 116,287
  • Înscris: 07.02.2003

View Postmarinpa, on Feb 28 2008, 12:26, said:

iar pentru camioane   asta:
http://www.cobra.com...;category_ID=30
E all in one, slabuta ca performante da se incalzeste daca vorbesti mult de abia o mai tii in mana, nu recomand solutii dinastea ultra-compact.

View Postmarinpa, on Feb 28 2008, 12:26, said:

Pare o jucarie, cat e de lunga ? Ideal e sa aibe macar 1.2m ca sa mai si radieze ceva.

#54
MAIOR-77

MAIOR-77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 26.02.2008
[Domnilor am si eu o intrebare...Sunt acesti parametri suficienti de buni pentru a asculta politia rutiera in Ro?]
  
     Mosule,ai probleme serioase nu gluma ! Am glumit :D  Bineinteles ca poti asculta frecventa politiei si a altor departamente din MAI,insa doar pe cele care nu sunt criptate,si doar cu un scaner,altfel de exemplu cu o statie profesionala,de acelasi tip de care au si cei vizati,este interzis pentru ca exista posibilitatea de emisie. Legea te lasa sa asculti(de aceea folosesc foarte multe coduri in conversatie-personal am lucrat la o firma privata de securitate si foloseam asa ceva),insa iti interzice cu desavarsire sa ai macar posibilitatea de emisie. :huh: Tot ce ti-am spus este doar cu caracter informativ,departe de mine gandul de a-ti spune ce sa faci,si cum. Daca mai este si altcineva care are informatii despre acest subiect sa scrie  :naughty:


      Salut andreic ! ;)
   E o statie cb sau e mai mult. Se pare ca am vazut asa ceva la un taximetrist,dar repet poate

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate